Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קליטת GPS במנהרה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2643 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב,

בסוף מרץ נפתח המקטע הצפוני של של כביש 6 חוצה צפון, הכולל שתי מנהרות באורך 2600+600 מטר, בנוסף יש מנהרה באורך 1700 מטר במקטע הראשון שנפתח לפני מספר חודשים.

השבוע נסעתי שם, לאורך כל המנהרות יש קליטה יציבה של GPS, אבל מד המהירות מבוסס GPS שבדרך כלל מאוד מדוייק, מזייף חזק מאוד כלפי מטה.

אני מבין שיש שם שידור אות וירטואלי אבל הייתי רוצה לשמוע הסבר יותר מפורט איך זה עובד ולמה יש זיוף במד מהירות.

תודה.

פורסם

אין GPS במנהרה. נקודה.

דרך אגב, גם במנהרות הכרמל יש אותה טכנולוגיה.

מה שיש זה משדר בלוטות כל כמה עשרות מטרים. ברגע שהאוטו עובר ליד המשדר הוא קולט אותו ויודע איפה המשדר נמצא וכך הוא יודע איפה הרכב נמצא.

אני לא יודע אם המשדר משדר גם את המיקום, או שהטלפון פונה לגוגל ושואל לפי הmac איפה המשדר נמצא. כשהניחו את המשדרים כיילו איפה כל משדר נמצא.

המהירות מחושבת לפי המרחק בין המשדרים ופרק הזמן שעובר בינהם שזה משהו לא הכי מדויק, ויכול גם להיות שלא כויל נכון.

https://www.waze.com/he/beacons

פורסם
אין GPS במנהרה. נקודה.

כמובן, זה ברור. רשמתי "וירטואלי".

תודה על ההסבר.

פורסם (נערך)

מה שיש זה משדר בלוטות כל כמה עשרות מטרים.

מעניין מה שאתה אומר, ואם הבלוטות שלי במכשיר מכובה, זה לא יעבוד? שווה בדיקה.

אם אני משתמש באפליקציית ניווט שהיא לא וויז, זה גם לא יעבוד?

לסמלץ אות GPS דורש ציוד די יקר, לעומת זאת GPS re-transmitter זה יחסית ציוד זמין. הייתי בטוח שזה מה ששמים במנהרות הללו.

בחיל האויר היו שמים repeaters כאלה בחניות מטוסים תת קרקעיות על מנת לספק אות GPS למטוס ולאפשר בדיקות למערכות המטוס.

עריכה אחרונה על ידי igal_zeltser

יום טוב גם לך

פורסם

אם אתה נוסע עם bt כבוי, אז וייז מתריע לך שלא תקבל מיקום בתוך המנהרה וממליץ לך להדליק אותו.

דרך אגב לפני שהתקינו את המשדרים לא היה מיקום בתוך המנהרות.

אם האפליקציה משתמשת בשירותי המיקום של אנדארואיד אז הוא עושה בשבילך את השילוב בין gps ׳wifi וbt לבד ואתה לא יודע איך הוא מצא את המקום.

gps retransmitter עובד רק נקודתית ולא לתת מיקום לאורך מנהרה

פורסם

אם אני משתמש באפליקציית ניווט שהיא לא וויז, זה גם לא יעבוד?

בקישור ש armagedon צירף רשום שיעבוד גם עם אפליקציות ניווט אחרות.

פורסם

כדי שאפליקציות אחרות יוכלו להשתמש בטכנולוגיה זו הן צריכות לתמוך בכך. הטכנולוגיה היא של google, וגם וייז כך. תעשו אחד ועוד אחד.

במנהרות הכרמל הסיפור הזה פועל היטב כבר כמה וכמה שנים, דומני שמדובר באחד האתרים הראשונים בעולום אם לא הראשון שעושה שימוש בשיטה זו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני לא בטוח שזה נתמך מחוץ לאנדרואיד בצורה מלאה -

וייז באייפון יודע להשתמש בטכנולוגיה, אבל אני לא בטוח שזה אינטגרטיבי בצורה מלאה לשאר האפליקציות.

פורסם

ממש לא חייב בלוטוס' .

יש REPRTER של GPS. מכשיר ששמים את הצד שקולט את הלווינים באויר הפתוח ואת הצד השני בתוך כל מבנה/מנהרה סגור שבו רוצים שיהיה קליטת GPS.

אז הREPETER מקבל אות מהלוויינים, מעביר את האות לתוך המנהרה וכך יש לך קליטת GPS במנהרה.

יש לך כמה כאלה לאורך כל המנהרה וכנראה האותות שהם משדרים מספיקים כדי לייצר תמונת מצב של מיקום למרות שהמכשיר לא מקבל אות GPS באותה תדירות כמו שהיה נמצא באויר הפתוח.

למה מיקום כן ומהירות לא? לא יודע, קטונתי.

פורסם (נערך)

השאלה היא מי מממן ומתקין את הממסרים (repeaters, ולא repeters) האלה.

חוץ מזה, ממסר כזה ישדר את מיקומו של המשדר הראשון בשרשרת, לא את מיקומם של הממסרים.

רוצה לקרוא משהו על הטכנולוגיה? הנה כאן .

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
ממש לא חייב בלוטוס' .

יש REPRTER של GPS. מכשיר ששמים את הצד שקולט את הלווינים באויר הפתוח ואת הצד השני בתוך כל מבנה/מנהרה סגור שבו רוצים שיהיה קליטת GPS.

אז הREPETER מקבל אות מהלוויינים, מעביר את האות לתוך המנהרה וכך יש לך קליטת GPS במנהרה.

יש לך כמה כאלה לאורך כל המנהרה וכנראה האותות שהם משדרים מספיקים כדי לייצר תמונת מצב של מיקום למרות שהמכשיר לא מקבל אות GPS באותה תדירות כמו שהיה נמצא באויר הפתוח.

למה מיקום כן ומהירות לא? לא יודע, קטונתי.

רפיטר זה מכשיר שפשוט קולט אור ומגביר אותו, זאת אומרת המיקום שמכשירי GPS יתנו זה מיקום האנטנה. כדי לספק מיקום לאורך המנהרה תצטרך שורת רפיטרים שכל אחד מחובר לאנטנה בדיוק מעליו ולהתקין דבר כזה יהיה יקר מאוד. לעומת זאת המשדרים של וויז הם משדרי בלוטוס פשוטים שפועלים על סוללות ולהתקין אותם זה לא יותר מסובך מלהתקין גלאי עשן. גם פה בבוסטון הם מותקנים במנהרות שחלקן מתחת למים. מנסיוני, המיקום במנהרות עובד גם במפות גוגל (באנדרואיד) וגם בניווט המובנה בטסלה.

https://blog.mass.gov/transportation/massdot-highway/highway-waze-app-tunnel-service-improvements

פורסם
רפיטר זה מכשיר שפשוט קולט אור ומגביר אותו, זאת אומרת המיקום שמכשירי GPS יתנו זה מיקום האנטנה. כדי לספק מיקום לאורך המנהרה תצטרך שורת רפיטרים שכל אחד מחובר לאנטנה בדיוק מעליו ולהתקין דבר כזה יהיה יקר מאוד.

נכון.

לזה התכוונתי.

רק שזה לא יקר בכלל.

להתקין כמה רפיטרים כאלה (נגיד אחד כל 50 מטר (אני סתם זורק- לא יודע איזה טווחים יש לדברים האלה)) זה שום כלום של כסף כשאתה מוסיף אחד כזה על כל 50 מטר של בניית מנהרה.

פורסם

^ כדי שהריפיטר יעבוד במנהרה, אתה צריך שכל כמה עשרות מטרים תהיה אנטנה שתצא החוצה ותתחבר למגבר הפנימי הנקודתי. וברור לך שאם המנהרה מתחת לנהר או מתחת להר גבוה, להוציא אנטנה החוצה ֿזה מאתגר.

וכמובן תהיה לך בעיה שהמגברים יפריעו אחד לשני בשטח ביניהם, ולא מובטח לך שהgps יספיק להינעל במעבר בין הריפיטרים.

ריפיטר זה מעולה כמו שנתנו דוגמה מעלי למטוס בהנגר: המטוס ידע שהוא בהנגר. הוא לא יידע איפה הוא נמצא בתוך ההנגר.

פורסם
נכון.

לזה התכוונתי.

רק שזה לא יקר בכלל.

להתקין כמה רפיטרים כאלה (נגיד אחד כל 50 מטר (אני סתם זורק- לא יודע איזה טווחים יש לדברים האלה)) זה שום כלום של כסף כשאתה מוסיף אחד כזה על כל 50 מטר של בניית מנהרה.

רפיטר gps באיכות טובה הוא מאוד יקר.

לגבי הרפיטרים שאתה רואה באתרים הסיניים אני ממליץ לא לטרוח - הם על הפרצוף אפילו ליישומים פשוטים.מנסיון.

פורסם
נכון.

לזה התכוונתי.

רק שזה לא יקר בכלל.

משדרי ה-BT של וויז עולים 110 ש״ח ליחידה ויש צורך ב-25 יחידות לקילומטר, כך שהמחיר הוא ממש לא בעיה. תן את הקרדיט לצוות של וויז שפיתח את המשדרים האלו שהם בדקו כל מיני אפשרויות ובחרו בפתרון הכי יעיל וכלכלי. בכל זאת המחקר שהם עשו היה קצת יותר מלחפש מודעות בעלי אקספרס.

https://www.waze.com/he/beacons

https://www.geektime.co.il/waze-tunnel-beacons

https://www.wired.com/story/chicago-waze-beacons-spothero-gps

https://www.theverge.com/2019/1/29/18202359/waze-beacons-nyc-tunnels-bluetooth-gps-apps-connectivity

• תוכן חדש...