Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2655 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלאה לדיון, מדוע ב 99% מהמכונות בלם יד פועל על הגלגלים האחריים?

יחד עם זאת בעבר הלא מאוד רחוק כמה יצרנים החליטו שהוא יהיה על הקידמיים, הרכב הנפוץ בארץ עם סידור כזה הוא סובארו לאונה. היה גם בסיטרואן הידרופנאוומטיות ובכמה דגמי אלפא.

מה לדעתכם עמד מאחורי החלטה כזאת?

פורסם

בס"ד

מה שעולה לי לראש זה הפשטות התכנונית, לעומת נעילת גלגלים קדמיים.

בנעילת הקדמיים, ככל הנראה יהיה צורך בתכנון גלגלות או כל מנגנון אחר בכדי לנעול אותם(במידה ומשתמשים במנגנון המסורתי).

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

אני קם כל בוקר בשביל הילדים, בלעדיהם הייתי קם בצהריים...:lol:

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לדעתי יותר קל לתכנן מנגנון כזה שעובד על כבל נמתח בסרן שאין בו היגוי.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

זה גם מה שאני חושב, אבל למה סובארו וסיטוראן החליטו שזה לא טוב? וחזרו בדגמים החדשים יותר לשיטה המקובלת?

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אולי פיצ'ר בטיחותי למקרה שהבלמים הרגילים לא עובדים? אם הגלגלים האחוריים ננעלים בבלימת חירום והקדמיים לא, הרכב יחליק.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

בס"ד

סיטרואן, תמיד היו עם הברקות כאלה ואחרות ברכבים, סובארו?, אין לי מושג.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

אני קם כל בוקר בשביל הילדים, בלעדיהם הייתי קם בצהריים...:lol:

פורסם

בעיני זה קשור לבלימת חירום - להשאיר את הגלגלים הקידמיים חופשיים לביצוע פעולת היגוי.

וכמובן - בכדי שתוכל להסב את הרכב לדריפטינג!

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אני גם חושב שמדובר בפשטות המכנית לממש על הגלגלים האחוריים הקבועים לעומת הגלגלים הקדמיים הנעים בגלל ההיגוי. כמו כן, בעבר למכוניות רבות היו בלמי תוף מאחורה ודיסק מקדימה. מימוש בלם יד בתוף פשוט יותר מבדיסק.

:turn-l:
פורסם

תסתכלו יותר אחורה בזמן...לפני כך וכך שנים לכל המכוניות הייתה הנעה אחורית. וגם אז בלם היד היה על האחוריים.

פורסם

לדעתי בסיטרואן ההידרופנאומטיות הישנות בלם היד חובר לגלגלים הקדמיים מאחר ויש בהן סיכוי רב יותר לכשל במערכת הבלימה, מאחר והיא מחוברת גם למערכת ההגה והמתלים דרך המשאבה ההידראולית, כך שנזילה בכל אחד מרכיבים אלו (כמובן תרחיש היפוטתי לחלוטין :lol:) יכולה להשאיר את הרכב ללא בלימה הידראולית. כנראה סיטרואן לא רצו לקחת סיכון ולהשאיר את הבלימה בידי הגלגלים האחוריים שעוצמת הבלימה בהם נמוכה יותר וכן נעילתם יכולה להביא להיגוי יתר במהירויות גבוהות.

לגבי סובארו - אין לי מושג...

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם
הנעה אחורית לא מפריעה לכבלים... בטח שפחות מגיר וציריות שתקועים בדרך ;)
גם במכוניות עם מנוע אחרי שהיו נפוצות מאוד פעם בלם יד היה על הגלגלים האחוריים.

פורסם
גם במכוניות עם מנוע אחרי שהיו נפוצות מאוד פעם בלם יד היה על הגלגלים האחוריים.

גם זה לא מפריע... שים לב כמה מקום יש מתחת לסרן האחורי בכל רכב עם מנוע אחורי.

• תוכן חדש...