Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2624 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

כמה אנשים אתה מכיר שעברו למונה תעו"ז ?

וזו עוד פעולה שלא דורשת שינוי תשתית....

עריכה אחרונה על ידי save
  • תגובות 118
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם אין מספיק ביקוש, אתה תגריל באקראי אנשים שילכו לכלא על "אי קניית/מכירת רכב חשמלי"?

בכלל, למה אתה מסתכל על רכבים חשמליים? למה אתה הולך בדרך הישנה והטובה של עוד ועוד עומס בכביש?

אם המדינה צריכה להזיז אפילו קצה של אצבע בעניין תחבורה, זה חייב להיות בכיוון של שיפור תחבורה ציבורית.

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

פורסם
ולמה אתה חושב שמה שעובד שם לא יעבוד כאן?

יש לך דברים ספציפיים שבגללם נראה לך שזה פועל בצורה שונה כאן?

למה אתה חושב שכן?

אולי בקליפורניה יש מודעות גבוהה לאיכות הסביבה, אז אנשים קונים רכבים חשמליים גם בלי שיכריחו אותם? אולי יש שם רשת טעינה בפרישה נרחבת שמאפשרת לרכוש רכבים חשמליים? אולי יש שם הרבה מכוניות שמשמשות כרכב שני ושלישי שלא נוסעות אף פעם מחוץ לעיר, ואז אין בעיית טווח? אולי יש שם הרבה הרבה יותר בתים פרטיים שמאפשרים התקנת תשתית טעינה בקלות?

סתם זורק כמה רעיונות, פשוט כדאי להשוות את המצב לפני שאומרים שאם במדינה x משהו עובד, אז הוא בטוח יעבוד גם פה.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

אודי : e-tron

אופל: אין

אלפא רומיאו: אין

ב.מ.וו: i3

הונדה: אין (נסיוני בלבד בשווקים נבחרים).

וולוו: אין

טויוטה: אין (מימן לא רלוונטי לישראל)

יגואר: ipace

יונדאי: איוניק ובקרוב קונה.

לקסוס: אין

מאזדה: אין

מיצובישי: אין (היה ונכשל)

מרצדס: בקרוב עם EQC

ניסאן: ליף

סובארו: אין

סוזוקי: אין

סיאט: אין

סיטרואן: אין

סקודה: אין

פולקסווגן: לשווקים נבחרים בלבד, בשלב זה אין.

פורד: נבחרים בלבד

פיאט: אין

פיג'ו: הייתה ונכשלה

קיה: בהמשך עם e-niro

רנו: זואי

אז לחייב את היבואנים במה בדיוק? במה שאין עדיין? בדגמים שהיצרן מייעד לשווקים נבחרים בלבד? במותגים שאין בארץ? חוץ מהנחה במס שמאפשרת מחיר סביר איזה עוד תמריץ המדינה מספקת?

פורסם

אני הכי בעד רכבים חשמליים, אבל לדעתי כדאי להמתין לרכבים עממיים עם טווח 800+ ק"ם וטעינה של לפחות 20% ב-5 דקות.

כמו כן עומדים להפיל עלינו מס נסועה, צריך לראות אם המדינה תהפוך את העניין ללא כדאי כמו בטר פלייס.

פורסם

במדינות ה zev בארה"ב מקבלים נקודות על מכירות של רכבים נקיים, זה יכול להיות היברידי, היברידי נטען או חשמלי טהור, או מימן.

ומי שלא מצליח למכור מספיק כדי להשיג מספיק נקודות zev יכול לרכוש מיצרנים שמכרו יותר ממה שהם צריכים, או לשלם קנס גדול.

עובדה שסובארו והונדה וכמעט כל מי שרשמת מוכרות שם, אז הן יוכלו להסתדר.

בכל מקרה הרעיון הוא שצריך מקל כדי לגרום ליבואנים לצאת מהאזור הנוח שלהם עם רכבי הבנזין שלא דורש הרבה השקעה ולקדם את הרכבים החשמליים. רק גזרים בצורה של הטבות במס לא מספיקים.

פורסם

זה נכון מצד אחד, מצד שני אתה רואה יותר ויותר מכירות ודגמים הברידיים שמגיעים לפה. די בטוח שאם ל-VAG הייתה יחידה הברידית ראויה, היו מביאים אותה לכאן. זה סתם דוגמה.

פורסם
יבואני הרכב יצטרכו למצוא מי שיקנה.

אם בארצות הברית מנהיגת העולם החופשי זה חוקי, עובד ומוסרי, אז זה מספיק טוב גם בשבילנו.

מה ? בארה"ב השמידו את אינדיאנים ואת אלא שנותרו סגרו אותם בשמורות השונות האם זה אומר שגם לנו מותר לעשות את זה ?

איזה כייף לי :)

פורסם
גם בקליפורניה רשת החשמל עובדת על הקצה ונחשבת למיושנת, שם אפילו קרה משהו שלא קרה אף פעם בארץ וזה שמיליוני צרכים נותקו מרשת החשמל ב 2001 כי הרשת פשוט לא עמדה בעומס והתמוטטה.

אבל עדיין הם מצאו לנכון לאמץ את מדיניות ה zev שהצטרפו אליה עוד 9 מדינות בארה"ב שמחייבת את יצרניות הרכב למכור כמות מסויימת של רכבים לא מזהמים.

תהיו בטוחים שגם שם יצרני הרכבים הפעילו ועדיין מפעילים לחצים פוליטיים אדירים כדי למנוע את זה, אבל עובדה שזה עבר וזה עובד.

בקיצור, אם שם זה עובד, אין סיבה שזה לא יעבוד גם כאן.

אני מעדיף שאני אחליט איזה רכב מתאים לי ולא המדינה, כי במצב כזה ייכנסו גם יותר מדי אינטרסנטים שגם ישנו את המצב - ע"ע בטר פלייס שאת הנזק שלה כבר גרמה, למרות שהיא אינה קיימת, אבל השאירה את הנזק בזה שאי אפשר לטעון רכב משקע ביתי.

ביוני האחרון הייתי בקליפורניה ואכן ניתן לראות שהרכב החשמלי תופס שם תאוצה - יש כמות מכובדת של רכבי טסלה בכבישים וניתן לראות כמות מכובדת ברחובות של רכבי פלאג אין ורכבים חשמליים.

בלוס אנג'לס גם נתקלתי בנתיבים שנועדו לשני נוסעים ומעלה וגם רכבים "נקיים" (היברידים, חשמליים) יכולים לנסוע בהם.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

ואני בספק אם כמות הרכבים החשמליים וההיברידיים שראית שם היתה כזאת בלי מדיניות ה zev שמחייבת את היצרנים למכור את הרכבים האלה.

פורסם

זה עוד ספין לתקשורת.

למדינת ישראל אין שום אינטרס להפסיד מיסים על ענף הרכב ועל דלק ולכן "עידוד מעבר לתחבורה ירוקה" זו סתם פרסומת לצורכי חוץ.

למדינת ישראל אין אינטרס כלכלי למסד רשת טעינת רכב חשמלי ברחבי הארץ ועובדתית ההצהרות אודות זה הרבה יותר מתקדמות מהביצוע בפועל.

אם נתייחס גם לכוח ייצור החשמל, הרי שאין מי שישקיע בגידול כושר הייצור למטרה זו.

עובדתית, ברשות המיסים נבהלו השנה מהירידה בהכנסות ממיסים על יבוא רכב היברידי/חשמלי ועל כן "תעודכן" נוסחת המס הירוק בהתאמה באפריל וקיימת תוכנית שכבר פורסם עליה, לחייב את בעלי מכוניות היברידיות/חשמליות במס על בסיס הנסועה השנתית של הרכב. איך? אני משער שעל פי דיווח מכון הרישוי שם תעבור המכונית טסט. ישלמו "מקדמות מס" כמו במס הכנסה עם "תאום/השלמת מס" בעת מעבר הטסט.

BMW Car Club Israel

Official BMW Club

פורסם

דרך אגב גם טסלה כנראה שלא היתה קיימת בלי מדיוניות ה zev שמחייבת יצרני רכב למכור רכבים לא מזהמים או לרכוש קרדיט של zev אם הם לא עמדו ביעדים.

בגלל שטסלה מוכרת רק רכבים חשמליים, יש לה עודף עצום של קרדיט zev שהיא מוכרת ליצרניות אחרות שלא עמדו ביעדים, ב 2017 לדוגמה הם מכרו קרדיט כזה ב 200 מיליון דולר. יכול מאוד להיות שבלי ההכנסה הנוספת הזאת הם כבר היו פושטים את הרגל.

פורסם (נערך)

טסלה יושבת בקליפורניה, החוק קיים בקליפורניה - יותר נראה כמו אינטרסים.

חוץ מזה שרכב חשמלי מראה על "טרנדיות" של חדשנות - ואכן רוב הכלים החשמליים נצפו בסן פרנסיסקו, שהאיזור שם ידוע כתעשיית היי-טק גדולה.

עריכה אחרונה על ידי itsik170
קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בקליפורניה יש להם חוקי זיהום אויר קשים מבשאר המדינות, זה לא חדש.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
טסלה יושבת בקליפורניה, החוק קיים בקליפורניה - יותר נראה כמו אינטרסים.

הפוך גוטה. טסלה הוקמה אחרי שנחקקו החוקים...

ברור שקיומם של החוקים האלה היווה בסיס לתוכנית העסקית שלה.

• תוכן חדש...