Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2713 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי מובילאיי ברכב (סובארו XV בת שנתיים וחצי) ואני לא מרגיש שהוא משנה יותר מדי. לא הייתי מעורב בתאונה עם הרכב הזה, והוא מעולם לא הציל אותי מ"כמעט תאונה". יש שטוענים שמובילאיי גורם לשאננות ומעודד נהגים להרשות לעצמם להסיט את העין מהכביש (אל הסמארטפון למשל) לפרקי זמן ארוכים יותר. אני לא מרגיש שכך המצב אצלי. בקיצור, המסקנה שלי היא שבמקרה הפרטי שלי הוא לא ממש משנה משהו. האם יש מחקרים שמראים כך או אחרת לגבי כלל אוכלוסיית הנהגים ברכבים שמצויידים במובילאיי?

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מסוג הדברים שאין שום אפשרות לדעת מניסיונו של נהג בודד. יש מחקרים שבדקו ת זה בצורה סמויה (רכבים עם מובילאיי פעיל לעומת רכבים עם מובילאיי בלי צפצפה) שבה השוו את כמות ההתראות. אין לי לפני הנתונים ואיני זוכר אותם.

מה שברור לי מהניסיון האישי שלי הוא שבמהלך השנים כמות הצפצופים הולכת ופוחתת.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני אישית הופך לנהג גרוע יותר עם מוביליי, ברכב שלי אין ואני נוהג בצורה מאוד רגועה,מהנה וזורמת.

כשאני עולה בעבודה על רכב עם מוביליי, בד''כ אטראז' או ברלינגו אני מאבד את הרוגע בגללו והוא גורם לי לנהוג בצורה לחוצה ומבקרת.

אישית אני ברכב הבא שלי - או מערכת מקורית של היצרן או כלום.

Sent from my ONEPLUS A5010 using Tapatalk

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

שאלה:

רכב שהתקינו בו מובייל האם אפשר להסיר אותו או שיש איזכור ברשיון רכב?

ואם קיים ברשיון האם בודקים בטסט?

התעניינות להבנה למה לא מסירים מהרכב אם כולם שונאים אותו

פורסם (נערך)

אתה יכול להסיר אבל תאבד הנחה בביטוח חובה . לא נאכף בטסט. במקום להסיר יש כאלה ששמים מדבקה על איזור המצלמה.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

עם מובילאיי יש צפצוף מעצבן שעוזר לך לשמור על עירנות.

במערכות מקוריות של טויוטה/יונדאי/מיצובישי זה צליל עדין כזה, שעם הזמן מתרגלים אליו, והוא מתחיל להיות מסונן יחד עם שאר רעשי רקע.

הפתרון הכי טוב לזה זה מערכת שיודעת להתערב, למרות שגם היא לא תמיד עובדת.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אי אפשר להסיר מובילאיי כי התקנתו משנה את דירוג הבטיחות של הרכב והעניקה לו הנחה במיסוי בזמן הרכישה.

היום ברכב משומש בו מותקן מובילאיי מתבצע רישום במשרד התחבורה לטובת קבלת הנחה באגרת הרישוי וגם במצב הזה לא ניתן להסיר.

אני לא מחבב את המובילאיי בכלל אבל חייב לציין שיצא לי להתנסות במערכות של אייווקס ומובואון והמובילאיי הכי מדייק מבחינת מתן התראות.

פורסם

לי אין את זה ברכב,

אך יצא לי לנהוג בכמה רכבים עם מוביל איי, וזה ממש לא כזה גרוע,

כן יש צפצוף אם אתה סוטה מנתיב או מתקרב מהר מדי לרכב שנמצא לפניך, אך לא כזה סיפור, מה שכן זה בטח יתריע במקרה של אי עירנות.

פורסם

אני עם מובאון, מערכת נוראית שכמעט תמיד מתריעה וחופרת לשווא, גם כשמתקרבים לרכב ממול במהירות זחילה מסכנה בפקק כשיש מרחק מספק בינינו היא מציקה. בלתי נסבל.

פורסם

בהתחלה מובילאיי קצת מעצבן.

פתאום יש משהו ברכב שמצפצץ כל פעם כשמישהו חותך אותך.

לאחר זמן מסויים המוח כבר מתרגל לזה שיבוא צפצוף ברגע של משהו שמפריע לשלוותו של המכשיר או בעת חציית נתיב ללא איתות.

חיים עם זה בשלום. זה הופך להיות סוג של רעש לבן ברקע. אני לא מתעסק עם שום דבר תוך כדי נהיגה חוץ מלנהוג ולכן לא ממש מופתע משום דבר. מכיוון שכך גם הצפצופים של המובילאיי לא מפריעים לי בדר"כ כי המוח כבר התרגל לצפצוף שבא באותו הרגע שאני מקלל ביני ובין עצמי את מי שחתך אותי ו/או קפץ לי לכביש.

אני מניח שלמי שנוסע "כמו מופרע" ולמי שמתקמצן על האיתות זה ממש מפריע.

פורסם

לדעתי תופעה בה נהגים יהפכו שאננים מדי ויסתמכו על מערכות הבטיחות במקום להתרכז בנהיגה תתחיל להיות רווחת, אם בכלל, רק כאשר המערכות האלה יהיו נפוצות מאוד. כיום הנהגים עדיין חשופים לרכבים "רגילים" או שהיו חשופים אליהם עד לאחרונה ולכן מתנהגים כמו קודם. כלומר את התשובה לשאלתו של פות"ש נדע רק עוד עשור לערך.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

לא יודע לענות על השאלה.

יש לי רכב עם מוביילאיי כבר שנתיים. נדיר שהוא מצפצף ולרוב כשהוא מצפצף זה כשהוא מדמיין דברים, זה קורה לעיטים ממש רחוקות אבל לפחות פעם בכמה שבועות, באמצע כביש מהיר הוא מצפצף בהיסטריות על הולך רגל שאני הולך להכנס בו שלא קיים.

הרכב השני בבית שאני נוהג עליו ללא מוביילי ואני לא מרגיש הבדל בנהיגה שלי במעבר בין הרכבים.

אני גם מהאנשים שמראש משתדלים להיות אחראיים בנהיגה, אז כשאני מתחיל לסוע אני אף פעם לא נוגע בנייד. גם כי זה מסוכן וגם כי לא נראה לי סביר לשלם 1500 ש"ח ונקודות בשביל הודעת וואטסאפ "תקנה חלב ולחם" מהאישה.

פורסם

המחקר הכי קרוב שזכור לי בנושא קשור לקשב בפסיכולוגיה קוגנטיבית:

המובילאיי משמש כרמז אנדוגני (בניגוד לרמז תאורה, שנקרא רמז הקסוגני), כלומר הוא מסמל לך משהו, הצפצוף מסמל שסטית מנתיב, שאתה קרוב לרכב וכדומה.

ככל שהסבירות שהרמז אכן נכון (באמת סטית מנתיב, באמת התקרבת לרכב) יותר נמוכה, כך תעלה הסבירות שתתעלם מההערות של המובילאיי.

פורסם
נדיר שהוא מצפצף ולרוב כשהוא מצפצף זה כשהוא מדמיין דברים, זה קורה לעיטים ממש רחוקות אבל לפחות פעם בכמה שבועות, באמצע כביש מהיר הוא מצפצף בהיסטריות על הולך רגל שאני הולך להכנס בו שלא קיים.

זו תקלה.

איך אני יודע? כי אני עם רכב עם מובילאי גם קרוב לשנתיים והכל היה בסדר עד לפני חצי שנה +- שהוא התחיל להתנהג בדיוק כמו בציטוט.

מכך אני מסיק שמשהו נדפק בו.:shock:

פורסם

לפני שבועיים התקנתי. שחותכים אותו אכן אני מקבל ציפצוף, וזה צפוי מבחינתי אז בסדר.

פעם אחת הסתכלתי על שלט חוצות בצד, ושבלמו לפני התמהמתי, ואכן עד שהגבתי קיבלתי צפצוץ. שאפו.

הבעיה שאני מקבל גם מספר לא מבוטל של התראות שווא, ללא כל סיבה נראית לעין, וזה קורה יותר ממה שציפיתי מהמערכת שאצלי רק שבועיים, וזה כבר חבל. דרך אגב, כל ההתראות שווא היו על קירבה למכונית לפני למרות שלא היה אף אחד.

ליאור.

• תוכן חדש...