Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2709 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• ספונסר פורום
פורסם
תודה על השיתוף.

מה התובנות של המשתמשים לגבי מנוע הדיזל? מתי לדעתם המנוע הזה ייצא משימוש? האם ההנחה שמנועי דיזל יורו 6 הגיעו לקצה גבול האופטימיזציה בכל הקשור לזיהום אוויר?

רבים חושבים שמנועי הדיזל נפסלים בשל פליטת חלקיקים מסוכנים אך זה לא נכון כי מאז שמותקן לוכד חלקיקים

הם אינם פולטים עוד חלקיקים .

הבעיה העיקרית שמציב מנוע הדיזל היא פליטת תחמוצת החנקן והאתגר הוא להביא אותם אל מתחת לגבולות המותר

לא רק על עמדת הבדיקה .

מהנדסים הצליחו להביא את מנועי הדיזל שבפיתוח לערכים ממוצעים של 13 מיליגרם תחמוצת החנקן לקילומטר

שזה בערך עשירית מהתקן הקבוע בחוק שיכנס לתוקף באירופה כולל ישראל ב 2020 .

דרך אגב אחד החידושים של חברת MAHLE בהקשר הזה ובהקשר מיזעור המנועים שהחברה מובילה הוא החזרה לבוכנות

פלדה שמסוגלות לעמוד בעומסים הקיצוניים של מנועי הדיזל החדשים שפותחו וכבר נוסעים ברכבים בעלי מנוע דיזל של מס יצרנים.

אחד החסרונות הבולטים של בוכנת פלדה הוא כמובן המשקל הגבוה יותר אך מאחר והחומר עצמו חזק יותר אז ניתן

להפחית את עובי הבוכנה ואת אורכה כך שבסיכומו של דבר המשקל הכולל נשאר דומה .

יתרונות בוכנת הפלדה לעומת זאת הם רבים כגון התפשטות טרמית פחותה (חיסרון גדול בבוכנות אלומיניום) שמאפשרת

מרווח בוכנה צילינדר קטן הרבה יותר מה שמאפשר התאמה יותר טובה גם כשהמנוע קר שזה אומר פחות פליטת מזהמים.

חוזק הברזל מאפשר לקצר את אורך הבוכנה ב 30/40 אחוז מה שמאפשר טלטל ארוך יותר שזה יתרון

מאחר וזוית הטלטל בוכנה יורדת ובכך פוחת החיכוך בדופן הצילינדר ,פחות חיכוך פחות חום יותר יעילות .

אם נשארים עם טלטל קצר כמו בבוכנת האלומיניום אז ניתן להפחית בכמה סנטימטרים מכובדים את גובה המנוע .

כששאלתי את מהנדס MAHLE בארוחת הערב למה בכל זאת בוכנות הברזל לא נפוצות יותר הוא אמר שהסיבה הינה

עליות יצור גבוהות כגון נקודת ההתכה של המתכת שמחייבת השקעה של יותר אנרגיה וכלי העיבוד והחריטה יקרים יותר .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם
באופן כללי: מנוע צריך לעבוד עם הצמיגות והתקן שרשם היצרן.

לא ניתן להוריד צמיגות למנוע שלא תוכנן לעבוד עם צמיגות נמוכה, כמו שלא מומלץ להעלות צמיגות גבוהה ממה שרשום.

חברות הרכב מפתחות מנועים חדשים שודרשים שחברות השמנים יפתחנו שמנים בהתאמה כדי לעמוד בדרישות של המנועים הללו.

באופן כללי, אני מסכים. אבל יש לך הסבר יותר טכני?

אם אני לא טועה יש רכבים שונים עם מנועים זהים והמלצות לשמנים בצמיגויות שונות (ההסבר שקראתי הוא שהמנועים עם הצמיגות הנמוכה דורגו כפחות מזהמים).

לכן אני לא בטוח שכל המנועים שמומלץ להשתמש בהם בשמנים עם צמיגות נמוכה, אכן תוכננו מראש לכך.

פורסם (נערך)

הסבר יותר טכני שיסביר לך לעומק לא יכול לעלות פה כתגובה, תצטרך להפעיל את כישורי הלמידה העצמאית שלך ולקרוא מאמרים בנושא (עדיף באנגלית)

בקצרה: לרוב, אך לא תמיד, יש טווח צמיגויות מותר לכל מנוע, לא רק אמת מידה אחת. בכלל השמן הוא רב דרגתי במנועים של היום. אם אתה משתמש בשמן 5W40 אין מצב בו תמיד השמן יהיה בצמיגות 40 למשל. זה תמיד ינוע בטווח בין 5 W (שזה לא אומר צמיגות 5 חמה) ל 40 צמיגות חמה וגם יותר לפעמים. (בכלל צמיגות נמדדת בסנטיסטוק (התנגדות לזרימה) וזה תלוי טמפרטורה. מכיוון שהטמפרטורה בכל חלקי המנוע אינה קבועה תמיד יש לך טווח צמיגויות שונה בין מכלולי המנוע בזמן אמת.

עם הזמן כאשר השמן עובד במנוע הוא משנה את צמיגותו הקרה המינימאלית והחמה המקסימאלית ויש תקן גם לכמה מותר לחרוג - למשל בתקן SN שלאחר שנת 2010 לאחר 100 שעות מנוע מותר לחרוג עד 50 % (למעלה) מהצמיגות המקסימאלית הרשומה על השמן. (לא לתפוס אותי במילה אני רושם לפי זכרון)

כלל האצבע אומר שבטווח הזה שימוש בשמן בצמיגות הנמוכה ביותר המאושרת למנוע הזה בהתחשב בטמפ' הסביבתית ובהתחשב כמובן בהשוואה של אותה מדידה מול שמן זהה בתכונותיו רק בצמיגות גבוהה יותר, יגרום לפחות חיכוך (תלוי בתכנון המנוע, בעומס ובסל"ד) ולכן יגרור יותר יעילות ופחות זיהום לכל ק"מ שהמנוע יסע. בפועל זה זניח לך כצרכן אך במימדים גדולים של יצרניות רכב זה הבדל של מיליארדי דולרים על מס זיהום. מה שמשפיע הכי הרבה זה גודל המנוע והיעילות שלו והרכב התוספים של השמן (שמותאמים למנוע) כדי לזהם פחות.

ולכן שמנים בצמיגות זמוזכרת כאן 5W8 או אפילו 5W20 חד משמעית מיועדים אך ורק למנועים שתוכננו לעבוד עם צמיגויות כאלה נמוכות אחרת יגרמו לנזקים חמורים במנועים שתוכננו ודורשים עבודה עם צמיגות גבוהה יותר.

שים לב לדוגמא שהצרן VW ברוב הדגמים עד שנת 2010 המליץ לא להשתמש בישראל בצמיגות 5W30 שמאושרת לשימוש באירופה במנועים ורכבים מסוימים, אלא להשתמש בצמיגות 5W40 בגלל התנאים הסביבתיים בארץ.

אם רכבך מיועד לשימוש בשמן רב דרגתי 5W40 או 30 ואתה מילאת אותו שמן באותם תקנים אך בצמיגות 5W8 - אתה פשוט תהרוס את המנוע וגם תגדיל את הזיהום עד שהוא יהרס כי יהיה לך חיכוך של מתכת במתכת בין רוב חלקי המנוע כמעט באופן מיידי, תאבד קומפרסיה מאוד מהר וזה מגדיל גם את הזיהום (אדי שמן ושמן עוברים לפליטה). ויש מצב שאפילו תאבד לחץ שמן ברמה קריטית מיד לאחר הנעה כך שמשאבת השמן לא תצליח לשאוב בלחץ שהיא מיועדת לעבוד ולא יגיע שמן למכלולים ובעצם תעבוד כמעט על יבש.

עריכה אחרונה על ידי יאני

הזול עולה ביוקר

• ספונסר פורום
פורסם (נערך)
היי רון,

תוכל בבקשה להרחיב בנושא מאריך טווח נסיעה ? האם "הפטנט" הזה יגיע לארץ ?[

range extender זוהי בעצם קוביה של מנוע קטן מימדים שמשולב לגנרטור שתפקידו

העיקרי הוא טעינת המצברים שמניעים את הרכב כלומר שהוא עצמו לא מחובר לגלגלים ולכן

מאפשר גמישות רבה בעיצוב הרכב כי ניתן לתקוע אותו בכל חור ברכב במצב מאונך או מאוזן .

היתרונות שלו רבים כי רכב חשמלי שהוא plug in למשל הוא מוגבל בטווח הנסיעה שלו כאשר

המערכת הנל יכולה להניע עצמאית ולטעון את המצברים מבלי שהנהג ידע בכלל .

המנוע הקטן ידלק רק מתי שצריך ויעבוד בתחום היעילות המקסימלי שלו שזה פחות שריפת דלק ופחות זיהום.

חברת mahle פיתחה מנוע 2 צילינדרים 4 פעימות שכזה שאורכו 416ממ רוחבו 327ממ גובהו 481ממ והוא שוקל 70

קג כולל הגנרטור .

כבר היום יש רכבים ביצור סדרתי עם המערכת הזאת כגון שברולט וולט ,או bmw I3 השניה משתמשת במנוע

של אופנוע שמיצרת חטיבת האופנועים .

WhatsApp Image 2019-02-13 at 21.05.16 (1).jpegWhatsApp Image 2019-02-13 at 21.05.16 (3).jpegWhatsApp Image 2019-02-13 at 21.05.16 (2).jpeg

עריכה אחרונה על ידי מוסך רון

פורסם
הסבר יותר טכני שיסביר לך לעומק לא יכול לעלות פה כתגובה, תצטרך להפעיל את כישורי הלמידה העצמאית שלך ולקרוא מאמרים בנושא (עדיף באנגלית)

בקצרה: לרוב, אך לא תמיד, יש טווח צמיגויות מותר לכל מנוע, לא רק אמת מידה אחת. בכלל השמן הוא רב דרגתי במנועים של היום. אם אתה משתמש בשמן 5W40 אין מצב בו תמיד השמן יהיה בצמיגות 40 למשל. זה תמיד ינוע בטווח בין 5 W (שזה לא אומר צמיגות 5 חמה) ל 40 צמיגות חמה וגם יותר לפעמים. (בכלל צמיגות נמדדת בסנטיסטוק (התנגדות לזרימה) וזה תלוי טמפרטורה. מכיוון שהטמפרטורה בכל חלקי המנוע אינה קבועה תמיד יש לך טווח צמיגויות שונה בין מכלולי המנוע בזמן אמת.

עם הזמן כאשר השמן עובד במנוע הוא משנה את צמיגותו הקרה המינימאלית והחמה המקסימאלית ויש תקן גם לכמה מותר לחרוג - למשל בתקן SN שלאחר שנת 2010 לאחר 100 שעות מנוע מותר לחרוג עד 50 % (למעלה) מהצמיגות המקסימאלית הרשומה על השמן. (לא לתפוס אותי במילה אני רושם לפי זכרון)

כלל האצבע אומר שבטווח הזה שימוש בשמן בצמיגות הנמוכה ביותר המאושרת למנוע הזה בהתחשב בטמפ' הסביבתית ובהתחשב כמובן בהשוואה של אותה מדידה מול שמן זהה בתכונותיו רק בצמיגות גבוהה יותר, יגרום לפחות חיכוך (תלוי בתכנון המנוע, בעומס ובסל"ד) ולכן יגרור יותר יעילות ופחות זיהום לכל ק"מ שהמנוע יסע. בפועל זה זניח לך כצרכן אך במימדים גדולים של יצרניות רכב זה הבדל של מיליארדי דולרים על מס זיהום. מה שמשפיע הכי הרבה זה גודל המנוע והיעילות שלו והרכב התוספים של השמן (שמותאמים למנוע) כדי לזהם פחות.

ולכן שמנים בצמיגות זמוזכרת כאן 5W8 או אפילו 5W20 חד משמעית מיועדים אך ורק למנועים שתוכננו לעבוד עם צמיגויות כאלה נמוכות אחרת יגרמו לנזקים חמורים במנועים שתוכננו ודורשים עבודה עם צמיגות גבוהה יותר.

שים לב לדוגמא שהצרן VW ברוב הדגמים עד שנת 2010 המליץ לא להשתמש בישראל בצמיגות 5W30 שמאושרת לשימוש באירופה במנועים ורכבים מסוימים, אלא להשתמש בצמיגות 5W40 בגלל התנאים הסביבתיים בארץ.

אם רכבך מיועד לשימוש בשמן רב דרגתי 5W40 או 30 ואתה מילאת אותו שמן באותם תקנים אך בצמיגות 5W8 - אתה פשוט תהרוס את המנוע וגם תגדיל את הזיהום עד שהוא יהרס כי יהיה לך חיכוך של מתכת במתכת בין רוב חלקי המנוע כמעט באופן מיידי, תאבד קומפרסיה מאוד מהר וזה מגדיל גם את הזיהום (אדי שמן ושמן עוברים לפליטה). ויש מצב שאפילו תאבד לחץ שמן ברמה קריטית מיד לאחר הנעה כך שמשאבת השמן לא תצליח לשאוב בלחץ שהיא מיועדת לעבוד ולא יגיע שמן למכלולים ובעצם תעבוד כמעט על יבש.

תודה על התשובה המושקעת. מה שרשמת ברובו מוכר לי, ועדיין כללי מאוד. אני חושב שמדד HTHS משמעותי כאן. לגבי שימוש במנועים "ישנים" אני מבין כמובן את הסיכון (ושוב יש מנועים "ישנים" שיוכלו לעבוד כנראה עם השמן הזה), מעניין מה לגבי ההפך, שימוש בשמן 5W30 לדוגמא במנוע בו נדרש 0W20 למשל, אני מניח שהצמיגות במדד HTHS תהיה גבוהה יותר בשמן 5W30, השאלה מה יפגע פרט לצריכת הדלק, והאם באופן משמעותי ? (ברור לי שאין על כך תשובה חד משמעית, מעניין אם מישהו ניסה את זה בפועל). שאלה נוספת היא מה השינויים שהיצרנים מבצעים במנועים שמיועדים לשמנים החדשים?

• ספונסר פורום
פורסם

צמיגות 0W20 אישור פולקסווגן 508-509 ואישור מרצדס 229.71 לדוגמא כרגע בשימוש רק באירופה ,

אסור להשתמש בשמנים הללו במקום האישורים הקודמים ,מותר במקום האישורים החדשים להשתמש

באישורים הקודמים גם באירופה ,לדוגמא אישור פולקסווגן 504-507 יכול להחליף את 508-509

אבל אסור להפך .

• תוכן חדש...