Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2702 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

אשמח לשמוע אם מישהו התנסה בחוויה שכזו.

אני מעוניין "לעבור" לאירופה לתקופה קצרה [חודשיים לצורך העניין].

מדובר בפנטזיה ישנה שלי, לחוות על קצה המזלג איך זה לגור בעיירה אירופאית באלפים, כל סופש לצאת לטיול במקום אחר וכו'

לשמחתי הרבה במקום העבודה מאוד מרוצים ממני וזורמים על עבודה מרחוק לתקופה קצרה [נניח עד 3 חודשים] בשביל ההגשמה הנ"ל

נשארתי עם מספר סוגיות:

- מגורים? כשאני מטייל באלפים אני בד"כ משלם בערך 50 יורו לאדם ללילה, כמובן שזה תעריף גבוהה מאוד לחודשיים, גם סוג הדירה שצריך למגורים היא שונה מחדר ללילה.

- רכב? חלק גדול מהרעיון זה החוויה המוטורית. בינתיים לא מצאתי מקום להשכיר ממנו משהו חמים [סדרה 4 קבריו לדוגמה זה לגמרי מספיק] במחיר הגיוני. כל מקום שבדקתי פשוט חייב לפי העלות היומית כפול מספר הימים.

- ביטוח? האם ביטוחי בריאות דרך הארץ מאפשרים תקופות ארוכות יותר?

באופן כללי אשמח לשמוע מאנשים שעשו משהו דומה

תודה

פורסם

לגבי ביטוח, אין בעיה. אפשר לכמה חודשים טובים במחיר של 2-3 דולר ליום.

לגבי דירות, אפשר לנסות מתווכים מקומיים, או לשכור חדר לתקופה ארוכה בבית של מקומיים. אפשר גם להגיע ולחיות את הרגע - לנסוע עד שמוצאים איזור נחמד, ולהשאר שם בצימר כמה ימים. לגבי רכבים, לא יכול לעזור.

Sent from my iPad using Tapatalk

פורסם

מבחינת הויזה אין בעיה - כמעט. יש הגבלה של 90 מתוך 180 יום, כך שאם כבר שהית באירופה בחודשים האחרונים, או שצפויה שהות נוספת תזקק לויזת שנגן.

לגבי ביטוח - אין בעיה, זה עניין של מחיר, שתלוי בגיל ובמצב הבריאותי. אם אתה צעיר ובריא זה עניין של 2 דולר ליום, אלא אם יש תוספות כמו ספורט אתגרי, שיכולות לייקר את העניין, ולא במעט, כיוון שנדרש תשלום לכל תקופת הביטוח, ואם יש מחלות קיימות הסיפור יכול להתייקר פי 3 ויותר.

עבודה מה"בית" הזמני - אתה צריך לודא שיש לך החיבור הנדרש. אתה יכול להגיע לאיזה כפר שכוח אל שבו חיבור האינטרנט אינו מספק לצרכים שלך. וכמובן שמדובר בשירות שעשוי להיות יקר, חבילת גלישה שעולה בערץ כמה עשרות שקלים יכולה להגיע באירופה ל-100 אירו לחודש. אבל בקנה המידה של הטיול זה כסף קטן. הבעיה המרכזית היא טיב החיבור באותו כפר נידח.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

זורק הצעה - אולי תגור אצל\עם חבר פורום? יש פה כמה וכמה,נשמע כמו רעיון מגניב.

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם

לא בשביל לכבות אותך או משהו, מה שאתה מתכנן לא נכנס לקטגוריה של "לגור". זה טיול ארוך, וזה יתן לך תחושה של טיול ולא של מגורים. שזה אחלה, אבל אם אתה מחפש את החוויה של ממש לגור במדינה אחרת, לא תקבל את זה.

לגור במדינה זה יותר מאשר להימצא בה יותר משבועיים-שלושה. זה לפתוח חשבון בנק, לעבוד, ללכת לקופת חולים, לשלם מיסים וחשבונות, לשכור בית/דירה. לשבת בעליית גג של משפחה גרמנית, לעבוד מהמחשב דרך האינטרנט עם בחברה הישראלית שלך ולצאת בערב לטיול עם אוטו חביב זה לא "לגור".

יחד עם זאת, הרעיון כשלעצמו הוא אחלה ונשמע מגניב ממש. אני כותב את מה שאני כותב כדי שלא תצפה למשהו אחד ותקבל משהו אחר. זה קצת כאילו היית אומר "אני ממש רוצה להרוויח כסף בבורסה, חשבתי על לצאת לפאב ולהזמין כמה בירות תוך שאני קורא דה מרקר. מה דעתכם?". לשבת בפאב ולשתות בירות נשמע ממש אחלה כשלעצמו, רק שכסף בבורסה זה לא יעשה לך.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם
זורק הצעה - אולי תגור אצל\עם חבר פורום? יש פה כמה וכמה,נשמע כמו רעיון מגניב.

אין לי ספק שגם הם יחשבו שזה מגניב ויודו לך על הרעיון [emoji23]

Sent from my iPhone using Tapatalk

• אחראי פורום
פורסם
לא בשביל לכבות אותך או משהו, מה שאתה מתכנן לא נכנס לקטגוריה של "לגור". זה טיול ארוך, וזה יתן לך תחושה של טיול ולא של מגורים. שזה אחלה, אבל אם אתה מחפש את החוויה של ממש לגור במדינה אחרת, לא תקבל את זה.

לגור במדינה זה יותר מאשר להימצא בה יותר משבועיים-שלושה. זה לפתוח חשבון בנק, לעבוד, ללכת לקופת חולים, לשלם מיסים וחשבונות, לשכור בית/דירה. לשבת בעליית גג של משפחה גרמנית, לעבוד מהמחשב דרך האינטרנט עם בחברה הישראלית שלך ולצאת בערב לטיול עם אוטו חביב זה לא "לגור".

יחד עם זאת, הרעיון כשלעצמו הוא אחלה ונשמע מגניב ממש. אני כותב את מה שאני כותב כדי שלא תצפה למשהו אחד ותקבל משהו אחר. זה קצת כאילו היית אומר "אני ממש רוצה להרוויח כסף בבורסה, חשבתי על לצאת לפאב ולהזמין כמה בירות תוך שאני קורא דה מרקר. מה דעתכם?". לשבת בפאב ולשתות בירות נשמע ממש אחלה כשלעצמו, רק שכסף בבורסה זה לא יעשה לך.

זה בין לבין - לטעום מהמקום לעומק.

פות"ש, אם הייתי בסטטוס שלך, הייתי עושה בדיוק את זה. מוצא לעצמי 2-3 נקודות ושוהה בהן כמה שבועות כל אחת.

נשמע נהדר.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

- מגורים? כשאני מטייל באלפים אני בד"כ משלם בערך 50 יורו לאדם ללילה, כמובן שזה תעריף גבוהה מאוד לחודשיים, גם סוג הדירה שצריך למגורים היא שונה מחדר ללילה.

- רכב? חלק גדול מהרעיון זה החוויה המוטורית. בינתיים לא מצאתי מקום להשכיר ממנו משהו חמים [סדרה 4 קבריו לדוגמה זה לגמרי מספיק] במחיר הגיוני. כל מקום שבדקתי פשוט חייב לפי העלות היומית כפול מספר הימים.

- ביטוח? האם ביטוחי בריאות דרך הארץ מאפשרים תקופות ארוכות יותר?

1. בairB&B יש בעלי בתים שעושים הנחה יפה למי ששוכר לתקופה ארוכה. נתקלתי בזה לא מעט, חלק מציינים את זה בדף עצמו, וחלק פשוט אומרים את זה בשיחה איתם. אפשר לפנות אליהם ולקבל הצעת מחיר עבור תקופה מסוימת.

2. אמנם זה לא הכי כלכלי, אבל אולי אפשר לקנות רכב ולמכור אותו למגרש\סוחר בסוף התקופה. במצב כזה צריך לבדוק איך עובד ביטוח רכב למי שאין אזרחות.

3. ביטוח נסיעה לחו"ל. רוב החברות מבטחות עד חצי שנה, ממליץ על פספורט קארד מניסיון.

פורסם

אאל"ט פספורט קארד ודייויד שילד (שמתמחה בביטוחים לשהות יותר ממושכת בחו"ל) זו אותה חברה. צריך לבדוק לפי התנאים האישיים והתאריכים הספציפיים, אבל שיחת גישוש לשירות המכירות לא תזיק.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תודה לכולם, המון תשובות יעילות.

כנראה המילים "לעבור""לגור" היו כאן לא במקום.

ברור לי שזה לא באמת לגור.

הכוונה היתה לטעום את המקום בצורה קצת יותר נינוחה למעט יותר זמן.

כל פעם שאני טס לאירופה לטיולי נהיגה\טבע זה אף פעם לא מספיק לי ואני תמיד חוזר עם רעב גדול יותר ממה שיצאתי. יש שיגידו שאין בזה שום דבר רע ושככה אני יכול להמשיך להנות מהטיולים שוב ושוב.

עם זאת, אם מה שאני רוצה לעשות מתאפשר, וזה נשמע כמו חוויה של ממש (וגם לא יקרה מדי), למה לא.

אחקור את הנושא ואעדכן את הדיון בהמשך.

אשמח לשמוע תגובות נוספות אם למישהו יש מה להוסיף.

פורסם

ממש לא הייתי קונה רכב ומנסה למכור אח"כ. יש שירותי השכרה ארוכת טווח. אם נצמד לדוגמא שלך של סדרה 4 באלפים, ב.מ.וו מציעים בגרמניה השכרה ישירה של רכבים מהם גם ללקוחות פרטיים, החל מ-805 לחודש עבור סדרה 1. סדרות 3 ו-5 יעלו 1,000 וכ-1,300 בהתאמה.

לגור ממש בעיירה באלפים יותר משבועיים יהיה קצת משעמם, ולכן עדיף בעיר גדולה שנמצאת לא רחוק.

במינכן אתה יכול למצוא סאבלט חדר בדירת שותפים בכ-600 לחודש. בשאר גרמניה זה יהיה יותר זול, אבל מפה יוצאים כל הטיולים היפים :).

ויזה כאמור לא תהווה בעיה גדולה, אתה יכול לשהות פעמיים 90 יום (אתה יכול לנהוג אל מחוץ לאיחוד ולהכנס שוב).

לדעתי צריך לפחות חצי שנה כדי להרגיש שאתה גר במקום ולא מטייל בו.

פורסם

ויזה כאמור לא תהווה בעיה גדולה, אתה יכול לשהות פעמיים 90 יום (אתה יכול לנהוג אל מחוץ לאיחוד ולהכנס שוב).

לא נכון.

אחרי שהות של 90 יום צריך לצאת לפחות ל-90 יום.

חוץ מזה, להיכן תצא מהשנגן? לרוסיה? חתיכת נסיעה. ובכניסה המערכות יצביעו על כך שחיסלת את ימי השהות שלך ויחסמו אותך.

פורסם

טעיתי ואתה צודק לגבי ה-90 יום. בכל מקרה, פות"ש, בגרמניה קל לקבל למשל ויזת לימודי גרמנית שנותנת לך לשהות למשך שנה שלמה.

אמנם זה כבר לא רלוונטי לדיון כי מה שהצגתי קודם לא נכון, אבל הייתי למשל נוסע לצפון קרואטיה דרך אוסטריה וסלובניה. זה מסלול יפה מאוד שאפשר לבנות עליו טיול וגם מאפשר לצאת מהשנגן תוך 6 שעות.

• תוכן חדש...