Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2754 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

ואז עולה השאלה: האם עבור אותה מנורה עם תו תקן של מדינה מערבית מפותחת והוראות באנגלית צריך באמת לייצר תו תקן ישראלי עם חוברת הוראות בעברית, או שכל הדבר הזה מיותר ומייצר בעיקר סחבת, עלויות מיותרות, שחיתויות ומשרות שלא צריך?

(ואז עולה השאלה הנוספת: האם יש לקצץ באחריות מכון התקנים, בהינתן שיש פקידים שיאבדו את משרתם בעקבות השינוי?)

עריכה אחרונה על ידי oryo

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• תגובות 153
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
קופאי זאת משרה שאפשר להעלים אותה אפילו עכשיו, אם מסובבים את הקופה עם המסך, קורא ברקוד, קולט שטרות ומטבעות, וקורא אשראי ללקוח.

למשל ככה:

F0_0316_0200_mcdonalds-touch.jpg

יש כבר מזמן בכמה רשתות מזון קופות שרות עצמי בקו הקופות. זאת אומרת מתוך 15 קופות יש 3 -4 קופות שרות עצמי.

לקוחות לא כ"כ אוהבים את הקופות האלו. לא נדיר לראות ליד כל קופת שרות עצמי עומדת דיילת ועוזרת ללקוחות. למשל כשאתה בא עם שקית תפוחים, אתה צריך לבחור במסך מתוך 4-5 סוגים של תפוחים את הסוג שבחרת ועם זה הרבה אנשים מסתבכים. כנ"ל עם כל מוצר אחר שנמכר בתפזורת או לפי משקל. לא לכל דבר יש ברקוד.

פורסם
ואז עולה השאלה: האם עבור אותה מנורה עם תו תקן של מדינה מערבית מפותחת והוראות באנגלית צריך באמת לייצר תו תקן ישראלי עם חוברת הוראות בעברית, או שכל הדבר הזה מיותר ומייצר בעיקר סחבת, עלויות מיותרות, שחיתויות ומשרות שלא צריך? - למה כולם יודעים לקרוא הוראות באנגלית ? בהחלט שצריך הוראות שימוש בעברית/ערבית/אמרית.

(ואז עולה השאלה הנוספת: האם יש לקצץ באחריות מכון התקנים, בהינתן שיש פקידים שיאבדו את משרתם בעקבות השינוי?)

במכון התקנים עובדים המון מהנדסים, הנדסאים וטכנאים שתפקידם לבדוק ולמנוע מציוד ומכשירים אשר אינם מתאימים או גם מסוכנים לשימוש להמכר בארץ. אתה לא מצפה מכול אזרח שיבין בחשמל בכדי שחלילה לא ירכוש מייבואן ציוד שאינו מתאים למתח רשת החשמל או ציוד שאמור להיות עם ארקה והגיע בלעדיה.

אתה עבדת או ביקרת אי פעם במכון התקנים הישראלי וראית איזה מוחות עובדים שם ? אני בספק רב ...אחרת לא היית כותב את שכתבת.

איזה כייף לי :)

פורסם

מה יהיה?

לא, אני לא קמעונאי-עצמאי-עובד-מכון-התקנים-לשעבר, אם זה גורם לטענות שלי להיות פסולות בעיני מען דהוא - הוא מוזמן לדפדף הלאה, או (רחמנא לצלן) להתייחס אליהן בצורה עניינית.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
במכון התקנים עובדים המון מהנדסים, הנדסאים וטכנאים שתפקידם לבדוק ולמנוע מציוד ומכשירים אשר אינם מתאימים או גם מסוכנים לשימוש להמכר בארץ. אתה לא מצפה מכול אזרח שיבין בחשמל בכדי שחלילה לא ירכוש מייבואן ציוד שאינו מתאים למתח רשת החשמל או ציוד שאמור להיות עם ארקה והגיע בלעדיה.

אתה עבדת או ביקרת אי פעם במכון התקנים הישראלי וראית איזה מוחות עובדים שם ? אני בספק רב ...אחרת לא היית כותב את שכתבת.

אני לא עובד מכון התקנים, אבל לפעמים החברה שלי צריכה להעביר ציוד מיובא במכון התקנים.

כאשר אני מקבל חזרה ציוד לאחר "בדיקת התאמה" במכון התקנים, וברור לחלוטין כי אף אחד לא פתח אפילו את האריזה - אני מבין מצויין מה מטרת המכון והתקנות.

כאשר לפתע פתאום מחליט לפתע שציוד עם מתח כניסה של מעל 9 וולט (ולא 12 כפי שהיה) - למשל - דיסק קשיח - דורש אישור התאמה לתקן, בלי שום הסבר הגיוני - אני מבין מה מטרת המכון.

כאשר מכון התקנים דורש אישור לבצע בדיקת התאמה לתקן כלשהו, שתואם 1:1 לתקן אירופאי או אמריקאי, והמוצר בעל אישורים של מעבדה מוסמכת Dekra וזה לא מספיק להם - אני מבין מצויין מה מטרת המכון.

לפחות היו קוראים לילד בשמו, ומבקשים את "העלויות" בלי לגרום לעיכובים מיותרים - אבל גם זה לא.

אני בטוח שמכון התקנים עושה עבודה חשובה בתחומים כאלה ואחרים, אבל מה שהם עושים בתחום האלקטרוניקה מסריח עד השמים.

זה גוף שבמקום לתת שירות הפך להיות מנגנון מסואב שמזין את עצמו, ואולי על הדרך באיזו פינה קטנה גם עושה משהו לטובת הציבור.

פורסם

תחלואי מכון התקנים ידועים ומוכרים זה שנים אבל לא זה נושא הדיון, נושא הדיון שבהנתן שמה לעשות, כרגע הוא קיים, אתה צריך להתעסק איתו בעוד שמי שמזמין מחו"ל, לא וזה לא מצב תקין.

אגב, לפני כמה שנים, פג תוקף תקן ציוד חשמלי בסביבה מיימית (ציוד לאקוריומים) והמכון לא הכין תקן חדש או חידש את תוקף התקן הישן.

במשך 8 חודשים כלל יבואני הציוד לאקוריומים פשוט סגרו את הבסטה "כי אין תקן"...

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

לקוחות לא כ"כ אוהבים את הקופות האלו. לא נדיר לראות ליד כל קופת שרות עצמי עומדת דיילת ועוזרת ללקוחות.

לקוחות הם בני אדם, ולבני אדם ממוצעים נדרש קצת זמן כדי להתרגל לשינויים, מי יותר ומי פחות.

לפחות מההתרשמות שלי בסניפים של שופרסל/יש (אותו אבא), מדובר בדיילת אחת על 4 עמדות,

ולפעמים אותה דיילת ממלאת בנוסף תפקיד אחר בסביבת הקופות, כך שמבחינה כלכלית גרידא יש פה כבר שיפור.

השיפור העיקרי שקשה לכמת אותו בכסף הוא חוויית הקנייה - אפילו עמידה קצרה בתור היא זיכרון לא נעים,

והעמדות האלה נוטלות את העוקץ לגמרי - אין המתנה, אין חיכוך עם קונים אחרים,

והחווייה הנעימה (או אי-קיומה של חוויה שלילית) תיזכר בפעם הבאה שתצא לקניות.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

בקניית כמה מוצרים,בוא נגיד עד 20 מוצרים, הקופות האלה סבבה לחלוטין.

להגיע לקופה עצמית כזו עם עגלה עמוסה, לפרוק, להעביר ולארוז, זאת חוויה דיי מייגעת, במיוחד אם אתה לבד.

בזמנו דיברו שלכל מוצר יהיה תג זיהוי, אתה רק תעביר את כל העגלה דרך שער ומיד תקבל טוטל לתשלום, כשזה יקרה, זה יהיה מגניב.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

יש אלמנט נוסף. בגלל סבסוד המשלוחים מסין על ידי הממשלה והרגולציה הבין לאומית של הדואר (שעודכנה בפעם האחרונה כשמאו זה דונג שלט במדינה) יותר זול לשלוח מוצר מסין לישראל מאשר משלוח דואר בתוך ישראל.

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם
תחלואי מכון התקנים ידועים ומוכרים זה שנים אבל לא זה נושא הדיון, נושא הדיון שבהנתן שמה לעשות, כרגע הוא קיים, אתה צריך להתעסק איתו בעוד שמי שמזמין מחו"ל, לא וזה לא מצב תקין.

אגב, לפני כמה שנים, פג תוקף תקן ציוד חשמלי בסביבה מיימית (ציוד לאקוריומים) והמכון לא הכין תקן חדש או חידש את תוקף התקן הישן.

במשך 8 חודשים כלל יבואני הציוד לאקוריומים פשוט סגרו את הבסטה "כי אין תקן"...

לדעתי זה לחפש את המטבע מתחת לפנס.

לא שם נמצא הכסף. דווקא ליבואן בתחום הקמעונאי שמייבא כמות גדולה של אותו מוצר, הכמה שקלים הבודדים שזה מוסיף לעלות המוצר זניחה יחסית. זה מפגר, זה מציק - אבל זה לא מה שנורא מייקר את המוצרים.

יותר הגיוני בעיני שיגבו מע"מ על כל סחורה נכנסת, נניח מ-5 דולר ומעלה.

אבל! מראש, בצורה ממוחשבת.

מקיש את מספר המעקב של החבילה, מצהיר מה יש בחבילה וכמה היא עולה. משלם את המיסים.

כל זה לפני שהחבילה הגיעה.

החבילות יבדקו מדגמית. אחד שיתפס מרמה, יזמברו לו את הצורה. יתפסו אותו מרמה פעם שניה, יזמברו לו את הצורה כך שיכאב לו שבוע. יתפסו אותו מרמה פעם שלישית? יזמברו לו את הצורה כך שילך עקום שנה.

אבל ברור לכל שזה לא מה שיפתור את הבעיה. הפערים במחיר גדולים בהרבה מאשר גובה המע"מ.

זה לא ישנה שום דבר.

אני באמת אשמח לקנות הכל בארץ. אבל כשמשקללים את חוסר הנוחות, ההתמקחות כמו באסטה בשוק, השירות הגרוע והמחיר הגבוה - יצטרכו להתאמץ הרבה כדי לגרום לי לא להזמין באמאזון.

לאט לאט יש יבואנים שמרימים את הכפפה. כפי שאמרתי לדוגמא, סלולרים לרוב כבר לא כדאי להזמין מחו"ל. חלקי מחשב מיינסטרים שלא רק עכשיו נחתו על המדף אין טעם להזמין מחו"ל. טלוויזיות LG. לחלק מציוד הסטריאו קם יבואן מקביל שהוריד את המחירים בעשרות אחוזים.

מקווה שכך ימשיך.

פורסם (נערך)

אני מניח של-$75 יש איזה מקור היסטורי, שקשור לעלויות גביה וליבוא אישי דרך נמל התעופה\הנמל הימי (היסטוריה!). למרות שאני זוכר את אבא שלי משלם מיסים על מוצרים לא גדולים עוד עמוק לתוך שנות ה-70.

כיום יש לנו שר אוצר שיש לו שתי סיסמאות: מחיר למשתכן ולא להעלות מיסים. רק עתירות לבג"צ הצליחו לאנוס אותו להעלות מיסים על טבק לגלגול - מבחינת ומדובר בדבר איום ונורא ופגיעה בשכבות החלשות. כאילו שהמחלות שגורם הטבק לא גורם להם נזק (גם כלכלי). אז עם תפיסה כזו אל תצפו למיסוי על חבילות.

חוץ מזה, במיסוי על יבוא אישי יהיה צורך במשהו שלא ניתן לאכוף: שת"פ של המוכר הסיני. להזכירם, כמה שאתם מבקשים הצהרת אמת על מחיר המכשיר הוא ישלח כ"מתנה" בשווי $3, גם אם מדובר ביהלום רב ערך. אז מישהו רוצה לזמבר את הסיני? הצחקתם את פפו.

דרך אגב, באגירה - הקופות בשירות עצמי בשופרסל פועלות היטב, לפחות באיזור חיפה. יש חנויות עם מפקחת אחת על 8-10 עמדות, אני מניח שככל שהצרכנים מתרגלים לשירות העצמי היחס משתפר. אבל, עדיין, מרבית הקונים מעדיפים את הקופה בשירות עם תור. וממספר ביקורים בחו"ל נדמה לי שזה לא רק בארץ (כמובן שלא מדובר בסטטיסטיקה אלא בתצפית לא מדעית בכמה ביקורים בחנויות). וצריך גם ללמוד כל מערכת: הנה, למשל, אשתי ואני, שמורגלים בשירות העצמי בשופרסל גם לקניות גדולות, הסתבכנו עם השירות העצמי בוולמארט בקנדה. התברר כי שם המערכת שוקלת את המוצרים אחרי קריאת הבארקוד, ואי אפשר לארוז תוך סריקה, אלא רק לאחר התשלום. סתם, שינוי קטן שהבנו רק לאחר 2-3 ביקורים.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
כאלה דוגמאות יש לי הרבה.

אני אשנה את השאלה שלי:

האם העסקים הישראליים לא מרגישים תחרות מצד היבוא הפרטי מחו"ל?

אני לא חושב שמדובר באחוזים נמוכים שלא מזיזים לאף אחד.

אם כן מרגישים, מדוע לא עושים משהוא כדי להתחרות?

זה או שאין להם מאיפה לקצץ ועדיין להישאר רווחיים או שהם לא מעוניינים להתחרות.

מה נכון?

העלויות הנלוות שלהם גבוהות מאוד לעומת הספקים בו"ל. אני עובד מול עסקים דומים לשלי בחו"ל והעלויות שונות לגמרי.

אנחנו משלמים המון על תקינה, שכירות, ארנונה, משכורות ועוד. חנות קטנה באיזור נידח מתחילה את החודש עם כ 7000 ש"ח הוצאות עוד לפני שבכלל עבד. הדוגמא הכי טובה לזה זה אתר הסחר ששופרסל פתחה והוא בכלל בבעלות זרה ויושב בארה"ה כי אם היה בבעלותם המחירים היו קופצים לשמיים בגלל המיסוי.

יש פה עיוות שמפלה עסקים ישראליים לרעה ואת זה המדינה צריכה לתקן. זה נחמד להוריד יוקר מחיה על ידי פתיחת יבוא אבל תן לעסקים המקומיים להתחרות כשווים בין שווים אם אתה לא רוצה להרוס את המשק המקומי ולשלם לאזרחים קצבת הבטחת הכנסה.

אני גם לא חושב שזה עניין של חזירות כי אם זו היתה חזירות אף ליד כל טמבוריה היתה חונה מרצדס ואף עסק קימעונאי לא היה פושט רגל.

מצד שני העולם השתנה ולחנויות הפיזיות יש פחות מקום היום. המחיר יהיה מצד אחד הפסד מיסים והכנסות למדינה (או מיסוי היבוא האישי) ומצד שני התייקרות משמעותית בחנויות הפיזיות שיצטרכו להתקיים ממחזור הרבה יותר קטן.

איית בשביל כמה שקלים קונה בארץ. איפה שההפרש עשרות רבות של שקלים אזמין מחו"ך.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

בגרמניה כל מעטפה שמגיע בדואר נעצרת לתשלום מיסים.

טראמפ רוצה להפסיק כניסת מוצרים חופשית לארה'ב, מיסים על כולם.

רובנו מתפרנסים מהיבואנים בצורה ישירה או עקיפה, אם היבואנים נפגעים כל הציבור נפגע.

לתת למוצרים סינים להיכנס לארץ בלי מיסוי זה בדיחה, זה כאילו אנחנו מרחמים על הסינים ועוזרים להם לייצא.

ליצרן סיני מגיע יותר מאשר ליבואן בארץ?

אייל

• חברי המעגל הראשון
פורסם
בקניית כמה מוצרים,בוא נגיד עד 20 מוצרים, הקופות האלה סבבה לחלוטין.

להגיע לקופה עצמית כזו עם עגלה עמוסה, לפרוק, להעביר ולארוז, זאת חוויה דיי מייגעת, במיוחד אם אתה לבד.

בזמנו דיברו שלכל מוצר יהיה תג זיהוי, אתה רק תעביר את כל העגלה דרך שער ומיד תקבל טוטל לתשלום, כשזה יקרה, זה יהיה מגניב.

אני הולך לסופר כזה בעיקר בגלל הקופות האוטומטיות.

עושה קניות לבד בד"כ, פורק ומחזיר לעגלה ומעדיף את זה מאשר לעמוד בתור עם עוד אנשים שמתחילים לפטפט עם הקופאית על כל מיני תלושים ומבצעים או מנצלים את ההזדמנות לשלם חשבונות (לאחרונה גיליתי שאפשר לעשות את זה בשופרסל) ותוקעים את כל התור.

זה כ"כ נוח שלא צריך לבוא במגע עם אף אחד (אולי חוץ מהקצב במחלקת בשרים) שהגעתי למצב שאני מתבאס לקנות אלכוהול כי זה מזעיק את הדיילת של הקופות האוטומטיות ועל הדרך היא מנסה לשכנע אותך לעשות כרטיס אשראי שלהם.

חוץ מזה, גם בקופה הרגילה אתה צריך לפרוק את כל העגלה על המסוע ולהחזיר חזרה אחרי ששילמת.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...