Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ריכוז שאלות לפני התחלת תהליך קנייה

bar201
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2377 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

אז אחרי שבוע של חרישה באינטרנט, מחקר ולמידה..

ריכוז של כמה שאלות כמעט אחרונות לפני שאני כבר מתחיל בתהליך החיפוש והקנייה:

זה ארוך, כי כל מה שלא הבנתי - אבל הכל - ריכזתי. אז תודה לכולם אשמח אם תענו לפי סעיפים בשביל הסדר.

1) איך אני בודק אין שיעבודים או עיקולים על הרכב?

2) איך אני מוודא שאין בעלים נוספים לרכב מלבד המוכר?

3)יש לי אפשרות לבדוק כמה כריות אוויר יש ברכב והאם הן תקינות או שלהשאיר את זה למכון הבדיקה?

4) במידה ויש למוכר היסטוריית טיפולים של הרכב, האם להסתמך על זה או שיש טעם/צורך לגשת ביחד איתו למוסך וקבל משם היסטוריית טיפולים מלאה כדי לוודא שאינו מסתיר חלק? אם התשובה היא כן - האם אני חייב לגשת איתו ורק איתו? לא ימסרו לי מידע בלעדיו?

5) איך אני יכול להשיג מידע על טיפולים מיוחדים של הוראות היצרן?

6) מה זו בכלל רצועת טיימינג? מתי בדרך כלל מחליפים אותה? מה עלות ההחלפה? ואיך אני מוודא שהחלפה כזו אכן בוצעה בעבר?

7) האם חובה שברכב פרטי B יהיה צמיג רזרבי?

8) האם צמיגים חייבים להיות אך ורק במידה שהיצרן דורש?

9) איך אפשר לברר את מידת הצמיג שהיצרן דורש?

10) כל כמה זמן צריך להחליף צמיגים בישראל?

11) בבדיקת שמן במנוע: איך אני בודק? איזה צבע השמן צריך להיות? כמה בערך המפלס צריך להיות?

12) נוזל הקירור ברדיאטור - באיזה צבע זה צריך להיות? אם יש מים?

13) איפה בדיוק אני יכול למצוא את מספר המנוע ואת מספר השלדה? (איפה זה מוטבע)?

14) איך אני יכול לבדוק תאריך ייצור של מצבר ומה אורך החיים של מצבר בדרך כלל?

15) בצמיגים: הבנתי שבדרך כלל יהיה רשום השבוע העוקב של השנה שבה הוא נוצר (כלומר אם רשום 8-2018 זה אומר שהוא יוצר בשבוע השמיני לשנת 2018, נכון?)

16) חובה שיהיה מגבה ומפתח גלגלים? כמה זה קריטי אם אין?

17) אני יודע שבשביל לבדוק מקוריות של שמשות צריך לחפש ציור של הייצרן, יש איך לבדוק מקוריות דלתות ומכסה מנוע?

18) כשאני נותן גז על ניוטרל, איזה צבע צריך לצאת מן האגזוז? ואיזה צבע לא צריך לצאת?

19) ברשיון הרכב יש סעיף שרשום בו "רישום מקורי" - הכוונה זה מי היה היד הראשונה?

20) ברשיון הרכב, קצת מעל "הסכום לתשלום האגרה" יש מן מספר כזה "no 00000000 2019" מה המספר/מדבקה הזאת אומרת?

21) הבנתי שצריך לבדוק משהו ברשם המשכונות, מה צריך לבדוק?

22) איך מתבצעת העברת בעלות - יש טופס שצריך להחתים את המוכר עליו? איך אני מוודא שהבן אדם באמת מעביר את הרכב על שמי ולא בורח עם הכסף?

23) יש עוד משהו בירוקרטי שאני צריך לדעת? אני יודע שאני צריך להחתים על זיכרון דברים, על טופס גילוי נאות, על זיכרון דברים לפני בדיקה במכון, יש עוד משהו שפספסתי?

עצות נוספות לקניה ראשונה לבחור צעיר שלא רוצה ליפול בפח יתקבלו בברכה.

תודה מראש לכולם! שבת שלום!!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

פתיח ההודעה, לפיו השקעת שבוע ב"חרישה באינטרנט" לא מתיישב כל כך עם שאלתך הראשונה (שמשוכפלת בשאלה 23).

שלוש התוצאות הראשונות של חיפוש בגוגל של המונח "בדיקת שיעבוד רכב" הן:

1. עיון במשכון במערכת המקוונת של משרד המשפטים: https://www.gov.il/he/service/pawn_perusal

2. מדריך בדיקת שיעבוד רכב באתר כלמוביל, אשר מסביר מהי משמעות שיעבוד רכב ומפרט את הדרכים השונות לבצע את הבדיקה: https://www.colmobil.co.il/car_guide/used_car/lien_car/

3. דף באתר דואר ישראל תחת הכותרת "בדיקת משכון לכלי רכב" שמסביר בדיוק כיצד מתבצע התהליך ואפילו את עלותו בסניפי הדואר: http://www.israelpost.co.il/content.nsf/pages/collateral

כך המצב גם לגבי שאלה 6. התוצאה הראשונה של חיפוש "רצועת טיימינג" בגוגל היא דף מאתר מידרג שעונה בדיוק על כל שאלותיך: https://www.midrag.co.il/Content/Tip/680

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

1) איך אני בודק אין שיעבודים או עיקולים על הרכב? קרא בדביק בראש הפורום.

2) איך אני מוודא שאין בעלים נוספים לרכב מלבד המוכר? קרא בדביק בראש הפורום.

3)יש לי אפשרות לבדוק כמה כריות אוויר יש ברכב והאם הן תקינות או שלהשאיר את זה למכון הבדיקה? יהיה רשום ברשיון. אין אפשרות לבדוק.

4) במידה ויש למוכר היסטוריית טיפולים של הרכב, האם להסתמך על זה או שיש טעם/צורך לגשת ביחד איתו למוסך וקבל משם היסטוריית טיפולים מלאה כדי לוודא שאינו מסתיר חלק? אם התשובה היא כן - האם אני חייב לגשת איתו ורק איתו? לא ימסרו לי מידע בלעדיו? לא ימסרו לך, אלא לבעל הרכב. אם רצה להסתיר תאונה / תיקון פחחות ולא תיקן במוסך היבואן - לא תוכל לדעת.

5) איך אני יכול להשיג מידע על טיפולים מיוחדים של הוראות היצרן? במוסך ידעו לענות לך מה הטפולים הדרושים לרכב.

6) מה זו בכלל רצועת טיימינג? מתי בדרך כלל מחליפים אותה? מה עלות ההחלפה? ואיך אני מוודא שהחלפה כזו אכן בוצעה בעבר? רצועה המתזמנת בין השסתומים והקראנק. חפש במנוע החיפוש של הפורום. החלפה לפי הנחיות היצרן, בדוק בהסטוריית טיפולים שבוצע.

7) האם חובה שברכב פרטי B יהיה צמיג רזרבי? לא. אם הוא שווק עם כזה אז צריך. אם לא - אז לא (צמיגי ראן פלאט או ערכת ניפוח).

8) האם צמיגים חייבים להיות אך ורק במידה שהיצרן דורש? כן. לפי מה שרשום ברשיון הרכב. ניתן לשנות. יש שרשור דביק בראש הפורום הטכני.

9) איך אפשר לברר את מידת הצמיג שהיצרן דורש? רשום ברשיון הרכב.

10) כל כמה זמן צריך להחליף צמיגים בישראל? לפי הנחיות יצרן, או לפי בלאי, או לפי נזק. בד"כ מומלץ להחליף כל 4 שנים, רצוי קודם גם אם אין בלאי נראה לעין. לא רק בישראל.

11) בבדיקת שמן במנוע: איך אני בודק? איזה צבע השמן צריך להיות? כמה בערך המפלס צריך להיות? הצבע משתנה בהתאם לרמת השריפה והחמצון שלו מאז שהוחלף בטיפול האחרון. אין אפשרות לתאר לך גוונים של שמן שרוף ברשת, ואם הרכב לא עבר טיפול יום לפני שתבדוק - יש אין סוף גוונים. בדוק מתי היה הטיפול. את המפלס בודקים בין 2 סימונים על המדיד. מה מטרת השאלה שלך? אם חסר מוסיפים, אם יש נזילה מתקנים.

12) נוזל הקירור ברדיאטור - באיזה צבע זה צריך להיות? אם יש מים? בצבע שממליץ היצרן. לכל יצרן יש מוצרים שלו / מומלצים על ידו, והגוונים משתנים בין החברות (כחול / אדום / ירוק וכו'). אם יש מיים כדאי מאוד להחליף לנוזל קרור ייעודי. אתה קונה רכב בן 15, או בן שנה? השאלות שלך מאוד מעורפלות, ותשובות להן לא יעזרו לך הרבה.

13) איפה בדיוק אני יכול למצוא את מספר המנוע ואת מספר השלדה? (איפה זה מוטבע)? באיזה רכב? במכון הבדיקה יידעו למצוא, כשהרכב על ליפט / מעל בור.

14) איך אני יכול לבדוק תאריך ייצור של מצבר ומה אורך החיים של מצבר בדרך כלל? תאריך הייצור רשום על המצבר (למעט בחלק מהמכוניות במצבר חדש) מצבר מחזיק כשנתיים שלוש, תלוי באופן השימוש.

15) בצמיגים: הבנתי שבדרך כלל יהיה רשום השבוע העוקב של השנה שבה הוא נוצר (כלומר אם רשום 8-2018 זה אומר שהוא יוצר בשבוע השמיני לשנת 2018, נכון?) לא. יהיה רשום 0818 לפי הדוגמא שציינת.

16) חובה שיהיה מגבה ומפתח גלגלים? כמה זה קריטי אם אין? כדאי שיהיה. זה יהיה קריטי אם תתקע עם הרכב עם פנצר ולא תוכל להחליף. כמה זה קריטי - תלוי כמה אתה ממהר ולאן.

17) אני יודע שבשביל לבדוק מקוריות של שמשות צריך לחפש ציור של הייצרן, יש איך לבדוק מקוריות דלתות ומכסה מנוע? לפי השאלות שלך, ההבנה שלך בתחום נמוכה. מה שחסר לך לא תלמד פה בהתכתבות. קח את האוטו לבדיקה במכון בדיקה מקצועי. מקוריות דלתות ומכסה מנוע פחח יידע לזהות בקלות, בבדיקה בעין, או עם מכשור אחר.

18) כשאני נותן גז על ניוטרל, איזה צבע צריך לצאת מן האגזוז? ואיזה צבע לא צריך לצאת? מהאגזוז לא אמור לצאת צבע בשום מקרה. עשן לבן מעיד על שריפת שמן. עשן שחור מעיד על תערובת עשירה. אם אינך מבין - התשובות שלי או שלך אחרים בפורום לא יעזרו לך. גש עם האוטו למוסך שאתה סומך עליו, לחבר שמבין, למכון בדיקה.

19) ברשיון הרכב יש סעיף שרשום בו "רישום מקורי" - הכוונה זה מי היה היד הראשונה? לא הבנתי.

20) ברשיון הרכב, קצת מעל "הסכום לתשלום האגרה" יש מן מספר כזה "no 00000000 2019" מה המספר/מדבקה הזאת אומרת?

21) הבנתי שצריך לבדוק משהו ברשם המשכונות, מה צריך לבדוק? שהאוטו אינו ממושכן.

22) איך מתבצעת העברת בעלות - יש טופס שצריך להחתים את המוכר עליו? איך אני מוודא שהבן אדם באמת מעביר את הרכב על שמי ולא בורח עם הכסף? קרא בדביק בראש הפורום.

23) יש עוד משהו בירוקרטי שאני צריך לדעת? אני יודע שאני צריך להחתים על זיכרון דברים, על טופס גילוי נאות, על זיכרון דברים לפני בדיקה במכון, יש עוד משהו שפספסתי? קרא בדביק בראש הפורום.

עצות נוספות לקניה ראשונה לבחור צעיר שלא רוצה ליפול בפח יתקבלו בברכה.

תודה מראש לכולם! שבת שלום!!

קרא בדביק בראש הפורום.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אענה רק בעינינים טכניים:

3) מספר כריות האוויר רשום ברישיון הרכב. בחלק התחתון של הרישיון יש טבלה שמפרטת כמה פרטי איבזור עיקריים: הספק מנוע, יש או אין סאנרוף, מערכות בטיחות ומספר כריות אוויר, גיר ידני/אוטומי. בלוח שעונים בין יתר נורות הביקורת יש נורת ביקורת של כרית אוויר. מצב תקין: היא נדלקת לכמה שניות בהתנעת מנוע, אחרי זה כבית ונשארת כבויה. מצב לא תקיון - היא לא נדלקת בהתנעה או שהיא דולקת קבוע בזמן שהמנוע עובד.

5) אם כל רכב חדש מקבלים ספר הדרכה בו מופיע המידע הזה. לרוב שומרים את הספר הזה בתא הכפפות ומעברים אותו לבעלים הבאים. אם חסר - אפשר לקבל אצל היבואן דרך פניה לשרות לקוחות. בדרך כלל אפשר לקבל כאן בפורום צילום/סריקה מחברים שיש להם רכב זהה.

6. בגדול רצועה שמפעלה את השסתומים בתזמון נכון עם פעימות המנוע - יניקה/דחיסה/שריפה/פליטה. מחליפים לרוב כל 90-120 אלף ק"מ או 5-6 שנים. איך יודעים האם הוחלפה בעבר - מופיע בחשבונית של אחד הטיפולים. מחיר החלפה משתנים בתחום רחב מאוד, בין 1000 ל 5000 ש"ח וזה עדיין בתחום מכוניות עממיות יחסית פשוטות.

בהרבה מכוניות במקום רצועה יש שרשרת אותה לא מחליפים באופן יזום.

11) בין הסימנים מינימום ומקסימום במדיד, רצוי קרוב למקסימום. לפסול קנה של מכוניות עם מפלס שמן מתחת למינימום.

12) לפסול קנה של מכוניום עם מים וסימני חלודה במערכת קירור.

13) מיקום מספר המנוע - משתנה בין דגם לדגם, אין משהו אחיד. מספר VIN מופיע בתווית בחלק התחתון שמאלי של השמשה הקידמית, כשמסתכלים מבחוץ.

14) אם באוטו עדיין מותקן המצבר המקורי שהגיע מפס ייצור, אין עליו תאריך ייצור. על מצברים שנרכשו אחר כך יש התבעה שנראית כך:

03-04/16. זה תאריך תחילת אחריות - חודשים 03-04 שנת 2016. עובדים ברזולוציה של חודשיים. מצברים מחזיקים לרוב בין שנתיים ל 4 שנים.

15) תאריך ייצור על הצמיג מופעי ב 4 ספרות מוקפות במסגרת אובאלית. שתי הספרות הראשונות מציינות שבוע, שתי הספרות האחרונות מציינות שנה. 1215- שבוע מספר 12 שנת 2015.

18 ) שום עשן משום סוג שהוא לא צריך לצאת מהאגזוז בשום מצב. לפסול קניה של רכב שפולט עשן לא משנה איזה צבע. בבקרים במזג אוויר קר מותר לראות אדים מהאגזוז, תוצאה של לחות שהצטברה באגזוז בלילה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...