Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כביש נהיגה חביב מאוד בין בית ניר לבית גוברין

kingikra
שימו לב! השרשור הזה בן 2186 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

היום השתעשעתי לי קצת בבוקר בנס הרים ולאחר מכן נסעתי לבקר חבר בבית גוברין.

לפני כשלוש שנים, בערך, הייתי גם אצל החבר אבל הכביש המדובר היה כביש חקלאי צר עם סלילה זוועתית. לאחרונה החבר סיפר לי שסללו את הכביש כמו שצריך ואכן היום הופתעתי לראות אספלט חדש ומסלול לכל כיוון כך שגם אם בא רכב ממול, כל עוד אתה לא מחליק למסלול הנגדי, הכל טוב.

החסרון של הכביש זה שישנם מספר גשרים איריים, למי שלא יודע, גשר אירי זה סוג של בור בכביש כדי להזרים מי גשמים שלא יציפו את כל הכביש. למשל:

d08.jpg

אם ממפים לפני את הגשרים האירים, ניתן ממש להנות בכביש הזה. דוגמא של קטע בכביש:

o_1cb6s76qm5jh1pa31f9fvm7nqaa.jpeg

בלי קשר, אני בכלל ממליץ למפות את הכביש לפני כדי שלא תבוא לכם איזו פניה בהפתעה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפי המפות של גוגל מדובר בחלק משביל ישראל, אין אפילו מספר כביש.

זה הכביש המדובר או שאני טועה ?

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפי המפות של גוגל מדובר בחלק משביל ישראל, אין אפילו מספר כביש.

זה הכביש המדובר או שאני טועה ?

כדי להיזכר באיזה מושב נכנסתי אליו (בית ניר) הייתי צריך ללכת למפות קודם ואכן ראיתי שזה שביל ישראל. לא היה לי מושג לפנ זה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

היום השתעשעתי לי קצת בבוקר בנס הרים ולאחר מכן נסעתי לבקר חבר בבית גוברין.

לפני כשלוש שנים, בערך, הייתי גם אצל החבר אבל הכביש המדובר היה כביש חקלאי צר עם סלילה זוועתית. לאחרונה החבר סיפר לי שסללו את הכביש כמו שצריך ואכן היום הופתעתי לראות אספלט חדש ומסלול לכל כיוון כך שגם אם בא רכב ממול, כל עוד אתה לא מחליק למסלול הנגדי, הכל טוב.

החסרון של הכביש זה שישנם מספר גשרים איריים, למי שלא יודע, גשר אירי זה סוג של בור בכביש כדי להזרים מי גשמים שלא יציפו את כל הכביש. למשל:

[ATTACH=CONFIG]509332[/ATTACH]

אם ממפים לפני את הגשרים האירים, ניתן ממש להנות בכביש הזה. דוגמא של קטע בכביש:

[ATTACH=CONFIG]509333[/ATTACH]

בלי קשר, אני בכלל ממליץ למפות את הכביש לפני כדי שלא תבוא לכם איזו פניה בהפתעה.

רק למען הקוריוז, המושג גשר אירי "יובא" לישראל על ידי הבריטים בזמן המנדט כלעג על האירים שבמקום לבנות גשרים מעל המים הם בונים אותם מתחת למים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא מכיר את ההיסטוריה ואת מקבלי ההחלטות של ההמצאה הזאת אבל אין ספק שצינור מתחת לכביש היה הופך את הכביש הזה למושלם לנהיגה :lol:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם זה ממש ממש מעניין אותך, נסה לברר למי האחריות על הכביש. מכיוון שזה כביש שאפילו לא ממוספר, ייתכן שהוא כלל לא באחריות החברה הלאומית לדרכים אלא באחריות המועצה האזורית, או אולי בכלל מוגדר ככביש פרטי.

"גשרים" איריים כאלה מוצאים בד"כ בנקודות המועדות לזרימה שיטפונית שזורמת לעתים רחוקות למשך זמן קצר, אך בספיקה גדולה, ואז סתם צינור בטון לא יספיק בהם. מכיוון שזה כביש צדדי קטן ושולי מסתפקים ב"גשר" אירי במקום גשר אמיתי, או מעביר מים רציני יותר. יש הרבה כבישים כאלה בנגב, ביניהם כמובן כביש 40 מצפון למצפה רמון, שנחל צין חוצה אותו פעמיים (או שלוש?), ו"גשר" צאלים הידוע לשמצה (לא הייתי באזור המון שנים, אולי כבר בנו שם גשר נורמלי?).

אגב, הכבישונצ'יק הזה מתחבר לכביש 353, שאני מאוד אוהב להתגלגל בו, אולי לא כביש נהיגה אתגרי, אבל מאוד נופי. בכלל שפלת יהודה היא אזור מרתק מבחינות רבות, אבל זה כבר עניין לפוסט באוף-טופיק.

חזיר דיזל

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם זה ממש ממש מעניין אותך, נסה לברר למי האחריות על הכביש. מכיוון שזה כביש שאפילו לא ממוספר, ייתכן שהוא כלל לא באחריות החברה הלאומית לדרכים אלא באחריות המועצה האזורית, או אולי בכלל מוגדר ככביש פרטי.

ביררתי. הכביש היה בבעלות פרטית של בעלי הקרקעות החקלאיות ועבר לאחרונה לידי מע"ץ ולכן שודרג. מה הסיבה שעבר למע"ץ? אני לא יודע אבל הבנתי שהיה איזה דיון בנושא.

אגב, הכבישונצ'יק הזה מתחבר לכביש 353, שאני מאוד אוהב להתגלגל בו, אולי לא כביש נהיגה אתגרי, אבל מאוד נופי. בכלל שפלת יהודה היא אזור מרתק מבחינות רבות, אבל זה כבר עניין לפוסט באוף-טופיק.

אכן ממנו באתי. אני גם אוהב אחרי הסיבוב שלי בנס הרים (395 -> 386 -> 3866), שברובו אני תמיד משתרך מאחורי רכבים אחרים, בשעות שאני מגיע להגיע ל 353 כי שם ברוב היום הוא ריק וגם אם לא תמיד ניתן לחכות ליד השער של עג'ור עד שיהיה פנוי.

פשוט לכביש המדובר אף פעם לא חשבתי להגיע כי כפי שציינתי, עד לא מזמן הוא היה כביש רע מאוד.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם אתה נוהג ברכב שמופיע אצלך בסמלון אז כנראה שעברתי מולך ;) (מיאטה NC אפור בטון).

יכול מאוד להיות. אני תמיד רואה הונדה S2000 כתומה. מיאטה אני לא זוכר :-D.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

החלטתי לעבור שם היום במסגרת טיול נהיגה קצר ליום שישי, בצהריים הכביש היה שומם , מציג מגוון פניות מגוונות ורק הגשרים האירים (ספרתי משהו כמו שבעה או שמונה) קצת מקלקלים אותו, חוץ מזה אחלה כביש.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 2186 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...