Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2859 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לאחרונה גילתי שיש למקרר שלנו בעיה והוא לא יוצא מפעולה לצורך הפשרה. בפעמים שהוא כן היה יוצא ברגע שהמדחס היה מספסיק לעבוד, הוא מקפיץ את החשמל בבית.

דבר ראשון שעשיתי הוא להחליף את הטיימר הפשרה ועכשיו הוא מצליח אחרי 6 שעות עבודה לצאת להפסקה קצרה. אבל בדיוק אחרי 6 שעות ודקה החשמל בבית קופץ בגלל המקרר.

בדקתי את גוף החימום ובדקה הזאת שהוא עבד הוא מתחמם ונראה לי שתקין.

מה עוד יכולה להיות הבעיה? מה יכולה להיות הבעיה?

המקרר הא מקרר אמנה ישן בן 12.

תודה.

פורסם

איזה מפסק קופץ - הראשי? או הפחת?

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם

סיכוי טוב שגוף החימום לא תקין, אבל פריצת הזרם קורת רק אחרי שהוא מחמם קצת ומתרחב.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם (נערך)

תבדוק את המאוורר הקטן בחלק האחורי של המקרר אם הוא עובד תקין. המאוורר משמש גם לקירור המדחס.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם

המאורר של המדחס תקין, המאוררים (זוג) בפריזר תקינים

איך לבדוק נכון את הגוף חימום, את החיישן טמפ' והטרמוסטט הפשרה?

פורסם
סיכוי טוב שגוף החימום לא תקין, אבל פריצת הזרם קורת רק אחרי שהוא מחמם קצת ומתרחב.

מזכיר תקלה דומה בגוף חימום של תנור, שאחרי שהוא היה מתחמם היא מקצר ומקפיץ את הפחת.

פורסם
המאורר של המדחס תקין, המאוררים (זוג) בפריזר תקינים

איך לבדוק נכון את הגוף חימום, את החיישן טמפ' והטרמוסטט הפשרה?

הדרך הנכונה לבדוק זה עם מכשיר יעודי שבספק אם יהיה לך. בשפת החשמלאים נקרא "מגר" (שם של חברה המייצרת אותו) ואם נדייק, מכשיר לבדיקת בידוד. דרך נוספת ולא בטוח שתצליח זה לבדוק רציפות/התנגדות בין החוטים של גוף החימום למעטפת גוף החימום עצמו.
פורסם

מגר - הזכרת לי נשכחות, חוץ מלעבוד איתו, היינו משתעשעים ומחשמלים אחד את השני בצבא

אצלי באוטו, יש חצי סיבוב...ששומעים רדיו בלי המצבר.

פורסם (נערך)

עקרונית צודק מי שרשם שצריך לבדוק את גוף החימום עם מודד בידוד ("מגר","מגה אוהם מטר"), אבל, אני חושש שבגלל שהקצר מתרחש רק אחרי שהגוף חימום מתחיל לעבוד הוא יצטרך לבדוק את גוף החימום חם, שזה פחות נחמד. יכול להיות שהקצר בחיווט איפשהו וברגע שהגוף חימום מתחיל להפשיר קרח מים מקצרים איפשהו.

אני מציע לך לפרק את גוף החימום ולבדוק קודם עם רב מודד רגיל (רציפות) בין הגוף של גוף החימום, לכל אחד מהטרמינלים, במידה ותקבל נתק נסה ללכת עם גוף החימום לחנות חלפים שם לפעמים יש להם ציוד בדיקה שהם מוכרים לטכנאים, ואולי יוכלו לעזור לך ולבדוק את גוף החימום. פעם פירקתי קבל הנעה אבל המודד שלי (פלוק 87 דור 1) לא יכל למדוד אותו באופן אוטומטי כיוון שהוא היה גדול מדי (חרג מהתחום מדידה העליון האוטומטי של המודד), כיוון שמדובר בעלויות זניחות הלכתי לקנות אצל דובין בחולון קבל חדש, ודווקא שם הם בדקו לי את הקבל עם מודד "צעצוע" (מודד קבלים של סופקו) שמדד את הקבל הגדול ללא קושי.

בדוק גם את התרמוסטט הפשרה שלא נסדק או התפרק, מומלץ להחליף גם אותו על הדרך.

עריכה אחרונה על ידי innvision
פורסם

לאחר שלא היה נעים לגעת בגוף חימום חם.

קראתי באיזה אתר דרך אלטרנטיבית לבדוק את הגוף חימום.

לנתק את הגוף חימום משני צידיו ולתת למקרר לעבוד כרגיל. בכניסה של המקרר למצב הפשרה להמתין לקפיצה של הפחת. אצלי בכל מחזור ההפשרה הפחת לא קפץ. לכן כנראה הבעיה היא בגוף חימום.

מה אתם אומרים על הבדיקה, לנסוע ביום ראשון לקנות גוף חימום חדש?

פורסם

גוף חימום תקול.

אגב במצב שהוא מקפיץ את הפחת אפשר לזהות את הפריצה גם בעזרת רב מודד פשוט, אין צורך במגר (מד התנגדות בידוד).

פורסם

פשוט מאוד. תפרק את גוף החמום ולאחר כשעה תבדוק את ההתנגדות של גוף החימום בעזרת מד התנגדות. התנגדות תקינה נעה בין 30-50 אוהם.

הכי חשוב אל תגע בידים בחלק המתכתי של הפרובים בזמן הבדיקה.

איזה כייף לי :)

פורסם
גוף חימום תקול.

אגב במצב שהוא מקפיץ את הפחת אפשר לזהות את הפריצה גם בעזרת רב מודד פשוט, אין צורך במגר (מד התנגדות בידוד).

נכון אם הפחת מגיב ב 30 מיליאמפר, אז ההתנגדות צריכה להיות בסדר גודל של קילו-אוהמים בודדים, וזה בהחלט בטווח של מודד פשוט.

הבעייה שזה קורה כשהגוף חימום חם, וכשהוא קר יכול להיות שההתנגדות כבר לא תהיה בתחום המדידה, לא?

בכל מקרה, אני מסכים שבסבירות גבוהה שזה הגוף חימום.

• תוכן חדש...