Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2854 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל מקצועני הפורום

הסיפור שלי קצת ארוך ואשתדל לתמצת אותו ככל האפשר.

ברכבי הוחלף מנוע (מיבוא) לפני כחצי שנה. וכבר בהתחלה הייתה בעיה, שלעתים נדירות (פעם בחודש בערך), כשהייתי עומד בD ברמזור או פקק, הרכב היה פתאום רועד ומרעיש (דומה לרעש של חיכוך ברזל) ונכבה. (תמיד זה קרה עם מזגן).

לפני כשבועיים, לאחר נסיעה של 5 דקות בערך, תוך כדי האצה (לאחר עמידה ברמזור), הרכב רעד כולו (זה הרגיש יותר טלטול, כמו מכונת כביסה ישנה), ומנורת צ'ק אנג'ין הבהבה מספר פעמים. האטתי את הנהיגה והנורה כבתה.

ומאז בכל הנעת רכב, בסרק, כל זמן שהרכב קר יש גמגומים לסירוגין (אחת לכמה שניות), כמין קפיצה. זה מחריף בD. בנוסף יש רעש מכיוון הפילטר אויר. (המכונאי הגדיר את זה, "יריקת אויר").

בנסיעה הרכב נוסע חלק ולא מרגישים כלום. כמו כן לאחר שהרכב מתחמם (כ10 דקות), אין שום גמגומים והרכב רגוע לחלוטין.

התייעצתי עם שני מוסכניקים.

הראשון אמר: שצריך להתחיל עם ניקוי מצערת. ואם לא יעזור אז להחליף קויילים.

השני אמר: שקשה לאבחן בצורה מדויקת בעיה כזו. ולדעתו צריך להתחיל מחיישן MAF.

מכיוון שאף אחד לא הסכים להחייב שהדיאגנוזה שלו מדויקת, (והרושם שאצטרך להוציא הרבה כסף על ניסוי וטעיה), לא בחרתי באף אחד מהם.

החלפתי היום פילטר אויר, וניקיתי את החיישן MAF, ע"י ספריי מגעים. ללא הועיל.

אשמח מאוד אם תוכלו לעזור/לייעץ

בתודה מראש

פורסם

1.תצטרך למצוא מוסך שאתה נותן בו אמון- יש כמה מומלצים כאלו בפורום (אם תכתוב מהיכן אתה).

שני מוסכים מורשים טובים(באיזור המרכז) אבל יותר יקרים ממוסך מתמחה בדגם הם המרכזי בניר צבי ומוסך שי לי חבר הפורום.

מוסך כללי המתמחה ברכבים יפניים הוא מוסך זיסו חבר הפורום.

בצפון יש את מוסך ברק,שפעם היה מורשה מאזדה והיום הוא "רק" מומחה,את מוסך היבואן בנשר שמעט יותר יקר.

כאן, https://www.mazda.co.il/ServiceCenter יש את כל רשימת מוסכים מורשי מאזדה.

2.כדאי להשאיר את הרכב ללינת לילה במוסך שבו תבחר ולמחרת בבוקר,יחברו אותו לסורק תקלות ויבדקו בדיוק את מה שצריך,אם התקלה קורית גם על מנוע חם יבצעו נסיעת מבחן ויבצעו בדיקה מקיפה).

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

תודה על הסבלנות (לקרוא את כל התיאור).

אני מהמרכז, מעדיף מוסך מתמחה (בגלל העלויות).

המוסכניקים שהתייעצתי אתם, אמינים (מכיר אותם הרבה שנים) במובן שהם אומרים מה שהם יודעים.

רק הבעיה שהם לא אומרים לי משהו ברור, אלא השערות.

והשאלה האם באמת בבעיה מהסוג הזה, לא ניתן לבודד את שורש הבעיה, בלי להחליף חצי רכב?

פורסם

מנסיון רב עם המאזדות האלה

מה שאתה מתאר זה בדיוק בעיה של כוייל שמזייף

בעיקרון אם הנורה הבהבה זה אומר שזה היה מספיק חזק והמחשב זיהה את הפספוס הצתה ומאיזה צילינדר הוא בא ולכן צריך לסרוק תקלות ולתת לנו קוד מדוייק

עצה שלי להחליף את כל ה6 ולשכוח מהעניין

כי כך בחשבון שה3 האחוריים מצריכים פירוק סעפת ולכן העבודה תעלה כמה מאות ועדיף לשלם עליה פעם אחת וכמובן על הדרך להחליף מצתים

בהצלחה

רמי

פורסם

היי רמי

לגבי סריקת מחשב. המכונאי הראשון עשה בדיקה מסוימת שגרמה לנורת צ'ק לדלוק קבוע. והוא אמר לי לאפס ע"י ניתוק המינוס. כך שבדיקת מחשב אצלי לא תועיל הרבה.

לגבי הכויילים, יש לי קצת התלבטות

1. האם כדאי לקחת רק מקורי או תחליפי איכותי (מוטורקרפטׂׂ) גם טוב?

2. ומה לגבי להתחיל רק עם השלוש הפנימיים, ולראות אם יש צורך גם בחיצוניים?

אחרי הכל הכויילים מאוד יקרים. מקורי עולה באזור ה500+- להכפיל ב6 זה 3000 ש"ח רק על החלקים. (בתקוה שבזה אני שוכח מהסיפור).

פורסם

טעות חמורה למכונאי להגיד ללקוח לנתק מינוס..

אין צורך במקורי

ו

מוטורקרפטׂׂ זה המקורי של הרכב הזה

יש בשוק כמה חלופות טובות.. הכי טוב שמצאתי עד היום זה ac delco אמריקאי תואם מקור וברמה לא פחות טובה

בהחלט אתה יכול להחליף רק את ה3 האחוריים כולל המצתים שם ואז לשחק עם מה שנשאר בצד הקדמי שזה פירוק והרכבה של דקה ולמצוא את הטובים שעובדים כמו שצריך

בהצלחה

רמי

פורסם

תודה רבה רמי

הזמנתי באיביי 3 כויילים (לפני שראיתי את התגובה האחרונה שלך). מקורי של מאזדה. + 6 פלאגים מוטורקרפט.

מחכה שיגיע ואעדכן.

רציתי לשאול. האם אתה עוסק בתחום וגר במרכז?

אם כן אשמח להגיע אליך.

מכיון שבנתיים מכל מי שאני מכיר אתה היחיד שהצהיר שהוא מכיר את הרכב הזה טוב.

• תוכן חדש...