Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ROLLS-ROYCE PHANTOM

מצמץ
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8471 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הקדמה:

אתם עומדים כעט לקרוא את ההתרשמות שלי מישיבה בה בזמן שהיא הייתה סטטית ולא ממבחן נהיגה, כך שחוות דעתי לא נותנת את התמונה הכוללת של מבחן מקיף. אני לא מתכוון להתחיל להרצות על ההיסטוריה שלה ולדבר על גאג'טים שידועים לי שיש בה אך שלא יכולתי לראות/להרגיש בהם (כמו מתלי האוויר לדוגמא) מתוך נק' הנחה שהרוב כאן כבר מכירים את ההיסטוריה של רולס-רויס ואת הנתונים הטכניים של הפאנטום, ושמה שאני כותב כאן זה לא הכתבה הראשונה שהם קוראים לגבי הפאנטום. אני מקווה שההתרשמות שלי תיתן לכם תמונה קצת שונה ואו תוספת לדברים שאתם קראתם עליהן.

רולס-רויס פאנטום:

הפאנטום מסמלת את דרכה החדשה של רולס-רויס תחת כנפה של BMW והיא הדגם הראשון שהיא מוציאה לעולם מאז הפיצול מהאחות בנטלי (שכעת בבעלות קונצרן VW) . מבחינה עיצובית הקולות חלוקים בין אוהב לשונא ואין הרבה אנשים שנשארים באמצע ולא בוחרים בצד אחד המחנות (ומהכתבות וההתרשמויות שקראתי עליה מהמידיה רוב העיתונאים לא אהבו אותה). אני הגעתי לג'נבה לאחר שגיבשתי דעה (פחות או יותר) על הפאנטום ורציתי לראות לאיזו קבוצה אני אשתייך לאחר התרשמות ממנה במציאות.

הפאנטום היא ענקית מבחינת מימדים ובעלת עיצוב חיצוני מרשים. הרושם הראשוני שהפאנטום עושה זה נוכחות. הפאנטום כל כך גדולה, מסיבית ובולטת שאני בספק אם מישהו יוכל להתעלם ממנה אילו היא הייתה עוברת לידו ברחוב (קחו רולס-רויס מסוף שנות ה80תחילת שנות ה90 ותתארו לעצמכם שהיא הוגדלה פי 1.5 או משהו בסדר גודל דומה מבחינת מראה). אל הפאנטום לא נכנסים לעומת מכוניות יוקרה רבות אלא "מטפסים" אליה פנימה כמו במכוניות הישנות מלפני כמה עשורים, או אם תרצו דוגמא מודרנית (ולא ממש מחמיאה לצערי) כמו במונית לונדונית (התחושה בפאנטום היא שיושבים על האוטו ולא בתוך האוטו). לאחר ש"טיפסתי" פנימה נחתתי על הכורסא/ספה האחורית. הספה (שמתיימרת להיות מושב) שמאחור בהחלט לא הייתה המושב שאליו הייתי רגיל מהסרף/ארנאג' והיא תורמת מאד מבחינת הרגשת הנינוחות. לפני שבכלל מסתכלים על הפרטים שברכב שמים לב למרחב הפנימי העצום (ואני לא מתכוון ספציפית למרחב רגליים אלא למרחב באופן כללי כשבתוספת לשטיח העבה שכפות רגלי נחו עליו השרה הרגשה שאתה ישוב בסלון קטן) שבפאנטום וישנה הרגשה שהרכב עוטף, מבודד ומפריד בינך לבין העולם שמחוץ לרכב (עוטף אך לא לוחץ וקלסטרופובי). למען הלקוחות שישתמשו בפאנטום בתור רכב פרטי וללא ג'ייבס הפותח וסוגר את הדלתות מאחורה, רולס-רויס התקינו כפתור קטן על הקורה האחורית C)) שמיועד להקל על הנוסע מאחור ולסגור אלקטרונית את הדלת כך שהנוסע שלא יצטרך לעוות ולמתוח את גופו מהמושב לחוץ הרכב בניסיון למשוך ולסגור את הדלת האחורית הכבדה (שנפתחות כלפי אחור ושחלקכם מכירים אותן בשם "דלתות התאבדות"). לחיצה ממושכת על הכפתור סוגרת את הדלת (כל עזיבה קטנה של הכפתור עוצרת את תהליך סגירת הדלת). אגב, לא צריך לטרוק את הדלתות כשסוגרים אותן. מספיק להביא את הדלת לכמעט סגירה והדלת תמשוך את עצמה לסגירה באופן אלקטרוני (כמו בסדרה 7 למי שמכיר). עוד דבר נחמד זה שיש בדלתות האחורית מטריות נשלפות למקרה של יום גשום. בפאנטום לעומת רוב מכוניות היוקרה, המערכות הטכנולוגיות והבידור לנוסעים שמאחור מפוזרות ולא מתרכזות באמצע בין המושבים האחוריים. הDVD נמצא מתחת למושב השמאלי ואילו מע' הסאטרלייט נאויגיישן נמצא מתחת למושב הימני (באמצע בין המושבים נמצאים יתר מערכות הבידור/נוחות/פינוק למיניהן). בין המושבים האחוריים במשענת היד נמצאת מערכת כוונון המושבים ומערכת כמו הI-DRIVE (שאינני זוכר איך קראו לה ברולס-רויס) שניתן לשלוט בה גם מהמושבים/כורסאות האחוריים (בנוסף לזה שבדשבורד מקדימה). מסכי LCD הקטנים נמצאים בצדם האחורי של המושבים הקדמיים כאשר הם מכוסים בתוך המושב ע"י "דלתות" שנפתחים כל אחד לצד הנגדי אה-לה וילון בתאטרון שמאמצע הבמה נפתחים כל אחד לצד אחר וכשנסגרים נפגשים באמצע הבמה (רולס-רויס בהחלט רצו לתת לזה תחושה של תיאטרון).

מקדימה התמונה קצת יותר קלאסית ושמרנית. הרבה מאד עץ ותחושה שאתה נוסע ברכב קלאסי ישן ולא ממש במכונית מודרנית, אך לחיצה/משיכה של פין (דמוי הפין של פתיחת וסגירת זרימת האוויר בפתח האוורור) בצדו הימני העליון של הפנל המרכזי (מימין לפנל שבו השעון נמצא) מגלה במקום הפנל עם השעון, מסך שמשמש למערכות שונות ברכב כולל מערכות הבידור והניווט הלוויני שמתופעל ע"י כפתור גדול באמצע הפנל המרכזי (כמו הI-DRIVE)., בפאנטום ישנו בלם יד אלקטרוני, התנעת הרכב בלחיצת כפתור וכן מערכות אחרות שישנן ברכבי הפאר החדשים, אלא שהם מוסתרים תחת מעטה קלאסי אלגנטי. עוד דבר ייחודי שיש לפאנטום זאת האפשרות לנהוג עם הידיים בחלק התחתון של ההגה (במקום להחזיק את ההגה בתנוחה של עשר שתיים וכדומה) ולהעביר הילוכים ביד אחת (כמו שיש בסדרה 7 כפתורי פלוס ומינוס בכל צד לנהיגה ביד אחת, אלא שבפאנטום הם נמצאים בעיצוב אחר ועל גבי חלקו התחתון של ההגה ליד מרכז ההגה). בתא הכפפות נמצא הצ'ינג'ר כראוי למכונית פאר חדשה ובנוסף יש שם 4 כפתורים רחבים שמשמשים למספר דברים. לצערי אני לא זוכר את שימוש כולן אך זוכר שאחד מהן היה כפתור להעלאת והורדת הSpirit of Ecstasy ואחר היה כפתור שבלחיצה עליו גרמת לכך שבאופן אוטומטי הסמלון יעלה כשהרכב דולק, וירד פנימה לתוך הגריל כשהרכב מכובה (נראה לי שהיה שם גם כפתור שמבטל את כרית האוויר של הנוסע אבל אל תתפסו אותי במילה). האיכות והדיוק בפרטים, אפילו בפרטים הקטנים ביותר יוצאת מהכלל ומצדיקה את המוניטין שיצא לרולס-רויס. הפאנטום משרה אוירה מיוחדת (לחיוב) שלא הרגשתי בהרבה מכוניות יוקרה ואני חייב לציין שהרגשתי בה הרבה יותר חמימות ורכות מאשר בדגמים הקודמים שהיו קרים ושלא היו ממש עם אישיות ויותר על תקן סמל. כעט לאחר התרשמותי אני יודע בברור שאני משתייך לקבוצה שאוהבת אותה. אז נכון, עדין יש פרטים בעיקר עיצוביים שאינני אוהב בה, אך במקרה זה הם מתגמדים ולא ממש משפיעים לדעתי בתמונה הכוללת. אני יודע שאילו הייתי יכול להרשות לעצמי אחת בהחלט הייתי רוצה להעמיד אחת במעוני.

פורסם

תודה רבה על ההתרשמות!

אתה בהחלט יודע לחפש את הדברים החשובים כשאתה ישוב במכונית.

יש לך עבר כעיתונאי, או מתעסק עם רכבים או משהו כזה?

שוב תודה, לילה טוב.

לירן.

Howard Walker, Autocar: That rumble you're feeling is Ferry Porsche turning in his grave

פורסם
תודה רבה על ההתרשמות!

אתה בהחלט יודע לחפש את הדברים החשובים כשאתה ישוב במכונית.

יש לך עבר כעיתונאי, או מתעסק עם רכבים או משהו כזה?

שוב תודה, לילה טוב.

לירן.

תודה לירן, אני שמח שהתרשמת לחיוב מחוות דעתי ומקווה שחידשתי לך דבר או שניים ממה שידעתה עד עתה על הפאנטום. אין לי עבר כעיתונאי ואין לי התעסקות מקצועית בתחום הרכב נכון להיום. מכוניות זה התחביב שלי וכמו רוב חברי הפורום אני שמח לחלוק בדעות חוויות והתרשמויות שלי :D

פורסם

אחלה.

ד"א, כמו שאמרתי ב-YNET, מסתבר שהטריק עם הסמל שעולה ויורד כבר שומש בעבר הרחוק ע"י רולס-רויס.

ב.מ.וו חקרו, כל הכבוד...

Howard Walker, Autocar: That rumble you're feeling is Ferry Porsche turning in his grave

פורסם
אחלה.

ד"א, כמו שאמרתי ב-YNET, מסתבר שהטריק עם הסמל שעולה ויורד כבר שומש בעבר הרחוק ע"י רולס-רויס.

ב.מ.וו חקרו, כל הכבוד...

נכון, זה לא גאדג'ט חדש.

• תוכן חדש...