Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2916 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יצא לי להגיע למספר ראיונות עבודה מקצועיים למשרת סטודנט כזו או אחרת (הנדסה).

לא עברתי אותם, עקב חוסר מקצועיות.

למישהו יש המלצות כיצד להתכונן לראויונות בצורה הטובה ביותר?

מה לעשות במצבים שלא יודעים כלל מה הפתרון לשאלה הנשאלות?

דברים שאסור לעשות/להגיד באופן גורף.

וכו'...

תודה.

פורסם

איזו הנדסה?

לא הייתי בהרבה ראיונות (מסיים לימודי הנדסת מכונות בסוף החודש הזה) ובכמה שהיו לי שאלתי לפני הראיון האם יש צורך לחזור על חומר כלשהו לקראת הראיון.

חוץ מראיון אחד (שעשיתי כשחיפשתי עבודה במשרה מלאה) בו אמרו לי על אילו נושאים נבחנים (הם מבצעים ממש מבחן תאורטי) שאלו שאלות היגיון לבחינת הבנה הנדסית ולא משהו שנוגע ספציפית לקורסים בלימודים.

Sent from my HTC 10 using Tapatalk

פורסם

זה כל כך שונה בין תחום אחד לאחר, שאי אפשר להכליל.

למשל - בתוכנה עלולים לשאול אותך דברים מאד ספציפיים ויחודיים, שבלי הכנה מראש הסיכוי לעבור נמוך. או שיכולים לשאול שאלות הגיון שגם הפתרון שלהם קל יותר אם ראית בעבר שאלה דומה.

מצד שני - בהנדסת מכונות ונגזרותיה יש כל כך הרבה ענפים (חוזק, רובוטיקהה, אופטיקה וכו') שלהתמקד בבעיות ספציפיות יהיה קשה יותר. שם צריך לחרוש את החומר ולהבין את העקרונות.

פורסם

תתאמן, כמה שיותר.

אם תפתור מספיק שאלות תצליח להתמודד בסופו של דבר עם הראיונות בצורה יותר טובה.

בראיון עצמו לא תמיד מצפים שתשלוף את התשובה, רוצים לראות הליך מחשבה ופירוק הבעיה. בהרבה שאלות של ראיונות זה די דומה.

יש המון אתרים עם שאלות לדוגמה שאתה יכול להתאמן. באתר leetcode תקבל גם פידבק לתשובה שלך.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

פורסם

אני אענה לך איך תוכל לעבור ראיון אצלי.

המראיין לא מצפה שתדע את הפתרון לבעייה, הוא מצפה שתפתור את הבעייה. כמובן, יש הבדל גדול בין השניים. אם אתה פשוט יודע/זוכר את הפתרון לשאלה מוכרת, זה לא מעניין בכלל.

אם השאלה לא ברורה לך, אל תתחיל לפני שתשאל שאלות הבהרה. תהייה בטוח שאתה מבין את השאלה.

אם אתה מניח הנחות מסויימות: תכריז: "אני מניח ש..." - המראיין יאשר או יתנגד.

אם אתה בשל לנסות לפתור - שתף בקול מה הצעדים שאתה מתכוון לעשות. תתחיל לפרט מה הצעד הראשון. גם אם אתה טועה וגם אם אתה צודק, המראיין עשוי לשאול אותך למה. ענה את דעתך. המראיין יכול לתקן אותך, או לשאול שאלות נוספות שהתשובות אליהן יביאו אותך למסקנה שעליך לבחור בדרך אחרת. הנהון והסכמה של המראיין יעזרו לך כמובן לדעת שאתה בדרך נכונה.

בסופו של דבר המראיין מחפש מישהו שיוכל לעשות עבודה, בהתחלה תחת הנחייה ולימוד. למעט רקע בסיסי, לא מצופה שיהיו לך התשובות להכל - רק שתהייה לך היכולת להגיע אליהן (כולל, להעזר באחרים). שאלות ראיון הם סימולציה של החיים.

:turn-l:
פורסם
אני אענה לך איך תוכל לעבור ראיון אצלי.

המראיין לא מצפה שתדע את הפתרון לבעייה, הוא מצפה שתפתור את הבעייה. כמובן, יש הבדל גדול בין השניים. אם אתה פשוט יודע/זוכר את הפתרון לשאלה מוכרת, זה לא מעניין בכלל.

העצות המצויינות האלה יעזרו לעבור ראיון גם אצלי.

(בד״כ אם אני רואה שהנבחן מכיר את התרגיל אני חותך לתרגיל אחר. שאלות של מושגים בסיסיים שהנבחן צריך להכיר זה משהו אחר)

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

אני הייתי קודם כל בודק במה החברה עוסקת ומה התפקיד שאליו אני מתראיין, בהתאם לזה חוזר על החומר.

במספר פעמים שאלו אותי שאלות עמוקות על קורסים משנה ב" שאין סיכוי שהייתי עונה מהראש ללא רענון החומר.

YUVK נשמע כמו מראיין נעים מאוד, הלוואי שתיפול רק על כאלה.

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

פורסם

YUVK נשמע כמו מראיין נעים מאוד, הלוואי שתיפול רק על כאלה.

:oops:

תודה. אני באמת מקבל הרבה מחמאות (שלא בפני) מהמרואיינים, כולל את אלו שלא עוברים (וזה הרוב). אבל זה שאני מראיין נעים (באמת!) לא עושה אותי בכלל מראיין שקל לעבור. אני רוצה לראות את היכולות האמיתיות, ומכיוון שאני לא מגייס בקרי טיסה, תפקוד תחת לחץ הוא לא פרמטר עיקרי - ולכן אני בהחלט משתדל ליצור אוירה נעימה ורגועה ככל האפשר.

:turn-l:
פורסם
לא עברתי אותם, עקב חוסר מקצועיות.

אני סקרן לדעת איך הגעת למסקנה הזאת. האם זה משהו שנאמר לך ע"י פקיד/ת ההשמה ששלח/ה אותך לשם, או שקיבלת פידבק ישיר מהמראיין?

אצל רוב האנשים, ובמיוחד אצל הצעירים מבינם, יש איזה מנגנון פנימי שמרגיש את הצורך 'לעבור' ראיון או 'להתקבל' לתפקיד, כאילו המעסיק עושה להם טובה. לעיתים קרובות הגישה הזאת היא שמכשילה אותם. במקום לבוא ופשוט להציע את מרכולתם, הם עסוקים בנסיון לרצות את המראיין, מה שגורע מיכולתם להתמקד במישור המקצועי.

פורסם
אני סקרן לדעת איך הגעת למסקנה הזאת. האם זה משהו שנאמר לך ע"י פקיד/ת ההשמה ששלח/ה אותך לשם, או שקיבלת פידבק ישיר מהמראיין?

אצל רוב האנשים, ובמיוחד אצל הצעירים מבינם, יש איזה מנגנון פנימי שמרגיש את הצורך 'לעבור' ראיון או 'להתקבל' לתפקיד, כאילו המעסיק עושה להם טובה. לעיתים קרובות הגישה הזאת היא שמכשילה אותם. במקום לבוא ופשוט להציע את מרכולתם, הם עסוקים בנסיון לרצות את המראיין, מה שגורע מיכולתם להתמקד במישור המקצועי.

לא זה ולא זה.

תחושה אישית שלי בתום הראיון, אם נשאלה שאלה שאני צריך להעזר בידע די בסיסי שלמדתי בלימודים אבל אותו ידע תחת הלחץ של הראיון נשכח מבחינתי זה חוסר מקצועיות.

פורסם

~

זה לא חוסר מקצועיות, זה חוסר נסיון בראיונות. כמו עם שיעורי נהיגה או סקס, כל אחד צריך כמות אחרת של נסיונות עד שהוא נכנס לקצב ומתחיל להרגיש בנוח. לא הייתי נכנס לסרטים על העניין הזה. תן לעצמך זמן להתרגל, ובינתיים פשוט לך לכל ראיון שתוכל להזדמן אליו - מלשכת התעסוקה ועד המקדונלד'ס השכונתי. את החשובים, לחברות שבאמת היית רוצה לעבוד בהן, אולי עדיף להשאיר למועד מאוחר יותר.

פורסם (נערך)

מעבר לעצות הטובות שקיבלתי מיובקיי, הנה עוד שנקל ממני בתור מראיין:

1. קיבלת בעיה מסובכת? אחלה, תחשוב איך לבצע רדוקציה לבעיה קלה יותר, נסה לפתור את הבעיה הקלה יותר, ומשם להשליך על המקרה הקשה.

דוגמא להמחשה -

אתה נמצא בחדר חשוך שבו אתה לא רואה כלום.

ישנו שולחן בחדר שבו 100 מטבעות. מצד אחד המטבעות שחורים ומצד שני המטבעות לבנים.

90 מהם הפוכים על צידם השחור ו10 מהם הפוכים על צידם הלבן.

עליך להוציא שתי קבוצות של מטבעות שבכל קבוצה תהיה כמות שווה של מטבעות לבנים.

איך תעשו זאת?

להתחיל לחשוב על כל הקומבינציות ל100 מטבעות זה באסה, אבל מה לגבי 2 מטבעות? 4?

כשאני שמעתי את השאלה לראשונה, פתרתי עבור 4 ומשם הבנתי את הפתרון המלא.

2. לאחר שקיבלת שאלה, תבצע דוגמא ותוודא שאתה באמת מבין מה עליך לעשות! אל תנסה לממש פתרון לפני שהרצת flow אחד או שניים ווידאת שאתה מבין את הבעיה בפן הפרקטי (ולא רק בפן התיאורטי).

3. פתרת את השאלה, ומימשת קוד? אחלה, עכשיו תבצע לעצמך QA! אל תגיש את הפתרון לפני שהרצת בעצמך דוגמא או שתיים ווידאת שאין באגים.

4. אתה ממש קוד? אחת הדרכים הטובות לדעתי היא כותב כל לכתוב את הדוקומנטציה, ואז לממש בפועל. קרי: תתחיל מהפסאודו/אלגוריתם, תזרום הלאה. זה מאוד יקל עליך במימוש אם תבצע את זה כמו שצריך.

int writeTalkback(void)

{

/* read argument */

..

/* think about counter argument */

..

/* issue ad hominem */

..

}

ובונוס למתקדמים: כשאתה כותב קוד, תוודא שאתה כותב אותו with good practice in mind. מישהו שרושם לי int tmp1, tmp2 מאותת לי בלאגן. תדמיין שהקוד הזה לא ילך לפח עוד 20 דק׳, תכתוב אותו בצורה שהיית רוצה לקרוא בעצמך בתור צופה מהצד, בתכלס? זה גם יעזור לך במימוש עצמו (יש רציונל מאחורי הדרישה לסדר).

בהצלחה וזה

עריכה אחרונה על ידי oryo

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• תוכן חדש...