Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2921 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן

אני מתלבט בין כמה רכבים ואשמח לעזרה

דגש על רמת גימור, נוחות נסיעה ועדיף רכב זריז ולא עצל כמו רוב הסופר מיני,

כרגע על הכוונת:

פיאסטה 1.6 בשנתונים שנכנסים בתקציב (12-13)

פיאט בראבו - קצת מתקשה למצוא אחת במצב טוב בלוח

פולו 1.2TSI - היא הפייבוריטית שלי . אך אני תוהה לגבי שאלת האמינות

הצעות נוספות ?

פורסם

אני מניח שאמינות חשובה לך (או לפחות, רצוי להשאיר את תקציב התחזוקה בתחום הנמוך). במקרה כזה, לא הייתי קונה אף אחת מהן, לפחות לא בגרסה האוטומטית (או יותר נכון, רובוטית).

אפשרויות אוטומטיות אחרות יהיו מאזדה 2 (קצת יותר חזקה מהסופר מיני הממוצעת) פיאסטה ישנה יותר (עם מנוע 1.4 וגיר פלנטרי), או יונדאי i20. אף אחת מהן לא עונה למה שאתה מחפש, אבל זה נראה לי הכי קרוב בתקציב, עם גיר אוטומטי.

אם ידני זו אופציה אז וואגית tsi כלשהיא יכולה להיות אופציה לא רעה (אחרי שתבדוק את מחירי הביטוח), ואולי בקצת מעל התקציב קליאו דור 4.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

הפיאסטה עונה לרוב דרישותיך-

הפיאסטה היא מהנוחות ביותר בקטגוריה והאחיזה גם כן מהטובות בקטגוריה (והשילוב בין השניים שבדרך כלל מנוגדים זה לזה ראויים להערכה).

רמת הגימור יחסית טובה ומוצקה, הבטיחות גבוהה ביחס לשנתון ולגבי אמינות לא מוכרות בעיות בשנתונים האלה.

עם זאת עם המנוע הנ"ל והתיבה הפלנטארית הרכב אינו "מטוס". ביצועי התאוצה על הכיפאק אך לא מעבר לכך, כמו כן מבחינת צריכת דלק היא לא מהחסכוניות בקטגוריה. הביטוח זול והטיפולים במחירים טובים ( חשוב לוודא שהרכב שאתה קונה עבר טיפול טיימינג).

הבונוס הגדול ברכב הזה לעומת השאר הוא שהוא עבר ירידת ערך גדולה מאוד מסיבות שאינן קשורות למודל זה ספציפית - מה שמאפשר לקנות רכב מכובד במחיר מגוחך.

פורסם

תגדיר "נורא".

כשהוא עובד, הוא לא רע בכלל, בטח כשאתה לא כל היום בפקק זוחל.

כשהוא לא עובד, זה עולה כמה אלפי שקלים. ואם אתה כל היום בפקק, זה גם פחות נח וגם לא עוזר לשרידות של הגיר.

כל זה לגבי ה-dsg, בפיאסטה הוא כנראה עובד עוד פחות טוב, למרות שיש עליו אחריות מורחבת.

אתה צריך לעשות נסיעת מבחן ולראות איך אתה מסתדר עם זה. ולקחת בחשבון הוצאות אחזקה לא לגמרי טריוויאליות.

אני מסכים איתך

פורסם
הבונוס הגדול ברכב הזה לעומת השאר הוא שהוא עבר ירידת ערך גדולה מאוד מסיבות שאינן קשורות למודל זה ספציפית - מה שמאפשר לקנות רכב מכובד במחיר מגוחך.

ועוד איך קשורות - זה הגיר של הפוקוס. פרט לזה (ולצריכת דלק) זה רכב מעולה.

אני מסכים איתך

פורסם

מר פו הדב היקר, אם אין לך את הידע נא לא להטעות.

עד אמצע שנת 2013 שווקה הפיאסטה טרום מתיחת הפנים, כאשר זו הגיע עם גיר פלנטארי.

אגב, הרכב הזה הוא הרכב הכי נמכר בבריטניה בכמעט כל ה10 השנים האחרונות ואחד הכי נמכרים אירופה ב10 השנים האחרונות.

פורסם

אתה יכול להתעלם ממה שחברהו אמר בנוגע לאחריות. החל מאמצע 2013 והלאה נמכרו פיאסטות עם גיר רובוטי שעשה לא מעט בעיות וניתנה לו אחריות מורחבת.

הגיר עד אמצע 13 הוא אמין מוכר וטוב.

פורסם

בוא נדייק (כי באמת חבל להטעות):

הפיאסטה המתוחה הגיעה לארץ בתחילת 2013, אבל זו קטנוניות. מאוד קל להבדיל בינה ובין הגרסה הקודמת גם חיצונית (עם הגריל בסגנון אסטון מרטין בחדשה, בניגוד לקודמת) אבל בעיקר לפי המנוע. הפיאסטה עם הגיר הפלנטרי הגיעה עם מנוע 1.4, ואילו זו עם הגיר הרובוטי הגיעה עם מנוע 1.6 (כפי שציין פות"ש).

אז כל עוד מדובר במנוע הקודם באמת הגיר הוא פשוט ואמין, אבל הרכב לא חזק.

מבחן לדוגמא: https://cars.walla.co.il/item/2627730

אני לא הצלחתי למצוא רכבים מ-2013 עם המנוע והגיר הישנים, ולהיפך (רכבים מ-2012 עם המנוע והגיר החדשים), אז לדעתי ההחלפה התבצעה בדיוק בסוף שנת הדגם של 2012, אבל יכול להיות שזה לא 100% מדויק.

אני אשמח לשמוע למה זה לא נכון, אבל רצוי עם איזה רפרנס לפני ששוב תאשים אותי בהטעיה.

אני מסכים איתך

פורסם

הרפרנס הוא שהפיאסטה שהיתה עד לא מזמן ברשות אמי היתה מהראשונות שהגיעו לארץ ללקחות (ולא כרכב מבחן שהיה כבר כמה חודשים לפני) וזה היה בסוף מאי 13.

אני מאחל לך הצלחה מרובה בלמצוא אחת מתוחת פנים שהגיע ללקוח לפני מאי.

פורסם

ואיזה מנוע היה לה? פות"ש מדבר על ה-1.6, אני די משוכנע שאין כאלו עם 1.6 וגיר פלנטרי

אני מסכים איתך

פורסם

טוב אז מכיוון שחשובה לי גם האמינות וגם החסכון בדלק כנראה שארד מכל הגירים המפוקפקים האלה

כרגע אני מחפש לאון/איביזה 1.2T ידנית

איך המנוע הנל? האם עדיף בכל זאת לחפש משהו אחר?

פורסם

ידנית, הפיאסטה מוצלחת ו"סובלת" ממחיר נמוך בגלל האוטומטית.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

ה1.2 זריז ובשילוב תיבה ידנית אפילו העסק יכול להיות מהנה.

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תוכן חדש...