Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2922 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

המנוע החדש מגיע עם 2.8 ליטר 51 קג"מ שזה לא רע בכלל, אם כך מדוע לאורך השנים היה מנוע מפלצתי 6.6 ואפילו 7.4? למי זה נתן משהו? בסילברדו לפחות יש משתמשים שאולי היו צריכים את כושר הסחיבה אך בסוואנה מי צריך?

מד"א גם משתמש במנוע החדש?

פורסם

מה שגורם לכדור הארץ להסתובב, כסף.

המנוע הישן הוא שריד היסטורי ובשביל לשמור על מחיר תחרותי המשיכו לסחוט את הלימון עד הסוף.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם (נערך)

מד"א משתמשים במנוע החדש.

אם אני לא טועה המנוע הוא 3.4 ליטר 4 צילינדרים. אם אני לא טועה יש לו בסביבות 190 כ"ס לעומת 260 המנוע הקודם ו 8 הילוכים לעומת 6. המנוע נשמע כמו של טרנזיט.

נהגתי עליו והוא חלש משמעותית מהמנוע הישן, לטעמי לא עושה את העבודה.

שמעתי ואני לא יודע האם זה נכון שהדור הקודם לא היו מנועים מתוצרת שברולט. אם תעקוב אחרי הדורות תשים לב שיבוא הסוואנה הופסק בשנת 2003 וחודש ב2008 הסיבה היא בעקבות הפסקת יצור מנועי הדיזל ע"י שברולט, כל הסאוונות שיש בארץ בין השנים האלה הם יבוא אישי שמונעים בבנזין (והיום הרבה מהם מונעים בגז) .

השמועה אומרת שב2008 החלו לשווק אותם עם מנועי דיזל אבל לא מתוצרת שברולט, וכנראה שעכשיו שברולט החלו לייצר מחדש מנועי דיזל משל עצמם.

עריכה אחרונה על ידי zevulunkitay
פורסם
מד"א משתמשים במנוע החדש.

אם אני לא טועה המנוע הוא 3.4 ליטר 4 צילינדרים. אם אני לא טועה יש לו בסביבות 190 כ"ס לעומת 260 המנוע הקודם ו 8 הילוכים לעומת 6. המנוע נשמע כמו של טרנזיט.

נהגתי עליו והוא חלש משמעותית מהמנוע הישן, לטעמי לא עושה את העבודה.

שמעתי ואני לא יודע האם זה נכון שהדור הקודם לא היו מנועים מתוצרת שברולט. אם תעקוב אחרי הדורות תשים לב שיבוא הסוואנה הופסק בשנת 2003 וחודש ב2008 הסיבה היא בעקבות הפסקת יצור מנועי הדיזל ע"י שברולט, כל הסאוונות שיש בארץ בין השנים האלה הם יבוא אישי שמונעים בבנזין (והיום הרבה מהם מונעים בגז) .

השמועה אומרת שב2008 החלו לשווק אותם עם מנועי דיזל אבל לא מתוצרת שברולט, וכנראה שעכשיו שברולט החלו לייצר מחדש מנועי דיזל משל עצמם.

לא יודע מהן המקורות שלך אבל לאבא שלי יש סוואנה דיזל משנת 2006, לא מיבוא אישי.

פורסם

אם על הסוואנה החדשה יש מנוע 4 צילינדר כמו של טרנזיט, אולי עוד נראה את מד"א עובר לספרינטרים עם מנוע 6 צילינדר וכ-190 כ"ס. חברות האמבולנסים הפרטיים עברו לספרינטר כבר לפני שנים.

פורסם

מניסיון של משמרת שלמה עם המנוע החדש במד"א(מתנדב). מדובר במנוע 2.8 עם 180 כ"ס. אין ספק שהוא מאיץ בצורה יותר "נינוחה" מהרגשת הכוח המתפרץ של המנוע הענק הקודם. אך בנסיעה במישור (ת"א) לא הרגשתי חוסר משמעותי בכוח. בעליות/עם גרור אין לי ספק שתהיה ירידה בסחיבה אולם זה לא משהו שלא ניתן לחיות איתו. צריך פשוט להתרגל שסוואנה איננה יותר טנדר אימתני להאצות, אלה עוד טנדר מנהלתי המבצע את המוטל עליו.

פורסם
[/color]

לא יודע מהן המקורות שלך אבל לאבא שלי יש סוואנה דיזל משנת 2006, לא מיבוא אישי.

סייגתי את דברי בגלל שאני לא יודע האם זה נכון במאה אחוז, אבל אני יודע שבמד"א בין 2003 ל2008 עברו לפורד אקונוליין ואחר כך חזרו לסוואנה וזה היה ההסבר שקיבלתי.

בכל מקרה לאורך השנים היו שיקולים לעבור לספירנטרים ולטרנזיטים.

למיטב ידעתי הסיבה שלא עברו לספרינטר היא מכיוון שחלק הארי מהתרומות מגיעות מארה"ב ולכן הם קונים רכבים אמריקאים.

היה אמור להיות פיילוט עם הטרנזיטים אני לא יודע איפה זה נתקע.

במישור אולי יש פחות משמעות לעוצמה של המנוע החדש אבל במקומות הררים כמו מודיעין או בירושלים זה משמעותי מאד.

פורסם

מנוע ה 6.6 הקודם של הסוואנה שסיפק 240 כ"ס היה מתוצרת איסוזו.

תקנות זיהום האוויר הביאו לירידת הנפח.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

המנועים החדשים הם אכן 2.8 ליטר והם גרועים! הם חלשים משמעותית ומרגישים את זה בעיקר בנסיעות מחוץ לעיר וכמובן שהרכב עמוס. להזכירכם הרכבים הללו הם רכבי עבודה זא"ת אמורים לעבוד קשה ולסחוב מטען גדול. מה שכן מחשב הרכב מראה צריכת דלק נמוכה בחצי לאומת המנוע 6.6 ליטר הישן. בנוסף אצלנו בעבודה מנוע אחד נפח את נישמתו לאחר כמה אלפי ק"מ בודדים. כניראה הרכבים הבאים כבר לא יהיו סוואנה בגלל המנוע.

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

ערן EMT-P

NISSAN X-trial 2017.

VW GOLF Mk7.5 150 HP

פורסם
המנוע החדש מגיע עם 2.8 ליטר 51 קג"מ שזה לא רע בכלל, אם כך מדוע לאורך השנים היה מנוע מפלצתי 6.6 ואפילו 7.4? למי זה נתן משהו? בסילברדו לפחות יש משתמשים שאולי היו צריכים את כושר הסחיבה אך בסוואנה מי צריך?

מד"א גם משתמש במנוע החדש?

אם אתה מעמיס סוואנה וגם מוסיף לה נגרר, מנוע 6.6 נותן לך גמישות קריטית.

אבל החל מ 2017 הפסיקה שברולט לחלוטין עם הסוואנות עם המנוע הזה. הוא לא באמת הוחלף במנוע 2.8 (שדומים לו היו קיימים כבר), זה פשוט המנוע הכי חזק שנותר.

האם מדא היו צריכים מנוע 6.6? חד משמעית לא. באירופה כולם מסתדרים עם ספרינטרים עם מנוע 3.2, רק לא צריך להתנהג בברוטאליות.

במדא ניצלו את המנוע הזה בגלל נהיגה אולטרה ברוטאלית שלא באמת תרמה במשהו לזמני ההגעה.

כן חושב שמנוע 2.8 לרכב כזה הוא קצת חלש מדי..

פורסם
המנועים החדשים הם אכן 2.8 ליטר והם גרועים! הם חלשים משמעותית ומרגישים את זה בעיקר בנסיעות מחוץ לעיר וכמובן שהרכב עמוס. להזכירכם הרכבים הללו הם רכבי עבודה זא"ת אמורים לעבוד קשה ולסחוב מטען גדול. מה שכן מחשב הרכב מראה צריכת דלק נמוכה בחצי לאומת המנוע 6.6 ליטר הישן. בנוסף אצלנו בעבודה מנוע אחד נפח את נישמתו לאחר כמה אלפי ק"מ בודדים. כניראה הרכבים הבאים כבר לא יהיו סוואנה בגלל המנוע.

אשמח לשמעו מה ההגדרה שלך לפרוד טרנזיט ומרצדס ספרינטר? אלה לא רכבי עבודה? נוסעים אתם רק לסופר וחזרה?

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

אז כן... המנוע שהלך לעולמו הוא של ניידת טיפול נימרץ. הנהיגה ברכב כניראה היתה בדיוק כמו שנהגו ברכבים עם המנוע הגדול.

ערן EMT-P

NISSAN X-trial 2017.

VW GOLF Mk7.5 150 HP

פורסם (נערך)

אמנם גם כשמדובר באמבולנס רוב הזמן אין צורך בנהיגה ברוטלית, אבל יש מצבים שכל שניה של עיכוב יכולים לעלות בחיי אדם לדוגמא מקרים של דימומים פנימיים שרק חדר ניתוח יכול לטפל בזה ואז בא לידי ביטוי ההבדל במנועים אלה כשרכב לפני האמבולנס מאט ואז מפנה את הנתיב ההאצה לוקחת יותר יותר זמן וכשמדובר על מרחק פינוי של חצי שעה 40 דקות זה יכול לבא לידי ביטוי של 5 דקות.

אז כן "לפעמים" המנוע הגדול יותר והברוטלית מציל חיים

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

עריכה אחרונה על ידי zevulunkitay
פורסם

בדיוק מה שאני חושב כל פעם שאני רואה סוואנה אמבולנס. רוב אירופה משמתשים בספרינטר ואצלנו עם כבישים הרבה פחות פתוחים ונהגים שגם ככה לו נותנים לאמבולנס לטוס יש נושאת מטוסים בתור אמבולס. לא נתפס.

• תוכן חדש...