Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2957 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום רב,

אני מתלבש בין 2 הרכבים הבאים:

1. סוזוקי סוויפט 94 כ"ס, מנוע 1.2.

2. סקודה פאביה 105 כוח סוס, מנוע 1.2 TSI.

שני הרכבים בשנתונים 2012-2013, במצב מעולה, עם קילומטראז' נמוך מ-50,000.

רקע עליי: סטודנט, מתגורר יחד עם חברה שלי, והרכב מיועד לשמש את שנינו ולכן אני חייב לרכוש אותו עם גיר אוטומט (היא איננה יודעת לנהוג על ידני). גרים באזור גוש דן, ומעוניינים בדגם 'סופר מיני' אך שיוכל גם לבצע נסיעות בין עירוניות (כאשר נוסעים להורים) בצורה נוחה יחסית.

לאחר הרבה חפירות וקריאות רבות ננעלתי על שני הדגמים הללו. בדרך ירדו גם מאזדה 2, סיאט איביזה ויונדאי I20 (פולקסווגן פולו קצת מעל התקציב אך נלקחה בחשבון, וירדה בגלל המחיר. גם קיה ריו נלקחה בחשבון אך היא פחות חסכונית ויותר 'מגושמת' משניהם, וגם כן קצת מעל התקציב, לכן ירדה גם היא).

אודה לכם אם תתרכזו בשני הדגמים המוזכרים לעיל.

כפי שאתם ודאי מבינים, חשוב לי שהרכב יהיה כמה שיותר חסכוני (למרות שאנו לא אמורים לנסוע בו כל כך הרבה במהלך השבוע כאשר אני לומדים) ובנוסף שהתחזוקה השוטפת שלו תהיה זולה. גם ביטוח צריך להילקח בשכלול השנתי.

אשמח לשמוע על הפערים בין 2 הרכבים הללו, מבחינת אמינות לאורך זמן,גובה דמי ביטוח ועלות טיפולים שוטפים.

אני משער שמבחינת ביצועי דלק הם פחות או יותר אותו דבר ולכן אין מה להתמקד בזה.

אם ההבדלים יחסית מינוריים אני חייב לציין לסיום שנטיית ליבי הנה לסקודה פאביה. רכב סקסי יותר. אם הפער הכספי המצטבר ניכר אז הסוויפט זה אוטו מצוין גם כן. באופן כללי זו התלבטות די קשה...

תודה רבה מראש!

עריכה אחרונה על ידי dodi88
פורסם (נערך)

יכול להעיד על הסויפט (דגם 2013, גרסת GLA הבסיסית), נמצא אצלי מיומו הראשון ועד היום גמא כ-65,000 ק"מ.

מדובר ברכב בסיסי, מיועד להוביל 1-2 אנשים אם כי בהחלט אפשר להושיב 2-3 מאחור, שלושה בצפיפות.

הרכב מתמודד בצורה מספקת עם העליות של חיפה, אבל סבירה, לא יותר.

צריכת הדלק אצלי (די מאוזנת בין עירוני לבין עירוני) סביב 12 קמ"ל. כנראה שבמצבך - נסועה נמוכה - אין לכך הרבה משמעות.

מבחינת אמינות - הטיפולים השוטפים אינם יקרים, במהלך 5 השנים נזקקה, מעבר לטיפולים השוטפים, לניקוי מצערת (תקלה מוכרת בדגם, מתבטאת בהופעת התראת ESP ספוראדית), וכן לתיקון במזגן, סה"כ תיקונים לא מתוכננים כ-1000 ש"ח ב-5 שנים.

תא המטען קטן יחסית (קצת למלה מ-200 ליטר עד המדף) אבל מתוכנן "נקי" כך שכל הנפח שמיש. מספק אותנו לקניה שבועית למשפחה של חמישה אנשים (כאשר אשתי מאחסנת בו בקביעות סלים לסופר ועוד כמה חפצים), או למזוודה אחת לטיולים.

הגימור בסיסי - מבחינתי, כמי שאינו מחפש אבזור וריגושים - מספק לגמרי. קניתי את הרכב בתקופה של קמצנות, יש גרסה הקרויה GLX המספקת עוד כמה גאדג'טים נחמדים כמו חישוקים מסגסוגת קלה, מפתח קרבה ודברים דומים.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תודה רבה על התגובה המפורטת, אשמח לשמוע דעות נוספות...

ידוע לי כי אין דברים רעים להגיד על הסוזוקי סוויפט. חקרתי המון ובקושי מצאתי דברים שליליים. ישנה תמימות דעים מוחלטת לגבי הדגם הזה.

פורסם
הגיר האוטומטי בפאביה ידוע כרגיש לאחזקה , בפן הזה הסוזוקי עדיפה.

תודה רבה. במה מתבטא הרגיש לאחזקה?

פורסם

קלאצ'ים (מצמדים), שיש להחליף מספר פעמים בחיי הרכב שרגישים מאוד לפקקים (ואתה תסע בפקקים הרבה בחיפה)+ מחשב גיר מכאטרוניקס שהוא הוצאה כבדה נוספת.

הגיר הרובוטי בעל 7 ההילוכים לרכב שיצא מהאחריות אינו מומלץ.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

• תוכן חדש...