Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2975 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים

מישהו יכול לעשות לי סדר ולהסביר לי איך המס הירוק עוזר לי בחיים כאדם פרטי שהולך לסוכנות וקונה רכב חדש? הוא בכלל רלוונטי עבורי או רק ללקוחות ליסינג תפעולי?

פורסם

מדובר בהנחה במס הקניה בעת רכישת הרכב בשיעור שנקבע לפי מדד לזיהום הסביבה המושתת על מספר מרכיבים הפליטה של הרכב.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ככל שהרכב יותר ירוק, כך תשלם פחות מס.

המדינה יודעת שבקרוב יהיו מכוניות חשמליות שהם ירוקות, שהם לא מזהמות. אבל הטכנולוגיה הזו בשלב הזה יקרה, ועם הזמן הטכנולוגיה הזו תתפתח ותהיה יותר זולה.

השאלה הגדולה: מה יקרה כאשר מחיר של מנוע חשמלי יהיה מאוד זול (וגם יעיל ללקוח), האם המס על המכוניות יגדל או ישאר באותה מצב? כי למדינה יש הכנסות מכובדות מקנית רכבים חדשים.

אני מאמין שימים יגידו.

פורסם

במדינה עם ממשל תקין, ההטבה הייתה נכנסת ישירות לכיס שלך. במדינה קצת עקומה כמו שלנו, ההטבה ניתנת ליבואן והוא זה המחליט, בהתאם לצרכים השיווקיים שלו, כמה מההטבה תגיע לך הצרכן.

פורסם

מסכים לגמרי. אם תיקח את גרסאות הפלאג אין מסגמנט הפרמיום למשל, אז אמנם הם בדרך כלל משתלמות מאוד בהשוואה לגרסאות הבנזין המקבילות שלהן. חזקות, מאובזרות יותר ולרוב גם זולות יותר, אבל כנראה שהיבואנים גם גוזרים קופון גדול יותר עליהן וההנחה היתה יכולה להיות גדולה משמעותית. מצד שני, אני גם יכול להבין את הבעייתיות והעיוות שזה יוצר ביחס לגרסאות הבנזין הזולות יותר (תחשבו 330e שעולה פחות מ318i למשל).

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם

השאלה הגדולה: מה יקרה כאשר מחיר של מנוע חשמלי יהיה מאוד זול (וגם יעיל ללקוח), האם המס על המכוניות יגדל או ישאר באותה מצב? כי למדינה יש הכנסות מכובדות מקנית רכבים חדשים.

כנראה יהיה מס לפי דירוג אנרגטי לפי צריכת חשמל (כי נכון לעכשיו, ברוב המקרים, צריך עדיין לזהם את הסביבה כדי לייצר חשמל), כמו שיש למוצרי חשמל היום.

כי אם תשווה טסלה מודל X מול רנו זואי, אומנם שתיהן לא מזהמות, אבל לכל אחת מהן צריכת חשמל שונה, שדורשת סוללה שונה, שבתורה דורשת יותר זרם/הספק לטעינה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

זו בעיה להגיד דבר כזה: הרי אין שוני מס בין תנור עם הספק יותר גבוה או פחות. השוני במחיר בגלל הרכיבים שיש בפנים.

אז אם יהיה הבדלי מס בין מכוניות חשמליות, למה המדינה לא תקבע הבדלי מס בין כל מוצרי החשמל?

פורסם

.

מיסוי רכב שונה ממיסוי כל מוצר אחר, ולא מן הנמנע שיוטל מס דיפרנציאלי בהתאם למאפייניו, כל מנת לעודד רכשית רכב עם תכונות כאלה או אחרות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...