Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2988 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

לפני חודשיים רכשתי רכב מחברת ליסינג, שבטסט שלו מצוין שהוא משועבד לבנק לאומי.

עם הקנייה, הובטח לי שתוך 30 יום השעבוד יוסר בבנק (שילמתי את כל סכום הרכב מראש), ולאחר מכן הרכב יעבור אוטו' על שמי. זה גם מצוין בחוזה הקנייה.

בימים האחרונים בררתי בחברת הליסינג את מצב השעבוד, ונאמר לי שהייתה תקלה וכי השעבוד עדיין לא הוסר, וכי הם מטפלים בכך ויעדכנו אותי בהקדם.

היום נכנסתי לרשם המשכונות, שילמתי 10 ש"ח ובמסמך שקיבלתי מצוין שאין כלל שעבוד על הרכב שלי.

שאלתי: אם השעבוד לא הוסר בבנק, איך זה שאין משכון על הרכב ברשם המשכונות? האם הבנק שעבד את הרכב רק במשרד הרישוי, ולא ברשם המשכונות? האם קיים דבר כזה (הרי איזה בנק יעשה זאת)?

האם יש משמעות נוספת לעניין הזה, או שעם הסרת השעבוד בבנק והעברת הרכב על שמי, אין לי מה לחשוש עוד?

תודה לעונים!

אודי :wink:

פורסם

היום הסרת שעבוד מרשם המשכונות מהיר מבעבר והוא מבוצע כמעט און ליין ולכן ייתכן שהבנק הסיר את הרישום מרשם המשכונות אך לא ממשרד התחבורה.

לחלופין, ייתכן, שלא שעבד כלל ברשם המשכונות בגלל טעות/עצלות של פקיד .

בכל מקרה, לך זה לא משנה ,העברת בעלות יכולה להתבצע רק לאחר הסרת השעבוד ממשרד הרישוי.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

אני מבין, תודה.

אבל אם הרכב עדיין משועבד במשרד הרישוי, לא הייתי אמור לראות את זה במסמך שקיבלתי מרשם המשכונות?

ואם לא - האם אין דרך לבדוק באינטרנט אם הרכב אכן משועבד למשרד הרישוי, כפי שבדקתי זאת ברשם המשכונות?

אודי

פורסם

באופן תיאורטי, יכול להיות משכון שלא רשום ברשם המשכונות.

הערך המשפטי של כזה משכון נמוך יותר ממשכון רשום.

בדיוק כמו שיכול להחזיק אדם רכב ושלא יהיה רשום במשרד הרישוי שהוא שלו, כנ"ל דירה בטאבו...

פורסם

הטעות שלך שבדקת ברשם הלא נכון. ברשם המשכונות נרשמים שעבודים של אנשים פרטיים.

אתה קונה מחברת ליסינג אני מבין ולכן השעבוד אמור להיות רשום ברשם החברות!

חוץ מהרישום ברשם החברות יש שעבוד במשרד הרישוי. רישום זה מונע העברת בעלות ודווקא אותו הבנקים מסירים מיידית מהמחשב של הבנק, לעומת רשם החברות ששולחים אליהם בדואר ולוקח זמן.

רשם החברות שלא יטריד אותך. אם חברת הליסינג תפשוט רגל, לא יילכו לממש את הרכב המשומש שמכרו לך ככל הנראה...

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

פורסם

התקשרתי לרשם החברות, שם אמרו שאין להם אפשרות לבדוק שעבוד לפי מס' רכב, ואמרו לי לפנות לרשם המשכונות. כשהסברתי להם שרשם המשכונות זה רק ללקוחות פרטיים (כפי שצוין בהודעה הקודמת), הם אמרו שהם לא יודעים לתת תשובה.

קחו 4 שניות להתפלא... עבר לכם? גם לי.

בכל מקרה, אתה כותב שאין לי מה לחשוש מרשם החברות. אני מקווה שאכן כך.

אם כך אני רק ממתין להסרת השעבוד מהבנק ואז הרכב יעבור על שמי. השאלה היא כזאת: ברגע שהשעבוד של הבנק יוסר, אני יכול להיות בטוח שהוא יוסר גם ממשרד הרישוי באופן אוטומטי? כלומר אם אקבל בדואר את הטסט הבא לרכב והוא יהיה על שמי, מן הסתם אדע שהסירו את השעבוד. אני צודק?

תודות.

פורסם

אתה מחכה להסרה של השעבוד של הבנק ממשרד הרישוי. העברת בעלות ניתנת לביצוע רק לאחר הסרתו.

אם הצלחתם להעביר בעלות בדואר, משמע שהשעבוד הוסר.

השיעבוד ברשם החברות יוסר לאחר זמן כשהטופס שהבנק שולח אליהם בדואר ייקלט ויבוצע, אבל שוב, זה לא צריך להטריד אותך

פורסם
אתה מחכה להסרה של השעבוד של הבנק ממשרד הרישוי. העברת בעלות ניתנת לביצוע רק לאחר הסרתו.

אם הצלחתם להעביר בעלות בדואר, משמע שהשעבוד הוסר.

השיעבוד ברשם החברות יוסר לאחר זמן כשהטופס שהבנק שולח אליהם בדואר ייקלט ויבוצע, אבל שוב, זה לא צריך להטריד אותך

מאה אחוז. תודה רבה

:-)

• תוכן חדש...