Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3019 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי

בשנה האחרונה גיליתי את האופניים. והאמת חשמליים.

השארתי את הרכב בבית כי ה-7.2ק"מ באופניים זה די זהה לזמן הנסיעה ברכב.

שלדת האופניים ממש ממש משומשת. קניתי אותם מאיזה ילד שלא כלכך שמר עליהם.

בגלל שממילא יש לי חבר שמתעסק בעולם האופניים החשמליים - אין לי בעיה "להפשיט" את האופניים ולהשאיר את השלדה בלבד.

אמממה? אני לא רוצה לעשות מזה פרויקט.

מה גם שאני גר בעיר ואני לא יכול לעשות זאת במרפסת הקטנה. ארד למטה לעשות את זה.

קראתי את הפוסט הזה...נראה בהחלט "פרויקט"

השאלה אם יש דרך יותר ידידותית למבצע ומשלבת פחות שלבים?

אני רוצה לצבוע בלבן - אותו צבע הקיים.

תודה!

פורסם

קלאסי ל- Plastidip.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

בוקר טוב

ויש בו משהו ייחודי יותר מספריי רגיל?

יש לכ/ם הערכת כמה מיכלים צריך בכדי לצבוע שלדה קטנה(20")?

כתוב במפרט של המוצר "נצמד לכל המשטחים" - זה עדיין לא אומר שלא צריך לשייף קצת את השלדה נכון?

תודה!

פורסם (נערך)

שייף את השילדה ב2-3 דרגות של נייר שיוף. נקה שאריות דבק ומדבקות ודאג לפני שטח נקיים שיקלטו טוב את הצבע.

אני הייתי קונה 2 מיכלי צבע יסוד ושני מיכלי צבע, נותן שכבה או שתיים של יסוד ואחר כך שתי שכבות צבע (אם יספיק ליותר, תן גם שלישית).

אפשרי לצבוע דברים כאלה מתחת לבניין ולייבש אותם במקלט או משהו כזה.

צלם כדי שנתרשם. בהצלחה.

עריכה אחרונה על ידי שביט

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

צביעה בתרסיס מייצרת ציפוי דק ולא עמיד, אחרי זמן קצר הצבע יפגע וישרט במקומות רבים.

ההמלצה שלי - הכן את השלדה לצביעה. קח אותה לצבעי רכב שיצבע לך עם "מה שיש" (שאריות מהמכונית שהוא צובע באותו יום) או מה שתבחר. לא יצא הרבה יותר יקר - כן יצא הרבה יותר טוב.

:turn-l:
פורסם

היי

שביט - השיוף נשמע וואחד-וואחד עבודה.

ומה אם אני רוצה להשאיר את הברנד של האופניים על השלדה? אי אפשר פשוט לכסות אותו בנייר הדבקה טרם הצביעה?

yuvk

לצערי אני עדיין נשאר עם השלב הכי קשה - הסרת הצבע.

האם שילוב של ניקוי בחול(זכור לי שמצבעות עושות זאת) ולאחר מכן צביעה בהתזה (לבן סטנדרטי) או ספריי עשוי לצאת בעלות מינורית(200)?

קראתי את הפוסט הזה מ-2007:

הכותב מציין שם עלויות של ניקוי בהתזת חול ב-80ש"ח וצביעה ב-90ש"ח

עלות מעולה ... השאלה אם לא קפצה בצורה מהותית ב-11 השנים האלו.

תודה!

פורסם

צביעה, וקבלת תוצאה טובה, זה סיפור ארוך וכואב. אתה צריך לאהוב את השלבים של ההכנה, אם אתה רוצה לעשות את זה לבד.

אם אין לך ניסיון כלשהו עם זה, זה פחות מומלץ לביצוע בעצמך... התוצאות של הפרוייקט הראשון לרוב יהיו לא להיט.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
צביעה, וקבלת תוצאה טובה, זה סיפור ארוך וכואב. אתה צריך לאהוב את השלבים של ההכנה, אם אתה רוצה לעשות את זה לבד.

אם אין לך ניסיון כלשהו עם זה, זה פחות מומלץ לביצוע בעצמך... התוצאות של הפרוייקט הראשון לרוב יהיו לא להיט.

בדיוק. מניסיון.

פורסם

ברווז בהחלט ניתחת זאת נכונה

אני לא רואה איך אהנה או אוהב את התהליך.

ואם וכאשר אוציא זאת לפועל - זה יהיה הפרויקט ה-1 שלי.

בהחלט אעדיף להשתמש בשירותי צביעה.

השאלה אם צביעה בהתזה תעשה את העבודה מבלי לבצע הסרת הצבע?

בנוסף: הגיוני להניח שבגלל שמדובר בצבע לבן מצבעה תעשה את העבודה (יקח כמה דקות בודדות) בעלות סמלית?

בפוסט שמצאתי מ-2007 על צביעת שלדת אופניים נאמר שם שעלות הסרת הצבע עלתה 80ש"ח והצביעה עלתה 90ש"ח.

תודה!

פורסם

אז במקומות שהצבע התקלף(גם אם אין שם צבע "רופף") לשייף שהמשטח באותן נקודות יהיה נקי?

שפשוט לא יהיה צבע קוף או איזורים מתקלפים?

לאחר מכן - או לנסות עצמאית עם ספריי צבע (המרייט או PLASTI DIP שכבר מכיל ציפוי פלסטיק בספרי)?

או כמובן ללכת למצבעה ולשלם...נראה שלא אמור לעלות יותר מ-100ש"ח (בפוסט מ-2007 באתר של אופניים נכתב מאמר בו צוין כי עלות צביעה באבקה אלקטרוסטאטית עלתה 90ש"ח....מניח שעלה מאז, רק השאלה אם עלה ממש גבוה)

פורסם

המדד עלה מאז ביותר מ-10 אחוזים.

צבע עם המרייט וזהו, כו-לה אופניים.

צביעה באיכות טובה (שכוללת בתוכה בהכרח גם הכנה לצביעה) זה תחביב מקסים אבל רק למתמידים ועקשנים שמוכנים בנוסף גם להשקיע בציוד.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)

המרייט אפשר לצבוע על חלודה, אבל בהחלט מתאים גם למתכת חשופה. נותן שכבת צבע יחסית עבה וחזקה, ויש אפשרות לבחור צבע שנראה כריקוע (זה מקור שם המוצר).

אני משתמש בהמרייט לצביעת מעקות, סה"כ מחזיק לא רע למרות עבודת הכנה די מרושלת.

יש גם מוצר מקביל של טמבור שקרוי המרטון. לא זכור לי שהשתמשתי בו בעבר, אבל, באופן כללי, הניסיון הוא שצבעים מתוצרת הארץ אינם נופלים מצבעים מיובאים. השימוש שלי בהמרייט נעשה פשוט כיון שהגוונים שלו תאמו את הגוונים הקיימים של המעקות שנצבעו.

עריכה: צריך להוסיף שהעבודה עם ההמרייט נוחה מאד.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...