Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3020 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הכל כבר נאמר, רק אחדד את הנקודה הזו, והיא נכונה לעוד תחומים בחיים -

לרשת סלולר ניגשים בכדי לרכוש חבילת סלולר (לימים הייתי אומר "זמן אוויר"), לא שום דבר מעבר. והיופי הוא שכיום לא צריך ללכת ולא לדבר עם אף אחד, מתניידים דרך הרשת וחוסכים את השיח המיותר מול נציגי Tier מינוס 5 שגם ככה מנסים להשחיל לך מוצרים/שירותים בכדי "לעמוד ביעדים".

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מזכיר לי את ה"מתנות" שקיבלתי מפלאפון דרך דוכן במרכזית ב"ש - פלאפון סוני אריקסון משומש ישן עם מקשים + טאהלט מעאפן של Dell בכ3500 שקל. אכן, מתנה יקרה עבורי.

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם

הציעו לי לעבור לתכנית אחרת, מחיר קבוע ל-3 שנים וזהה למה ששילמתי עד כה, ללא עלות של מעבר תכנית (25 ש"ח). סבבה, נשמע הגיוני. נכון?

...

טוב, ככה וככה, משלם אותו הדבר, ומגיע לך גם מוצר בעסקה הזו. סבבה, מאז מהפיכת כחלון הם נותנים גם מוצר יחד עם השירות ממילא ברוב המקרים. נשמע הגיוני, נכון?

...

הציעו לי שעון 'טיליגנטי שאין לי מה לעשות איתו או אזניות אלחוטיות, שדווקא יש לי מה לעשות איתם. אז בחרתי בהן. סבבה, מתאים לפעילות הספורטיבית שאני מבצע לאחרונה.

...

2) המחיר שאני משלם על האוזניות הינו מעל 1000 ש"ח (!), כשבחנות שלהם האזניות עולות 799 (!!) ובזאפ ניתן למצוא אותן דרך איביי (משהו חדש כנראה) במחיר של כ-350 ש"ח (!!!!!!).

אני רק שאלה -

לא כל-כך הבנתי מכל הסיפור איפה יצא ששילמת משהו שלא ידעת עליו בזמן ביצוע העסקה.

לפי מה שהבנתי ממה שכתבת, אתה התחייבת לשלם X ש״ח בחודש (שזה הסכום שאתה משלם גם עכשיו), למשך 3 שנים, עבור חבילה לכאורה זהה לזו שהיתה לך (בוא נשים רגע בצד את עניין נפח הגלישה), ובתמורה אתה מקבל גם אוזניות אלחוטיות.

איך יוצא פה ששילמת על האוזניות מעל 1000 ש״ח? האם זה בגלל שהחבילה למעשה עולה פחות מ-X ש״ח, ההפרש הוא עבור האוזניות, והיתה לך אפשרות (שלא חשפו בפניך) לקחת את החבילה ללא האוזניות? זה ההסבר ההגיוני היחיד שהצלחתי לחשוב עליו, אבל זה לא ברור כל-כך (לי לפחות) מהפוסט שלך...

פורסם
אני באותו הרגע עובר לחברה אחרת בלי לחשוב פעמיים .
ומה עשה בזה? עדיין ימשיך לשלם על ה"מתנות".

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
כל עוד גולן טלקום קיימים, לא אחזור לחברות הישנות בחיים. הבטחתי את זה לעצמי ביום שעברתי לגולן אחרי שהייתי לקוח של פרטנר 12-13 שנים בהם עשקו אותי והם לא הסכימו לבוא לקראתי בכלל (הייתי מוכן להישאר ולשלם קצת יותר מלגולן). להיות לקוח של אחת החברות הישנות זה לפעול להחזרת המצב לקדמותו. גם עבור שנה חינם לא עובר לזבלים האלה.

גולן היו עם איכות קו מזעזעת. לא יכלתי לשמוע טוב את הצד השני, והשתמשתי בתקופה ההיא בקו לצרכי העסק שניהלתי. חזרתי לאורנג' בעקבות זה.

על זה אבא שלי תמיד אומר :"גבינה חינם, יש רק במלכודת עכברים"

פראפראזה, "הציפור המקדימה תופסת את התולעת, אבל העכבר השני אוכל את הגבינה". משפט חזק.

הכל כבר נאמר, רק אחדד את הנקודה הזו, והיא נכונה לעוד תחומים בחיים -

לרשת סלולר ניגשים בכדי לרכוש חבילת סלולר (לימים הייתי אומר "זמן אוויר"), לא שום דבר מעבר. והיופי הוא שכיום לא צריך ללכת ולא לדבר עם אף אחד, מתניידים דרך הרשת וחוסכים את השיח המיותר מול נציגי Tier מינוס 5 שגם ככה מנסים להשחיל לך מוצרים/שירותים בכדי "לעמוד ביעדים".

נכון לחלוטין. רק שהפעם, בטיפשותי כי רבה, החלטתי לבצע עסקה שהוצעה לי במקום במקום לתכנן אותה מראש. למדתי את הלקח.

אני רק שאלה -

לא כל-כך הבנתי מכל הסיפור איפה יצא ששילמת משהו שלא ידעת עליו בזמן ביצוע העסקה.

לפי מה שהבנתי ממה שכתבת, אתה התחייבת לשלם X ש״ח בחודש (שזה הסכום שאתה משלם גם עכשיו), למשך 3 שנים, עבור חבילה לכאורה זהה לזו שהיתה לך (בוא נשים רגע בצד את עניין נפח הגלישה), ובתמורה אתה מקבל גם אוזניות אלחוטיות.

נכון.

איך יוצא פה ששילמת על האוזניות מעל 1000 ש״ח? האם זה בגלל שהחבילה למעשה עולה פחות מ-X ש״ח, ההפרש הוא עבור האוזניות, והיתה לך אפשרות (שלא חשפו בפניך) לקחת את החבילה ללא האוזניות?

לא. שאלתי. אין אפשרות כזו. זה ההסבר ההגיוני היחיד שהצלחתי לחשוב עליו, אבל זה לא ברור כל-כך (לי לפחות) מהפוסט שלך...

חבילה של 60 ש"ח (מעוגל לנוחות).

החבילה החדשה מורכבת מ: חבילה (30) ואזניות (30).

כמה זה 30 כפול 36? 1080... כך זה יצא.

מקווה שעכשיו ברור.

עדיין צריך להחזירו באריזה המקורית, שחלקים ממנה נזרקו כבר. תודה רבה, אזכור את זה לעתיד ומקווה שלא אצטרך להשתמש בזה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
ברווז, לא רק אצל חברות הסלולאר.

בשום מקום לא חותמים על ניירת בלי לקרוא את הכל בנוחות ובזמנך הפנוי. מי שמסרב להשאיר לי העתק של ההסכם לקריאה בזמני החושי מקבל אוטומטית תשובה שלילית.

עצה שווה זהב.

פורסם
גולן היו עם איכות קו מזעזעת. לא יכלתי לשמוע טוב את הצד השני, והשתמשתי בתקופה ההיא בקו לצרכי העסק שניהלתי. חזרתי לאורנג' בעקבות זה.

נקודה חשובה. אך זכור: קליטה היא תלוית מיקום. אצלי למשל בבית/שכונה הקליטה של גולן/סלקום טובה יותר מזו של פרטנר/012.

הצצה במפת האנטנות מספקת רמזים לתופעה המשונה (מבנה טופוגרפי ייחודי במקרה הזה).

בקיצור ולעניין - פרנטר ו-012 זה היינו הך, מחירי החבילות ב-012 משביעי רצון בסך הכול וכל מה שאתה צריך לעשות בחיים זה סקר שוק אחת לשנה ולעבור אם צריך. יש "קנס" בדמות עלות של סים שצריך להכניס בחשבון בחישוב הכדאיות וזהו.

קל.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

בקטע של איכות שמע בשיחות גולן (וסלקום) היו סופר גרועים (שימוש בקודק נחות ודחיסה גבוהה). פלאפון במקום השני ופרטנר במקום הראשון. כששיחות בוצעו ה HD Voice, לא היה הבדל בין פרטנר לפלאפון.

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

פורסם
נקודה חשובה. אך זכור: קליטה היא תלוית מיקום. אצלי למשל בבית/שכונה הקליטה של גולן/סלקום טובה יותר מזו של פרטנר/012.

נבדק במיקומים מרובים ברחבי הארץ. כמו שאמרתי, קו שהשתמשתי בו לעסק. הייתי איתו ברוב חלקי הארץ, בכולם לא שמעו טוב :lol:

עכשיו אני כבר תקוע ל-3 שנים עם הנבלות האלו ותשלום של 60 לחודש.

מה יהיה אחרי זה, רק בודהה יידע להגיד.

פורסם

לא מדוייק. אתה מחוייב רק לאזניות (30 ש"ח לחודש). את הקו אתה יכול לנייד כרצונך. השאלה היא האם זה כדאי לך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

לא. שאלתי. אין אפשרות כזו.

חבילה של 60 ש"ח (מעוגל לנוחות).

החבילה החדשה מורכבת מ: חבילה (30) ואזניות (30).

כמה זה 30 כפול 36? 1080... כך זה יצא.

מקווה שעכשיו ברור.

תשמע, אני ממש לא מנסה לסנגר פה על חברת הסלולר, אבל אני לא מבין איפה אתה טוען שהטעו אותך כאן (מלבד נפח הגלישה, שזה לחלוטין לא בסדר, אבל אתה אומר שלא מזיז לך גם ככה).

הנציג הציע לך חבילה זהה לקיימת (שוב, נפח גלישה בצד), באותו מחיר כמו הקיימת - 60 לחודש - כולל אוזניות מתנה, אני מניח שבתנאי שתתחייב ל-3 שנים. הסכמת להתחייבות, וזה בדיוק מה שקיבלת.

עכשיו, אם היה מתברר שהוא דחף לך את האוזניות סתם והיית יכול לקבל את החבילה בלי האוזניות ב-30 לחודש, זה היה חמור מאוד. אבל אתה אומר בעצמך שאין אפשרות כזו, והחבילה באה עם עסקת האוזניות. כלומר ההפרדה בין ה-30 של האוזניות ל-30 של החבילה היא על הנייר בלבד, ואין לה משמעות אמיתית. בתכלס, אתה קיבלת חבילה + אוזניות ב-60 לחודש וזה בדיוק מה שהסכמת לו.

באותה מידה יכול היה להיות כתוב בחשבון: 59 ש״ח חבילה ו-1 ש״ח אוזניות. או בוא ניקח מקרה אפילו יותר קיצוני - היו מאריכים לך את החבילה המקורית ב-60 ש״ח לחודש, בלי אוזניות. במקרה כזה היית מרגיש יותר טוב?

או שאני מפספס פה משהו?

עריכה אחרונה על ידי malcishua
פורסם
נבדק במיקומים מרובים ברחבי הארץ. כמו שאמרתי, קו שהשתמשתי בו לעסק. הייתי איתו ברוב חלקי הארץ, בכולם לא שמעו טוב :lol:

עכשיו אני כבר תקוע ל-3 שנים עם הנבלות האלו ותשלום של 60 לחודש.

מה יהיה אחרי זה, רק בודהה יידע להגיד.

מהמר על הטלפון...

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
תשמע, אני ממש לא מנסה לסנגר פה על חברת הסלולר, אבל אני לא מבין איפה אתה טוען שהטעו אותך כאן (מלבד נפח הגלישה, שזה לחלוטין לא בסדר, אבל אתה אומר שלא מזיז לך גם ככה).

אמרתי, מרטו. לא הטעו. מרטו.

הנציג הציע לך חבילה זהה לקיימת (שוב, נפח גלישה בצד),זה לא זהה אם זה שונה!... באותו מחיר כמו הקיימת - 60 לחודש - כולל אוזניות *מתנה,(*בתשלום). אני מניח שבתנאי שתתחייב ל-3 שנים. הסכמת להתחייבות, וזה בדיוק מה שקיבלת.

עכשיו, אם היה מתברר שהוא דחף לך את האוזניות סתם והיית יכול לקבל את החבילה בלי האוזניות ב-30 לחודש, זה היה חמור מאוד. אבל אתה אומר בעצמך שאין אפשרות כזו, והחבילה באה עם עסקת האוזניות. כלומר ההפרדה בין ה-30 של האוזניות ל-30 של החבילה היא על הנייר בלבד, ואין לה משמעות אמיתית. בתכלס, אתה קיבלת חבילה + אוזניות ב-60 לחודש וזה בדיוק מה שהסכמת לו.

הורידו לי נפח גלישה, ובתמורה קיבלתי מוצר במחיר מנופח מאד.

באותה מידה יכול היה להיות כתוב בחשבון: 59 ש״ח חבילה ו-1 ש״ח אוזניות. או בוא ניקח מקרה אפילו יותר קיצוני - היו מאריכים לך את החבילה המקורית ב-60 ש״ח לחודש, בלי אוזניות. במקרה כזה היית מרגיש יותר טוב?

ניסחת את זה היטב ידידי.

כשחזרתי לאורנג' אחרי גולן, הסכמתי למחיר הגבוה יותר שלהם, בתמורה לאיכות הקו שאני ציפיתי לה וקיבלתי.

כמו כן גם נפח הגלישה התאים לי מאד, אני ממש לא אוהב להצטרך לעקוב כמו נץ אחרי כמה שאני צורך. מזכיר לי רעות ונשכחות מהתקופה שהייתי עם זבאלה'פון.

עכשיו, פתאום, אני עם חבילה משונמכת, מוצר במחיר מנופח, ומשלם אותו הדבר- רק בלי ה"רשת ביטחון הוירטואלית" של נפח הגלישה הקודם שהיה לי.

לשאלתך, אענה בכנות- חבילה זהה לזו שהייתה, ב-60 לחודש קבוע ל-3 שנים, כן- הייתי מרגיש יותר טוב. זה מה שהסכמתי לשלם עבור נפח הגלישה, השיחות וה-SMS.

כרגע, המצב הוא שהחבילה שעולה 60 מכילה פי 2 יותר נפח גלישה ממה שהיה לי עד כה, ובעקבות השירשור הזה אני רואה שגם זה לא משתלם במיוחד בכל מקרה.

ואני מתבאס במיוחד על כך שהאזניות שלהם נמכרות לפראיירים רגילים רק ב-800, אני שילמתי מעל 1000. פראייר מסוג מיוחד.

איך היית מרגיש אם היית הולך לחנות כלים גדולה ומוכרת, והיו מציעים לך לרכוש מברגה במבצע- לשם הדיון באותם התנאים בדיוק, 36 תשלומים של 29 ש"ח בלבד, ויום למחרת היית רואה שכ-ל שאר החנויות מוכרות את המברגה הזו בדיוק ב-500 ש"ח? אז כזה.

זה לא מוצר שהיה על הרדאר שלי לקנייה בכל מקרה ומצב, האזניות האלו. ידעתי שקיים, אבל מעולם לא חשבתי על לקנות אותם, בגלל המחיר והטרחה של ההטענה. חשבתי לתומי, אני ממילא אשלם אותו דבר, החבילה לא תשתנה (ספויילר: שינוי בנפח הגלישה, כבר אמרנו?), עם הטרחה המעצבנת של ההטענה אני אתמודד.

מעצבן, זה הכל.

האנס, לא הימרת גם על זה שתצא לפנסייה לפני שארכוש אופניים? מקווה שאתה לא מתכנן על הלוטו או להגיע לקזינו בקרוב :lol:

אותו מכשיר, גולן לא שמעו טוב, זבאלה'פון שמעו מצויין, אורנג' שמעו מצויין.

פורסם (נערך)

אני מבין את התסכול שלך, ולגבי שנמוך נפח הגלישה - הוא מוצדק לגמרי.

אבל אין שום קשר לעניין האוזניות. אני חוזר ואומר - החלוקה ל-30-30 בחשבונית היא לא רלוונטית. אתה נרשמת לחבילה + אוזניות ב-60 ש״ח לחודש, וברגע שהחבילה בלתי ניתנת לפירוק אלא נמכרת בתור מוצר שלם, ה״חלוקה״ בין האוזניות לחבילה בחשבונית היא חסרת משמעות. המצב זהה לחלוטין למצב שבו היית מקבל את החבילה ב-60 ואת האוזניות במתנה. אין שום הבדל, וככה אתה צריך להתייחס לזה.

אם, לעומת זאת, יתברר שהיית יכול לקבל את החבילה עצמה לבד ב-30 ש״ח בחודש ולוותר על האוזניות - זה כבר סיפור אחר לגמרי.

אגב, אם בשיחה עם הנציג הוא אכן הבטיח לך שאתה ממשיך לשלם אותו דבר ולקבל את אותם התנאים - יש לך לדעתי עילה מוצדקת לתלונה רשמית בנוגע לנפח הגלישה, אפילו אם זה כתוב בחוזה.

עריכה אחרונה על ידי malcishua

• תוכן חדש...