Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

i30 cw או ceed 2014

nadavh55
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3042 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי,

בטח נושא שכבר נשאל בעבר אבל לא הצלחתי להגיע למסקנה מוחלטת אחרי חיפושים בפורום.

בעקרון מתלבט ממש בין שני הרכבים ממודל 2014 לפי התקציב שמתאפשר לי לאחר בדיקת טריידאין אין על sx4.

חשוב לי התא מטען הגדול , 2 ילדים עם כסאות מאחורה, שיהיה כוח , אמינות לארוך זמן, עושה פעם בשבועיים נסיעות של 110 קמ כל צד , ביומיום נסיעות ממש קצרות, איך פלסטיקה ועמידות.

מה אתם ממליצים?

Sent from my Redmi Note 4X using Tapatalk

פורסם

הגיר של יונדאי ( אוטומטי פלנטרי ) בנסיעה עירונית מתנהג יותר חלק מאשר הגיר הרובוטי ( כפול מצמדים ) של קיה.

עדיין אי אפשר בוודאות להגיד לתווך ארוך, איזה גיר יהיה יותר אמין, אבל אני אישית פחות סומך על גירים רובוטיים ( ממה שקורה אצל יצרנים אחרים ).

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

הסיד תהיה חסכונית יותר. וגם מודרנית יותר.

כמו שנאמר גיר רובוטי 6 הילוכים בסיד לעומת פלנטרי בi30.

לא יודע איך ביונדאי אבל סיד מיד פרטית אחריות ארוכה יותר.

אני כבר שנתיים וחצי עם סיד בליסינג. רכב בתנאים קשים מאוד. ב60000 הלך מנוע. ב90000 הלכו קלאצ'ים.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

HU: clarion 786Amp1: jbl 1004 Amp2: sundown audio sae1000d comp': polk audio 5251 db SUB:polk audio sr 12dvc

פורסם

רובוטי - יתרונות : יעיל יותר מבחינת העברת כוח ובזכות זה מאפשר ביצועים וחסכון בדלק עדיפים על גיר פלנטרי (לא בהרבה במקרה של הסיד מול הI30).

חסרונות: רגיש יותר , חובט בפקקים, יכול להתחמם בפקק בעליה ואז אתה נאלץ לעצור בצד (מכיר מישהו עם I30 רובוטית (הI30 קיבלה את הגיר הרובוטי של הסיד במהלך חייה) שזה קרה לו ,, החלפת מצמדים כתוצאה מבלאי באיזשהוא שלב של חיי הרכב.

גיר פלנטרי - יתרונות, פשוט יותר לאחזקה ונעים יותר לנסיעה עירונית ופקקים.

חסרונות, פחות יעיל ויותר בזבזני מהגיר הרובוטי.

פורסם

בתור בעלים של סיד 2014 אומר שאני מאוד נהנה מהרכב. אבל אם אתה מתכוננן נסיעה בפקקים, הגיר עלול לעצבן...

הגיר מורגש בעיקר בתחילת נסיעה או העברה של הילוכים נמוכים בתוך העיר ( האטה, האצה במהיריות נמוכות)

פורסם

ברשותי יונדאי I30cw מזה שנתיים וחצי, מודל 2015, מכונית מרווחת, נסיעה נוחה וחלקה, תא מטען ענק, הרכב אמין ומושבים נוחים. לשני חברים שלי מהעבודה יש סיד סטיישן, גם כן 2015, טוענים שהרכב לא נוח, המושבים קשים והגיר מעצבן ולאחד מהם הגיר התקלקל, לדעתי היונדאי עדיפה.

פורסם

אני מבין שהדעות לכאן ולכאן...

אין ממש "הערת אזהרה" על הגיר של קיה, פשוט בלאי שהוא סביר משימוש כזה או אחר במהלך חיי הרכב - הבנתי גם שההתנהגות היא לא כמו בגיר רובוטי עם מצמד בודד מכיוון שהסיד עם מערכת DCT.

לפי מה שאני מבין, פשוט ללכת על האופציה הכי טובה שאני אקבל מבחינת קילומטרז' ומצב הרכב כמובן.

אמת?

פורסם

יש את ההיבט של התנהגות הגיר, בה גיר כפול מצמדים קרוב יותר לאוטומט מחד מצמדי והנהג פחות ירגיש את זה.

יש את היבט הבלאי, שבגיר דו מצמדי תקין אמור להסתכם בהחלפת קלאצ'ים בק"מ של סביבות 150 אלף ק"מ.

ויש את נושא ההתחממות בפקקים, שכמו גירים אחרים , גם הגיר של יונדאי קיה סובל ממנו, וזה קורה בעיקר בפקקים בעליה וגורם לאוטו להפסיק לזוז עד שהקלאצ'ים יתקררו.

פורסם

ההתחממות היא תופעה כל כך סיסטמטית ?

או שבמצב שהוא יחסית קיצון זה קורה.

תכלס הרכב עומד כל היום חוץ מנסיעה קצרה לגן...

ופעם בשבועיים צפונה בסופש ככה שאין יותר מדי פקקים...

פורסם

אם מבינים איך הקלאצ'ים עובדים זה כמעט לא קורה.

בפקקים שמתרחשים בעליות פחות גלישות קטנות והם לא יתחממו.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

HU: clarion 786Amp1: jbl 1004 Amp2: sundown audio sae1000d comp': polk audio 5251 db SUB:polk audio sr 12dvc

פורסם

מניסיון של מספר ימים עם I30 CW ופורטה (סיד סדאן),ההעדפה שלי היא חד משמעית לכיוון היונדאי.

הגיר הרבה יותר נעים,המושב לי אישית (סובייקטיבי) הרבה יותר נח,ובאופן כללי הרגישה לי יותר מגובשת כחבילה.

את הגיר הדו מצמדי בפורטה ממש לא אהבתי (אולי בגלל שמדובר ברכב השכרה),ההעברות במהירות נמוכה לא היו חלקות והגיר עצמו לא מאוד חלק/מהיר בפעולה.

• תוכן חדש...