Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3101 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

השארתי רכב דגם קשקאי לטיפול שנתי.

מתקשר אלי "היועץ" אחרי כחצי שעה ואומר שהצמיגים שחוקים וצריך להחליף 4 צמיגים.

שאל אם אני מעוניין שהם יחליפו.

ביקשתי לדעת איזה סוג צמיג הם יתקינו, אמר לי דגם ומחיר.

בדקתי באינטרנט וראיתי שהדגם הזה עולה בחוץ 40 שקל יותר לצמיג אז אישרתי לו להחליף.

אמרתי לעצמי שהחיסכון בזמן שווה לי את ההפרש במחיר.

כשבאתי לקחת את הרכב, אני רואה שהם מוציאים לי חשבונית ורשום החלפת צמיגים בלי לציין את הדגם.

גם לא רשום כלום על אחריות.

אני מבקש מהפקידה שיציינו את הדגם ואת משך האחריות.

היא אומרת שאין לה מושג ושהיא רק פקידה.

קוראת ל "יועץ" והוא נותן לי כרטיס ביקור של איזה פנצ'רייה במערב ראשל"צ ואומר לי שכל בעייה בנושא הצמיגים שאפנה ישר אליהם.

תהיתי מדוע לא מסרו לי מראש שהצמיגים זה בעצם גורם חיצוני ובכל מקרה מדוע אין תעודת אחריות מסודרת אפילו שמדובר בגורם חיצוני. אמר לי שככה זה.

ועכשיו לדובדבן. בדקתי את דגם הצמיגים שהותקנו והדגם שונה באיזה אות מהדגם שהובטח. מופיע 98V במקום 98H. אני בודק באינטרנט, ומסתבר שזה דגם זול במשהו כמו 70 שקל לצמיג.

התקשרתי מיד ל "יועץ" והוא חזר אלי אחרי ברור ואמר לי שאם אני רוצה להחליף שאלך עצמאית אל הפנצ'רייה והם יטפלו בי. אבל שאלך מיד כדי שהצמיגים שהותקנו לא ישחקו.

אמרתי לו שאין מצב שאני הולך להתנהל מול הפנצ'רייה אלא רק מולם. מרכז השרות מכר לי צמיגים ואני מצפה שמרכז השרות יטפל בבעייה.

אני תוהה אם יש פה בפורום נציג של היבואן הזה ואשמח לקבל התייחסות למקרה הזה.

עד היום לא נתקלתי בהתנהלות כזאת מרושלת ולא מקצועית ואני מבין שלעיתים קורות טעויות אבל לפחות תיקחו אחריות על טעות שעשיתם.

לך תדע עם דגם הצמיג שמותקן כרגע ברכב בכלל מתאים לרכב הזה והאם זה בטיחותי לנסוע ככה.

עריכה אחרונה על ידי kalda01

נהג ותיק

פורסם

ובקיצור, אין פה שום דבר רשלני מצד המוסך. לכל היותר קצת לא מקצועי בשל ענין תעודת האחריות לצמיגים (שגם ככה לא שווה יותר מדי).

אולי רק מצידך שאינך בודק את מצב הצמיגים וצריך את המוסך שיגיד לך (או "מרושל" מצידך, שלא בדקת אם באמת דרשו החלפה, וזרמת עם היועץ מבלי לראות במה מדובר ומבלי לבדוק דברים יותר לעומקם).

האות השונה היא קוד המהירות של הצמיגים. גבוה יותר מהרשום ברשיון הרכב מותר, הפוך לא. כפי שציין מקס.

מפתיע מעט שהמחיר לצמיג עם קוד גבוה יותר הוא דווקא נמוך יותר. בדר"כ המצב הפוך.

פורסם

פנה לשירות הלקוחות של היבואן שיידאגו לך לחשבונית מסודרת ואחריות מאותה פנצריה שבה הוחלפו הצמיגים ואני מאמין שייטפלו בך ללא בעיה. פעם הבאה צמיגים עושים בפנצריה ובמוסך מיתעסקים בענייני מוסך. שיש מיכלולים וחלקים שלא קשורים לאותו מוסך אז קיים החשש לצפי של התנערות...אין מה לעשות...ובשביל זה יש אותך שתהיה עיקבי עם אצבע על הדופק.ולמה אתה משאיר מלכתחילה את הרכב לבד ולא נישאר איתו?

פורסם

מחיר הצמיגים מושפע קודם כל מהיצע וביקוש, ואז יתכן מצב בו לפעמים דגם טוב יותר ימכר בפחות כסף.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם
ובקיצור, אין פה שום דבר רשלני מצד המוסך. לכל היותר קצת לא מקצועי בשל ענין תעודת האחריות לצמיגים (שגם ככה לא שווה יותר מדי).

אולי רק מצידך שאינך בודק את מצב הצמיגים וצריך את המוסך שיגיד לך (או "מרושל" מצידך, שלא בדקת אם באמת דרשו החלפה, וזרמת עם היועץ מבלי לראות במה מדובר ומבלי לבדוק דברים יותר לעומקם).

האות השונה היא קוד המהירות של הצמיגים. גבוה יותר מהרשום ברשיון הרכב מותר, הפוך לא. כפי שציין מקס.

מפתיע מעט שהמחיר לצמיג עם קוד גבוה יותר הוא דווקא נמוך יותר. בדר"כ המצב הפוך.

אז אני לא הייתי בסדר בסיפור הזה ? האמת היה נראה לי הגיוני שאחרי 6 שנים צריך להחליף צמיגים. הייתי אמור לחכות שלא יעבירו את הרכב טסט או שיתפוצץ לי צמיג במהלך נסיעה ? אז הם בסדר ואני הרשלן...איזה יופי

נהג ותיק

פורסם
פנה לשירות הלקוחות של היבואן שיידאגו לך לחשבונית מסודרת ואחריות מאותה פנצריה שבה הוחלפו הצמיגים ואני מאמין שייטפלו בך ללא בעיה. פעם הבאה צמיגים עושים בפנצריה ובמוסך מיתעסקים בענייני מוסך. שיש מיכלולים וחלקים שלא קשורים לאותו מוסך אז קיים החשש לצפי של התנערות...אין מה לעשות...ובשביל זה יש אותך שתהיה עיקבי עם אצבע על הדופק.ולמה אתה משאיר מלכתחילה את הרכב לבד ולא נישאר איתו?

כי עד היום טיפלתי במוסך יבואן אחר והם היו סבבה. פעם ראשונה ואחרונה שבאתי לעשות טיפול במוסך בראשל"צ מטעמי לחץ זמן. אם היו אומרים לי שהצמיגים זה גורם חיצוני הייתי הולך לשם לבד. לא אמרו שזה המצב. מחר גם את החלפת השמנים יוציאו לגורם חיצוני והם רק ידפיסו חשבונית.

נהג ותיק

פורסם

אני מבין את הכעס שלך אבל עכשיו אתה יודע איך דברים באמת עובדים בתחום. תיקונים ברכב שמאלצים התערבות של גורם חיצוני...גם כיוון פרונט נישלח לעיתים למכון יעודי. גם תיקון שמצריך חרט נישלח לחרט חיצוני...ככה זה עובד וזה הכסף הכי קל למוסך...התיווך. פעם הבאה פשוט תהיה עירני יותר ואל תעזוב את הרכב ללא השגחה. מה עוד נעשה בטיפול הזה אם אפשר לדעת?

פורסם
אז אני לא הייתי בסדר בסיפור הזה ? האמת היה נראה לי הגיוני שאחרי 6 שנים צריך להחליף צמיגים. הייתי אמור לחכות שלא יעבירו את הרכב טסט או שיתפוצץ לי צמיג במהלך נסיעה ? אז הם בסדר ואני הרשלן...איזה יופי
אם אתה מודע לכך שהצמיגים בני 6 ומודע לחשיבות של צמיגים אז למה חיכית עד עכשיו? (בלי שום קשר לסיפור הנ"ל)
פורסם
אני מבין את הכעס שלך אבל עכשיו אתה יודע איך דברים באמת עובדים בתחום. תיקונים ברכב שמאלצים התערבות של גורם חיצוני...גם כיוון פרונט נישלח לעיתים למכון יעודי. גם תיקון שמצריך חרט נישלח לחרט חיצוני...ככה זה עובד וזה הכסף הכי קל למוסך...התיווך. פעם הבאה פשוט תהיה עירני יותר ואל תעזוב את הרכב ללא השגחה. מה עוד נעשה בטיפול הזה אם אפשר לדעת?

בסדר גמור שישלחו החוצה לחרט או למכון כיוון פרונט, אבל אם יש בעייה אחר כך אז אני אמור ללכת להתקשקש מול החרט? אני אמור בכלל לדעת מי החרט ?

אני בא למרכז השרות כדי שיהיה גורם אחד אחראי לכל מה שקורה עם הטיפול ברכב, ולא מעניין אותי מי הביא לו את הצמיגים או את המגבים.

אם יש בעייה אני מצפה שהם יקחו אחריות. מאוד פשוט. וזה בכלל לא משנה אם נשארתי שם או לא. זה חסר חשיבות. אם צריך לחרוט דיסקים זה משנה אם אני שם או לא ? אני מבין בזה ? נותנים לי להיכנס לשטח העבודה ?

כל מה שאני מצפה שיהיו שקופים ושיקחו אחריות על תקלות שמן הסתם קורות. מה אתם שולחים אותי להתקשקש מול הפנצ'רייה ? הם מכרו לי צמיגים? אתם מכרתם לי צמיגים אז קחו אחריות.

נהג ותיק

פורסם (נערך)

תבדוק קודם כל את התאריך המוטבע על הצמיגים ותוודא שלא מכרו לך צמיגים שעמדו זמן רב על המדף כי גם ךצמיגים יש אורך חיי מדף ומכאן מגיע המחיר הנמוך.

דבר שני זה בהחלט מקובל שמוסך יפנה לגורם חיצוני לשם השלמת התיקונים ברכב שאושרו מראש ע"י הלקוח, כמו צמיגים, כיוון גלגלים, חריטות, העברת טסט וכד'.

למעשה זה סך הכל שירות שהמוסך לוקח את הרכב להחליף צמיגים בין אם ברצון טוב של המוסך ובין הוספת עלות כלשהי מצד המוסך עבור השירות, לדעתי עלייך לפנות לפנצרייה.

אם היית רוכש פלאפון חדש והיית מגלה שיש בו תקלה כעבור מספר ימים שדורשת תיקון באחריות, היית מגיע לחנות שממנה רכשת וישר היו שולחים אותך להתנהל מול מעבדה כלשהי שאיתה עם עובדים זה היה בסדר מבחינתך נכון? כי ככה התקנון, אבל שמדובר במוסך ישר קופצים ומשמיצים את המוסך.

בשביל לממש את האחריות אתה תצטרך תעודת אחריות וחשבונית קנייה מקורית שמצויין בה מספר הרכב ודגם הצמיג, את זה תדרוש.

בדיוק כמו שרוכשים פלאפון מחנות והתיקון נעשה במעבדה חיצונית ולעיתים רחוקה עשרות קילומטרים מהחנות.

והכל תלוי ב"תקנון" של המוסך, למשל במוסך שבו אני עובד כל האחריות היא דרך המוסך לחלוטין הלקוח לא יפנה בעצמו לגורם החיצוני.

היו צריכים לעדכן אותך מראש או שהיית בעצמך שואל.

עריכה אחרונה על ידי ba323f
פורסם
תבדוק קודם כל את התאריך המוטבע על הצמיגים ותוודא שלא מכרו לך צמיגים שעמדו זמן רב על המדף כי גם ךצמיגים יש אורך חיי מדף ומכאן מגיע המחיר הנמוך.

דבר שני זה בהחלט מקובל שמוסך יפנה לגורם חיצוני לשם השלמת התיקונים ברכב שאושרו מראש ע"י הלקוח, כמו צמיגים, כיוון גלגלים, חריטות, העברת טסט וכד'.

למעשה זה סך הכל שירות שהמוסך לוקח את הרכב להחליף צמיגים בין אם ברצון טוב של המוסך ובין הוספת עלות כלשהי מצד המוסך עבור השירות, לדעתי עלייך לפנות לפנצרייה.

אם היית רוכש פלאפון חדש והיית מגלה שיש בו תקלה כעבור מספר ימים שדורשת תיקון באחריות, היית מגיע לחנות שממנה רכשת וישר היו שולחים אותך להתנהל מול מעבדה כלשהי שאיתה עם עובדים זה היה בסדר מבחינתך נכון? כי ככה התקנון, אבל שמדובר במוסך ישר קופצים ומשמיצים את המוסך.

בשביל לממש את האחריות אתה תצטרך תעודת אחריות וחשבונית קנייה מקורית שמצויין בה מספר הרכב ודגם הצמיג, את זה תדרוש.

בדיוק כמו שרוכשים פלאפון מחנות והתיקון נעשה במעבדה חיצונית ולעיתים רחוקה עשרות קילומטרים מהחנות.

אז אתה טוען שגם במקרה של חריטה או כיוון פרונט שנשלח החוצה לגורם חיצוני, אם יש אחר כך בעייה נניח שהרכב לא עובר טסט אז אני לא חוזר למרכז השרות אלא נוסע להתנהל מול זה שכיוון את הפרונט או חרט את הדיסק ? זו הטענה ? ואתה לא חושב שהמוסך היה אמור לעשות גילוי נאות וליידע אותי מראש שהם לא אחראים לצמיגים שאני רוכש אצלם ומופיעים בחשבונית של הטיפול ? כלומר ההתנהלות שלהם תקינה לחלוטין ואני סתם מחפש בעיות איפה שהן לא קיימות?

נהג ותיק

פורסם

מסכים עם חלק מהדברים וחלקם לא.

לגבי הצמיגים -

לא מכיר אף מוסף בארץ שמחזיק פנצרייה בתחומו, גם בחול זה לא מאוד נפוץ.

זה שקיבלת צמיג V במקום H זה רק לטובתך. רק תבדוק ששני סוגי הצמיגים מיוצרים באותה מדינה.

יד2 צמיגים הוא לא מדד 100% אלה יותר הערכה.

מעכשיו תדע שלא מחליפים צמיגים במוסך. יש עוד דברים שהרבה מוסכים לא עושים, כמו פחחות או מיזוג אוויר (בעיקר דברים מסובכים), אגזוזים. כיווני פרונט. כול אלו נשלחים הרבה פעמים למיקור חוץ.

למעשה אתה שילמת 280 ש״ח (או פחות - כי לא פעם המחיר הכי זול ביד 2 לא קיים באמת או לא נגיש) כשירות ועל הנוחות.

לכן לדעתי המוסך עד כאן התנהל בסדר.

מה שלא בסדר זה ששולחים אותך להתמודד עם ספקי משנה - אתה לא אמור לעשות את זה.

שרוכשים פלאפון - עניין מימוש האחריות ידוע מראש - בחלק מהמקומות הוא בחנות עצמה ואז הם שולחים לספק. בחלק מהמקומות - שולחים אותך ישירות.

במוסכים - הנוהל עבודה הוא שאתה מתעסק עם המוסך שעבדת איתו.

פורסם
מסכים עם חלק מהדברים וחלקם לא.

לגבי הצמיגים -

לא מכיר אף מוסף בארץ שמחזיק פנצרייה בתחומו, גם בחול זה לא מאוד נפוץ.

זה שקיבלת צמיג V במקום H זה רק לטובתך. רק תבדוק ששני סוגי הצמיגים מיוצרים באותה מדינה.

יד2 צמיגים הוא לא מדד 100% אלה יותר הערכה.

מעכשיו תדע שלא מחליפים צמיגים במוסך. יש עוד דברים שהרבה מוסכים לא עושים, כמו פחחות או מיזוג אוויר (בעיקר דברים מסובכים), אגזוזים. כיווני פרונט. כול אלו נשלחים הרבה פעמים למיקור חוץ.

למעשה אתה שילמת 280 ש״ח (או פחות - כי לא פעם המחיר הכי זול ביד 2 לא קיים באמת או לא נגיש) כשירות ועל הנוחות.

לכן לדעתי המוסך עד כאן התנהל בסדר.

מה שלא בסדר זה ששולחים אותך להתמודד עם ספקי משנה - אתה לא אמור לעשות את זה.

שרוכשים פלאפון - עניין מימוש האחריות ידוע מראש - בחלק מהמקומות הוא בחנות עצמה ואז הם שולחים לספק. בחלק מהמקומות - שולחים אותך ישירות.

במוסכים - הנוהל עבודה הוא שאתה מתעסק עם המוסך שעבדת איתו.

הוא אשר אמרתי. אין לי בעייה שיוציאו החוצה אבל שלא ישלחו אותי להתמודד עם הספק החיצוני או שמראש יצהירו שזה המצב מה שהם לא עשו. אני אכן הייתי מוכן במודע לשלם מעט יותר על הנוחות וכדי שיהיה בעל ביית אחד לכל הטיפול ברכב.

ודבר שני, נראה לי לא תקין בעליל שבחשבונית לא מצויין דגם הצמיגים ומשך האחריות.

נהג ותיק

פורסם (נערך)

אני מאמין שאם תתעקש קצת עם המוסך אתה תקבל את האחריות דרכם, למעשה בבוא הצורך לממש את האחריות כשתפנה למוסך הם בסך הכל ישלחו נהג עם הרכב לפנצרייה.

קח בחשבון שלכל יבואן צמיגים תקנון אחריות, לרוב הוא ממש בגדר הטיפשות, כך שלא משנה את היית רוכש את הצמיג מx או y הכל תלוי ביבואן, בעבר נתקלתי בצמיג שמפתח לבד חורים בדופן ומימוש האחריות היה מצריך לשלוח את הצמיג דרך הפנצריה ליבואן תהליך שארך כ שבועיים לבדיקה ובזמן הזה הרכב נסע עם צמיג משומש, וזה היה רשום שחור על גבי לבן עניין בדיקת הצמיג בתעודת האחריות.

למעשה אחריות לצמיגים כל יבואן והתעודה שלו זה לא משהו אחיד, יכול להיות גם שאם (מקרה נדיר) שכעבור מספר חודשים תתגלה בעיה אתה לא תקבל צמיג חדש בחינם אלא תהיה השתתפות עצמית שעלולה להגיע גם ל 50 אחוז משווי הצמיג.

בקיצור אם בזמן הקרוב הצמיגים תקינים תשכח מהאחריות.

פעם קיבלתי אחריות ל 4 שנים על צמיגים, אבל אם תקרא את השורות פשוט תצחק.

כל ההתנהלות היא מול המוסך, למי ששילמת הוא האחראי כמובן בכפוף לתעודת האחריות של הצמיגים ולא משהו שאתה יכול לדרוש מעבר.

אם כרגע יש לך בעיה בצמיגים או שהותקנו בדגם לא כפי שסוכם פנה למוסך, אני לא מאמין שיעשו לך בעיות.

עריכה אחרונה על ידי ba323f
  • תוכן חדש...