Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3110 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בואינג (קול של הקפצה...).

אני רק שאלה, כמו שאומרים: מה המשמעות של קניית דירה באיזור של פינוי-בינוי?

לאחרונה אני רואה הרבה מודעות של מכירת דירות בבניין שמיועד לפינוי-בינוי, והמחירים נמוכים ביחס לאיזור הכללי.

אני מניח שמגולם בזה סיכון מסויים,

האם יש אפשרות שאחרי שרוכשים את הדירה, נשארים בלי כלום? כמו שההיגיון אומר?

או שהכל מגובה בביטחונות וערבונות?

אשמח למורה נבוכים לתחום, אני עדיין לא מבין כלום בדברים האלו.

תודה לעונים.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

פיטצ', לא מחייב שזו חירבה.

ועדיין לא נענו שאלותיי.

זו שאלה רצינית של מישהו שלא מבין כלום בזה- מה המשמעות של רכישת דירה באיזור של פינוי בינוי?

מה זה אומר "אזור של"? האם "אזור" = "בניין"? שכונה? רחוב?

תודה לעונים.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

זה אומר שאתה קונה דירה AS IS. עכשיו אם יהיה פינוי בינוי אתה זה שמתמודד עם כל החרא והסיכון אבל גם תהנה מהפירות. תמיד יש סיכון שהקבלן יפשוט את הרגל/יברח וישאיר אתכם במקום עם בניין מודרני עם בור באמצע מגרש ריק.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

כמובן שבמידה וחותמים חוזה לפינוי בינוי - דואגים שעורך הדין יתייחס למצב כזה ובדרך כלל נדרשות ערבויות כאלו או אחרות של הקבלן - שגם אם הוא הולך - אתם נשארים עם יכולת לסיים את הפרוייקט.

פורסם

מה זה אומר "אזור של"? האם "אזור" = "בניין"? שכונה? רחוב?

בד"כ המשמעות היא שהמוכר מנסה להעלות את המחיר של החורבה שלו, תוך יצירת מצג לפיו הקונה יקבל דירה חדשה תוך זמן קצר.

צריך לזכור שאין מתנות חינם. אם כבר יש הסכם פינוי-בינוי, המחיר של הדירה יגלם את זה ויהיה קרוב למחיר של דירה חדשה.

אם אין הסכם חתום, זה אומר שאתה משלם על חלום לדירה חדשה, שאולי תבנה בשנה הבאה, אולי בעשור הבא ואולי לעולם לא. לכן, אם אין הסכם עם יזם, לא הייתי משלם שקל מעל מחיר השוק של הדירה.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

גרוע מזה, אם תקנה חורבה כזו לא תרצה להשקיע גרוש בשיפוצה, שכן כל השקעתך תרד לטמיון בשלב הפינוי. וכיון שאינך יודע מתי יגיע שלב זה - תשאר עםן חורבה לתקופה לא ידועה שיכולה להיות ארוכה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

~

These aren't the droids you're looking for

אם ידך אינה משגת לקנות דירה נורמלית בישראל, הייתי בודק את האופציה של רכישת נדל"ן מעבר לים. לא חסר הזדמנויות בתחום, יש הרבה מה ללמוד שם, ואתה בחור יסודי שיודע לעשות שיעורי בית. קח את זה כפרוייקט, במקום לחפש life hacks בארץ המגבלות הבלתי אפשריות.

פורסם

בדיוק סיימתי להכין דו"ח מס אמריקאי של מישהו שקנה איזה בית מעץ בפלורידה דרך LLC של חאפרים ישראלים טיפוסיים. הנכס הלך טוטאל לוסט בסופה. לפני הסופה ה-LLC עשה עליו קופה יפה בדמי ניהול.

בקיצור מה שאני מנסה להגיד שיש מציאות בחיים, אבל צריך לחפש היטב ולבדוק הכל שלושים פעמים.

פורסם

מה זה LLC?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
~

These aren't the droids you're looking for

אם ידך אינה משגת לקנות דירה נורמלית בישראל, הייתי בודק את האופציה של רכישת נדל"ן מעבר לים. לא חסר הזדמנויות בתחום, יש הרבה מה ללמוד שם, ואתה בחור יסודי שיודע לעשות שיעורי בית. קח את זה כפרוייקט, במקום לחפש life hacks בארץ המגבלות הבלתי אפשריות.

נדל"ן זה עסק מקומי, אם אתה לא גר באזור אתה חייב מישהו שמטפל בנכס ושאתה סומך עליו לגמרי, לא כזה פשוט למצוא למשקיע קטן. וזה כמובן גורר עלויות נוספות.

פורסם

מדובר בישות נפרדת מבעליה, בדומה לחברה בע"מ, שאפשר לבחור למסות את רווחיה בשיעורי מס של יחיד או במס חברות, לפי בחירת הנישום. מדובר בצורת התאגדות אמריקאית ייחודית. במערכת המס הישראלית אין מבנה מקביל ל-LLC.

פורסם
אם אין הסכם עם יזם, לא הייתי משלם שקל מעל מחיר השוק של הדירה.

בלי היתר בנייה חתום ומאושר לא שם אגורה מעל מחיר השוק.

• תוכן חדש...