Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3110 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

קרה מקרה ובזמן שניסיתי לחנות מבקביל פגעתי פגיעה קלה ברכב שלפני, בזמן שבעלי הרכב הנפגע היה לידו.

הרכב בו אני נוהג הינו רכב חברה הצמוד לי.

השארתי לבעלי הרכב פרטים.

למחרת התקשר אלי מתוך מוסך ונתן לפועל המוסך לדבר איתי, וזה ציין לפני סכום (שנראה לי קצת גבוה)

כאשר הסברתי כי הרכב שייך לחברה, הפועל העלה את המחיר "כי צריך להוסיף מע"ם".

סיכמתי עימם שאדבר עם הגורמים הרלוונטיים בעבודה ואחזור אליהם.

לאחר התיעצות בעבודה, הוסכם שאבקש מבעלי הרכב לגשת למוסך שהיה בו ולהביא מטעמו הצעת מחיר כתובה לפני שהוא מתחיל לעבוד (אותה יעביר לי דרך הwhatsapp ), ולאחר מכן יבוצע התיקון, יוציאו חשבונית על הסכום שבהצעת המחיר והחברה תשלם.

צלצלתי לבעל הרכב והסברתי לו מה אנחנו מבקשים לעשות, הוא מצידו טוען שמדובר בטרחה גדולה מדי עבורו.

ממה שהבנתי הוא מוכן להגיע למוסך שאצלו היה אך ורק אם אשלם לו מראש את הסכום, ללא הצעת מחיר כתובה.

הצעתי להגיע איתו למוסך, לטפל בעצמי בעניין הצעת המחיר ואף לשלם מכיסי על התיקון (כאשר אביא את הקבלה למעסיק בהמשך), לא הסכים.

במידה ואני לא מסכים לתנאים שלו, טען כי יעדיף להפעיל את הביטוח ולגשת לבצע את התיקון במוסך אחר, מורשה, וכך "יחסוך מעצמו טרחה מיותרת".

הביטוח המדובר הוא מן הסתם הביטוח שלי - כלומר של החברה - רציתי בעצם לשאול האם בעל הרכב השני בכלל יכול להחליט חד צדדית להפעיל את הביטוח שלי.

במידה ולא - האם במקרה כזה יש לו קייס לפנות לביטוח שלו?

בברכה ותודה מראש...

פורסם

אף אחד לא רשאי להפעיל את הביטוח שלך.

אבל לתבוע את הביטוח שלך אפשר גם אפשר.

הוא יכול לגם הפעיל את הביטוח שלו , שיפנה לביטוח שלך לשלם עבור הנזק.

לא ישלמו יתבעו את הביטוח שלך ( של החברה במקרה הזה).

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
הוא מוכן להגיע למוסך שאצלו היה אך ורק אם אשלם לו מראש את הסכום, ללא הצעת מחיר כתובה

נשמע כמו: תן לי את הכסף ואני אולי מתישהו כבר אתקן לבד (כנראה).

פורסם

^^^

גם לגיטימי

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

לגיטימי לחלוטין לקחת את הכסף כעת ולתקן בזמנו החופשי. אבל עליו לתת לך הצעת מחיר מסודרת, הרי לא תשלם "באויר", ללא אסמכתא. וכאשר תשלם עשה זאת בצ'ק על שם בעל הרכב הנפגע (כך, כאשר יפקיד את הצק, תוכל להדפיס אותו מתוך אתר הבנק ותהיה לך הוכחת תשלום), וכן דרוש חתימה על "מסמך ויתור" בו הוא מאשר קבלת הצ'ק ומוותר על דרישות נוספות בגין התאונה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תודה רבה לכם,

מה שאריק הציע נשמע לי כהסבר הגיוני מאוד. בהתחשב בגיל הרכב ובמצבו, הייתי אומר שעלות התיקון שהמוסכניק מסר היא הרבה מעל ל10% משווי הרכב, מה גם שאם החבלה שגרמתי תתוקן הרכב עדיין ייראה רחוק מאוד ממצבו המקורי.

אפילו הייתי אומר שיש סיכוי רב שהרכב לא יתוקן בכלל והכסף ילך לשימושים אחרים.

אם הרכב שבו אני נוהג היה שלי לא היה אכפת לי יותר מדי מה עושים עם הכסף שאתן אבל במצב שבו מדובר בחברה - כמובן שצריך לתקן ולהביא חשבונית מהתיקון, לא מחלקים לאנשים כסף ככה סתם.

בסופו של דבר העברתי לגורמים הרלוונטיים בחברה את רוח הדברים והתשובה היתה פשוטה מאוד: רוצה להפעיל ביטוח? שיפעיל - לנו זה לא כ"כ משנה...

שוב תודה רבה על עזרתכם...

בברכה

פורסם
אפילו הייתי אומר שיש סיכוי רב שהרכב לא יתוקן בכלל והכסף ילך לשימושים אחרים.

אז?

גרמת נזק, אתה צריך לשלם את שווי הנזק - זו החלטה של בעל הרכב האם הוא מעדיף לתקן את רכבו או להמשיך לסוע ברכב פגוע ולהשתמש בכסף לחופשה באילת.

אבל במצב שבו מדובר בחברה - כמובן שצריך לתקן ולהביא חשבונית מהתיקון, לא מחלקים לאנשים כסף ככה סתם.

זה ממש לא "לחלק כסף ככה סתם", אפילו קצת מרגיזה ההגדרה הזו, זה לפצות על נזק שנגרם, וכל מה שהניזוק היה צריך זה להביא הצעת מחיר מסודרת (וסבירה...), לא ברור לי למה הוא סירב.

פורסם

ישה, פעם אמרו לי שאם בעל הרכב לא מודיע לביטוח שלו שהוא עבר תאונה או שהוא פגע ברכב אחר, אז לא ניתן לתבוע את הביטוח שלו, האם זה עדיין תקף ובמידה ובעל הפוליסה לא יודיע לחברת הביטוח לא ניתן יהיה לתבוע את הביטוח שלו (אבל אותו אישית בבית משפט כן אפשר יהיה לתבוע)?.

פורסם

בעל הרכב הפוגע לא הודיע לחברת הביטוח שלו

אתה רשאי לדרוש את הנזק מחברת הביטוח שלו, זאת תפנה למבוטח שלה. יודיע לה שהוא לא אשם , לא תשלם, יודיע לה שהוא אשם תשלם.

לא תשלם, אתה רשאי לתבוע את בעל הרכב או את חברת הביטוח שלו או את שניהם.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

Fazer,

תראה אמרתי כבר שאם זה היה רכב פרטי שלי אז לא היה ממש מעניין אותי לאיזה צורך הכסף ילך, אבל ברגע שזו חברה מישהו צריך להוציא חשבונית.

"לחלק כסף ככה סתם" - הכוונה שלי הייתה, לשלם סכום כסף שננקב בעל פה בשיחת טלפון, ללא גיבוי של הצעת מחיר מסודרת.

כמו כן, הצעת המחיר שקיבלתי בעל פה כן נראית מנופחת מאוד, ולא הייתי מגדיר אותה כסבירה, אבל היינו מוכנים לשלם על מנת לחסוך מעצמנו כאב ראש.

פורסם

הצעת המחיר חייבת להיות כתובה, והתשלום חייב להיות מגובה באישור על קבלת הסכום לייצור על תביעות נוספות.

ראשית, כדי שלא יבואו אליך בדרישות נוספות, ושנית, בשביל הנהלת חשבונות מסודרת.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...