Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3114 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הערה חשובה לכל מי שמתכוון לרכוש גולף דור6 ודגמים מקבילים של הקונצרן (כולל אודי, סיאט וסקודה וכו'), מאותו הדור עם DSG7,

חובה לוודא שהרכב עבר את הקמפיין של צ'מפיון שכולל החלפת מוח גיר.

פורסם

תאונה שאתה מתאר בפאביה נשמע כמו תאונת קצה שלדה או שלדה, אפילו שבחברה אומרים שזה לא. בדקת את הרכב במכון שבחרת? אם זאת היתה תאונה קטנה, לא היו אפילו מעלים את זה מול הקונה.

לדעתי עדיף גולף, גם בגלל שהיא יותר גדולה וזריזה וגם בגלל התחזוקה והיד הפרטית.

פורסם (נערך)

התאונה בפאביה היא רק בבטנה איפה שיושב הגלגל הרזרבי.

נאמר שזו תאונת חנייה. משהו שתוקן וזופת מחדש.

המוסכניק שלי קרא לפחח מהמוסך לידו, שהסתכל ואמר שאין נזק לשלדה.

מעדיפים אוטומט כי רוב הנסועה היא בפקקים.

ניסיתי כבר את כל הקטנות- מאזדה 2 , I20. סוזוקי ספלאש שחלשה בקטע מחפיר. אלטו, שברולט סוניק , פיקנטו, ריו.

אני לא נכנס ברכבים הללו כי בנוסף לרוחבי, יש לי פציעות בברכיים שמחייבות מרווח ברכיים.

טויוטה יאריס הייתה נוחה מאוד, אבל בגלל הבגאז' זה לא רכב שיתאים לנו לילדים שמתוכננים לעתיד הקרוב.

בהתחלה באמת חיפשנו מאזדה 3 מנוע 2 ליטר משנתון 8-11.

ה8 היו זקוקות כולן להשקעה, ול11 יש בעייה עם הדשבורד שמתרומם, תושבות מנוע שנהרסות ומנגנוני חלונות חשמל שנהרסים.

חוצמיזה כל המכוניות שראינו היו בבעלות אנשים שלא ריחמו עליהן...ועם דליפות שמן או טיפול לקוי וקומבינות מכאניות. אז ירדנו מהמאזדות.

אחר כך חיפשנו אסטרה וגילינו שהמוסך ממליץ לא להתקרב.

I30 שמצאנו רק כאלה שעברו ליסינג עם קמ גבוה מדי.

טולדו... שנראה שתהיה קשה למכירה אחכ.

לאון .

ויפניות\ קוראניות בכללי לא מרגישות לבת הזוג שלי טוב על הכביש. הרגשה של "פחית" בנסיעה, אין בידוד טוב. והתנהגות הכביש פחות טובה מזו של הגרמניות. היא רגילה לרנו מגאן 2007 עליה השלום נמכרה לפירוק ב900 שקל.

כך שלבסוף הגענו לפאביה או הגולף.

הייתי עם הגולף לבדיקה במוסך היום וגיליתי שהיא נקייה מתאונות ומטופלת בצ'מפיון רק עם חלפים מקוריים.

מצבר חדש בן שנה.

ברקסים חדשים. והאוטו חונה רק בחנייה מקורה.

המוסכניק אמר "זאת אחת המכוניות הכי נקיות שראיתי"

אבל עדיין גם הוא המליץ לוותר על הגרמניות.

בסופו של דבר אני צריך לקבל החלטה- כבר 3-4 חודשים שאנחנו מחפשים רכב

ההורים מעדיפים שניקח גרמנית בגלל הבטיחות והתנהגות הכביש.

ואת הכסף מההורים אי אפשר לשמור לדברים אחרים. זה נטו לרכב.

אז או הפאביה 2017 ב 63 אש"ח. ראש שקט לכמה שנים.

או הגולף 2012 ב53 אש"ח. ראש קצת פחות שקט אבל יותר נוחה משמעותית.

לא משנה מה ניקח הרכב יוחלף כשהמשפחה תהיה גדולה מדי לרכב האצ'בק.

ואני לוקח בחשבון שאם הגיר בגולף ימות אז ניאלץ להשקיע בה עוד.... אך זה בערך סכום ההפרש בין הרכבים, כך שזה עדיין בגבולות תקציב העזרה שההורים יוכלו לתת.

השאלה איך אני יודע בכמה אוכל למכור את הגולף או הפאביה עוד 5 שנים?

בהתחשב בכך שהגולף תהיה בת 10 יד 2 פרטיות ומקס' 120 אלף ק"מ.

והפאביה בת 5 יד 2 פרטית יד 1 חברה, עם מקס' 70 אלף ק"מ.

על מי מהן נפסיד פחות?

עריכה אחרונה על ידי shubliminali
מענה לשאלות
פורסם

בהנחה שלא ידפקו את האוטו באיזו תאונה...וששוק הרכב לא יתדרדר ושהמצב הכלכלי הנוכחי ימשיך ? כנראה הפאביה תשמור על ערכה יותר טוב. אבל זה באמת ניחוש פרוע.

אבל מה עוזרת לך פאביה אם הכסא לא נח ?

פורסם

עדיין, הגולף עדיפה מכוון שאתה מקבל רכב טוב יותר בפחות כסף.

המחירון של הרכבים ירד באחוז דומה, בפאביה קצת יותר מהר.

אבל בפאביה יש לך עדיין אחריות, בגולף תצטרך להוציא כסף על תיקונים.

את הפאביה יהיה יותר קשה למכור, זה רכב חברה וגם לאחר תאונה.

פורסם (נערך)

לדעתי אתה די נעול על קונצרן וולפקסוגן ומחפש חיזוקים, לא שזה רע, כי הלכת וראית כבר את כל שאר האופציות ולא התחברת, רק שים לב לבעיות האמינות שכבר הזכירו לך פה ועלולות להיות לך הפתעות שאתה צריך להיות ערוך אליהן ( dsg/ tsi ) בנוסף אני רואה גם בעיה של סטריאוטיפים מצד הורייך על ארץ מוצא הרכבים וזה משהו תפיסתי שקשה לשנות, דבר המהווה מחסום עבורך בכדי להיות פתוח לשאר העצות שנתנו לך פה על תחלופות פשוטות ובטוחות יותר.

עריכה אחרונה על ידי bkp
פורסם
התאונה בפאביה היא רק בבטנה איפה שיושב הגלגל הרזרבי.

נאמר שזו תאונת חנייה. משהו שתוקן וזופת מחדש.

המוסכניק שלי קרא לפחח מהמוסך לידו, שהסתכל ואמר שאין נזק לשלדה.

אם הנזק הגיע עד הבטנה של הגלגל אין פה "תאונת חניה קטנה", בתאונה שבה היו צריכים לתקן את המרכב עצמו המשמעות של ירידת הערך הפיננסית(לא בהכרח הביטוחית) היא גבוהה מאוד(בניגוד לתאונה שסתם החליפו לדוגמא חלק מתפרק כמו כנף או פגוש), דרוש דו"ח שמאי מהתאונה - שלא יהיה הפתעות אל מול הביטוח שלך - והמלצה? אם אתה רוצה שמירת ערך כלשהיא תתרחק מרכבים שכאלה ובטח עוד עם היסטוריה של בעלות חברה.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

מסכים עם המגיב שמעליי ומחזק.

החלפה או מתיחה של רצפת תא המטען זה לכל הפחות קצה שלדה, תוסיף לזה בעלות חברה וקיבלת סוס מת מבחינת סחירות.

מעבר לכך הגולף כבר ספגה את רוב ירידת הערך ומכאן זה אמור להתמתן.

לא התייחסת לדגמים שהצעתי בתגובה הקודמת אבל לדעתי הן בהחלט תחליף ראוי לגולף ונופלות ממנה רק בסעיף הביצועים.

אם אתה נעול על שתי האופציות שמצאת אז לדעתי הגולף עדיפה.

פורסם

בזמנו החזקתי פיאט בראבו 2011, מנוע 1.4 טורבו ומרווחת דיו לנהג, מרווח בירכיים מעולה ופרקטית למדי, בתקופה שהיה לי אותה הייתי גם 1.75 ו90 קילו, אם אתה מסוגל לסבול גיר רובוטי תוכל להנות מרכב מעולה במעט כסף (היום נמכרות ב25-30 לאקזמפלר לא פחות ממושלם), גם תחסוך הרבה כסף על הקניה וגם יהיה לך רכב בסגמנט דומה לגולף עם ביצועים מעולים ואף חסכונית למדי (14-15 קמ"ל בין עירוני), ירידת ערך כבר נספגה, תחזוקה של רכב מתיישן בשנים האלה תהיה פחותה מירידת ערך של רכב 2016-17, הרכב לא מושלם, יש קצת מחלות מעצבנות והגיר דורש הסתגלות, אבל ביחס תמורה-מחיר, אני לא רואה מתחרות

עברתי לסקייטבורד

פורסם

מספר דברים:

אולי פספסתי אבל קודם-כל, מה התקציב בין לבין?

אתה לא מרוצה מהיאריס בגלל תא-מטען? אם אתה מסתמך על הצורה החדשה, תא המטען הוא 286 ליטר, לעומת 305 בפאביה. 20 ליטרים עושים את ההבדל? (יכול להיות, לא מתווכח, אבל זה נראה לי הפרש קטן).

הבנתי שאתה רוצה רכב יחסית רחב+תא מטען סביר.

רכבים שיכולים להתאים -

יונדאי i20 משומשת - הצורה החדשה (כמו הרכבים החדשים שאפשר לבדוק בסוכנויות הרכב). מדובר באוטו גדל-מידות וגם תא המטען סביר בשבילך (301 ליטר). יש לו מנוע + תיבת הילוכים פשוטים. רק אל תצפה ליותר מדי בתחום הביצועים וצריכת הדלק.

מכוניות מסדרת התת-משפחתיות יכולות גם להתאים -

סקודה ראפיד

פיאט טיפו

פיג'ו 301 (מנוע 1.6 ותיבת 6 הילוכים)

יונדאי i25 (אישית פחות התחברתי)

בהצלחה

• תוכן חדש...