Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3112 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב

אנו זוג צעיר ושנינו סטודנטים שמרוויחים יחד 8 אש"ח בחודש.

ומתלבטים בין 2 רכבים לקנייה.

גולף 2012 1.4 DSG7 יד 1 פרטית, עם 70K ק"מ ללא תאונות ובמצב מכני מצויין- מטופלת במורשה- אוטו בובה- במחיר 53 אש"ח

יתרונות: האוטו מטופל היטב, חנה בחנייה מקורה, המוכר אמין, האוטו הרגיש מרווח, חזק ובטוח, ישב טוב על הכביש, בגאז' יחסית גדול.

הסתייגויות:

1)כמה אפסיד עליה ב5 השנים הבאות, האם יהיה קשה למכור אותה?

2)אמינות הDSG משנתון זה ועלויות חלפים

או

פאביה 2017 DSG7 1.2 יד 1 מחברה ,עם 18K ק"מ ותאונה שתוקנה באיזור הגלגל הרזרבי ללא פגיעה בשאסי( כנראה פגעו במדרכה או מחסום כלשהו ברוורס) במחיר 63 אש"ח -

יתרונות: מחיר, מערכת עם בלוטוס מובנה, שנתון גבוה, צריכת דלק, טסט עד 2020,

הסתייגויות:

1)כמה אפסיד עליה ב5 השנים הבאות, עם רזומה של תאונה קטנה ובעלות חברה...

2)הרכב מרגיש קטן ופחות איכותי מהגולף, בעיקר בספיגת שיבושים והרגשה כללית של טוק-טוק בתאילנד. לא נוראי אבל מורגש. יש לציין שזו הפעם ראשונה שנהגתי על רכב בקטגוריית הסופר-מיני.

3)המוכר לא דיווח לי על התאונה וגיליתי זאת ע"י בדיקת מוסך מטעמי.

לסיכום:

כרגע הלב שלי נוטה לכיוון הגולף בגלל שאני בחור גדול ורחב הרגשתי בה יותר בטוח, מרווח ושהיא "ישבה" יותר טוב על הכביש.

לעומתה הפאביה הרגישה קטנה מסביבי אבל לא ברמה שסבלתי. זו הפעם הראשונה והיחידה בה נהגתי על רכב בסגמנט הסופר מיני. וכנראה שאפשר להתרגל לזה. יש לה גם המון כוח והיא אפילו לא שנה על הכביש (עדיין באחריות יצרן).

לכן הלב אולי אומר גולף אבל הראש אומר פאביה ולנסות להתרגל לגודל, כי במחיר הזה זו מציאה.

מה דעתכם בנושא?

פורסם

אני רואה שאתה מאד מודאג מירידת הערך ולכן עדיף במקרה כזה רכב ישן יותר שספג כבר את רוב הירידה .

בעיית הגיר מ 2012 עדיין קיימת ולכן בגולף אתה עלול להדרש להחליף מצמדים בעלות של ₪4000 (האחריות כבר פגה) . קח את הרכב לבדיקת גיר במוסך שמכיר היטב dsg7

.

אל תסתנוור ממוכר חביב.

פורסם

שאלה, אתם זוג סטודנטים שלא מרווחים ביחד הרבה.

למה לא לקנות סופר מיני (לא VAG) משנת 2012 סביב 30K-35K (הרבה יותר זול גם לקנייה וגם לאחזקה) כמו סוניק, I20, מאזדה 2 וכו'?

Daihatsu YRV 01' 86 HP << Sold

KIA Cerato 08' LX 122 HP << Sold

Chevrolet Cruz 13' LT Wagon 141 HP 1.8L

80 Mitsubishi Attrage 15' INSTYLE HP 1.2L

פורסם

עם כל הכבוד גם גולף וגם פאביה זה לא רכב שהייתי רוכש אם הייתי מחפש אמינות.

לגבי הפאביה משהו מסריח.

כחדשה לפני פחות משנה הבחור קנה אותה בקרוב ל100 אלף שקל.היום הוא מוכר ב63 אלף שקל.

על תאונה קטנה ולא משמעותית כמו שאתה אומר, להפסיד כמעט 40 אלף שקל ירידת ערך זה הזוי ונשמע to good to be true גם בשוק הפח-אשפה של היום.

לגבי המרווח בסופרמיני - מתרגלים.

that said - הגיר בגולף משנתון שידוע כבעייתי (לא שהנוכחי הוכיח את עצמו כן?) ועל עשירייה הבדל אני לא רואה סיבה לרכוש רכב בן 5 מחוץ לאחריות,

כשיש לך רכב קצת קטן יותר (אתה לא צריך את הגודל אתם רק 2) די דומה בנתונים הטכניים, עם אחריות ל3 (אתה בטוח?) שנים ושקט מללכת לטסט במשך 3 שנים (אתה עדיין צריך לשלם את האגרה כל שנה).

שני הרכבים "גניבים" אבל כנראה שהביטוח על הפביה יהיה קצת גבוה יותר. תבדוק.

ציינת שאתה מתכנן להחזיק את הרכב 5 שנים, הגולף תיהיה בת 10 ולא שווה הרבה, בזמן שהפאביה בת 5 ועדיין שווה משהו.

קיצר אין מה לחשוב יותר מדי, אם הפאביה מציאה, בדקת אותה מכל הכיוונים (דוח שמאי? על התאונה? כמה הביטוח מחזיר לך אם מחר האוטו נגנב לך מהחנייה?) ווידאת הכל ואין שלדים - לך על זה.

פורסם

אם אתם נעולים על תוצרת גרמנית אז תחת בדיקה קפדנית וחישוב הסיכונים אבל אחרת גם אני הייתי ממליץ על רכב ישן 4+ שנים עם מנוע אטמוספרי פשוט (בלי טורבו) וגיר פלנטרי פשוט.

פורסם

המחיר של הפאביה הוא בהתאם למחירון על רכב חברה כולל התאונה. לכן לא מחשיד.

זה לאחר בדיקה במוסך.

יש לנו עזרה מההורים במימון רכישת הרכב. משום שהם רוצים רכב בטיחותי לנכדים העתידים לבוא בשנים הקרובות. לכן אנו מעדיפים רכב גרמני בטיחותי.

יש בעייה אחת ויחידה עם הגודל- אני 176 במשקל של 93 ק"ג עם כתפיים מאוד רחבות עקב עודף ספורט בצעירותי.. ככה שבמקום שהחובקים שבצידי המושב יחבקו אותי מהצדדים, הם פשוט תקועים לי באמצע השכמות.

האם יש דרך להחליף לכיסא רחב יותר ? ומה העלות של החלפה כזאת?

לפני זה הייתה לנו רנו מגאן 2007 אבל הגיר שלה שבק. ויחד עם בעיות חשמל רבות מנשוא, שלחנו אותה לסיים בפירוקייה בתמורה ל900 שקל, שזה מחיר של אופניים לא חשמליות.

זה היה אוטו ממש נוח אבל התקלות שאבו מאיתנו אלפי שקלים.

לכן אנו לא מעוניינים "להיתקע" שוב עם גרוטאה שתשתה את כספנו.

חיפשנו מאזדות 3 אבל בכל המאזדות היו תאונות, אחזקה לקוייה או תקלות בחלונות חשמל .

חיפשנו i30 ובכולן רצו -60-50 אלף על שנתון 2013-2014....

חיפשנו אסטרות אך לכולן היו בעיות מכאניות או תאונות שהוסתרו.

וחיפשנו גם יאריס אך הן יקרות יותר ונטולות בגאז' .

מאזדה 2 ,i20 ודומותיה היו לי צפופות מדי והרגישו בנסיעה כמו רכב פחית.

לכן אנו מעדיפים גרמניות.

השאלה מה יהיה בחירה טובה יותר לטווח הארוך מבין ה2 שהצגתי:

הפאביה או הגולף?

פורסם

^^^

כמה דברים:

1. פאביה זהה למימדים של I20 ומאזדה 2.

2. גרמני בטיחותי? בטיחות רכב נמדדת עפ"י כוכבי בטיחות לא עפ"י מוצא הרכב. (לשם דוגמא שברולט סוניק בעלת 5 כוכבי בטיחות).

בכל אופן, הפאביה תיהיה אמינה יותר לאורך זמן אבל הגולף גדולה יותר במימדים.

Daihatsu YRV 01' 86 HP << Sold

KIA Cerato 08' LX 122 HP << Sold

Chevrolet Cruz 13' LT Wagon 141 HP 1.8L

80 Mitsubishi Attrage 15' INSTYLE HP 1.2L

פורסם

בפאביה הספציפית הזו לא הייתי נוגע, המוכר לא גילה פרטים על תאונה , לך תדע על מה הוא עוד לא מגלה פרטים.

הסוניק קיבלה 5 כוכבים ב2011, מן הסתם שזה ממש לא ה5 כוכבים של היום, בתקציב הזה לא הייתי טורח להזכיר אותה בכלל.

מאחר ואתם סטודנטים לדעתי עדיף משהו יותר סולידי כמו סוזוקי סוויפט, מאזדה 2 , יונדאי I20 או קיה ריו למרות שיהיו פחות איכותיות ופחות זריזות.

פורסם

אפשר לנסות הונדה סיוויק האצ'בק או טויוטה אוריס.

קומפקטיות מרווחות עם עלויות אחזקה סבירות, צריכת דלק לא רעה ביחס למנוע בנזין סטנדרטי ושמירת ערך טובה כנראה גם בשנים הבאות.

פורסם

הפאביה קטנ לך מידי, הגולף מעט רחבה יותר, אתם לא מכניסים הרבה ותחזוקה של גרמניות יקרה יותר, מוניטין אמינות רעוע ותקלות מאוד יקרות, רכבים עם כח לא חסר בחוץ וגולף 1.4 זה רכב זריז, עדיף מפאביה 1.2

מזדה 2 הייתי ממליץ אבל אתה בחור גדול לפי התיאורים.

שמע, הייתי הולך על יפנית סטיל מזדה 3 2011 מנוע 2 ליטר. אמינות יש, תרגיש זריזה יחסית

הונדה גם אבל הן יחסית יקרות.

רכבי מנהלים נכנס? מזדה 6 אחלה רכב.

Xpeng P7 LR - For me

Xpeng G6 LR For the wife ;)

פורסם

כמו ההודעות למעלה הייתי ממליץ להמנע מרכב עם גיר DSG ולרכוש יפנית אמינה ואולי זולה יותר, עם גיר אוטומטי ישן נושן ואמין.

Opel Adam S 2017

פורסם

אני לא מבין למה שתי סטודנטים שמגרדים את ה8,000 ₪ ביחד צריכים רכב חדש.

שמע לי קח אויר, קנה רכב ב 15-25 אלף ₪ שייעשה את העבודה כמו שצריך.

ותחסוך את הכסף, רכב זה ההשקעה הכי גרועה שיכולה להיות לך.

עוד יהיו לך את כל החיים להתפנק על רכב חדש, ואם אז זה יהיה בסדר העדיפויות שלך, אדרבה כחובב רכב אני הראשון שיפרגן.

בנוגע לשרשור, תתרחק מרכבים גרמניים עם השילוב TSI DSG, כי אם תקנה אחת חדשה אתה תפסיד הרבה כסף, ואם תקנה אחת בת 5 סיכוי טוב שיפול עליך תיקון בעלות של מעל חצי ממה שאתם מרויחים בחודש.

חפש סוזוקי ספלאש, שברולט סוניק, יודנאי I20.

לפחות תהנה משקט תעשייתי יחסי

פורסם

רכב זול שתקנה היום יכול לעלות ביוקר מחר.

פות"ש צריך רכב אמין וחסכוני לכיס (דלק, טיפולים, וכו'). עדיף כמובן רכב חדש ככל הניתן בהתאם לתקציב, ואם אין בעיה עם גיר רגיל אז עדיף.

פורסם

המלצתי ולדעתי נכון שילך על יפנית שנתונים לא הכי גבוהים, גרמניה חדשה זה הוצאה נוראית במיוחד אחת בת 5, קח תכסף שכן יש לך מההורים ותחסוך, חבל על הכסף שלך. תשקיע את זה במשהו נורמלי ולא ברכב

Xpeng P7 LR - For me

Xpeng G6 LR For the wife ;)

• תוכן חדש...