Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3220 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים,

בטח שמעתם שבקרוב מגיע לבקר באזור פלורידה הוריקן בדרגה 5. טכנית הוא יגיע לפלורידה ברמה 4 אבל זאת רמה הרסנית גם כן. האם יש פה אנשים נוספים שגרים באזור הקריביים ופלורידה ?

אנחנו כנראה מתכננים להתפנות צפונה לאטלנטה בימים הקרובים.

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

פורסם

חמי, חמותי וכמה גיסים ואחיינים גרים שם, נראה שהולכים להיאחז בקרקע. מאידך הבתים שלהם מחוזקים לסערות ויש להם גנרטורים שמחוברים ישירות ללוח החשמל של הבית, אז כנראה יכולים לשרוד הרבה זמן כל עוד הגג לא עף.

שיהיה לכם בהצלחה ואפס נזקים לרכוש ולנפש.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

דודה שלי גרה שם אבל כרגע היא בביקור בארץ, בעלה אמור לבוא בראשון מקווה שלא תתבטל הטיסה (סיכוי קלוש).

כמו כן תמיד אני שואל את השאלה:

למה במקום מועד לסופות כמו כל המדינות שבמפרץ מקסיקו לא בונים בתים מבטון?

יחס של עלות תועלת?

פורסם

1. כי הם מפגרים

2. כי כנראה שרוב הבתים שם עוד מלפני שהייתה מודעות.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
1. כי הם מפגרים

2. כי כנראה שרוב הבתים שם עוד מלפני שהייתה מודעות.

אהה?

1. אמריקאים בונים בתים קטנים מעץ כי יש להם עץ בשפע ותעשיה מתאימה, אז בניה מעץ היא זולה ומהירה יותר כשמדובר במבנים קטנים. מבנים גדולים נבנים מבטון ופלדה, בעלות גבוהה יותר.

2. הבניה מעץ באזורים שמועדים לאסונות טבע לוקחת את את זה בחשבון, והמבנים נבנים עם עמידות מתאימה. בתים תקניים בפלורידה לא נשברים כשיש הוריקן.

3. הבעיה מתחילה כשאזורים שלא בנויים להוריקן חוטפים אחד כזה, לדוגמה סנדי שהכה בניו יורק

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

בתים חדשים בפלורידה נבנים בפורמט של קומה ראשונה מבטון וקומה שניה מעץ. הם זולים לבניה וזולים לתחזוקה.

כמה זמן לוקח לבנות בית בישראל כולל אישורים, שנים ?

בפלורידה מהרגע שחתמת על ההסכם לוקח כ-8 חודשים לבנות בית עד רמת המסירה, כולל אישורים מהעירייה והכל.

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

פורסם

גם פה לוקח זמן דומה.

תמיד יש יוצאי מן הכלל (תלוי בקבלן/מפקח, בלקוח, חריגות/תכניות, והיתרים) אבל נתקלתי במספר פעמים רב שוילת ע-נ-ק נמסרת תוך שנה

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם
גם פה לוקח זמן דומה.

תמיד יש יוצאי מן הכלל (תלוי בקבלן/מפקח, בלקוח, חריגות/תכניות, והיתרים) אבל נתקלתי במספר פעמים רב שוילת ע-נ-ק נמסרת תוך שנה

לא ממש.

מה שנמסר תוך שנה זה המהירים, הרבה לוקחים יותר זמן.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

גם שם זה מהמהירים...

מכיר את פלורידה כמו שאתה מכיר את ישראל

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

בפלורידה זה סטנדרטי. האמת שזה נורא תלוי באיזה מסלול רכישה את בוחר ללכת על, יש 2 אופציות לפי מיטב הבנתי:

1. קנה קרקע, קח קבלן, תגיש אישורים לעירייה ותבנה. אין לי ניסיון עם פרוייקטים מהסוג הזה. הבירוקרטיה בד"כ מהירה אבל הבניה תלויה בקבלן.

2. רכישת בית בשכונה שבבעלות חברת בניה. חברת בניה קונה קרקע גדולה, סוללת בה כבישים ובונה emenities כמו חדר כושר, בריכה ומועדון ומחלקת את השכונה לחלקות שעוברות אישור אצל העירייה. היא מוכרת לך חלקה + קטלוג של בתים שאתה בוחר ממנו סוג בית. אתה בוחר את גימור הבית גם דרך אותה חברה. החברה פונה לעירייה לאחר בחירת סוג הבית ומגישה אותו לעירייה לקבלת אישורים. אישורים לוקחים כחודשיים ואז שוברים קרקע. בניה לוקחת כחצי שנה ואתה עובד מול הקבלן שמלווה אותך בבניה. הקבלן מועסק על ידי חברת הבניה כך שעל אף שאתה מלווה על ידיו לאורך התהליך הוא לא עובד שלך ועל כן אין משחקי תירוצים.

פורסם

ניצ' - אני בעד בניה בעץ ואני מבין שבונים שם מעץ כי יש עץ, אם כי בארה"ב יש גם עץ וגם אבן גיר (ושאר החומרים הדרושים לצמנט), אז אין שום בעיה לבנות בבטון.

מה שאתם אומרים פה זה שיש המון בתים שלא עומדים בתקן, או שהתקן לא מספיק טוב.

הרי פה למשל, ההוריקנים לא היו מזיזים לבתים, כי אפילו לחלונות יש תריסים שמגינים עליהם.

אז נכון שזה מאד מייקר את הבניה - אבל בחיאת, בית שמתפרק לחתיכות בסערה זה אחד הדברים הנוראים שיכולים לקרות לך.

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

מעטים הבתים הנורמליים שמתוחזקים כמו שצריך שנפגעים בצורה רצינית מהוריקן. תמונות ההרס הנרחב שרואים הן או מאיים עולם שלישי בקריביים, או משכונות קרוואנים בארה"ב שהן גם עולם שלישי דה פאקטו. בבית רגיל, גם אם הוא יחסית ישן ולא עומד בתקנים החדשים, לכל היותר יתנפצו החלונות או במקרה הכי חמור יעוף הגג. נדיר מאוד שהם משוטחים.

לגבי התריסים בארץ, חלקם טובים, אבל חלקם עפים גם בסופות שיש בארץ. תריסי סערה הם חזקים יותר מהתריסים שמתקינים בארץ.

לפני 22 שעות, hans כתב:

פורסם

בבית שאנחנו שוכרים כרגע יש Hurricane shutters שאלה לוחות מתכת שמרכיבים מעל החלונות בחלק החיצוני של הבית שמכסים את החלון מחפצים שיכולים לעוף ולנפץ אותו. הבית מיסודות בלוק וקומה שניה בד"כ עשויה מעץ. הבית אמור לעמוד בהוריקן עד רמה 4. הבנתי שרוחות במהירות של 140 מייל לשעה מעיפות את הגג.

פורסם

קאררה, זה נשמע בסגנון החלונות שיש בממ"דים.

הגג יושב על מסגרת עץ?

תיבה טובה סטייל DSG

• תוכן חדש...