Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2004 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אותי יהיה מסקרן לדעת על אמינות המערכת ההיברידית ובמיוחד אורך חיים ממוצע של הסוללה .....עדיין אין מספיק נסיון כמו שנצבר בטויוטה.

פורסם
יסלחו לי המנהלים על השאלה: אם כך, למה רוני אהרונוביץ כל כך לא אוהב את הרכב ונתן לו 2 כוכבים בלבד? (ולא, אני לא אשאל אותו כי אני סולד מצורת ההתבטאות שלו).

חברים שלי גם מאוד מרוצים מהסונטה ההיברידית.

להבנתי בעיקר בגלל תא הנוסעים (עיצוב, איכות הנדסת אנוש וכד׳) - הוא התייחס לזה בעבר.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם
אותי יהיה מסקרן לדעת על אמינות המערכת ההיברידית ובמיוחד אורך חיים ממוצע של הסוללה .....עדיין אין מספיק נסיון כמו שנצבר בטויוטה.

יותר מזה, בטויוטה הסוללה היא ניקל מטאל ולא ליטיום שהיא משוכללת יותר (קיבולת גדולה יותר יחסית למשקל), אבל רגישה יותר. סוללות ליטיום יותר רגישות לחום (למרות שיש כל מני סוגים וברכב הסוג הפחות רגיש), וגם סוללות מהסוג שיש לטויוטה יכולות לעבור סוג של conditioning שמחזיר להן את הקיבולת.

מצד השני, יש 7 שנות אחריות על מערכת ההיברידית. אם במהלך שנים האלו יחליפו את הסוללה, זה לא בהכרח דבר רע.

זה לא דור הראשון של מערכת שלהם, מקווה שתיקנו את הבאגים אם היו. וגם לא ראיתי ברשת אזכורים למגיפה של בעיות כלשהן בינתיים כולל הדגם הקודם. וגם בארץ לא שמעתי עדיין דיווחים על בעיות סדרתיות כלשהן. גם יש 5 שנות אחריות. אני מקווה שזה יכסה טווח שנים סביר של שימוש ברכב.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

האחריות היא של 7 שנים, אבל רק עד 150,000 ק"מ. בנסועה שלך מדובר על פחות מ-5 שנים.

האם ליונדאי יש תכנית הארכת אחריות למערכת ההיברידית כמו בטויוטה?

אגב, גם 5 שנות האחריות הרגילה לא רלוונטיות במקרה שלך - האחריות תסתיים תוך כ-3 שנים.

פורסם

אתה צודק. אצלי האחריות יוצאת קצרה הרבה יותר. עדיין, 5 שנים למערכת ההיברידית זה לא רע (אם בשנים האלו תהיה לי בעיה עם הסוללה, אז יחליפו לי אותה ללא תשלום, לכן אין לי מה לחשוש שהסוללה היא מסוג ליטיום). אני בספק שאחזיק את הרכב יותר מזה בכל מקרה.

לא שמעתי על הארכת אחריות ביונדאי. אבל בטויוטה הארכת אחריות מוגבלת גם בקילומטרז', זה סוג של ביטוח למערכת ההיברידית. אם עוברים את הקילומטרז' צריך לשלם מספר פעמים כל שנה.

מענין שבארה"ב נותנים 10 שנות אחריות או 100K מייל על מערכת הנעה (זה כניראה כולל גם מנוע וגיר ולא רק מערכת ההיברידית), האחריות לסוללה אצלם לכל החיים.

https://cars.usnews.com/cars-trucks/hyundai/sonata-hybrid/reliability

The 2017 Hyundai Sonata Hybrid has a five-year/60,000-mile limited warranty and a 10-year/100,000-mile powertrain warranty. The hybrid battery has a lifetime warranty.

וגם הם צופים ציון של 4 מתוך 5 על אמינות. שזה לא רע, למרות שלקאמרי יש 5.

לפסאט לדוגמא הם נותנים ציון של 3 באמינות (למרות שאצלם הרכב בא עם גיר פלנטארי 6 הילוכים של אייזין ולא DSG שלא ברור אם כבר הספיקו לטפל בכל הבעיות שלו או לא, מניח אם הגיר היה DSG אז הרכב היה מקבל 2): https://cars.usnews.com/cars-trucks/volkswagen/passat

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
ללימיטד גג זכוחית - לא אוהב את זה. מבחינת אבזור, אין שם משהו שהיה לי כדאי לשלם אליו תוספת מחיר. גם ככה לליסינג לוקחים את שני הדגמים, לכן לא יהיה יתרון למכירה עתידית.

לקחתי לימיטד כי יש אוורור מושבים רק בגרסא הזו :)

Leasingfahrzeug oder nichts

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

לפי סקירות ברשת הסונטה אוכלת 14 קמ לליטר בממוצע , אז לא הבנתי מה מבדיל אותה משפחתיות אחרות ?

לצורך הדוגמא אני בעל הונדה סיוויק 2016 אוטומט מנוע 1800 שגם בממוצע אוכלת 11-15 קמ לליטר

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

פורסם

סונטה זה רכב בקטגוריה D, כמו קאמרי, פסאט, מזדה 6 וכד'.

אומנם סיוויק הייתה ברשימה של רכבים לשקול לקניה (זה קטגוריה C), במיוחד ידנית בגלל המחיר. אבל זה היה הדגם הקודם שהוחלף, לכן ספק אם היה כדאי לקנות כזה בתחילת 2017. האוטומט יותר יקר ממרבית הרכבים האסיאתיים בקטגוריה שלו וזה כבר כמעט כמו איוניק עם מערכות בטיחות הרבה יותר מתקדמות.

לפי סקירות ברשת הסונטה אוכלת 14 קמ לליטר בממוצע , אז לא הבנתי מה מבדיל אותה משפחתיות אחרות ?

לצורך הדוגמא אני בעל הונדה סיוויק 2016 אוטומט מנוע 1800 שגם בממוצע אוכלת 11-15 קמ לליטר

אני לא יודע באילו סקירות הסונטה אוכלת 1-14. אצלי זה 1-20, ואני לא נוהג בפריוס סטייל. זה מעל 1000ק"מ למיכל עבור מישהו שמגיע למצב של מנורת אזהרה דולקת.

1-15 בסיוויק? אולי בנהיגה פריוס סטייל בבין עירוני, ללא פקקים. וגם, צריך למדוד מתדלוק לתדלוק ולא לפי מחשב שבמרבית הרכבים אופטימי למדי +-0.5 ליטר לפחות.

פורסם (נערך)

תודה על הסקירה המפורטת!

הרכב נראה מעניין מאוד.

הדבר המרכזי שנראה לי בעייתי זה תא המטען, בתמונות הוא נראה קטן יחסית... איך הוא עבורך ברמה הפרקטית?

עריכה אחרונה על ידי oryo

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

פתח ההטענה צר והתא עצמו עמוק. עם קיפול המושבים מתקבל חלל גדול מאוד אבל לא נוח להעמסה כ"כ. מזוודות נכנסות בכיף, אבל עגלות וכיו"ב ידרשו קצת אקרובטיקה.

Leasingfahrzeug oder nichts

פורסם

זה לא אוקטביה עם תא מטען אינסופי כמו שהיה לי ברכב הקודם, אבל לי אישית לא מפריע תא מטען קטן יחסית כי אני לא מעביר דברים גדולים בדרך כלל.

קניות מהסופר נכנסות ללא בעיה עם כל מה שרק אפשר למלא בעגלה, זה ביחד עם כיסוי רכב עבה ופק"ל סטנדרתי שאני לוקח בתא המטען. רהיטים וכד' כניראה לא הייתי מנסה להוביל ברכב הזה.

אני חושב שעבור מרבית השימושים הרגילים, תא מטען בגודל סביר שאפשר להתנהל איתו ביום יום ללא בעיה. מי שיש לו עגלת תינוק - צריך למדוד. מי שמעביר באופן קבוע דברים גדולים ברכב - חד משמעית לא מתאים (חוץ מציוד סקי שהוא ארוך, אבל לא לוקח הרבה מקום). מושב אחורי מתקפל ונפתח פתח צר ונמוך לסאלון.

אגב, לרכב הזה כתוב ברשיון שאסור להתקין וו גרירה. לכן, אם מישהו בונה להשלים את גודל הצנוע של תא המטען עם נגרר, או רוצה להשתמש במתקן לאופניים משוכלל שדורש וו גרירה, זה בלתי אפשרי (נשאר להתקין גגון שזה ממש אנטי הייבריד מבחינת חיסכון או מנשא לאופניים שמתלבש על דלת תא מטען - אני לא הייתי מתקין כזה דבר).

• תוכן חדש...