Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2003 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הצמיגים לא יבשים, הקדמיים די שחוקים, כבר על המרקר - לכן צריך להחליף. האחוריים במצב טוב מאוד. הרכב או בחנייה מקורה או עם כיסוי בקיץ, כניראה זה שומר על הצמיגים קצת.

מנסיון כשנוסעים הרבה ונוהגים רגוע, אפשר להגיע עם סט צמיגים אחד לאיזור 120 אלף ק"מ, הם לא מתייבשים כי שנתיים - שלוש זה לא זמן שגורם לצמיגים להתייבש. גם בלי כיסוי ובלי חניה מקורה.

כמובן זה נכון כל עוד עוברים את ה 120 אלף ק"מ האלו תוך 3 שנים פלוס/מינוס.

ממליץ לעשות רוטציה כל 20-30 אלף ק"מ, אז כל הצמיגים נשחקים במידה שווה ואפשר להגיע לק"מ שרשמתי. אחרת נאלצים להחליף את הקידמיים מוקדם יותר.

• 10 חודשים מאוחר יותר...
פורסם
עוד קצת מעל שנה עברו, עוד מעל 30K ק"מ נוספו לאודומטר.

מה השתנה? הקילומטרז' כבר 65K, צמיגים עדיין מקוריים (לא הגיעו עדיין למרקר של עומק חריץ, אבל הקדמיים כבר קרובים לזה), רפידות מקוריות. טיפולים אני ממשיך לעשות במתכונת כל 10K במוסך מומחה (לא של יבואן).

הדיעה שלי על הרכב לא השתנתה. אני לא מרגיש שיש סימני עייפות כלשהם על הרכב (אצלי שום דבר לא מתקלף ולא נשחק), עדיין נוח לנסיעות בין עירוניות ומאתגר לתמרונים בחניונים צפופים בשל האורך. עדיין הייתי שמח לבידוד משופר לרעשים של הגלגלים.
מבחינתי, אין דיל ברייקרים לרכב הזה שמפרעים לי באופן מהותי עד כדי כך שהייתי רוצה להחליף.

לא נוסע על מצב איקו, צריכת דלק אצלי עדיין עומדת על ממוצע קרוב ל5 ליטר ל100ק"מ, תלוי מעונה.

לי אישית הטורבו לא ממש חסר, התרגלתי. המנוע עושה את העבודה ומביא אותי ליעדים שלי בלי בעיה, מאפשר תמרונים ועקיפות לפי הצורך.

לא החזקתי הרבה רכבים מעל שנתיים, בזמן הזה מתחיל משבר השנתיים שממש מגרד להחליף.
אבל, אני לא חושב עדיין על מחליפה, לא ראיתי רכבים שהיו מעניינים אותי באותו טווח מחירים והיו מרגישים בתור שדרוג משמעותי של מה שיש. סונטה מתוחת פנים, לא ניראית לי מוצדקת להחליף לאותו רכב. שאר הרכבים בקטגוריה D - המבחר קטן, לא רוצה יותר VAGית ושות' (3 פעמים נפלתי על אמינות - כמה אפשר?), ג'יפונים עדיין לא מדברים עליי. הצ'בקים וכד', זה ממש לא מה שאני מחפש.
אלפא ג'וליה יותר מידי יקרה ואין גירסת דיזל חסכונית, כנ"ל רכבי שטח אמיתיים כמו לנד קרוזר קצר פשוט יקרים מידי. לא מתכוון לחזור לרכבים משומשים, לא רוצה לשלם על בלאי של אחרים.

מתכוון להמשיך עם הרכב הנוכחי עד שיהיה רכב מענין באופק או עד שמשהו יפריע לי באופן מהותי. אולי אני מתבגר?
אוקטביה דיזל חדשה ? עשו שם עיצוב מעניין ראיתי , השאלה מה מצב האמינות ?
ואיך הצריכת דלק של הדיזל לעומת ההייבריד של הסונטה ?
אני שוקל לקנות אוקטביה דיזל חדשה כנראה אני יהיה בין הבודדים בארץ שיעשו את זה
אבל נושא האמינות קורץ לי
והסונטה גם קורצת לי באולם תצוגה חחח

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם (נערך)

עדכון. עברו 115K ק"מ, האחריות נגמרה.
בין לבין, הספקתי להחליף צמיגים בסרן הקדמי והאחורי. מידת צמיגים אקזוטית למדי לרכב פרטי, רוב הצמיגים במידות האלו הם לרכבים מסחריים.

הספקתי לקרוע צמיג בצפון הארץ במקום מרוחק ברמת הגולן, המתנתי 4 שעות לגרר בשיא החום בגלל שאין צמיג רזרבי. במזל באחת הפנצ'ריות באיזור היו צמיגים סיניים לרכב מסחרי במידה הנכונה. אחרת הייתי נתקע ללילה או גרוע מזה כי הגרר לוקח לפי ביטוח למרחק עד 12ק"מ. כך זכיתי לזוג צמיגים סיניים מסחריים בסרן האחורי.
הצמיגים בסרן הקדמי גם הם סיניים, כי זה מה שהיה בפנצ'ריה במידה הזאת והייתי צריך צמיגים דחוף לנסיעה ארוכה. למרבה ההפתעה הצמיגים היו די שקטים והאחיזה שלה הייתה לא פחות מהמקוריים.

במשך כל הזמן הזה הרכב הפגין אמינות מוחלטת, התקלה היחידה שהייתה במשך כל השנים שהרכב היה אצלי, רק מנגנון מנעול של תא מטען - חלק מקורי זול מאוד מאיביי. בכלל ליונדאי באיביי רוב החלקים לטיפולים וכד' זמינים ומקוריים מקוריאה. כל זה במחיר משמעותית נמוך יותר מבארץ.

במשך כל הזמן צריכת דלק הייתה נמוכה מאוד, סביב ה1-20 בנהיגה בין עירונית רגועה, עד ל1-18 בנהיגה עירונית עם עליות ופקקים. מבחינה הזאת, יחסית לגודל, הייבריד זה פנטסטי כי מקבלים צריכה כמו של רכב קטן.

אחרי 115K ק"מ החלפתי את הרכב הזה לרכב אחר, מעניין יותר (עבורי לכל הפחות) ובאותה קטגורייה, אך כפליים בזבזני בדלק. על כך אכתוב בשרשור אחר.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper
שגיאות כתיב
  • אהבתי 1

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תוכן חדש...