Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3252 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז הוחלף היום מצבר, לאחר ההחלפה נסעתי בערך 5-10 דקות עד שהגעתי ליעד. מיד כשחניתי בדקתי עם רב מודד פשוט את המתח על קטבי המצבר והוא היה 12.38V, זה לא נמוך למצבר חדש?, לאחר כשעה בחנייה המתח הוא 12.42V.

מה דעתכם?

פורסם

1. מתח הקטבים של מצבר חדש צריך להיות כ-12.7-12.6 וולט כאשר אינו מחובר למערכת החשמל של הרכב. מכיוון שהמצבר כנראה עמד תקופה מסויימת ללא טעינה אצל ספק המצברים מתח המצבר כנראה יירד בזמן האחסנה.

2. מכיוון שבדקת את המצבר כאשר הינו מחובר למערכת החשמל של הרכב ברוב המקרים תקבל קריאה סביב 12.5-12.4 וולט מכיוון שבזמן פתיחת דלת הנהג והכנסת מפתח לסווי'ץ מתעוררים לחיים מחשבי הרכב לפרק זמן מסויים וגם הנעילה המרכזית לכן צריכת הזרם היא יחסית גבוהה לפרק זמן מסויים מה שמוריד את מתח הקטבים של המצבר.

בפעם הבאה תבדוק את המתח כאשר כבל המינוס מנותק (שים לב לא לנתק את כבל המינוס כאשר המפתח בסווי'ץ).

איזה כייף לי :)

פורסם (נערך)

האמת שמעדיף לא לפרק ולגעת שם בשום דבר, אבל אם בכל זאת רוצה לבדוק את המתח בעצם אצטרך למצוא דרך לפתוח את מכסה המנוע מבלי לפתוח את הדלת:roll: או להשאיר את מכסה המנוע פתוח לשעה?

מצלמת רכב מחוברת למצבר דרך קוטע מתח על מנת שבזמן חנייה המצבר לא ייגמר. ההמלצה לקטוע את המתח ב12.4V, לאחר שהמצבר יתמלא, כאשר אחנה את הרכב בסיום נסיעה המתח יהיה בסביבות 12.6V?, האם קטיעת המתח ב12.2V יהיה נסבל מבחינת המצבר או שזה יגרום לו נזק בטווח הארוך מבחינת פעילות?

מקווה שהסברתי את עצמי כמו שצריך.

עריכה אחרונה על ידי bogibb
פורסם

לאחר נסיעה וכיבוי המנוע תמיד המתח יהייה גבוה יותר מ-12.6 וולט לכן הבדיקה הנכונה היא להמתין לפחות שעה ואז לבדוק. התופעה נקראת "surface charge" .

https://mechanics.stackexchange.com/questions/44197/what-is-surface-charge-and-how-does-it-affect-battery-testing

איזה כייף לי :)

פורסם
זה סך הכל אומר שהמצבר לא טעון במלואו..

תן לו להטען כמה נסיעות ואז תתחיל למדוד

שאלה טיפשית.

האם התנעה של הרכב ללא תזוזה גם תטעין את המצבר או שהרכב חייב לזוז?

פורסם

משאירים את הרכב בלילה עם מכסה מנוע פתוח ומטעינים את המצבר או שמדובר במטען מתוך הרכב?

יש לי שתי מצלמות ברכב והייתי רוצה שיצלמו כל הזמן כשהרכב בחנייה, אבל כמובן שזה בלתי אפשרי וחייבים לקטוע את המתח מתישהו, אבל אולי אפשר לחבר בתוך הרכב מטען מצברים שכזה שיהיה מחובר למצבר כל עוד הרכב לא נוסע ולפעמים הרכב עומד בחנייה כמה ימים. כרגע אני שוקל לרכוש בוסטר ישמש אותי אם המצבר יתרוקן אם אחליט להוריד את מתח הקטיעה על מנת למשוך יותר זמן צילום.

פורסם

הערב למרק , מודה שאני מעריך מאוד את תגובותיך , אבל חייב לסייג על תגובתך כאן.

המלצה לניתוק מצבר לדעתי צריכה לבוא עם התראה למשתמשים שאולי לא מכירים תופעות לוואי לעניין כגון:

תחנות רדיו מתאפסות , גיר שצריך ללמוד מחדש במקרים מסויימים , ניקוי תקלות במחשב הרכב במידה והיו וכד'

עפר.

גילוי נאות : למבין כלום בכלום

• תוכן חדש...