Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רנו קולאוס

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3264 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עומד בפני דילמה,

רנו קולאוס 2009 דגם 4x4 עם ק"מ 200 אלף.

האם שווה להיכנס לזה לנוכח הק"מ הרב?

האם בגלל שהוא 4*4 יש בלאי נוסף שצריך לחשוש ממנו בק"מ הזה.?

תודה לעונים.

Sent from my Le X820 using Tapatalk

פורסם

המחיר בטח מאוד קורץ, הרכב עצמו טוב ואמין, הבעיה היחידה ברכב זה הגיר הרציף, שבקמ הזה יכול לגרום לצרות,והתיקון יקר מאוד

Sent from my MI 5 using Tapatalk

פורסם

אני לא מכיר את ה-4X4 אבל במשפחה יש לנו כמה שנים את ההנעה הקדמית, הרכב מעולה, חזק יציב מרווח איכותי ונוח מאוד. שום תקלות למעט טיפולים שוטפים. כמובן לא חסכוני, והק"מ הרבה פחות ממה שאתה מציין כך שיתכן שזה עוד לפנינו.

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם

הקוליאוס מיוצרת בקוריאה ע"י סמסונג ומשתמשת (גם) במכללים של ניסאן.

במחיר הנכון - זו יכולה להיות מציאה אמיתית.

לא רואה סיבה לדאגה מיוחדת בשל מערכת ההנעה הכפולה, יש לקחת בחשבון שהרכב לא מאד סחיר.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

תודה רבה, אין לי בעיה עם סחירות, רק מרתיע קצת הק"מ.

פורסם

יש משהו שצריך לבדוק ולשים דגש לגבי ה 4x4 ?

משהו שאפשר לבדוק בזמן שאני ניגש לראות את הרכב.

פורסם
המחיר בטח מאוד קורץ, הרכב עצמו טוב ואמין, הבעיה היחידה ברכב זה הגיר הרציף, שבקמ הזה יכול לגרום לצרות,והתיקון יקר מאוד

Sent from my MI 5 using Tapatalk

איך אני יכול להבחין בנסיעת מבחן אם יש בעיה כלשהי בגיר?

פורסם

לא מכיר את הגיר הרציף שם אבל בד"כ גיר רציף חי יותר ממנוע במרבית הרכבים (לפחות היפניים). ככל שידוע לי הוא הרבה יותר עמיד מגיר הילוכים אוטומטי "רגיל".

לגבי לבדוק הנה מה שאני הייתי עושה:

1. בעמידה משלב לדרייב ושם לב אם יש נקישה או מכה מהגיר.

2. מעביר לרוורס (רגל על הברקס כמובן!) ושם לב אם יש נקישה, רעש או מכה מהגיר (מרגישים את זה אם בד"כ).

3. ניגש לשטח חולי ומשלב ל4X4 ומאזין לשילוב - האם הוא חלק או שיש קרקושים או רעשים ולוקח לו זמן להשתלב?

4. נוסע מעט בחול ב4X4 לבדוק תגובה ושזה אכן משתלב (נסיעה ב4X4 איטית ומרגישה קצת יותר טרקטור אם יצא לך לסוע על אחד פעם).

5. בחנייה גדולה עושה סיבוב מלא ימינה כמה פעמים ואח"כ שמאלה כמה פעמים ומאזין לציריות (האם יש תיקתוקים או לא).

6. זוחל מתחת לרכב ומציץ על כל 4 הציריות (ב4X4 בלאי קיים גם באחוריות).

7. זוחל מאחור ומציץ על "הביצה" כלומר הבק אקס מאחור לראות אם יש סימנים של נזילה או רטיבות (רואים את זה בד"כ).

8. בודק תגובה של המתלים (לוחץ מבחוץ על הרכב כלפי הקרקע מעל כל גלגל ומוודא שהוא קופץ ישר למקום. אם הוא מבצע תנועה של נדנדה עולה, יורד כמה פעמים עד שהוא מתייצב אז ייתכן והבלם זעזועים שם שחוק או לא תקין.

9. בודק תקינות צמיגים ובעיקר אם יש שחיקה בצד מסויים של הצמיג שכן יתכן ויש חוסר כיוון או בלאי במתלים אם כן.

10. אם כל זה תקין אז הייתי ממשיך לבדיקה של המנוע והשסי ולוקח כמובן למכון שמבין ב4X4 לבדיקה.

תודה,

גילעד.

פורסם

וואו, תודה רבה על ההסבר.

לגבי 6, איך אני מזהה בלאי, ע"פ הגומיות(גרמושקה?)?

לגבי 7, במידה ויש נזילה, עד כמה המצב חמור?

לגבי 10, מכון מומלץ ל4*4 באזור אשקלון?

פורסם

לגבי 6 בד"כ רואים את זה בעין - רואים בדרך כלל קרע פיסי בגומיה אם כי זה חלק שמסתובב אז לפעמים כדאי לבדוק ולהזיז את הרכב מטר שתיים ולבדוק שוב. להקפיד על בטיחות ולא לזחול מתחת לרכב מונע כמובן (חפש בגוגל גומית צירייה או Wheel boot כדי שיהיה לך מושג איך זה נראה). בגדול זה כמו אקורדיון גומי עגול שעוטף את החיבור של הגלגל לציר. אם יש בהם קרע כדאי להחליף כדי למנוע כניסת חול ולכלוך שיזיקו לצירייה. יש אחד כזה לכל גלגל ב4X4 ובחלקם יכול להיות גם עוד כאלה בחיבור לדיפרנציאל או לגיר (במרכז הרכב - איפה שמוטות הצירים נכנסים).

לגבי 7 אם יש נזילה כדאי לגשת למוסך לברר את זה. לי יצא פעם לקנות ניסאן טראנו עם בעיה כזו וזה נגמר בהחלפת הבק אקס כולו (כ1500-2000 ש"ח נזק מפירוק במקרה שלי).

לגבי 10 - לא סגור על זה אבל אולי לפי סוג הרכב פשוט תשאל במורשה שלו באשקלון? אולי הם מבצעים בדיקות?

חשוב לי להדגיש שאני חובב מכונאות כמו מרבית החברים פה ולא מכונאי מקצועי אז תקפיד לבדוק במקום מסודר ולא רק לבד כדי שעין מקצועית תתן לך מידע רציני יותר. היו לי כמה רכבי 4X4 ואני יכול לאמר לך שמצד אחד זה יותר כייף אבל מצד שני יש יותר מכלולים לתחזק ולבדוק.

תודה,

גילעד.

• תוכן חדש...