Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6360 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ההמלצה על המוסך הייתה בעייתית. המרחק והנגישות שלי לאיזור שהומלץ מאוד בעייתית

אני מחפש משהו באיזור תל אביב ראשלצ חולון וכדומה ולא צפונה מכך.

השתדל לקרוא יותר בעיון. המלצתי לך על מוסך בתל-אביב.

אגב, טיפ קטן - גם להוד השרון, פתח תקווה או מקומות אחרים שווה להרחיק לפעמים לטובת בעל מקצוע מהימן.

אל תשאל מה אתה יכול לעשות בשביל תרבות מוטורית, שאל מה תרבות מוטורית יכולה לעשות בשבילך.

המלצת השבוע: יפני זה money.

פורסם

אני ממליץ על המוסך באזה"ת חולון בו טיפלתי בכמה רכבים שלי, "מוסך אלכס"

פרטים בהודעה המצ"ב - http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=326009#post326009

דבר עם אלכס עצמו (השמן המשופם [אני מקווה שהוא לא קורא עברית בכלל ו/או בפרט את הפורום הזה]:razz:)

הוא מהזן שיודע את ההבדל בין חלקים מרומניה סוג ז' לחלקים איכותיים, אצלי במונדיאו בזמנו הוא דאג לחלקי מוטורקראפט מקוריים, ובמחירים טובים.

נ"ב הוא נוהג בקסנטיה 16V, נדמה לי שאפילו ידנית, ולא ב DL כמו רוב המוסכניקים שאני מכיר, אומר משהו ?

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

ידידי...

אין שום המלצה ממך על מוסך בתל אביב.

בכל מקרה. איך אני יודע איזה צלחות אני אמור לקבל מהספק ואיפה מומלץ לקנות ? רצוי שגם יחזיק רפידות של ראמסה

כמובן בתל אביב

פורסם
ידידי...

אין שום המלצה ממך על מוסך בתל אביב.

בכל מקרה. איך אני יודע איזה צלחות אני אמור לקבל מהספק ואיפה מומלץ לקנות ? רצוי שגם יחזיק רפידות של ראמסה

כמובן בתל אביב

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=494481#post494481

לגבי צלחות ורפידות - הפרסי מוכר REMSA במחירי פרסי. מומלץ.

הצלחות שהוא מוכר זה זבל תחליפי טהור.

בחנויות אחרות במסגר עלולות בהחלט להיות צלחות של LUCAS, שזה בסדר גמור. אם תיגש למוסך שהמלצתי, סביר שיתן לך צלחות ורפידות של LUCAS במקום. המחיר אבל יהיה מחיר מוסך, לא גבוה נורא אבל יותר ממחיר חנות חלפים שמוכרת בנפחים גבוהים.

אלה בערך שני המותגים הלא-זבל שנמכרים בתפוצה רחבה בתקופה זו, למיטב ידיעתי. לדברים יותר אקזוטיים המחיר ו/או קלות ההשגה עולים אקפוננציאלית.

אל תשאל מה אתה יכול לעשות בשביל תרבות מוטורית, שאל מה תרבות מוטורית יכולה לעשות בשבילך.

המלצת השבוע: יפני זה money.

• 3 שנים מאוחר יותר...
פורסם
המסנן שמן של הסאני זהה למסנן שמן של סובארו DL (גודל, קוטר, הברגה).

מסנן זה מיועד מפורשות למספר דגמי סובארו וניסאן - לפחות לפי היצרן RABBIT (יפאני).

דגם המסנן הוא RB134 כמדומני, והוא אינו יקר.

זה מספר רב של שנים שאני משתמש במסננים של RABBIT על רכבים יפאניים (מניסיון שלי עם: ניסן, מזדה, סובארו וטויוטה) וגם אירופאיים ללא שום בעיה, ברוב המקרים בשילוב שמן מנוע 15W40 או 10W40 חצי סינטטי של AC-DELCO העומד בתקן SL.

ללכת ולקנות משהו אחר זה אולי לצאת יותר צדיק מהאפיפיור, אבל כדאי שתקפיד יותר על החלפות סדירות של שמן ומסנן מאשר על מותג ספציפי יקר מאוד של מסנן שמן או שמן.

איציק

איציק,

קניתי היום פילטר שמן של

RABBIT filterco.ltd

דגם RB 134

על הקופסה רשום שהוא מתאים לניסאן וסובארו.

אבל, ארץ הייצור הינה קוריאה ולא יפן

עד היום הקפדתי על פילטר שמן מקורי, אבל ניסאן מגזימים, הם דורשים 90 ש"ח על פילטר מקורי לעומת 25 על תחליפי (בחנות אחרת) השאלה אם מדובר באותו ראביט או חיקוי כלשהו?

שאני מסתכל לתוך הפילטר אני לא מזהה שסתום אל-חזור. הסיבה להחלפה היא שנורת לחץ השמן דולקת ל5 שניות לאחר כל התנעה. הרכב עבר טיפול אצל הבעלים הקודמים לפני חודש, כרגע מותקן פילטר שמן לבן עלום שם.

אגב, הרכב הוא ניסאן אלמרה 97

פורסם

asaf תבדוק שוב, פילטר שמן מקורי במוסך מורשה עלה לי בסביבות 60 ש"ח לסאני.

אצלך זה אותו דבר.

תבדוק את מצב גומיות הפעמון, הן לא מחזיקות טוב משום מה ברכב הזה.

תפתח את הדראמים ותוודא שמשאבות האופן תקינות ואינן נוזלות, במידה ואחת נוזלת יש להחליף את שתיהן.

פורסם

RABBIT ידוע כחברה טובה, בתחום המסננים.

מוזר שמחיר כל כך נמוך, 25 שקל זה ממש לא הרבה למסננן איכותי.

בטיפול אחרון אצלי, מחירו היה האזור ב-40, אז ב-50 העדפתי מקורי של מאזדה

בהצלחה

פורסם

nissan כנראה שצריך להחליף גומיה אחת. הרכב עבר טסט לפני שבועיים, אבל בבדיקה לפני קניה אמרו שהגומיה פגומה. יבדק בהמשך.

לגבי המחיר של הפילטר, הייתי אתמול במוסך מורשה והמחיר שלהם היה 90 ש"ח.

jenek

האם ה RABBIT שאתה מדבר עליו הוא אותו פילטר שהעלתי בתמונה? אגב, הוא קוריאני או יפני

פורסם

בגלל הפרש מחירים זניח, נירכש מסנן מקורי.(במקרה שלי)

איני יודע היכן היוצרים מסננים של RABBIT.

בנוסף חברת MANN מייצרת מסננים טובים גם כן

בהצלחה

• תוכן חדש...