Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3294 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עפ"י החוק אני אמור לתת התראה של חודש מראש טרם עזיבת מקום העבודה. המעסיק ביקש אם אוכל למשוך עוד קצת עד למציאת מחליף. בסה"כ אני ביחסים מצויינים עם מקום העבודה ואני רוצה לעזוב באופן חברי ולנסות לעזור כמה שאוכל. נכון לעכשיו אני בחיפושים אחר מקום חדש. השאלה שלי היא כזו, עפ"י חוק אני מחוייב לכתוב מכתב עם תאריך עזיבה השאלה היא האם אני יכול לרשום במכתב שבעוד חודש אסיים את עבודתי עפ"י חוק, אך אהיה מוכן להמשיך עד אשר אמצא עבודה חדשה לפי הנסיבות וללא התחייבות מצידי?

או שזה מכניס אותי לפינות בעייתיות? אני שואל מהסיבה שיש כבר מקומות שאני יודע שזקוקים לעובדים בהקדם ואיני רוצה להפסיד עבודה לטובת העבודה הנוכחית.

פורסם

מעסיק יודע שעובד חדש נדרש לתת התראה 30 יום למעסיק הקודם. קשה לי להאמין שלא יקבלו אותך לעבודה חדשה בגלל זמן ההתראה.

המשך לחפש עבודה, ברגע שתמצא תוציא מכתב למעסיק הנוכחי עם התראה של שלושים יום.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם (נערך)

בכל מקרה החוק לצד העובד, גם אם בחוזה העבודה שלך היה כתוב שאתה צריך לתת חודשיים הודעה מוקדמת, זה לא תופס. יש תנאי העסקה בסיסים שלמעסיק אסור לגעת בהם. אם הוא רוצה להיות נחמד ולתת הודעה מוקדמת ארוכה יותר, זכותו, אך הוא לא יכול לדרוש זאת מהעובד.

היות ואתם מסכימים והיחסים טובים, פשוט הכנס את ההסכם למכתב.

פרט במכתב שתקופת ההודעה המוקדמת מסתיימת בתאריך X אבל אתה מסכים להשאר עד למציאת מחליף אלא אם תמצא עבודה לפני כן.

כך המכתב מבטא את מה שסכמתם, כולל הגמישות שאתה זקוק לה.

עריכה אחרונה על ידי Be roo
פורסם

לא מדוייק. אם אני חותם הסכם עבודה עם התראה ארוכה יותר אז זה מחייב אותי.

כמובן שלא להתחייב בכתב על זמן התראה ארוך יותר אלא להודיע על סיום בתאריך X ואם יתאפשר לך תהיה מוכן בהסכמה הדדית להמשיך עוד תקופה עד מציאת מחליף.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

לא מדוייק

זה מחייב את המעביד ולא מחייב את העובד גם אם הוא חתם על זה.

בשפת המשפטנים

מדובר בזכות קוגנטית שניתן רק לשפר אותה לטובת העובד

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

לגבי הודעה מראש זה לא אוטומטי כמו זכויות אחרות. אם מדובר בעובד זוטר בכר קרוב למינימום בית משפט לא יקבל את זה אבל אם מדובר בעובד קצת יותר בכיר והמעסיק טוען שהוא גם הסכים לשכר קצת יותר גבוה כדי להבטיח את ההודעה המוקדמת הארוכה בגלל חשיבות העובד במערכת בית משפט לרוב מקבל את זה.

הדוגמא הבולטת ביותר בנושא הם דווקא המורים שמחיוייבים להודיע עד ה 30.4 על עזיבה למרות שהמעביד מחוייב להודיע עד סוף מאי והעבודה מסתיימת בכלל ב 31.8

עריכה: ברור שאם אחתים עובד על הודעה מראש של שנה אף אחד לא יקבל את זה אבל אם אבקש מינימום חודש זה יתקבל.

פורסם (נערך)
לא מדוייק

זה מחייב את המעביד ולא מחייב את העובד גם אם הוא חתם על זה.

בשפת המשפטנים

מדובר בזכות קוגנטית שניתן רק לשפר אותה לטובת העובד

לא חושב שאגיע במצב הזה לבית משפט, כי אנחנו מסיימים את תקופת העבודה בהבנה (למרות הקושי של המעביד להיפרד ממני והקושי שלו למצוא לי מחליף)

אשמח לאיזה ניסוח טוב של הסעיף הנ"ל. שהתאריך סיום עבודה יהיה x ובמידה ויתאפשר לי אמשיך לעבוד עד למציאת עבודה חדשה/עובד חדש וללא התחייבות מצידי. שזה יהיה להם ברור שלא אנגן לפי החליל שלהם במידה ולא מוצאים עובד.

עריכה אחרונה על ידי tomy669
פורסם

נהג לילה

דוגמה אחת למצב שתיארת שבית המשפט קיבל זאת.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

פות"ש

לא ברור לי הרצון שלך

אתה רוצה לעזוב ולמצוא מקום חדש, המעביד רוצה שתיתן לו יותר מחודש

מתאים לך? יפה

תן לו הודעה בע"פ כדי שיתחיל לחפש מחליף ובבוא הרגע בו מצאת עבודה חדשה או נמצא לך מחליף, מה שבא קודם, תן למעביד את ההודעה של החודש.

בדוק כמובן שזה מתאים גם למעביד.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

ישה, אני ניכיתי לעובד הודעה מראש אחרי שעזב בניגוד להסכם (ההסכם היה שאחרי 6 חודשי עבודה הוא חייב לתת הודעה מראש של חודש לפחות. האיש היה מפעיל מכונה שהכשרתי על חשבוני). הוא עזב אחרי 11 חודשים בהתראה של שבועיים וכשאיים בתביעה שלחתי אותו להתייעץ בהסתדרות. שם נאמר לו שלא יעזור לו ושהיה צריך לתת את החודש)

פורסם

יש חישוב של ימי הודעה מראש.

עם מעל שנה זה חודש. מעל שנתיים זה חודש+ כמה ימים

חצי שנה זה שבועיים ועל כל חודש שעבר עוד 2.5 ימים.

פורסם
ישה, אני ניכיתי לעובד הודעה מראש אחרי שעזב בניגוד להסכם (ההסכם היה שאחרי 6 חודשי עבודה הוא חייב לתת הודעה מראש של חודש לפחות. האיש היה מפעיל מכונה שהכשרתי על חשבוני). הוא עזב אחרי 11 חודשים בהתראה של שבועיים וכשאיים בתביעה שלחתי אותו להתייעץ בהסתדרות. שם נאמר לו שלא יעזור לו ושהיה צריך לתת את החודש)

חבל שהאיש עימו התייעץ לא מבין את החוק.

יש חישוב של ימי הודעה מראש.

עם מעל שנה זה חודש. מעל שנתיים זה חודש+ כמה ימים

חצי שנה זה שבועיים ועל כל חודש שעבר עוד 2.5 ימים.

למה להמציא חוקים

עובד במשכורת זכאי להודעה מוקדמת לפיטורים, כמפורט להלן:

(1) במהלך ששת חודשי עבודתו הראשונים - של יום אחד בשל כל חודש עבודה;

(2) במהלך התקופה החל בחודש השביעי לעבודתו עד תום שנת עבודתו הראשונה - של 6 ימים, בתוספת של יומיים וחצי בשל כל חודש עבודה בתקופה האמורה;

(3) לאחר שנת עבודתו הראשונה - של חודש ימים.

[TABLE]

[TR]

[TD][TABLE=width: 100%]

[TR]

[TD]הודעה מוקדמת לפיטורים לעובד בשכר

[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

4. עובד בשכר זכאי להודעה מוקדמת לפיטורים, כמפורט להלן:

(1) במהלך שנת עבודתו הראשונה - של יום אחד בשל כל חודש עבודה;

(2) במהלך שנת עבודתו השניה - של 14 ימים, בתוספת של יום אחד בשל כל שני חודשי עבודה בשנה האמורה;

(3) במהלך שנת עבודתו השלישית - של 21 ימים, בתוספת של יום אחד בשל כל שני חודשי עבודה בשנה האמורה;

(4) לאחר שנת עבודתו השלישית - של חודש ימים.

ניתן כאמור להאריך את התקופה בהסכם אם זה לטובת העובד כלומר שהמעביד יהיה מחוייב לתת הודעה מוקדמת של חודשיים במקום חודש. אבל לא הפוך.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
חבל שהאיש עימו התייעץ לא מבין את החוק.

למה להמציא חוקים

עובד במשכורת זכאי להודעה מוקדמת לפיטורים, כמפורט להלן:

(1) במהלך ששת חודשי עבודתו הראשונים - של יום אחד בשל כל חודש עבודה;

(2) במהלך התקופה החל בחודש השביעי לעבודתו עד תום שנת עבודתו הראשונה - של 6 ימים, בתוספת של יומיים וחצי בשל כל חודש עבודה בתקופה האמורה;

(3) לאחר שנת עבודתו הראשונה - של חודש ימים.

[TABLE]

[TR]

[TD][TABLE=width: 100%]

[TR]

[TD]הודעה מוקדמת לפיטורים לעובד בשכר[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

4. עובד בשכר זכאי להודעה מוקדמת לפיטורים, כמפורט להלן:

(1) במהלך שנת עבודתו הראשונה - של יום אחד בשל כל חודש עבודה;

(2) במהלך שנת עבודתו השניה - של 14 ימים, בתוספת של יום אחד בשל כל שני חודשי עבודה בשנה האמורה;

(3) במהלך שנת עבודתו השלישית - של 21 ימים, בתוספת של יום אחד בשל כל שני חודשי עבודה בשנה האמורה;

(4) לאחר שנת עבודתו השלישית - של חודש ימים.

ניתן כאמור להאריך את התקופה בהסכם אם זה לטובת העובד כלומר שהמעביד יהיה מחוייב לתת הודעה מוקדמת של חודשיים במקום חודש. אבל לא הפוך.

פותח השרשור כותב על זה שהוא רוצה להתפטר, לא שמפטרים אותו

עובד במשכורת חודשית

• עובד בעל ותק של שנת עבודה אחת ואילך מחויב למתן הודעה מוקדמת של חודש ימים.
  • עובד בעל ותק של פחות משנת עבודה מחויב למתן יום הודעה מוקדמת בגין כל אחד מ-6 חודשי העבודה הראשונים, ויומיים וחצי בגין כל חודש נוסף.

דוגמה:

עובד במשכורת חודשית בעל ותק של 4 חודשים המעוניין להתפטר:

• בגין כל אחד מ-4 חודשי העבודה הוא מחויב למתן יום אחד של הודעה מוקדמת, כלומר 4 ימים.
  • המשמעות היא שהעובד מחויב להודיע בכתב על התפטרותו 4 ימים קלנדריים מראש.

דוגמה:

עובד במשכורת חודשית בעל ותק של 11 חודשים המעוניין להתפטר:

• בגין כל אחד מ-6 חודשי העבודה הראשונים הוא מחויב למתן יום אחד של הודעה מוקדמת, כלומר 6 ימים.
  • בגין כל אחד מ-5 החודשים האחרונים (חודשים 11-7) הוא מחויב למתן 2.5 ימים של הודעה מוקדמת, כלומר 12.5 ימים - ‏ 2.5 X‏ 5.
  • סך כל ימי ההודעה המוקדמת יהיה 18.5 ימים - ‏ 6 +‏ 12.5.
  • המשמעות היא שהעובד מחויב להודיע בכתב על התפטרותו 18.5 ימים קלנדריים מראש.

פורסם (נערך)

^^^

תנאי ההודעה המוקדמת בחוק זהים בין עובד למעביד.

הודעה מוקדמת להתפטרות

5. הוראות סעיפים 3 ו-4 יחולו, בשינויים המחויבים לפי הענין, על הודעה מוקדמת להתפטרות.

לכן מה שכתבת בהודעה הקודמת מספר 11 לא נכון

עריכה אחרונה על ידי ישה

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

ישנה פסיקה של בית המשפט שהחוק הוא שקובע ולא הסכם בין המעביד לעובד.

Sent from my Redmi 3S using Tapatalk

• תוכן חדש...