Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3332 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
יש לך סתירה פנימית.

אם אתה מבין, אתה יודע שזה אוטו לא טוב, אז למה שהוא ירשים אותך?

יפה שאתה מוצא סתירה פנימית בשיקולים הסובייקטיביים והאישיים לגמרי שלי. עבורי יהיה חתיכת V, עצמי לחלוטין, לרכוש מזראטי. גם אם 550 תהיה מכונית טובה יותר.

לקנות מכונית בגלל סיפורים, שכל הקשר ביניהם לבין המוצר שקנית זה שיש להם את אותו השם ואותו סמל?!

בחייאת?!

חלק יעדיפו רכב בגלל מולטימדיה, חלק בגלל התנהגות כביש, וחלק בגלל נחשקות מותג. בין אם בזה שהמותג יוקרתי, ובין אם בהילה שהוא משדר, לרבות הילת עבר. לא לכולם אותם השיקולים. עובדה שאנשים קונים ספייס סטאר כשיש חלופות עדיפות (לדעתי), ועובדה שאנשים קונים גיבלי, כשיש חלופות עדיפות (לדעתך, ובמידה מסויימת גם לדעתי).

זה כמו לזמן איזה אלמוני לנבחרת, כי ההורים קראו לו 'מראדונה'.

בקבוצת האוהדים של הפועל חיפה שיחק עד לא מזמן, וכיכב, חלוץ בשם דיאגו מראדונה דיבי. הוא אולי לא הגיע לליגת העל, אבל בהחלט נהיה כדורגלן, וכבש בצרורות.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תגובות 115
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
ספורטיבו, כנראה שלא הייתי ברור מספיק - השוותי את הגראן טוריסימו לקמארו, התאוצות דומות עם פיגור זניח של הקמארו מול האיטלקיה (אני יודע שבעבורך כל מאית השניה היא עולם ומלואו - לנהג הרגיל ההפרש זניח).

אני לא יודע באיזו גרסה נהגת, אם מדובר על הבסיסית בעלת 405 כ"ס, ובהנחה שמדובר על קמארו V6 (זה מה שקיים בארץ), אזי הביצועים די דומים. אם נהגת בגרסה החזקה יותר של הגראן טוריזמו - 460 כ"ס - שם פער הביצועים מוחשי יותר. בכל אופן, אם באמת היית יודע, אז היית יודע שלא מאית השנייה מעניינת אותי.

טרן אין ודיוק של ההגה - הקמארו הרשימה אותי יותר מהאיטלקיה אבל לזכות הגראן טוריסימו אציין שברכב הספציפי עליו נהגתי היו דפיקות מכיוון המתלים שלהערכתי פגמו ביציבות הכיוונית של הרכב ובניהוג שלו.

מצד אחד, נהגת ברכב פגום מה שמציב את ההתרשמות מהרכב תחת סימן שאלה מלכתחילה. מצד שני, הקמארו בהחלט הרשימה גם אותי לטובה.

בכל אופן, הגראן טוריזמו מציעה סט יכולות ומאפיינים מרשים מאוד. הקמארו רחוקה מאוד משם. אני חושב שאפשר להפסיק עם ההשוואה הלא רלוונטית הזו.

ואגב, הדיון כאן הוא בכלל על מזראטי גיבלי.

מנוע - דומה מאוד, בשתי המכוניות מנוע אטמוספרי שמזיז את הבהמה שרתומה אליו רק בסל"ד גבוה, מנוע שדורש עבודה כדי לקבל נסיעה מהירה.

סאונד - אצל שתיהן בוקע צליל דומה מהאגזוז, אמנם פסלו אותי בבחינות הקבלה לפילהרמונית בשל אזני הפח שלי אבל למיטב התרשמותי אין הבדל משמעותי בצליל.

כאן המקום לציין במאמר מוסגר שהצלילים האלה ישבו בול על החוויה שבנסיעת מבחן בכלי הרכב האלה, ולאותו היום ולאותה נסיעה זה בדיוק מה שנדרש.

באותה מידה יכלת לרשום כי לשני הרכבים יש 4 גלגלים ודוושת תאוצה ולכן הם מאוד דומים.

לגבי המנוע, זה במזראטי חזק יותר אך הרכב כבד יותר (גראן טוריזמו מול קמארו).

לגבי סאונד, כפי שציינתי, גם מול גיבלי בסיסית עם מנוע V6 אין לקמארו שום דבר להגיד לאיטלקיה. הצליל של שבוקע מגראן טוריזמו הוא כבר לפחות 2 ליגות מעל הגיבלי - בכל זאת מנוע אטמוספרי מול מוגדש - ועצם הניסיון להגיד כאילו הוא דומה לצליל המנוע בקמארו הוא מצחיק.

מחיר - במחיר של גראן טוריסימו חדשה אתה קונה שלוש מכוניות כמו הקמארו ועדיין נשאר עם עודף קטן.

מכיוון שמזראטי מציעה סט יכולות ומאפיינים אשר הקמארו אינה מציעה, זו השוואה לא רלוונטית.

ספורטיבו, ברור שזה לא הכל שחור לבן, מדובר בחבילה כוללת של רכב עם יכולת ואבזור ובמחיר שאמור לשקף תמורה הוגנת לכסף.

בהינתן כך, נתוני המכירות הם אמד לא רע למה שחושב הציבור על התמורה המתקבלת.

כשזוכרים שלפני שנתיים לערך 17 מכוניות כאלה הועברו למגרשים כדי שימכרו כ'יד שנייה אפס קילומטרים', אז מבינים שאכן לא הכל שחור-לבן אבל במקרה הזה קרובים הרבה יותר אל השחור מאשר אל הלבן.

1. מה שהיה לפני שנתיים לא רלוונטי וממילא זה נבע בעיקר עקב התנהלות היבואן באותו זמן. היום דברים השתנו וגם המכירות השתנו.

2. רכבי 0 ק"מ במגרשים תוכל למצוא מכל המותגים, כולל ב.מ.וו או אאודי, ובערימות.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם (נערך)

בכל אופן, הגראן טוריזמו מציעה סט יכולות ומאפיינים מרשים מאוד. הקמארו רחוקה מאוד משם. אני חושב שאפשר להפסיק עם ההשוואה הלא רלוונטית הזו.

לגבי סאונד, כפי שציינתי, גם מול גיבלי בסיסית עם מנוע V6 אין לקמארו שום דבר להגיד לאיטלקיה. הצליל של שבוקע מגראן טוריזמו הוא כבר לפחות 2 ליגות מעל הגיבלי - בכל זאת מנוע אטמוספרי מול מוגדש - ועצם הניסיון להגיד כאילו הוא דומה לצליל המנוע בקמארו הוא מצחיק.

מכיוון שמזראטי מציעה סט יכולות ומאפיינים אשר הקמארו אינה מציעה, זו השוואה לא רלוונטית.

רכבי 0 ק"מ במגרשים תוכל למצוא מכל המותגים, כולל ב.מ.וו או אאודי, ובערימות.

שלוש הערות ברשותך:

1. מכיוון שהנתונים הדינמיים של הקמארו והגראן טוריסימו דומים, כמוו גם התנהגות הרכב בפניות - אז ההשוואה ביניהן איננה מופרכת כלל ועיקר.

2.לעניין הסאונד שכל כך מטריד אותך, ישנו חבר פורום בהונג קונג - עידן82 - בעל ניסיון רב בשינוי צלילי מפלט. אני בטוח שהוא ישמח לסייע בידך ולהראות לך שאיך החלפת דוד אחורי בקמארו תשנה את צליל הפליטה מהקצה אל הקצה.

בהשקעה זניחה תוכל להגיע לכל צליל שתחפוץ בו.

3. לכל יבואן ישנן מכוניות לא מכורות שמגיעות לסוחרי רכב. השאלה היא מה אחוז המכוניות מתוך הסך הכל שיובא שמועברות לתהליך הזה.

להערכתי מזארטי שברו שיא שיחזיק מעמד לעוד הרבה-הרבה שנים.

לסיכום - לטעמי המכוניות האלה דומות מאוד מבחינה דינמית, אבל בהחלט אשמח לשקול מחדש את העניין במיוחד לאור האמירה שלך שהן אינן בנות השוואה.

האם אתה מוכן לטובתי ולטובת עוד כמה גולשים בפורום להסביר למה? אנא בלי ססמאות ריקות - מבקש שתסביר לי עניינית איך מצדיקים את העלות העודפת של המזארטי.

עריכה אחרונה על ידי dorki
פורסם

דורקי, לא אלה השאלות. השאלה האמיתית היא למה דווקא בכל מה שנוגע לרכבים איטלקיים יש דחף גורף להראות שלא הכצעקתה, שיש אלטרנטיבות, שאפשר לקנות קמארו/מאזדה3/ספייס סטאר בשליש מחיר ולקבל אותו הדבר? מה פשר העניין הזה? למה דווקא שם נכנסים ביטויים כגון "צאן מרעית" וכו'? מה הכאב הרב?

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
שלוש הערות ברשותך:

1. מכיוון שהנתונים הדינמיים של הקמארו והגראן טוריסימו דומים, כמוו גם התנהגות הרכב בפניות - אז ההשוואה ביניהן איננה מופרכת כלל ועיקר.

2.לעניין הסאונד שכל כך מטריד אותך, ישנו חבר פורום בהונג קונג - עידן82 - בעל ניסיון רב בשינוי צלילי מפלט. אני בטוח שהוא ישמח לסייע בידך ולהראות לך שאיך החלפת דוד אחורי בקמארו תשנה את צליל הפליטה מהקצה אל הקצה.

בהשקעה זניחה תוכל להגיע לכל צליל שתחפוץ בו.

3. לכל יבואן ישנן מכוניות לא מכורות שמגיעות לסוחרי רכב. השאלה היא מה אחוז המכוניות מתוך הסך הכל שיובא שמועברות לתהליך הזה.

להערכתי מזארטי שברו שיא שיחזיק מעמד לעוד הרבה-הרבה שנים.

לסיכום - לטעמי המכוניות האלה דומות מאוד מבחינה דינמית, אבל בהחלט אשמח לשקול מחדש את העניין במיוחד לאור האמירה שלך שהן אינן בנות השוואה.

האם אתה מוכן לטובתי ולטובת עוד כמה גולשים בפורום להסביר למה? אנא בלי ססמאות ריקות - מבקש שתסביר לי עניינית איך מצדיקים את העלות העודפת של המזארטי.

1. אז לא חבל היה לזרוק כסף על 440? היית לוקח קמארו וסוגר עניין.

2. אפשר גם לשפר מנוע, מתלים ועוד. איך זה רלוונטי?

בכל אופן, סתם שתדע: מזראטי מאוד קנאים לסאונד שלהם, עד כדי כך שהם עובדים עם אנשי מקצוע מ"לה סקאלה" (לא צריך להסביר מה זה "לה סקאלה", נכון?)

אני אישית מעולם לא נתקלתי בקמארו שנשמעת כמו מזראטי.

אגב, מקודם ציינת כי בשני הרכבים הסאונד בוקע מן האגזוז וכו' - האם זה בניגוד לב.מ.וו, שם זו הקלטה שבוקעת מהרמקולים?

3. על אילו נתונים אתה מבסס את ההערכה שלך? סתם, מעניין.

-------------------------------------------------

למה לדעתי מזראטי יותר ייחודית מקמארו?

ככה from the top of my head: עיצוב חוץ ופנים, צליל, התנהגות, צליל, אקסקלוסיביות, צליל. ויודע מה? אפילו הסמל בחזית.

לבסוף, גם בהתנהגות יש לא מעט הבדלים. צריך לנהוג את הרכבים כנדרש כדי להרגיש את כולם.

כעת ברשותך, האם תוכל להסביר לנו במה עדיפה סדרה 4 ו-6 על קמארו?

נ.ב. הגיבלי מקנה תחושה יותר טבעית ונשלטת בהחלקות כח. היא גם יוצאת ממש בקלות, בין היתר בזכות ה-LSD הסטנדרטי (בארץ, בקמארו אין בכלל).

פורסם

יש אלטרנטיבה איטלקיה בפחות כסף.

למה לקנות ספורט סאלון, שמצטיינת בספורט ונכשלת בשאר (כולל מרווח מאחור, שזו חצי מההצדקה של מכונית סאלון, ובגימור, שזה החצי השני), כשאפשר לקנות ספורט-סדאן הכי טובה שיש היום בשוק, שהיא גם איטלקיה (אם זה חשוב לך)?

אני מבין את הבחירה בדינמיות על חשבון כל דבר אחר (לגמרי), אבל אם זה מה שחשוב, אז קונים ג'וליה QV, ולא ממותה, שיחסית לסיגמנט היא ספורטיבית.

וכן, לקבל איכות גימור כמו שרואים בגיבלי, ברכב שעולה כך, זה ביזיון. כל הצידוק של סיגמנט הסאלון (שביננו, אין לו כמעט צידוק יותר), זה הפאר. אם אין את זה, אז... נו, למה לא ג'וליה?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)

למה לקנות ספורט סאלון, שמצטיינת בספורט ונכשלת בשאר (כולל מרווח מאחור, שזו חצי מההצדקה של מכונית סאלון, ובגימור, שזה החצי השני), כשאפשר לקנות ספורט-סדאן הכי טובה שיש היום בשוק, שהיא גם איטלקיה (אם זה חשוב לך)?

אני מבין את הבחירה בדינמיות על חשבון כל דבר אחר (לגמרי), אבל אם זה מה שחשוב, אז קונים ג'וליה QV, ולא ממותה, שיחסית לסיגמנט היא ספורטיבית.

וכן, לקבל איכות גימור כמו שרואים בגיבלי, ברכב שעולה כך, זה ביזיון. כל הצידוק של סיגמנט הסאלון (שביננו, אין לו כמעט צידוק יותר), זה הפאר. אם אין את זה, אז... נו, למה לא ג'וליה?

נהגתי רק בג'וליה "הפשוטה" ולא במזארטי, אבל ללא ספק הייתי הולך על הג'וליה QV אם היה לי את הסכום הזה ביד. רכב סקסי, פרקטי, יפיפה, קרבון, ביצועים מעולים, מנגן סימפוניות ומה לא. באמת רכב מוצלח לפי כל מבחן שראיתי וגם אלו שראיתי פנים מול פנים הרשימו מאוד.

אני חושב שבמזארטי בנו יותר מידי על המשיכה שבסמלון במקום להשחיז את הרכב עצמו. גם אלפא היו בסרט הזה עם הג'ולייטה והמיטו ואז הבינו ש-You can fool some people some time, but you can't fool all the people all the time ובנו מחדש את המותג עם רכבים רציניים כמו ה-4C, ג'ולייה וסטלביו.

נקווה שגם מזארטי יעשו ריענון למוצרים שלהם, כרגע יש להם מבחר רכבים מזדקנים שכבר לא עומדים בתחרות.

ד"א, מה קורה בהסכם הגירושים? מזארטי נשארת בפיאט או הולכת עם פרארי?

עריכה אחרונה על ידי HyperViper

מאזדה מיאטה 2008 משופרת לנפש

פורד פיאסטה 2016 למבצעים מיוחדים

פורסם

לאור הקביעה הנחרצת שלך אני חייב לשאול: נהגת במזראטי או שאתה מתבסס על ה"פרובוקציה לשם החשיפה" של הבלוגר הזה?

פרארי הופרדה מ-FCA, למרות שתכל'ס זה היה תרגיל פיננסי (מוצלח) של העברה מכיס לכיס.

אם מקודם הבעלים של פרארי הייתה FCA והבעלים של FCA היא קבוצת EXOR, אז כעת פרארי נמצאת בבעלות EXOR.

מזראטי נשארת תחת FCA.

פורסם

אני אישית הייתי לוקח ג'וליה תלתן בלי לחשוב פעמיים, אבל אני גם יכול להבין את מי שיעדיף את הגיבלי.

לגבי הסרטון, ממליץ לקחת אותו עם משטח סוגת (מלח).

לסיום, כמו שאומרים: תנהג, תבין.

פורסם
דורקי, לא אלה השאלות. השאלה האמיתית היא למה דווקא בכל מה שנוגע לרכבים איטלקיים יש דחף גורף להראות שלא הכצעקתה, שיש אלטרנטיבות, שאפשר לקנות קמארו/מאזדה3/ספייס סטאר בשליש מחיר ולקבל אותו הדבר? מה פשר העניין הזה? למה דווקא שם נכנסים ביטויים כגון "צאן מרעית" וכו'? מה הכאב הרב?

תראה, אני לגמרי מקבל את הגישה שלך כפי שכתבת מקודם, שאתה יודע שישנן טובות יותר אבל זה מה שמרגש אותך.

לשאר האנשים שאינם מבינים כמוך ולא מצליחים להבין לאן הולכת הפרמיה המכובדת שנדרשת על הרכב הדיון הזה חשוב.

אגב, ממך ציפיתי שתשכיל להישאר בתחום הענייני ולא לגלוש ממנו, תרגע.

פורסם

אני רגוע והאמת היא שלא אני הוצאתי את הדיון מהקשרו, שהוא מזראטי. אני באמת מתקשה להבין למה נקודת המוצא היא שאנשים בורים ולא מודעים. לרוב מי שקונה את המכוניות האלה הם אנשים מבוגרים וכאלה שאינם דלי ממון.

Sent from my MI 5 using Tapatalk

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לאור הקביעה הנחרצת שלך אני חייב לשאול: נהגת במזראטי או שאתה מתבסס על ה"פרובוקציה לשם החשיפה" של הבלוגר הזה?.

כמו שנאמר כבר בפוסט, אלו לא מכוניות שנרכשות משיקולים פרקטיים אלא אמוציונליים והקלשון לא עושה לי את זה.

מעבר לזה על פניו הג׳ולייה עושה רושם של חבילה שלמה בהרבה.

כמובן שכל הדיון הזה מ א ו ד תיאורטי כי אין לי 800 אש״ח מיותרים.

מאזדה מיאטה 2008 משופרת לנפש

פורד פיאסטה 2016 למבצעים מיוחדים

פורסם

דורקי שאל שאלות לגיטימיות, אז א י אנסה לענות.

אם לקחת את הקמארו כמתחרה לגראן טוריסמו, אז זאת כמובן צריכה להיות גרסת הV8. מנוע V6 ברכב שרירים אמריקאי הוא לא לעניין, זה נוגד את כל הקונספט של הרכב, בערך כמו גיר אוטומטי באלפא ישנה. המזראטי מציעה איכות חומרים מאד גבוהה וכפועל יוצא יותר יקרה, היא מורכבת ידנית ועוברת שיוף ידני עם מכונה כמו במכון דיטיילינג, תהליך הצביעה הוא אחר. כמו כן היא מיוצרת בכמויות קטנות. המנוע בעל חלקים יותר יקרים. וכמובן יש פרמייה גבוהה על השם.

בכלל, מכוניות אמריקאיות בכלל, ורכבי השרירים בפרט תמיד הציעו תמורה לא פחות ממדהימה לכסף, במיוחד אם משווים ליצרנים האירופאיים. איך הם השיגו ומשיגים את זה? לא יכול לתת תשובה מדויקת, אבל אני מאמין שמדובר על תהליכי ייצור הרבה יותר אפקטיביים ורווח יותר קטן פר יחידה.

אני מודה, שהיום אין טעם לקנות רכבים אירופיים מהרמות הגבוהות, ולא משנה מאיזה יצרן, מכיוון שהן לא מציעות שום ערך מוסף חוץ מהשם. שימו לב איך התייקרו הרכבים האלה ב10-15 השנים האחרונות. היצרנים יודעים שמה שמעניין את הלקוחות זה פוזה, אז מייצרים משהו, מדביגים עליו סמל, עושים שטיפת מוח טובה ושלום על ישראל.

הידעתם שכדי לעשות כיוון פרונט למזראטי 4200 GT צריך מכשור מיוחד ו5 שעות? זה באמת היה רכב מיוחד שהצדיק את הפרמייה היחסית צנועה, כי הרכב עמד בציפיות המסורתיות מהיצרן, אבל הגראן טוריסמו וה.ב.מ.וו והמרצדסים למיניהם חוץ ממחיר מנופח לא נותנות דבר שלא נותנת נניח מוסט אנג 5.0 ליטר, ועוד היא מוצעת עם גיר רגיל.

ואותי גם מעניין (בליציניות) מדוע בחרת בב.מ.וו ולא במקבילה אמריקאית שבמחיר הרבה יותר נמוך,מעניקה תמורה הרבה יותר גבוה?

אלפא, מעלה את הדופק

alfa 164 Super V6 96', alfa 33 1.7 I.E

alfasud Sprint QV ,alfa 159 JTDm

'Lincoln Navigator 5.4 V8, Volga GAZ-24 74

פורסם
המזראטי מציעה איכות חומרים מאד גבוהה וכפועל יוצא יותר יקרה, היא מורכבת ידנית ועוברת שיוף ידני עם מכונה כמו במכון דיטיילינג, תהליך הצביעה הוא אחר

אז זהו, שבגיבלי יש חלקים ממשפחתיות של קרייזלר, כמו שמראים בסרטון, וזה מעליב (או אמור) את קהל היעד.

אבל כן, כמו שעולה מדבריך, הסיגמנט כולו די איבד את הצידוק שלו, עם העלייה באיכות, בגודל, והשיפור באבזור ובבידוד הרעשים של מכוניות מסיגמנטים צנועים יותר.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...