Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3295 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

בשבועות האחרונים מצטברים לי כתמים צהובים במכסה המנוע ובגג. צבעם בהיר, צורתם אמורפית, קוטרם בממוצע כ 5 מ"מ. זה לא מדובר בכתמים הכתומים שנוצרים מחניה מתחת לעץ.

הם מאוד מעצבנים - צריך לשפשף חזק כדי להוריד אותם (אך עם פלסטלינה יורדים בקלות).

העניין הוא - שאני חונה אך ורק מתחת לשמיים הפתוחים. אין שום דבר שיכול להכתים את הרכב (עצים, פחי זבל) ברדיוס של 20 מטר מהרכב. זה משגע אותי. כבר כמה שבועות שכל פעם אני מוריד וזה מצטבר שוב. אני גר בבאר שבע כבר כמה שנים, ולא היתה לי עוד תופעה כזאת, רק בשבועות האחרונים. מישהו יודע מה זה יכול להיות?

(הדבר היחיד שאולי זה יכול להיות זה אתר בניה בערך 50 מטר מהחניה. אבל 1. הוא פעיל כבר כשנה 2. זה לא כתמים שחורים או נקודתיים של חומר שמתפזר, נראה לי פחות סביר). אם זה יעזור אעלה תמונה

תודה

פורסם

הבעיה היא לא להוריד אותם, יש לי איך. אלא שאני צריך להוריד אותם כל שבוע מחדש. זה פשוט לא נראה לי סביר, אני באמת לא מבין ממה זה נגרם. (וזה קורה בחניה בוודאות. זה מצטבר גם בימים שהרכב לא נוסע). מדובר בחניה מתחת לשמיים, בין בנייני מגורים - לא מוצא חשוד מיידי (ואני גר באותו מקום חצי שנה עד שזה התחיל)

פורסם

יש בנייה באזור?

משאיות שעוברות באופן קבוע באזור?

עריכה: פיספסתי את זה שיש בנייה באזור שלך.

אולי גם מפעלים בסביבה שפולטים עשן וגזים.

פורסם (נערך)

הבניה היא כ 50-70 מטר מהחניה ומפרידים בניינים בין החניה לאתר (מלבד מרווח של כעשר מטר בין הבניינים). אתפלא אם זו הסיבה. משאיות לא עוברות, זה חניון שלא על הכביש. אין מפעלים קרובים.

מה שכן שאני צמוד לסורוקה, ויש קרוב (אותו מרחק כמו האתר או טיפה יותר, אבל בלי בניינים שמפרידים) או גנרטור או מערכת מיזוג אוויר מרכזית שעושה קצת רעש ופולטת עשן לפעמים (או שזה אדים בכלל כי רואים רק כשקר נדמה לי). אבל גם הוא היה סמוך אלי כבר חצי שנה ללא בעיות.

עריכה אחרונה על ידי היו זמני בומבה
פורסם

אם הרכב שלך בצבע לבן, התיאוריה שלי היא שאלו חרקים (זבובים בעיקר) שמפרישים את החומר הזה (הצואה שלהם כנראה) על הרכב.

אני רואה את זה הרבה על הרכב שלי כשאני מגיע לסופ"ש למושב, ושם בשעות היום יושבים על הרכב מאות זבובים. כשאני בסביבה עירונית (בבית), אין כמעט זבובים וגם הכתמים לא מופיעים כלל.

פורסם

אם רכבך הוא בצבע לבן, הסבירות הגבוהה ביותר שמה שאתה רואה זה התחלת החלדה מתחת ללכה כתוצאה של סגסוגת מתכת מרפידות בלמים מכלי הרכב בכביש. פלסטלינה לא תפתור את הבעיה לאורך זמן שכן היא גודעת את ראש המתכת אבל מה שנשאר נעוץ בתוך הלכה ממשיך להחליד, הפתרון כפי שדניאל המליץ הוא ממיס מתכות כל שהוא וכדי שההחלדה לא תחזור על עצמה, תבצע סוג כל שהוא של הגנה (עדיפות לציפוי קראמי) שכן אוטמים למיניהם אינם עמידים ב200 מעלות (חום חלקיק המתכת שהתפרק מדיסקית הרכב וננעץ לך בצבע)

פורסם

תודה על התשובה. שכחתי לומר פרט אחד: הכתמים האלה מצטברים על משטחים אופקיים בלבד. כאשר כמעט כולם על הגג ומכסה המנוע. בדלתות למשל אין כלום. ככה שזה אומר שמה שזה לא יהיה - מגיע מהשמיים.

בכל אופן, בשבועיים האחרונים התופעה מעט התמתנה. אבל עדיין קיימת ומעצבנת. היום אעלה תמונה.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

אז למה אין לו צוף גם על מכסה תא מטען? זה לא מהשמיים, כפי שאמרתי כל המכוניות הלבנות סובלות מהבעיה של סגסוגות מתכת מרפידות הבלם והן מרוכזות ב 90% במכסה הקדמי והגג בגלל תנועתם האוירודינמית שהרכב מייצר, הן עולות כלפי מעלה ויורדות בזוית חדה על הרכב שנוסע מאחוריהן.

• תוכן חדש...