Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חווית הטסט השנתי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7793 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב אז ככה, היום הלכתי להעביר את הdl טסט, הכל היה אחלה עד שהגעתי לדלפק הקבלה והבחורה הנחמדה הזכירה לי שבגלל שהאוטו מודל 88 צריך להביא אישור בלמים , מכאן הכל התחיל להסתבך כי אני לא מכיר אף מוסך , את הטיפולים השוטפים אני עושה לבד , אז נכנסתי למוסך שקרוב למכון הרישוי (מוסך הלב) אזור תעשייה בחדרה .בקיצור איזה מוסך לא ינצל הזדמנות לעשות קצת כסף אז על ביקה הוא לוקח 150 ש"ח . הרפידות הקדמיות היו לדעתי עוד סבירות אבל לא לדעת בעל המוסך אז הוחלפו הרפידות , אני אישית ציפיתי שבגלל שעשיתי אצלו את העבודה אז יוריד את הבדיקה , אבל לא, והשחילו לי בכיף 360 ש"ח אחרי מ"עמ. בקיצור טיפ קטן להגיע כבר אם אישור בלמים ממקןם שאתם מכירים וסומכים עליו.

בתום הבדיקה הליקויים היו בפליטת הco היה 4.2 אחוז במקום 3.5 בקירוב, ופנס אחד שאני כבר מזמן שמתי לב שוא לא מאיר כמו השני, העניין הוא שבאשדוד לא בודקים את האורות במכשיר אז בשנה שעברה כשקניתי את האוטו לא הייתה לי בעיה כזאת.את הco כיוונו לי במקום משהו שלא היה לטעמי כי עשו את זה בלי שום מכשיר, הוא פשוט לקח מברג שיחק עם הרגים בקרבורטור וזהו חתם .לגבי הפנס החלטתי לבוא הביתה כדי לפרק אותו ולנקות הבעיה היא שהזכוכית דבוקה לחלק הפלסטי וכשניסיתי להפריד ביניהם הכל התפורר לי בידיים גם הזכוכית וגם הפלסטיק שכבר היה שבור קצת ובגלל זה נכנס לכלוך ומים פנימה וגרומו לרפלקטור להחליד , טוב פנס חדש ו400 ש"ח הלכו להם.

מחר אחזור לבדיקה חוזרת וזהו.

אחרי שסיימתי עם הפנס היה לי עוד זמן אז החלטתי לנקות קצת דברים למשל שמתי לב מזמן שהמכסים של השסתומים תמיד מזיעים כשפירקתי את הצינורות של העדי שמן הם היו מלאים בג'יפה אז ניקיתי אותם (לכל בעלי הסובארו לא לקחהרבה זמן וכל אחד יכול לעשות את זה ) בטח לו יזיק.

אחת השאלות שהתעוררו בזמן העבודה זה באיזה מצב הבורג של כיוון ההצתה צריך להיות? אצלי הוא עד הסוף למטה כלומר במקסימום האם זה בסדר?

פורסם

(1)גש למכון קרבורטורים לכיוון ותאום נכון של המאייד.

רמת ה-CO ברכבך אמור לעמוד על כ-2.25% כאשר המאייד ומע' ההצתה תקינים.

(2)בורג כיוון המפלג בדר"כ בסובארו נמצא היכן שתארת, לכיוון ימין הרכב, או מס' מעלות חזרה.

כיוון/תאום וודאי ניתן לבצע באמצעות אקדח הצתה.

עמית

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

השאלה היא מה חדש תחת השמש?

את חוויותיך אני שומע כל יום מלקוחות שלי, שנכשלים על זיהום אוויר, וזאת לאחר זמן קצר בלבד לאחר

שביצעו אצלי שיפוץ קרבורטור, לשביעות רצונם, עם שיפור בתצרוכת דלק , ועם CO לפי הוראות יצרן,

ולפי תקן משרד התחבורה כמובן, חוזרים אלי, וללא שום בדיקה חוזרת , וכוון חדש מצידי,

אבל עם אישור בכתב שבוצע ה בדיקה וכוון מחדש, והCO עומד בדרישות , הפלא ופלא הרכב עובר טסט,והכוון פתאום תקין, או שהבוחן מתרצה לתחנוני הלקוח שלי, ורק לאחר שהוא סוגר את הכוון לגמרי,

הוא מעביר את הלקוח שלי טסט, אך הרכב מתחיל להשתנק להתכבות ולאכול דלק!!

מסקנה 19 שקל דמי הכשלה, או 50-100 שקל לכיס של הבוחן, הם המפתח לעבור טסט!!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

המקרה פה לא דומה לאלו שהנך מציג, צביקה.

במקרה החדרתי הנ"ל, הקריאה הראתה 4.2% CO, כאשר הנתון המקס' לשנתון 88' הוא 3.5%.

אי לכך היה צורך לכוון את המאייד, כמובן שהדרך בא נעשה הכיוון הוא גרוע וקלוקל, אך לא בכך עסקינן.

עמית

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

אי לכך היה צורך לכוון את המאייד, כמובן שהדרך בא נעשה הכיוון הוא גרוע וקלוקל, אך לא בכך עסקינן.

עמית

עמית כמובן שאני לא עושה הכללה, וכמובן לא האשמתי בפומבי , וציינתי שם של מכון טסט כלשהו,

הכותרת שלי הייתה : " מה חדש תחת השמש" והכוונה ליד הקלה של הבוחן על דברים שוליים, לעומת זלזול בדברים בטיחותיים, ושוב אני כמובן לא עושה הכללה!

בברכה

צביקה

פורסם
טוב אז ככה, היום הלכתי להעביר את הdl טסט, הכל היה אחלה עד שהגעתי לדלפק הקבלה והבחורה הנחמדה הזכירה לי שבגלל שהאוטו מודל 88 צריך להביא אישור בלמים , מכאן הכל התחיל להסתבך כי אני לא מכיר אף מוסך , את הטיפולים השוטפים אני עושה לבד , אז נכנסתי למוסך שקרוב למכון הרישוי (מוסך הלב) אזור תעשייה בחדרה .בקיצור איזה מוסך לא ינצל הזדמנות לעשות קצת כסף אז על ביקה הוא לוקח 150 ש"ח . הרפידות הקדמיות היו לדעתי עוד סבירות אבל לא לדעת בעל המוסך אז הוחלפו הרפידות , אני אישית ציפיתי שבגלל שעשיתי אצלו את העבודה אז יוריד את הבדיקה , אבל לא, והשחילו לי בכיף 360 ש"ח אחרי מ"עמ. בקיצור טיפ קטן להגיע כבר אם אישור בלמים ממקןם שאתם מכירים וסומכים עליו.

סליחה חביבי!!!

לא בסדר מצדך לכתוב על בעלי מוסכים בהכללות.

לכל מוסך יש את תעריף הבדיקה ,יכול אתה לעשות סקר מחירים .

אגב אני לוקח למשל על בדיקת בלמים 4 גלגלים+ ניקוי הבלמים וכיוון 100 ש"ח, כולל האישור בלמים.

יום אהבה שמח :roll:

נתי קובלנץ

מיתחם נמל ת"א מ1950

פורסם

מסקנה 19 שקל דמי הכשלה, או 50-100 שקל לכיס של הבוחן, הם המפתח לעבור טסט!!

בברכה

צביקה

ל-19 שקל הכשלה אני בהחלט מסכים, לשוחד לבוחן אני מאד מקווה שלא...

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
ל-19 שקל הכשלה אני בהחלט מסכים, לשוחד לבוחן אני מאד מקווה שלא...
צביקה אני מקווה שאתה לא מיתמם, וידוע לך שזה קיים!

אתה לא חייב להסכים , גם אני לא!

עמית

כן בכך עסקינן!

לדרך של הכיוון הקלוקל אני שואל מדוע, ולא לאחוז הCO שהוא כמובן מעל התקן( מעל 60 אחוז מכלי

הרכב , בישראל פולטים עשן יתר, מעל התקן וגורמים זיהום אוויר) !

בברכה

צביקה

פורסם

זה בדיוק העניין אם במכון טסטים לא עושים את הכיוונים לפי מכשיר מדוייק אז מה הקטע ועל מה משלמים בדיקה חוזרת עם לא על הדברים האלה.

ולצביקה, הקרבורטור אצלי ברכב עבר פרוק ונקוי בדיוק לפני שנה כשקניתי את המכונית והקטע המצחיק שהרכב עבר טסט בלי בעיה כאשר הקרבורטור היה יותר שחור מהלילה והרכב היה צריך לפחות שלוש התנעות בבוקר קר עד שהמנוע היה מניע, עכשיו אחרי הניקוי הכל היה מצויין נסעתי שנה בלי בעיות וכמו שאמרת אחרי שהאיש הנחמד שיחק עם הברגים בטוח יש שינוי כי אני מרגיש אותו בעבודת המנוע הלא סדירה כלומר עליות פתאומיות בסל"ד , ומן הסתם צריך עוד פעם לחזור למכון קרבורטורים לכיוונים כמו שצריך. אז עברנו טסט יופי , אבל צריך לחזור עוד פעם לכיוונים , האם אפשר לדעת מה העלות של כיוון קרבורטור?

פורסם

טוב הבוקר יצא לי להכיר את צביקה , אין ספק שזה אחד הזאבים הבודדים שעוד קיימים בארצנו הקטנה . יחס ללקוח, הבנה של מהות הבעיה לשורש , הסברים , בקיצור כבר הרבה זמן שלא נתקלתי באנשים כאלה.

הקרבוקטור עבר כיווני co וסל"ד. ונפרדנו כידידים .

וכל החברה שמתעסקים עם הספריי ניקוי , הרי אם כבר הגעתם למצב כזה שהאוטו לא מניע חשיבה הגיונית אומרת שקצת ניקוי קוסמטי עם ספריי לא תפטור את הבעייה וכמו שכתבו כאן לא פעם הבעייה רק מחמירה .

אז כחלק מישור הקו שהרכב עובר אחרי הקנייה אל תחסכו את הכסף הזה ותגשו לאדם שיודע מה הוא עושה , וזה יהיה פעם אחת ולתמיד .

פורסם

מצטרף לקודמי...

גם אני ביצעתי ניקוי וכיוון אצל צביקה והתוצאות - תענוג.

ישר כוח צביקה ותמשיך להיות יסודי כמו שאתה.

יוסי.

שום צבא שבעולם לא יעצור אותי מלעשות פרצלציה מהפרצוף של הקונצרטינה הזה...

• תוכן חדש...