Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3393 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שמע אין לך מה להתבחבש עם זה יותר מדי

בלי עומס - המחשב עובד

ברגע שמעמיסים על הספק - הוא קורס

לא קשה להבין איפה הבעיה

ספק בשביל המחשב שלך לא עולה 500

http://www.ksp.co.il?uin=25975

תתחדש

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מה הקשר לכבלים?

הוא מוציא את הכרטיס, הכל עובד חלק

מוסיף חזרה כרטיס מסך נוכחי או ישן, מחבר בדיוק כבל 6פין אחד = המחשב מתרסק תוך כמה שניות של FURMARK

כמה כבר אוויר חוסם הכבל המסכן הזה שאיתו המחשב נופל אבל בלעדיו עובד :roll:

זה לא רכב צרפתי, לא כזה מסובך לאבחן בעיית חשמל.

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם
שמע אין לך מה להתבחבש עם זה יותר מדי

בלי עומס - המחשב עובד

ברגע שמעמיסים על הספק - הוא קורס

לא קשה להבין איפה הבעיה

ספק בשביל המחשב שלך לא עולה 500

http://www.ksp.co.il?uin=25975

תתחדש

האם הכבלים מסודרים כמו שצריך בתוך המארז? לפעמים כבלים מבולגנים יכולים לעצור זרימה של אויר.

הכבלחם מסודרים.

שוב, זאת לא בעיה של התחממות כי אני רואה את הטמפרטורות בלייב (יש לי שני מסכים) והן בטווח סביר לגמרי תחת מאמץ.

מה הקשר לכבלים?

הוא מוציא את הכרטיס, הכל עובד חלק

מוסיף חזרה כרטיס מסך נוכחי או ישן, מחבר בדיוק כבל 6פין אחד = המחשב מתרסק תוך כמה שניות של FURMARK

כמה כבר אוויר חוסם הכבל המסכן הזה שאיתו המחשב נופל אבל בלעדיו עובד :roll:

זה לא רכב צרפתי, לא כזה מסובך לאבחן בעיית חשמל.

גם לי זה נראה הכי הגיוני אבל במעבדה טוענים שהספק תקין.

אם הוא לא תקין באמת אז יש לי עליו עדיין אחריות.

פשפשתי קצת במחסן, במחשב הישן שלי יש ספק של 600W (האמת שבשביל GTX770 זה בדיוק המינימום אז זה די גבולי), אני אמצא לזה זמן השבוע או בסופש ואנסה להחליף בינהם.

אם הכל יעבוד כמו שצריך אז כמעט בטוח שהספק תקול, אבקש שיחליפו לי אותו.

They are trying to ban me...

פורסם

FSP דווקא ספקים בסדר גמור

יכול להיות תקול אבל קודם שוללים דברים אחרים..

אני הייתי מריץ MEMTEST מוודא שזה לא זכרון,

מריץ HDTUNE שנייה לראות שהכל בסדר

אחרי זה בודק בלי כרטיס מסך או כרטיס מסך אחר

כמובן לפני הכל רואה שאין מלא אבק על הכרטיס מסך...

פורסם

באופן כללי בעיה בספק לא אומרת שהוא תקול, יכול להיות שהוא פשוט לא עומד בעומס.

ספק מחולק למספר "מסילות" 12V, 24V ו5V

בכל מסילה כזו הוא יכול לספק כמות וואט (W) ואמפר (A) מסויימת, כשבסך הכל מגיעים למה שמוצהר על הספק (במקרה שלך 650W), יש גם יוצאים מהכלל, כמו למשל ספקים עם מסילה משותפת.

במקרה שלך, זו לא הבעיה, שכן הספק שלך עומד בדרישות המערכת (לפחות ע"פ הצהרת היצרן).

מעולם לא התנסתי בספקים של FSP, אז אני לא רוצה להביע עמדה בעניין האמינות שלהם או של הצהרות היצרן.

המערכת שלך צורכת בשיא המאמץ משהו כזה:

כ. מסך: 300W

מעבד: 90W

לוח: Low-End כמו שלך לוקח בממוצע 40W

זיכרון: סטיק של DDR3 לוקח בערך 3W

דיסק קשיח: ממוצע 6W (מכאני, לא SSD)

ז"א בעומס מלא היא צורכת לכל היותר 450W, אם תוסיף את הפיצ'פקס שמחוברים מסביב אפשר להוסיף עוד 50W בהגזמה.

מה שאומר שמבחינת ההספק, הספק הנוכחי שלך אמור לשרוד את זה בלי שום תקלות.

במקומך הייתי מחבר ספק של 500-550W של חברה יותר מוכרת ורצינית בשוק (SeaSonic, Corsair..) ובודק את המחשב במאמץ מלא.

לחלופין, תחפש כרטיס מסך עם צריכת חשמל זהה פחות או יותר ותריץ איתו את הבדיקות.

התקלה יכולה לנבוע מכרטיס מסך תקול, לוח אם בעייתי או ספק כוח דפוק.

פורסם
FSP דווקא ספקים בסדר גמור

יכול להיות תקול אבל קודם שוללים דברים אחרים..

אני הייתי מריץ MEMTEST מוודא שזה לא זכרון,

מריץ HDTUNE שנייה לראות שהכל בסדר

אחרי זה בודק בלי כרטיס מסך או כרטיס מסך אחר

כמובן לפני הכל רואה שאין מלא אבק על הכרטיס מסך...

הרצתי בדיקת זיכרון של WIN ויצא תקין, אנסה גם את שאר הבדיקות.

באופן כללי בעיה בספק לא אומרת שהוא תקול, יכול להיות שהוא פשוט לא עומד בעומס.

ספק מחולק למספר "מסילות" 12V, 24V ו5V

בכל מסילה כזו הוא יכול לספק כמות וואט (W) ואמפר (A) מסויימת, כשבסך הכל מגיעים למה שמוצהר על הספק (במקרה שלך 650W), יש גם יוצאים מהכלל, כמו למשל ספקים עם מסילה משותפת.

במקרה שלך, זו לא הבעיה, שכן הספק שלך עומד בדרישות המערכת (לפחות ע"פ הצהרת היצרן).

מעולם לא התנסתי בספקים של FSP, אז אני לא רוצה להביע עמדה בעניין האמינות שלהם או של הצהרות היצרן.

המערכת שלך צורכת בשיא המאמץ משהו כזה:

לוח: Low-End כמו שלך לוקח בממוצע 40W

זיכרון: סטיק של DDR3 לוקח בערך 3W

דיסק קשיח: ממוצע 6W (מכאני, לא SSD)

ז"א בעומס מלא היא צורכת לכל היותר 450W, אם תוסיף את הפיצ'פקס שמחוברים מסביב אפשר להוסיף עוד 50W בהגזמה.

מה שאומר שמבחינת ההספק, הספק הנוכחי שלך אמור לשרוד את זה בלי שום תקלות.

במקומך הייתי מחבר ספק של 500-550W של חברה יותר מוכרת ורצינית בשוק (SeaSonic, Corsair..) ובודק את המחשב במאמץ מלא.

לחלופין, תחפש כרטיס מסך עם צריכת חשמל זהה פחות או יותר ותריץ איתו את הבדיקות.

התקלה יכולה לנבוע מכרטיס מסך תקול, לוח אם בעייתי או ספק כוח דפוק.

הכרטיס מסך שלי צורך 230-240W, הכרטיס מסך הקודם אותו דבר בערך וגם איתו הייתה בעיה.

הקטע הוא שלפני ששלחתי את המחשב לבדיקה הוא היה קורס גם סתם כשניסיתי להפעיל דפדפן, וזה כבר פחות נראה כמו ספק תקול.

פורסם

לא הייתי רץ להחליף ספק, זאת יכולה להיות גם בעיה בלוח.

כדאי להתחיל מבדיקה עם ספק אחר, שקיים אצל מישהו.

עזרתי למישהו עם בעיה דומה, עם לוח גיגבייט H67 שהמחשב שלו היה מרסט את עצמו או נכבה בהתחלה רק במאמץ, ואחר כך גם סתם לאחר X זמן עבודה. בסוף הגיע למצב שהוא פשוט היה נדלק ולאחר כמה שניות נכבה.

נבדק ספק אחר, הכרטיס נבדק על מחשב אחר, ואפילו במעבדה לא ידעו מה הסיפור ובסוף החליטו שהכרטיס תקול (שמו כרטיס בסיסי שאיתו המחשב עבד בלי בעיה).

בדרך לא דרך מצאנו לוח אם משומש ומאז ההחלפה הכל תקין.

פורסם

במעבדות "לא יודעים מה הסיפור" כי ספק זה אולי הדבר שהכי קשה לאבחן במחשב. (כאילו, יחסית כן? לא שדיאגנוסטיקה במחשבים זה מדע טילים)

זיכרון - memtest, מעבד -prime95, כרטיס מסך - furmark, דיסק קשיח - windlg, לוח אם - occt.

ספק? "וואלה המחשב נדלק, כנראה תקין"

כמות המעבדות שיש בהן מכשור מקצועי לבדיקת ספקים שואפת ל0 מלמטה,

במקומות בודדים יש מכשור חובבני כדוגמת זה http://bit.ly/2n7g3fA

ועדיין יש עניין של common sense, אם המחשב יציב תחת עומס (נניח prime95) במשך כמה שעות\ימים אבל נופל ברגע שמוסיפים צרכן 12V כבד למשוואה - הבעיה ככל הנראה לא בדיסק הקשיח, גם לא בכבלים או במאוורר חזית.

פורסם

האמת? לא הבנתי אותך.

למה שחנות תחזיק מכשור לבדיקת ספקים כשניתן תוך גג 10 דקות לחבר ספק אחר ולבדוק את יציבות המערכת?

בכל מקרה כמו שאמרתי הבעיה הייתה בלוח ולא בספק/כל רכיב אחר, והמעבדה לא עלתה על זה.

והיות וגם הלוח מספק 75W לכרטיס, קריסה כתוצאה מהוספה שלו לא בהכרח נובעת מספק תקול.

פורסם

נטו עניין של מקצועיות.

עבדתי במקום שנהג במשך שנים לעשות בדיוק כפי שאתה מתאר, היה לנו enermax 950w למטרה. אבל יום אחד הבאתי מהבית טסטר ספקים ישן של antec, וגילינו שבמקום לבזבז 10 דקות על בדיקת ספק אפשר לבזבז 30 שניות בלחץ ברוב המקרים.

(ואם ברוב המערכות שאתה מוכר מורכב ספק ג'נרי אז כמות הזמן שמתבזבז ביום-יום על בדיקת ספקים במחשבים האלה היא בלתי נתפסת)

אתה צודק לגבי הלוח אבל עם הIGP הוא מוציא בדיוק 0W לPCIE, ברגע שהוא דוחף שם כרטיס חזק אז העומס על המסילה עולה במאות אחוזים ביחס לכמה דקות לפני זה.

פורסם

כדאי מאוד למצוא ספק כוח איכותי סביר מהחברים או מהעבודה או מהקהל הסובב אותך, זה יחסוך לך רכישה.

לעיתים, לחלק יהיה ספק בשלוף, הכל תלוי באוכלוסיה.

אבל, יש כאן כמה דברים נכונים והם:

1. בדיקות לחוד והחלפת רכיבים לחוד.

2. תהיה בטוח שבחנות לא בדיוק החליפו ספקים וזכרונות וסביר להניח שהריצו בדיקות לרוב

פעל בשיטה הבאה:

1. חפש ספק כוח תקין איכותי

2. חפש זכרון בודד תואם ללוח אם שלך בשביל לבדוק

3. חפש כרטיס מסך בסיסי כלשהו לבדוק גם כן

אין ברירה, זה או שיש לך חלפים לבדיקה או שאתה סומך על החנות ואז שובר את הראש או שאתה הולך וקונה חלפים, שזה הכי מבאס כן כי אחר כך אין מה לעשות איתם.

עולם אכזר לצערי.

פורסם

טוב אז ככה.. (למי שלא רוצה לקרוא-מסקנות בסוף :))

פשפשתי בבית ומצאתי מחשב ישן עם ספק של 550W (למרות שNVIDIA ממליצים על מינימום של 600W לכל המערכת), אבל לא רציתי להתחיל לפרק את שני המחשבים כי זה המון זמן ועבודה וגם מחשש שלא אחבר משהו כמו שצריך\אשכח משהו.

אז עשיתי דבר פשוט: ניתקתי את הספק הקיים מהכרטיס מסך שלי (שני חיבורים של 8 פינים) וחיברתי אל הכרטיס את הספק הישן תוך כדי שהוא יושב עדיין במחשב הישן.

המחשב עלה ועבר בהצלחה בדיקת מאמץ אפילו עם OC, הפסקתי את הבדיקה מיוזמתי אחרי כמעט 10 דקות כי הרי אם הוא מחזיק בדיקה כזאת (מאמץ שלא קורה בפועל, דומה בערך ללקחת רכב ולעלות איתו בעלייה אינסופית בפול גז כשבחוץ 50 מעלות) אז הוא יחזיק גם במשחקים.

אבל בכל זאת הרצתי עליו משחק כמה דקות והכל היה בסדר.

בקיצור, הספק תקול 99.99% .

אתקשר אליהם ביום ראשון ואבקש שיחליפו, יש לי עדיין אחריות.

אני די מאוכזב מהם כי הם טענו שהכל תקין, אפילו כשאלתי כמה פעמים על הספק.

יכול להיות ששיקרו, יכול להיות שהם פשוט לא מספיק מקצועיים..

תודה רבה לכולם על התגובות!

20170310_150304.jpg

פורסם

קצת הגזמת. 300 וואט כרטיס מסך זה כפליים מקוואדרו 5000 המפלצתי. כרטיסים רגילים צורכים עד 40 וואט. כרטיסים חזקים 75 וואט, מפלצתיים בסביבות 150-180 וואט.

מעבד 90 וואט?

ספק תקול, סיבה מאוד הגינית לתקלה כזאת.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
קצת הגזמת. 300 וואט כרטיס מסך זה כפליים מקוואדרו 5000 המפלצתי. כרטיסים רגילים צורכים עד 40 וואט. כרטיסים חזקים 75 וואט, מפלצתיים בסביבות 150-180 וואט.

מעבד 90 וואט?

ספק תקול, סיבה מאוד הגינית לתקלה כזאת.

האמת שהמספרים מאוד קרובים.

הכרטיס מסך שלי צורך 230-240

מעבדים חזקים צורכים 80-100 בכיף, והמעבדים הממש חזקים צורכים גם 140.

• תוכן חדש...