Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3393 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתה בטוח שהמספר שאתה רואה זה לא דרישה לספק אלא צריכה בפועל?

זה צורך 250 וואט:

https://www.cnet.com/products/nvidia-quadro-6000-graphics-card-quadro-6000-6-gb-655935rb21/specs/

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

זה לא בדיוק אותו דבר אבל TDP תלוי בצריכת חשמל.

כדי לפלוט כמות מסוימת של חום אתה צריך צורך כמות מסוימת של חשמל.

יש מקרים שתצרוך פחות מהTDP ויש מקרים שיותר.

They are trying to ban me...

פורסם
קצת הגזמת. 300 וואט כרטיס מסך זה כפליים מקוואדרו 5000 המפלצתי. כרטיסים רגילים צורכים עד 40 וואט. כרטיסים חזקים 75 וואט, מפלצתיים בסביבות 150-180 וואט.

מעבד 90 וואט?

ספק תקול, סיבה מאוד הגינית לתקלה כזאת.

אני ממליץ קודם כל להכנס לאתרי ביקורות כגון ANANDATECH, GURU3D ועוד הרבה אחרים, שבהם בודקים כרטיסים ומערכות שלמות ואת צריכת החשמל שלהם מהשקע שים לב, למה מהשקע? בגלל היעילות של הספק כוח להמיר אחריי הכל.

לכן, בודקים כמה הספק "שואב" בסופו של יום.

המערכת שלי עם 4790K ו 780TI צורכת באיזור ה 80-90 וואט לשעה במצב מנוחה זה תלוי אילו דיסקים פועלים וכו'.

בשעת מאמץ, המערכת מגיעה לצריכה של 370-385 וואט בפועל תלוי שוב פעם ברכיבים המחוברים באותה העת.

ה 780TI שלי עם OC, אשר מגיע עם 2 חיבורי 8 פינים לצריכה של עד 300 וואט ! בהחלט צורך כ 300 וואט תחת OC כבד.

כיום עם כרטיס חסכוני קצת יותר אחר.

אגב, לא יודע למה את לוקח רק את כרטיסי הקוואדרו בתור רפרנס כאשר לא חסר כרטיסי מסך לגיימינג אשר מגיעים עם הספקים של 250-300 וואט בקלות, כרטיסי הטופ אוף די ליין.

הינה דוגמא לצריכה במנוחה ומאמץ עם מגוון כרטיסים זללנים ויקרים כמובן, ביתיים ולא קוואדרו שדווקא הם לרוב, חסכוניים יותר.

85967.png

85968.png

ועכשיו, שים לב איזו צריכה מקבלים כאשר מעמיסים מאוד על הכרטיס מסך במקביל למעבד, עומס גבוה יותר ממשחק שגרתי:

85969.png

וכן, אם יש כרטיס מסך נוסף הצריכה תעלה למעבר ל 600 וואט וכן הלאה, תלוי ב OC שעושים.

אגב, כאשר עושים OC בהחלט יכולים להגיע צריכה של 500 וואט בקלות עם כרטיס מסך בודד רציני ומעבד מהסדרות הגבוהות.

זה שמוצהר על המוצר TDP זה פחות או יותר שווה ערך לצריכה שלו אבל זה ללא OC, עם יכולת אוברקלוק זה לעיתים אף מוכפל.

פורסם

לגבי כמה המעבדים עלולים לצרוך (ואשאיר לכם לנחש שכך פועלים גם כרטיסי המסך תחת OC במידה ויש להם מספיק מקום לזה), הינה טבלה נחמדה עם המעבדים החדשים וזה מראה יפה מאוד כמה המערכת צורכת מהשקע במנוחה או במאמץ, ההבדלים לא קטנים בכלל.

שימו לב, מדובר רק על מאמץ מעבד.

cpu2.JPG

cpu1.JPG

פורסם

בתאוריה, צריכת חשמל ו-TDP אמורים להיות קרובים (או לפחות בעלי יחס), אבל כיום TDP זה מספר חסר משמעות אמיתית ונמצא שם בעיקר לצרכי שיווק והטמעת המעבדים במערכות OEM.

TDP שווה בערך ל-PMPO, מספר מומצא שהקשר שלו עם האמת רופפת במקרה הטוב, ונמצא שם לצרכי שיווק.

פורסם

כן אבל כאשר רוב הקירורים גם הבסיסיים ביותר שעולים 100-120 שקלים מתאימים ל TDP של 115 וואט במינימום ועד ל 150 וואט במקסימום, זה מעל ומעבר לצרכן הרגיל.

המעבדים, גם החדשים כיום ה I7 הבכיר ביותר ה 7700K עם התדר הגבוה ביותר, מגיעים עם TDP של כ 91 וואט ורוב ה I5 נעים סביב ה 65-91 וואט גם כן.

כרטיסי מסך זה רק במידה והבן אדם עובר לקירור מים, כיום להחליף קירור לכרטיס המסך צריך להיות חובב גדול של התחום כיוון שהרבה כרטיסים מחברות שונות, מגיעים עם קירורים מעולים מהבסיס בתצורה של פיזור חום אל תוך המארז או בעיצוב רפרנס מקורי אשר פולט את החום אל מחוץ למארז.

מי שבונה מערכת קירור מים לכרטיסי המסך והמעבד, TDP זה הדבר האחרון שמעניין אותו אם בכלל.

פורסם (נערך)

TDP יכול לעזור להתאים קירור למעבד\כרטיס מסך.

בדיוק, כמו שאמרתי, הטמעת מעבדים במערכות OEM.

אם אני חברת ענק כמו דל/לנובו/סמסונג/אפל וכו' ואני מתכנן מוצר שמשלב את המעבד שלך, אני צריך לדעת בערך מה המעטפת הטרמית שלו ע"מ שאוכל לתכנן עבורו קירור או אפילו לתכנן את מארז המוצר שלי סביב הקירור הדרוש.

הקשר בין TDP לבין צריכת חשמל בפועל היא רופפת, ולהסתמך עליו בהקשר של צריכת חשמל מהווה חוסר הבנה של השוק הזה, גם מבחינה טכנית וגם מבחינה שיווקית.

עריכה אחרונה על ידי saay222
  • שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

חוזר לעדכן:

כנראה חדשות טובות- כרגע המחשב עובד.

הייתי אצלם שוב עם הדיסקים שלי ולא משנה מה עשיתי המחשב לא קרס.

מיואש לחלוטין חזרתי הביתה עם המחשב ואחרי יומיים שעבד התחיל שוב לקרוס.

ניתקתי את כל החשמל בחדר וניסיתי לחבר את המחשב כל פעם בקונפיגורציה אחרת עם שאר הצרכנים.

לאחר כמה ניסיונות הגעתי למצב שרק המחשב מחובר לשקע הקרוב וכל השאר מחוברים דרך מפצלים משקע אחר בחדר שהוא רחוק יותר.

המחשב לא קרס עדיין. מבחינת צריכת חשמל שאר הצרכנים לא עוברים את ה250W, בסך הכל שני מסכים, רמקולים, פס לדים ומגבר אוזניות.

יכול להיות שזה המפצלים או שזה שקע מסוים במפצל הראשי (לאחד מהם תקעים נכנסים בקלות יחסית לשאר), אבל כרגע הכל עובד אז אני לא מתעסק עם זה יותר מדי.

בכל מקרה אני מתכנן לחצוב בקיר ולעשות מרכזיה כזאת של שקעים.

פורסם

עוד עדכון:

המחשב שוב קורס :(

גם כשהוא מחובר לבד על השקע וגם כשמחובר לשקע אחר בחדר.

נגמרו לי הרעיונות..

פורסם

כניראה פספסתי, החלפת ספק כח? או שאתה עדיין עם אותו ספק מתחילת השירשור?

יום טוב גם לך

• תוכן חדש...