Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2265 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השאלה התעוררה בי בזמן ריקון הרכב שמכרתי, עם מנוע דיזל.

לאורך שנים תמיד החזקתי בתא המטען כבלים להתנעה.

השאלה אם יש טעם להשאירם שוב ברכב.

אני בספק אם אני אצטרך לתת כבלים להתנעה לרכב אחר איי פעם. וגם אם היה צורך כזה הייתי מאוד חושש למערכת החשמל ברכב שכזה.

פורסם

להלן צילום מספר הרכב (ההיברידי) שלי. אני מניח שזה תקף לכל רכב היברידי באשר הוא.

בכל מקרה, למה כבלים? תשקיע 300-400 ש"ח בבוסטר התנעה שיחסוך לך את הצורך בטובות של שכן או מישהו אקראי עם סבלנות.

hybrid-jump-start.jpg

The older you get, the better you used to be

פורסם

אחרי שלשכן שלי הלך מחשב ניהול המנוע (בקורולה מסביבות 1994-5) אחרי שעזר למישהו להניע - הכבלים ירדו למחסן וחסל.

לאחרונה קניתי jump-starter , עלה לי כ-200 ש"ח ב-Yellow, נמצא ברכב עם המצבר הישן ביותר במשפחה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אחרי שלשכן שלי הלך מחשב ניהול המנוע (בקורולה מסביבות 1994-5) אחרי שעזר למישהו להניע - הכבלים ירדו למחסן וחסל.

לאחרונה קניתי jump-starter , עלה לי כ-200 ש"ח ב-Yellow, נמצא ברכב עם המצבר הישן ביותר במשפחה.

לפני כמה ימים שכן שאינני מכיר ביקש ממני כבלים,אחרי שחזר מביקור של

3 שבועות בחו''ל,

הנעתי לו בצ'יק עם הjump-starter, זה לא יאומן כמה פשוט וכמה זול.

בכלל לא מומלץ להשתמש בכבלים בעיקר ברכבים עם מערכות מיחשוב שונות.

פורסם

אני הייתי חושש להחזיק ברכב בוסטר המבוסס על סוללות ליטיום. הדברים האלו לא ישרדו את החום ברכב, בדיוק כמו הסוללות המתנפחות של מצלמות רכב. למה בכלל ברכב חדש צריך כבלי התנעה או בוסטר?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם (נערך)

בדרך כלל יש זמזם ברכבים או עם הוצאת המפתח מהסוויץ' האורות נכבים אוטומטית (למעט מצב תאורת חניה). אפילו בלנטרה 96' היה זמזם. במאזדה 2 למיטב זכרוני גם היה זמזם, באוקטביה זה מכבה אורות אוטומטית.

ספציפית לפותח השרשור רכב עם אורות אוטומטיים, לכן לא קל לשכוח אורות שם.

באיזה רכב מודרני היום אין לפחות זמזם?

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

מכונית היברידית אמיתית לעולם לא מניעים.

תמיד היא מתחילה לנוע על חשמל, כשמנוע הבנזין מניע כמו שמניעים מכונית ידנית בדחיפה, ממש כך.

כל זמן שהסוללה הראשית תקינה, לעולם לא יווצרו בעיות הנעה, כי אין הנעה.

ברגע שהיא תתפגר, גם 200 בוסטרים לא יעזרו.

לכן אין שום טעם להחזיק כבלי הנעה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
כשמנוע הבנזין מניע כמו שמניעים מכונית ידנית בדחיפה, ממש כך.

ביונדאי היברידית של פות"ש יש סטרטר גנרטור שמחובר למנוע עם רצועה. הוא מניע את המנוע (וגם מאפשר לחולל חשמל במצב עבודה סריאלי), זה לא כמו מניעים בדחיפה (כמו בהונדה אינסייט למשל).

לא חקרתי לעומק את המערכת של טויוטה פריוס, אבל גם שם זה לא כמו להניע בדחיפה, יש לו שני מנועים גנרטורים. אחד כמה שאני מבין גם משמש להנעה של המנוע והשני להנעה של הרכב.

פורסם
מכונית היברידית אמיתית לעולם לא מניעים.

זה לא נכון. בפריוס יש מצבר הנעה שמשמש בין היתר את מתג ההנעה ואביזרים נוספים, והוא מסיים את חייו באופן דומה למצבר של רכב בנזין/דיזל רגיל. במקרה כזה ניתן להניע רק באמצעות החלפת המצבר או סיוע חיצוני - כלומר בוסטר או רכב אחר. לא ניתן להניע בדחיפה או גלישה (אם הרכב לא היה מונע קודם), ומצברי המנוע החשמלי נפרדים ולא משמשים להנעת מנוע הבנזין. מלבד זאת, פריוס ניתן להניע גם בהילוך סרק על-ידי לחיצה חזקה על דוושת המצערת (אם הרכב עומד ומצבר ההנעה תקין).

פורסם

אין שום בעיה להניע רכב אחר ורק צריך להקפיד שהרכב שנותן את המצבר יהיה עם סוויץ' סגור. זה הכל ואז שום מחשב לא הולך.

מכונית קונים במזומן או שלא קונים בכלל

פורסם

נעשתה איזושהי טעות חמורה. בשימוש נכון, שום רכיב לא מתקלקל, במיוחד ברכב משנות ה-90.

אלפא, מעלה את הדופק

alfa 164 Super V6 96', alfa 33 1.7 I.E

alfasud Sprint QV ,alfa 159 JTDm

'Lincoln Navigator 5.4 V8, Volga GAZ-24 74

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אולי חיברתם הפוך את הפלוס והמינוס? הנעתי כל מיני סוגים של רכבים עם הסוויץ' סגור או פתוח (רכב מונע) ולא קרה שום דבר יוצא דופן.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...