Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לאן כולם ממהרים?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3374 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אם היית שומר על מרחק סביר מהרכב מלפניך לא היית צריך לפחד שהטנדר יחתוך אותך.

אתה יצרת את הסיטואציה שממנה פחדת

בדיוק.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

• תגובות 235
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מה הוא מרחק סביר? 2סמ מהרכב שלפנים?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם (נערך)

בואו נעשה סדר!

מרחק סביר מתחיל ב-1.5 שניות ויכול להיות גם פי שלוש מזה, תלוי בנסיבות. אם מישהו מאחורי לוחץ, אני חייב לשמור יותר רווח. אם אני רוצה שאני והטור שמאחורי נמשיך לנוע ברציפות דרך עומס תנועה (חשוב!) - אני צריך לשמור המון רווח.

רמזורים שמופעלים על ידי מגנטים (לא משקולות) הם לרוב ברמזור לפניה שמאלה, לא באפיקים העיקריים של הצומת ובכל אופן יש שורת מגנטים ולא רק אחד בקו העצירה.

יש כמה וכמה סיבות לא למהר להגיע לעצירה ברמזור. חסכון בדלק הוא אחד, אבל הסיבה העיקרית היא שזה יכול למנוע המון התנגשויות של פגיעה מאחור.

הרעיון הוא להתחיל להאט מספיק מוקדם כדי שהרכב מאחוריך וזה שמאחוריו - ידביקו אותך תוך כדי ההאטה אבל לפני העצירה. מאחר וכולכם עדיין בתנועה, הסיכוי לפגיעה מאחור אפסי ואם יש בעיה אפשר לשחרר מטר.

העיקר הוא שכאשר תגיע לעצירה - יהיה לך ״כיסוי״ מאחור כך שנהג שלא ישים לב (ויש הרבה כאלו) ייבלם ברכבים שכבר עומדים מאחוריך. אם לא מצליחים להגיע למצב של כיסוי בשלב העצירה, צריך לשמור יותר רווח בעצירה ולהשגיח על המראות עד שנוצר מצב כזה.

הדבר היחיד שצריך להימנע ממנו הוא להתחיל להאט כל כך מוקדם שאתה מעכב (ולא ״מעקב״) אנשים על ידי התחלת ההאטה צומת אחד מראש כשהם מתכוונים לרדת ימינה, למשל. מזל שאף אחד לא באמת נוהג ככה.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
אילו כלים? שוב אתה מדגים שאין לך שום מושג על מה אתה מדבר. ויותר מזה - שאתה מגיב בלי לקרוא בכלל את מה שכתבתי לך.

שומר הדרך שקול לחלוטין למצלמה ניידת ותו לא. הוא לא יכול ״להתנקם״ בך, הוא לא יכול לעשות שום דבר חוץ מלצלם ולשלוח את הצילום למוקד. אין לו שום ״כלים״ לנקום בך אם לא עשית שום דבר רע. על הצילום שהוא שולח עובר יותר מאדם אחד (במוקד המשטרתי) ואם יש איזשהו ספק בביצוע העבירה הדיווח נפסל. בדיוק כמו (אני מקווה) שנעשה עם צילום של מצלמת רמזור או מצלמת מהירות.

ד״א, ההנחיות לשומרי הדרך אוסרות במפורש על מרדף אחרי מכונית מסוימת ע״מ לתפוס אותה מבצעת עבירה, וכל מי שנתפס עובר על ההנחיה (או על כל אחת משורה של הנחיות אחרות בעלות אופי דומה) מסולק מיידית מהיוזמה.

אתה קורא מה שאתה כותב ?

לשומר הדרך יש מצלמה ואפשרות לדווח עליך למוקד כל שהוא. מה זה אם לא כלים ?

ברור שההנחיות אוסרות על מרדף, מי יבדוק את זה ?

אין פה מה להבין יותר מדי, זו אכיפה אזרחית לכל דבר ועניין פשוט בגלל שהמשטרה לא מקבלת מספיק כסף כדי להציב שוטרים וניידות בכביש.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

• חברי המעגל הראשון
פורסם

היה דיון ענק על ה"מלשינון" הזה וכל ההשלכות שלו. לדעתי טווח הרחוק זה רע מאד להפוך את מקצוע אכיפת החוק לחלטורה בהתנדבות שלפעמים נתפסת כלשסות אזרחים אחד בשני. מצד שני, אם אין כסף לשלם לשוטרים מקצועיים אז לטווח הקרוב זה כנראה עדיף מכלום.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

הרעיון הוא להתחיל להאט מספיק מוקדם כדי שהרכב מאחוריך וזה שמאחוריו - ידביקו אותך תוך כדי ההאטה אבל לפני העצירה. מאחר וכולכם עדיין בתנועה, הסיכוי לפגיעה מאחור אפסי ואם יש בעיה אפשר לשחרר מטר.

לא חבר, לוחצים על הברקס בעוצמה שתואמת למרחק העצירה שאתה רוצה ליצור לעצמך, תוך השארת מקום למרווח בטחון לעצירה מוקדמת יותר (ומכיוון שאף אחד לא באמת עוצר בבעיטה על הבלמים, תמיד יש מרווח בטחון). תופעת ה"אני נוסע על 100 קמ"ש ו50 מטר לפני הרמזור אאט ל15 קמ"ש עד שאזחל לפס העצירה" היא הסימן הטוב ביותר לנהג שאין לו מושג על שליטה ברכב שלו והוא פשוט קוף מאומן מאחורי ההגה.

פורסם (נערך)
תופעת ה"אני נוסע על 100 קמ"ש ו50 מטר לפני הרמזור אאט ל15 קמ"ש עד שאזחל לפס העצירה" היא הסימן הטוב ביותר לנהג שאין לו מושג על שליטה ברכב שלו והוא פשוט קוף מאומן מאחורי ההגה.

לא על זה אני מדבר, אם כי גם בזה אין בעיה ממשית ואם זו הדרך היחידה לעצור בראש הטור שמאחוריך (במקום בקצה של הטור שלפניך) כי לא תכננת את העצירה מספיק טוב מראש - אז גם זה יעשה את העבודה.

העיקר לא לעמוד כמו ברווז במטווח. צריך לייצר כיסוי מאחורה או לעצור מוקדם ו״בהיכון״ לזוז מדרכו של החולמני התורן שעשוי להופיע מאחור.

א-ב של נהיגה מגננתית.

פורסם

היום נסעתי ברחוב עם פסי האטה, במהירות 35 קמ"ש, וכ-50 מטר לפני פניה בצומת מישהי מאחורי עקפה וחתכה אותי רק כדי לחסוך 2 שניות - מיותר לציין שהיא כמעט ולא הצליחה להכנס כי לא נשאר הרבה מרווח ביני לבין הרכב שלפני, אבל היא בכל זאת עשתה את זה.

אני חייב לקנות מצלמה לאוטו.

פורסם
לא על זה אני מדבר, אם כי גם בזה אין בעיה ממשית ואם זו הדרך היחידה לעצור בראש הטור שמאחוריך (במקום בקצה של הטור שלפניך) כי לא תכננת את העצירה מספיק טוב מראש - אז גם זה יעשה את העבודה.

העיקר לא לעמוד כמו ברווז במטווח. צריך לייצר כיסוי מאחורה או לעצור מוקדם ו״בהיכון״ לזוז מדרכו של החולמני התורן שעשוי להופיע מאחור.

א-ב של נהיגה מגננתית.

אני מתנצל, אבל נהיגה מגננתית נשמע לי כמו...

חוסר אכיפה, דרישות סף לקויות ושאר ירקות שלא באחריותינו.

אם בנהיגה שלי אני אמור להתעסק ברוב רובו של התהליך בנהיגה של האנשים אחרים, אז אני שוב מתנצל, אבל הבעיה היא לא כאן.

פורסם (נערך)

בנהיגה אתה אמור להניח שכל משתמשי הדרך, כולל אתה עצמך, בחזקת אווילים גמורים עד שיוכח אחרת.

זה לא משתנה גם אם אתה גר במדינה שבה הנהגים קפדנים כמו גרמנים והשוטרים נוקשים כמו מונגולים מן המאה השלוש-עשרה.

פורסם

יש הבדל מהותי בין זה לבין התעסקות מתמדת בנהיגתם של אנשים אחרים. בחברת נהגים אהבלים, כמו הודים או ישראלים, רצוי לנהוג נהיגה מגננתית. האם זה עושה את זה בסדר? או נהיגה נכונה? לא, אבל זה המצב. הנהיגה המגננתית שאנחנו מבצעים כאן כאן לעומת ה"הנהיגה המגננתית" שנבצע במדינות עם נהגים קפדנים, תהייה נהיגה שונה לגמרי. הדבר היחיד המשותף ביניהן הוא הטייטל.

פורסם

Prieto - התעסקות בנהיגה של אחרים זה 90% מהנהיגה. זה נכון בישראל. זה נכון גם בגרמניה, על נהגיה המחונכים ומשטרתה הקפדנית .

אתה לא יכול להבין כמה חיתוכים ספגתי בגרמניה, בגלל המשיכה המגנטית של הנהגים לנתיב הימני.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

וכול זה על מנת שאני וכול הרכבים שמאחורי נרוויח עוד 10 שניות של עמידה ברמזור אדום.

גאוני!

המקום שלך הוא בנתיב הימני, אך אם אתה מתעקש לנהג כך בנתיב השמאלי אתה עוד עבריין תנועה, בריון כביש, שאפילו לא מודע לכך שהוא עבריין.

פורסם
המקום שלך הוא בנתיב הימני, אך אם אתה מתעקש לנהג כך בנתיב השמאלי אתה עוד עבריין תנועה, בריון כביש, שאפילו לא מודע לכך שהוא עבריין.

באיזה עולם נהג שנוסע רגוע בפקק ולא ממהר לעמוד ברמזור אדום הוא עבריין, ומנגד נהגת שחותכת בצורה מסוכנת ועוד מקללת היא לא העבריינית? כנראה שבעולם הפרטי שלך. "עבריין ובריון כביש", טוב שלא קראת לו גם רוצח בפוטנציה.

• תוכן חדש...