Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לאן כולם ממהרים?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3380 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
שתאר לעצמך שאני רואה ממרחק שהרמזור אדום ואני מחליט לזחול כי הרמזור אדום ואין לאיפה למהר,בנתיים מאחורי רכבים נתקעים,במקום לזרום אתה תוקע את התנועה.

זה שיטה מעולה לחסוך דלק מבלי לעקב אף אחד. במקום לעמוד ברמזור ולשרוף דלק, אתה חוסך לעצמך ומי שנוסע מאחוריך. אם אתה מכיר את המסלול ויודע לתזמן את זה נכון, כאשר תתקרב לרמזור, האור יתחלף לירוק ותוחל להתחיל לנסוע בלי עצירה מוחלטת (גם ככה כאשר רמזור מתחלף, לוקח כחצי דקה עד שהרכבים מתחילים לנסוע). זה מעולה.

אני עושה ככה בכל הזדמנות (כמובן בנתיב הימני כדי הממהרים לאור אדום יספיקו לעמוד להנאתם).

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תגובות 235
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זה לא על חשבון זמנו של אף אחד. מה שישתנה הוא משך ההמתנה באדום, וכמות הדלק שתשרף, לא משך הנסיעה. מדובר במצב בו בכל מקרה כולם ימתינו ברמזור הקרוב.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
בשדרות דב הוז, פינת המעפילים, חולון

ב5.3.2017, בשעה 7:44

נהגת בטויוטה יאריס, ליסינג, מחברת השכרת הרכב, אוטו-ליס,

שמספרה: 23-158-37

רכב צמוד של עובדת בחברת הביטוח: DavidShield

חתכה אותי בכוונה, בניסיון לגרום לתאונה, אילצה אותי לבלום, בלימת חירום

צילום ממצלמת הרכב בשמשה הקדמית:

צילום ממצלמת הרכב, בשמשה האחורית:

וואו נהגים כמוך זה בלי נסבל ...תסלח לי אבל אתה רק מעכב את התנועה.

פורסם
זה מצוין,לא בשעות של פקקים של הבוקר ועל חשבון הזמן של אנשים אחרים.

אני לא מבין את ההגיון שלך. אם הרמזור מתחלף עוד X שניות, מה זה משנה אם נסעתי מהר והגעתי לרמזור תוך חצי X וחיכיתי ברמזור חצי X או נסעתי לאט ולקח לי X שניות להגיע לרמזור? איפה פה העיכוב? (ב-כ ד״א.)

פורסם

אם הרמזור בהתליך החלפה לאדום יש זמן מוקצב לםני שיחזור לירוק, או שההחלפה התבצעה לפני שניות אחדות, ובמערכות השיראליות מדובר בהשהיה יחסית ממושכת.

וד"א - החיישנים אינם של משקל אלא של שדותמגנטיים, בדומה ללולאות הדריכה של מצלמות המהירות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
ואם זה רמזור שמופעל על משקל אז מה?

הרכב צריך להגיע אליו פיזית לא בטלפתיה.

אבל הנהג המדובר לא היה הראשון ברמזור, בכל מקרה היה רכב שכבר עמד שם באדום. ובלי קשר, מדובר על מקרה שבו ראינו את הרמזור מתחלף חזרה לאדום, כך שאתה יודע שיש עוד זמן עד שיתחלף חזרה לירוק.

אני מבין שפסיכולוגית זה מעצבן אותך כי אתה מעדיף להגיע לרמזור מהר, אבל אתה באמת חושב שזה ממש מעכב אותך מבחינת זמן הגעה ליעד?

ד״א, אני תמיד הייתי תחת הרושם שהמנגנון המדובר פועל רק בצמתים/כיווני נסיעה יחסית ריקים ו/או בשעות לא עמוסות, טעיתי? יש מצב שהמנגנון פעיל גם במצב כמו בסרטון המדובר?

עריכה אחרונה על ידי malcishua
פורסם

לא ממש לא פסיכולוגי.

תבין דבר פשוט,רמזורים שפועלים על משקל לא מסתמכים על רכב אחד.

הרבה מאוד פקקים היו נמנעים אם אנשים היו עסוקים בלנהוג ולא לחלום,מה ככ קשה לעמוד מאחורי הרכב שמלפניך במרחק סביר?

הוא עומד במקום המתאים,הרכבים משמאל יכולים להיכנס לנתיב,יכולים לפנות במהירות ויעילות שמאלה,כאשר הוא יתחיל נסיעה,לא תהיה התמהמהות,וגם אם עוד רכב או שניים הצליחו לעבור את הרמזור זה מעולה,ככה נחסכים פקקים ועיכובים.

זה בדיוק כמו שהרכבים הראשונים יחלמו וזמן הרמזור מתקצר.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

קודם כל אני לא מכיר כ״כ רמזורים שעובדים על משקל אלא כאלה שעובדים עם לולאה (כפי שספריאל כתב), ולדעתי אלה הרמזורים הפועלים בארץ. ואני די בטוח שהם דווקא כן מסתמכים על רכב אחד - זה שדרך את הלולאה.

ועדיין לא הבאת נימוק רציונלי לאיך נסיעה איטית בפקק - מעבר לזה שהיא מעצבנת אותך - מעכבת את האנשים בפקק.

לא מדובר על ״לחלום״ אלא רק על להשלים את המרווח לרכב הבא לאט ולא במהירות הגבוהה ביותר האפשרית.

פורסם
לא נוסע מהר יותר מצמצם פערים, אתה זוחל במקום להתקדם.

אתה מעקב את התנועה מה לא ברור? למה לשמור כאלו מרווחים גדולים? למה לעקב את הנהגים אשר רוצים לפנות שמאלה?

דרך אגב רמזורים כאלו בדרך כלל מופעלים ע"י משקל ואם אתה עומד קילומטר מאחורי כולם זה משפיע על תזמון הרמזור,עוד אופן בו אתה מעקב את התנועה.

אם היית נותן גז בהתחלה ולא חולם היית עובר את הטנדר והוא לא היה מפריע לך בכלל.

המרווחים נראים גדולים יותר מאשר במציאות בגלל זווית הצילום הרחבה של המצלמה

כשאני רואה רכב בנתיב לידי נצמד לרכב שלפניו(הטנדר), אז אני צופה את זה שהוא יחתוך אותי כדי לעקוף,

אז אני אמנע מלנסות לעקוף אותו, במיוחד אם אני קולט במראות רכב שנצמד אליי מאחורה,

כשנצמדים אליי מאחורה, אני מיד עוזב את הרגל מהגז, מגדיל מרווחים מקדימה, נותן נגיעות בדוושת הברקס,

על מנת שאורות הבלם יהבהבו.

יכולתי לזדרדז יותר, להסתכן בזה שהטנדר יחתוך אותי, ואז או שהוא היה מתנגש בי,

או שאותה נהגת הייתה מתנגשת בי מאחורה,

וכול זה על מנת שאני וכול הרכבים שמאחורי נרוויח עוד 10 שניות של עמידה ברמזור אדום.

גאוני!

פורסם
לא ממש לא פסיכולוגי.

תבין דבר פשוט,רמזורים שפועלים על משקל לא מסתמכים על רכב אחד.

רמזורים לא עובדים על זיהוי משקל, את מה הם ישקלו, את משקל האספלט תחת הרכב?

החיישנים ברמזורים הם חיישנים מגנטיים שמזהים הימצאות גוף מתכתי מעליהם.

פורסם

כשאני רואה רכב בנתיב לידי נצמד לרכב שלפניו(הטנדר), אז אני צופה את זה שהוא יחתוך אותי כדי לעקוף,

כשנצמדים אליי מאחורה, אני מיד עוזב את הרגל מהגז, מגדיל מרווחים מקדימה, נותן נגיעות בדוושת הברקס,

וכול זה על מנת שאני וכול הרכבים שמאחורי נרוויח עוד 10 שניות של עמידה ברמזור אדום.

גאוני!

אם היית שומר על מרחק סביר מהרכב מלפניך לא היית צריך לפחד שהטנדר יחתוך אותך.

אתה יצרת את הסיטואציה שממנה פחדת

פורסם

גאוני!

היית יכול לנסוע בנתיב הימני, סתם לדוגמא.

כל נסיעה בכבישים, בטח בפקקים, היא סיכון. ככה זה. עדיין, אפשר להבין (בלי להצדיק את הנהגת הערסית) שכשאתה מקצין באיטיות שלך גם בפקק, זה מעצבן את הסובבים אותך. לא חייבים להיות אנטי סוציאלי בכל מחיר, ואם אתה נורא חרד מתאונות - סע באוטובוס.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.

• תוכן חדש...