Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לאן כולם ממהרים?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3380 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
המקום שלך הוא בנתיב הימני, אך אם אתה מתעקש לנהג כך בנתיב השמאלי אתה עוד עבריין תנועה, בריון כביש, שאפילו לא מודע לכך שהוא עבריין.

וכמה פעמים אני רוצה לעבור לימני ופשוט לא מאפשרים לי? מגיע לשמאלי מפניה, ומי שמאחורי "חייב" לחתוך אותי ולעקוף מימין, לרות שגם האיתות וגם תנועת ההגה שלי מבהירים את רצוני לעבור לימני.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 235
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
באיזה עולם נהג שנוסע רגוע בפקק ולא ממהר לעמוד ברמזור אדום הוא עבריין, ומנגד נהגת שחותכת בצורה מסוכנת ועוד מקללת היא לא העבריינית? כנראה שבעולם הפרטי שלך. "עבריין ובריון כביש", טוב שלא קראת לו גם רוצח בפוטנציה.

באיזה עולם אתה מרשה לעצמך לנהוג איך שבא לך בנתיב העקיפה ולהפריע למישהו שרוצה לפנות שמאלה?

לגבי הנהגת? מבחינתי היא לא שונה מהנהג שלפניה, שניהם ביריוני כביש.

פורסם
באיזה עולם נהג שנוסע רגוע בפקק ולא ממהר לעמוד ברמזור אדום הוא עבריין, ומנגד נהגת שחותכת בצורה מסוכנת ועוד מקללת היא לא העבריינית? כנראה שבעולם הפרטי שלך. "עבריין ובריון כביש", טוב שלא קראת לו גם רוצח בפוטנציה.

בעולם שבו לנתיבים יש משמעות.

אבל למה זה או זה או זה אצלך? שניהם עבריינים, ואותי מבאס לחלוק את הכביש גם עם מחכנים וגם ערסים. אלו בריונים מתחסדים, אלו בריונים גלוים. פאסיב אגרסיב מול אגרסיב אגרסיב. כולם נהנים.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

תרבות נהיגה קלוקלת, לרוב לא כיף לנהוג בכלל כשאתה רואה מה הולך בחוץ.

נהגים חצופים, לא מנומסים, לא מרגישים את הכביש. מסכנים את כולם סביבם.

ואני לא גזען בכלל - אבל בכפרים זה הכי בא לידי ביטוי, אפילו חברים שלי מהמגזר מתבאסים על זה.

Xpeng P7 LR - For me

Xpeng G6 LR For the wife ;)

פורסם
שימו לב שכול הרכבים שהיו לפני לא הספיקו לעבור בירוק, אם הייתי נוסע מהר יותר זה לא היה עוזר לאף אחד,

אני וכול מי שמאחורי היו צריכים לעמוד יותר זמן ברמזור, אפילו שניה לא היו חוסכים.

שום דבר טוב לא היה יוצא מזה שהייתי מסתכן בצומת שמאחורי(רואים במצלמה האחורית) ולא מקבל זכות קדימה,

או שהייתי מנסה לעקוף את הטנדר הלבן שצפיתי שיחתוך אותי,

סתם הייתי מסתכן בזמן שהבחורה הנחמדה בטויוטה הייתה צמודה לי לישבן.

אתה מאוד מעקב את התנועה ואתה גורם לפקקים לכל הרחובות מסביב וברמזור שאתה עברת קודם. אתה רואה בידיוק אוטו אחד אחורה וקדימה ופה נגמרת ה"החתשבות" שלך, אבל אם תתחשב קצת מעבר לקצה האף שלך אז תבין שמאחורי האוטו שמאחוריך יש מישהו שמחכה לו ומאחוריו עוד מישהו שמחכה ובסוף מישהו נתקע ברמזור עוד סיבוב או לא מצליח להשתלב אל הרחוב שאתה נמצא בו בגלל שורה ארוכה של אנשים שנצמדים בתקווה שתזוז כבר. אתה נהג נוראי ומסוכן.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם
בעולם שבו לנתיבים יש משמעות.

אבל למה זה או זה או זה אצלך? שניהם עבריינים, ואותי מבאס לחלוק את הכביש גם עם מחכנים וגם ערסים. אלו בריונים מתחסדים, אלו בריונים גלוים. פאסיב אגרסיב מול אגרסיב אגרסיב. כולם נהנים.

אז זהו שאין משמעות לנתיבים בתוך העיר בזמן שיש פקק, שני הנתיבים מתקדמים באוטו קצב(איטי מאוד) וזה לא יעזור לא לך, ולא ל5 רכבים מאחורייך שתצמד לרכב מקדימה. גלישה מתונה תהיה בעלת בדיוק אותו אפקט במצב כזה.

אף אחד לא מחנך, בנאדם נוסע בקצב שמתאים לסיטואציה כזאת - הוא לא בא לחנך את אלה שמאחוריו.

פורסם

הוא לא נוסע בקצב שמתאים לתנועה.

אין, אין שום סיבה בעולם לשמור על מרווח קבוע של שניים - שלושה רכבים ממי שלפניך, וכבר הסבירו למה.

מעבר לזה שהוא מייצר לעצמו סיטואציות של כמעט - תאונות ומעצבן את הסביבה, זה לא עושה כלום. וכן, זה מעצבן מאוד כשאתה מחכה שלושה, ארבע, חמש דקות ברמזור ואז נתקע לעוד נגלה כי הנהג לפניך מפחד לנהוג.

אם מפחדים, יש תחבורה ציבורית, וזה לא מביך לנסוע באוטובוס.

אה ואני באמת תוהה אם הוא שומר על הימין מחוץ לעיר או כשהתנועה זורמת.

פורסם
ובסוף מישהו נתקע ברמזור עוד סיבוב או לא מצליח להשתלב אל הרחוב שאתה נמצא בו בגלל שורה ארוכה של אנשים שנצמדים בתקווה שתזוז כבר. אתה נהג נוראי ומסוכן.

למה אתה מאשים אותו על הנצמדים? תאשים את הנצמדים: הם הנהגים הנוראיים והמסוכנים, שלא רק לא מאפשרים להשתלב לאחרים, אלא גם לא יספיקו להגיב אם יהיה צריך לבלום או כל דבר אחר.

להאשים אותו בזה שלא יכולים להשתלב, זה כמו להאשים את מי שמרוויח הרבה בכך שמישהו שודד קשישות.

לא מבין למה פה כמה חבר'ה עושים סיפור מהמרחק שהוא שומר. זה רק מרחק של רכב וחצי וקצת יותר כאשר הוא נתן להשתלב לטנדר.

דווקא בפורום חובבי רכב מגנים על נהיגה נכונה? מה נשאר לצפות משאר משתמשי הדרך? לכן בארץ המצב בכבישים כפי שהוא היום. אנשים יודעים להגיב למצבים בכביש רק באופן אחד: עצבים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אין שום דבר נכון בנהיגה שלו.

מצטער. פשוט אין.

קרא את התאור שלו. הוא מפחד מתאונה צידית. הוא מפחד מתאונה עם זה שמאחוריו.

כשנצמדים אליו הוא בולם ומגדיל מרחק מהרכב שלפניו. זה פקק, התנועה בקושי זזה. מן הסתם אף נהג נורמטיבי לא בארץ ולא בעולם לא שומר על מרחק של מטרים בינו לבין הרכב שלפניו. אפילו בטסטים להוצאת רישיון לא מצפים להתנהגות כזו.

ואני חוזר ואומר: נהגים פחדנים ונהגים שמנסים לחנך הם צרה גדולה לא פחות מנהגים בריונים אגרסיביים.

זה בדיוק הטייפקאסט שרואים לפעמים בכבישים מהירים, עם נהגים מבועתים, שבשביל כל מעבר נתיב בולמים ל-0 קמש, ושכל פעם שמישהו מהיר מהם מתקרב אליהם, הם נכנסים לחרדה ולא מסוגלים להגיב.

פורסם (נערך)

יבגני, צריך להסתכל מסביב ולשמור על עצמך והרכב שלך. יש חובת הזהירות על כל נהג. צריך לקרוא את הכביש, לקרוא התנהגות של נהגים ולחזות מהלכים, להערך בהתאם כדי למנוע תאונה.

אם הייתי מסתמך על מה אמור להיות, לא הייתי כותב את מה שאני כותב, כי הייתי נהרג בבוקר הזה בתאונת דרכים, כאשר דיהטסו טריוס מנצרת גנב רמזור מספר שניות אחרי שהתחלף בצומת תשבי (הוא עבר מימין לשמאל, אני כמובן בנתיב הימני, לצידי היה רכב מסוג טויוטה שבלם בלימת חירום, אני יצאתי לאט יותר מהרמזור, לך הרכב פשוט חלף כמה מטרים לפניי, לכן היה מספיק להוריד את הרגל מהגז).

אם יש חרדת נהיגה, צריך לטפל בזה בדרכים אחרות שפחות קשורות לדיון הזה.

נהגים פחדנים זה בעיה גדולה, אבל אלה שמנסים לחנך זה בעיה אפילו גדולה עוד יותר.

נהגים מסוכנים מכל סוג - מקומם לא בכביש במושב הנהג, אלא במושב של נוסע באוטובוס או במונית או הליכה על המדרכה.

אם מישהו לא שומר מרחק מאחור, צריך להגדיל את המרחק מרכב מלפנים. כי אם תיהיה סיטואציה שיהיה צריך לבלום, הנהג מאחור לא יספיק גם במהירות נמוכה.

אסור לבצע מהלכים חדים בכביש, אסור להפתיע נהגים, לחתוך, לבלום בחוזקה שלא לצורך ומיליון דברים אחרים.

אם אתה רואה שמישהו מתכוון לחתוך, והרכב שלך לא ליסינג, עדיף תן לו את המרווח להכנס.

בפקק המרחק שצריך לשמור הוא כמובן יותר קטן מנהיגה בכביש מהיר על 120. אם התנועה זוחלת, לשמור מרחק זה לא רק מועיל, זה גם בריא כי זה מפצה על הבדלי מהירות של הרכב מלפנים. אם כל אחד היה שומר מרחק אלמנטרי, ולא נסיעה של גז ברקס כדי להשלים את הפער, אפשר היה לשמור מרחק קטן יותר. אבל אם אחרים לא שומרים מרחק, צריך לשמור את המרחק גם בשבילם.

אני לא רואה שום דבר לא בסדר בצורת הנהיגה של הבחור. לא הייתה שום משמשעות בסגירת הפער לרמזור אדום.

קטע וידיאו קצר לא מספיק כדי לשפוט על כישורי הנהיגה של הבחור. כולם בני אדם, כולם עושים טעויות ו/או מגיבים שונה בסיטואציות שונות. אף אחד פה הוא לא תלית שכולה תכלת. כל אחד עשה, עושה ויעשה עבירות תנועה ו/או יתנהג לא נכון בכל מיני סיטואציות. המשימה של כל נהג רציונאלי היא לנרמל את הדברים האלו כדי להקטין את הסיכוי שזה יקרה למינימום האפשרי. אם כל אחד ינהג בהתחשבות ולא בתחרות של "לדפוק כדי שלא ידפקו אותי", המצב בכבישים יהיה דבש.

מכל מה שהבחור ציין, הוא היה לא בסדר רק בדבר אחד, הנגיעות בברקס כדי להרחיק.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

הטנדר לא עבר לשמאלי רק בגלל שהצלם כאן נשאר לו בדיוק בנקודה הלא ברורה הזאת, לא ידע אם הוא יאיץ לו פתאום כמו נהג נורמלי. מי נוהג ככה??

הוא זה שיוצר עצבים, אנשים רוצים לעצור כבר, לא להזדחל שעה מאחוריו. תחשוב גם על הידניים, שמסתבכים עכשיו עם הילוך ראשון או שני כי הוא זוחל לאט מדיי בשביל שני. פשוט חוסר התחשבות טוטאלי בכל הסביבה, העיקר שהוא רגוע ושכולם מסביב יישרפו.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם (נערך)

אין, אין שום סיבה בעולם לשמור על מרווח קבוע של שניים - שלושה רכבים ממי שלפניך, וכבר הסבירו למה.

באיזו מהירות? בעשר קילומטרים לשעה, המידה שציינת קצת מופרזת, נכון. בעשרים קילומטרים לשעה, רווח של שתי שניות הוא כעשר מטר - קרוב למה שכתבת - ולפעמים הרי צריך לשמור גם יותר מזה.

אין שום דבר נכון בנהיגה שלו.

מצטער. פשוט אין.

קרא את התאור שלו. הוא מפחד מתאונה צידית. הוא מפחד מתאונה עם זה שמאחוריו.

כשנצמדים אליו הוא בולם ומגדיל מרחק מהרכב שלפניו.

זה נכון לנסות להימנע מפגיעה מאחור. תלוי כמובן איך עושים את זה, אבל הרעיון נכון.

וכשנצמדים אליך הפתרון היחידי הוא להאט ולהגדיל את רווח מלפנים. לא כדי לחנך אלא פשוט כדי לפצות על ההתקרבות מאחורה.

אפילו אם אתה רק חושד שנצמדים אליך מאחור (כי מתחת ל-40/50 קילומטרים לשעה אי אפשר לדעת) אתה צריך להגדיל את הרווח לשלוש שניות.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

ליאור, בפקק בעיר, זחילה על ראשון בידני תספק את הסחורה. מבחינה זאת זה כמו אוטומטי. אפשר ללא בעיה לזחול עד 20~30קמ"ש. ובכל זאת אין מה לעשות: עם ידנית בפקק יותר קשה. זה התשלום על הכיף ו/או חיסכון.

פורסם
אתה קורא מה שאתה כותב ?

לשומר הדרך יש מצלמה ואפשרות לדווח עליך למוקד כל שהוא. מה זה אם לא כלים ?

ברור שההנחיות אוסרות על מרדף, מי יבדוק את זה ?

אין פה מה להבין יותר מדי, זו אכיפה אזרחית לכל דבר ועניין פשוט בגלל שהמשטרה לא מקבלת מספיק כסף כדי להציב שוטרים וניידות בכביש.

לא נראה לי שאתה קורא את מה שאני כותב, לכן הדגשתי לך הפעם את המילים החשובות. מקווה שזה יעזור.

משתתף ביוזמה רק מעביר תיעוד של עבירות תנועה, כאלה שנתפסו במצלמה שהוא מפעיל. בניגוד לשוטר, הוא לא מחליט אם בוצעה עבירה או לא - את זה מחליט המוקד המשטרתי ע״ס התיעוד שנשלח, ובהרבה מקרים המוקד אכן מחליט שלא נעשתה עבירה. בניגוד לשוטר, המשתתף לא מעניש את הנהג העבריין (אם הוחלט שהוא עבריין) - את זה עושה המשטרה. כל מה שהוא עושה זה לתפקד כמצלמה ניידת - זה הכל.

לכן ממש לא מדובר באכיפה אזרחית, אלא בהעזרות במתנדבים אזרחיים ע״מ לאסוף תיעוד על עבירות תנועה. האכיפה נעשית ע״י המשטרה.

ד״א, כמו שכתבתי, גם אתה תיאורטית יכול להגיש במשטרה תלונה על אזרח שעבר עבירה. הבעיה היא שתיעוד הוידאו שלך כנראה לא עומד בתנאים המאוד מחמירים של החוק ע״מ לשמש כעדות בבית המשפט, בעוד שהתיעוד של שומרי הדרך כן עומד בתנאים האלה. זה החידוש העיקרי ביוזמה.

ושוב, בפעם האנלאיודעכמה, מדובר ביוזמה אזרחית ולא משטרתית או ציבורית. מדובר באזרחים שמצב הבריונות בכביש מפריע להם, והחליטו להתנדב וממש לעשות משהו בקשר לזה, במקום רק לשבת בבית ולהתלונן על המשטרה בכל מני פורומים.

• תוכן חדש...