Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3431 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עברתי סדנת נהיגה וסדרת חינוך במוסכים של קרסו עם קליאו MK2 ספורט

וכשדגדג לי שוב באצבעות אחרי חצי שנה ללא רכב החזקתי במגאן RS 2008 ואז חרב עלי עולמי (התחלתי ללמוד :lol:) ונאלצתי בלב כבד להפטר מהרכב.

אני מחפש כיום רכב ספורטיבי שניתן יהיה להתנייד איתו גם ביומיום כלומר השימושיות בו צריכה להיות לצד היכולות הספורטיוביות (וכך נפסלה לה ABARTH 500 - היא קטנה מדי)

והתחלתי לחשוב בכיוון של הפונטו ABARTH מישהו יכול להזהיר או להאיר את פניי על הרכב הנל ? וכמה נדיר הוא בשוק ? אני ראיתי ביד 2 בסהכ 2 רכבים שמוצעים כרגע למכירה שאחת מהן אני לא בטוח מה היא בכלל (כך על פי המודעה מדובר בדגם יחודי או משהו כזה לא התעמקתי יותר מדי)

תקלות/מחלות ידועות ברכב? (כמה גומיות לציריה החלפתי בקליאו הארורה)

ובאין אופציות ריאליות בשוק מה אני יכול להשיג ב90K +/- (זה כבר כולל תקציב ליישור קו כך שזה ממש לאחר מתיחת איברים) ? החובה היחידה שלי היא גיר ידני

תודה ושאר ברכות ואיחולים לעונים ועוזרים

פעם Clio b 2001 ידנית/Clio b Sport MK2 2003/פיאט פונטו 98

מגאן RS 225 למכירה

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

פונטו אבארת מצויינת, אני מחזיק אחת כדיילי דרייבר. למצוא טובה למכירה זה לא פשוט.

ה"מיוחדת" היא יחידה מהדגם הקודם שהגיעה לארץ, מודה שאישית לא הייתי משלם עליה פרמיה. השניה לא מוכרת לי. שתיהן יד גבוהה יחסית...

מבחינת מחלות, מדברים על זה שמנוע המולטיאייר רגיש לטיפול במרווחים של יותר מ-15 אלף ק"מ. כמאמר בועז שרעבי אצלי הכל בסדר כך שלא יודע להעיד מנסיון אישי.

מה שכן - אל תפסול 500 אבארת, רווק בהחלט יכול להשתמש בה כדיילי, יש הרבה כאלה.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם
מה עם 208gti? היא יחסית חסכונית בדלק (1/13 משולב) והחזקה לא יקרה.

עד כמה שאני זוכר הפזו אטמוספרית אני מחפש טורבו אם כי לא הייתי פוסל אותה על הסף

אפשר להוסיף גם קורסה OPC, אולי מגאן RS דור 3 מהשנתונים המוקדמים.

באופן הזוי, ביצעתי נסיעת מבחן בטרייד של קרסו על קליאו 3 לפני שנתים אולי קצת יותר ואנשים דורשים היום את אותו הסכום בו יכלתי להוציא מהם את הרכב לאחר יישור קו. אבל נעזוב את זה, לא רוצה להתקרב לקרסו, נכוותי מהם, מחירי חלפים הזויים שלא לומר מופרכים (נאכלה לי בקורוזיה בקליאו 2 הצמת חשמל בגלל מצבר סוג ז ששם היד לפני, 8K לצמה חדשה שהבאתי מאנגליה ב500 שקל)

קורסה OPC האמת זו אופציה שלא חשבתי עליה

פונטו אבארת מצויינת, אני מחזיק אחת כדיילי דרייבר. למצוא טובה למכירה זה לא פשוט.

ה"מיוחדת" היא יחידה מהדגם הקודם שהגיעה לארץ, מודה שאישית לא הייתי משלם עליה פרמיה. השניה לא מוכרת לי. שתיהן יד גבוהה יחסית...

מבחינת מחלות, מדברים על זה שמנוע המולטיאייר רגיש לטיפול במרווחים של יותר מ-15 אלף ק"מ. כמאמר בועז שרעבי אצלי הכל בסדר כך שלא יודע להעיד מנסיון אישי.

מה שכן - אל תפסול 500 אבארת, רווק בהחלט יכול להשתמש בה כדיילי, יש הרבה כאלה.

כן גוגל כבר סיפר לי על מעללי המולטיאייר, אני אמתין בסבלנות בתקופה הקרובה לאקזמפל עם נתונים יבשים טובים יותר של הפונטו (משום מה ממש נדלקתי על הרכב למרות שמעולם לא נסעתי בו)

במידה ולא אמצא כזה אתחיל להרחיב את טווח החיפושים לדגמים נוספים, ה500 נראית לי קטנה מדי, למרות ששוב באין אופציות אחרות היא כנראה תילקח בחשבון

אגב כמה עולה להוסיף את קיט האסהאסה במידה ואינו קיים ברכב ?

פעם Clio b 2001 ידנית/Clio b Sport MK2 2003/פיאט פונטו 98

מגאן RS 225 למכירה

פורסם

עזוב את קיט האסהאסה, לפונטו כבר אין בארץ ול-500 אי אפשר להתקין אחרי שנה או 20K ק"מ, ובכל מקרה לשני הדגמים יש שיפורים ייעודיים טובים יותר - תוכנה, פילטרים, בולמים וצנרות כמו אלה מבית "אוטו איטליה". שיפורים כבדים יותר גם ישנם.

לפונטו טובה (יד 1 מטופלת) אתה עלול לחכות די הרבה, לכן אני מציע לך בחום לשקול את האבארת 500 ממנה יש יותר מבחר. אני מניח שאני קצת יותר רחב ממך ואני מסתדר באבארת 500 מהשנים האחרונות.

לגבי שאר האופציות שהועלו, על הנייר יכולות להתאים למרות שאותי אישית הן לא מעניינות כך שלא יכול לעזור.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

קורסה OPC מאד טובה כרכב ספורטיבי, אבל לטעמי קשה מדי בשביל לשקול התניידות יומיומית אמיתית. הפונטו פשרה נהדרת בהיבט הזה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

לא מבין הרבה בספורטיביות, אבל מהמעט שכן:

1. אני מכיר מאוד מקרוב מישהו שמחזיק פונטו אבארט, בינתיים ללא בעיות מיוחדות, אז הנה עוד אקזמפלר סביר לאוסף (כבר מעל שנה).

2. ה-208 gti היא כמובן מוגדשת, עם מנוע 1.6 בגרסת ה-200 או 208 כ"ס. לא יודע כלום לגבי הגרסה הזו, אבל הגרסאות הישנות והחלשות יותר שמותקנות ברכבים פחות ספורטיביים לא היו מוצלחות (חפש thp156). מצד שני, יכול להיות שדוקא הגרסאות החזקות אמינות יותר. אם זה מעניין אותך הייתי בודק עם מוסך מתמחה (גבע, אורן, שאפט).

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

פונטו אבראת' אחד הרכבים היותר חביבים עלי באופן אישי, אולי כי היתה לנו בבית בעבר פונטו שמאוד אהבנו, לא יודע.

מה גם שלטעמי הפונטו היא הסופר-מיני החמה הכי מדליקה מבחינת מראה.

כפי שכבר נאמר - הפג'ו מוגדשת, פרקטית בצורה מפתיעה (המושב האחורי היה לי נוח מאחורי כסא הנהג בתנוחת הנהיגה שלי, 1.80), חסכונית יחסית בדלק ומהנה לנהיגה אם אין לך אלרגיה לטורק-סטיר. אצלי היא היתה אחת הפיינאליסטיות כשהחלטתי להשתדרג להוטהאצ', מה שמביא אותי לפסקה הבאה:

לא יודע אם כן/לא שקלת ו/או מדבר אליך, אבל באזור התקציב שלך אפשר גם למצוא ג'ולייטה תלתן. יש בחתימה שלי שרשור על האקזמפלר שלי אז אתה יכול לקבל שם מידע על כל מיני דברים אם זה רלוונטי.

בהצלחה!

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

ה-208 מצוינת. אם אתה מצליח להסתדר עם הדאשבורד המוזר שלה (לא כולם מסתגלים) - תשקול אותה ברצינות. מתנהגת היטב, מספיק נוחה לדיילי ומספיק חזקה יחסית לסגמנט.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
אם אתה מצליח להסתדר עם הדאשבורד המוזר שלה (לא כולם מסתגלים)

הכוונה של רומן (אני מניח): הרבה אנשים מעידים ב208 שההגה חוסם להם את שדה הראיה אל עבר לוח המכוונים.

חלקם (אם לא רובם) כנראה התיישבו ברכב וכיוונו תנוחת נהיגה לפי הנוהל הרגיל - תנוחה בה מסתכלים על הלוח מכוונים דרך ההגה.

בפועל, מהנדסי הרכב הזה עשו אותו עם הגה קטנטן, ותכנון שגורס כי הנהג צריך להסתכל על הלוח מכוונים מעל ההגה ולא דרכו.

כך שאם אתה מבצע נסיעת מבחן, שווה לזכור את הנ"ל, ולנסות לכוון תנוחת נהיגה בהתאם. אם/כש תעשה זאת תוכל לגלות האם התנוחה אכן לא נוחה גם לך, או מתאימה (אבל דורשת 'שינוי פרדיגמה' ברמת הרגל כוונון תנוחת הנהיגה).

לי אגב, היה סבבה++. מעדיף הגה כמו של הפג'ו ולוח במבט עליון, מאשר הגה כמו באלפא ולוח במבט רגיל.

(כשניסיתי לכוון תנוחה עם מבט דרך ההגה, כרגיל, זה אכן יצא לא מוצלח)

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

לפני כמה שבועות שכרתי פיג'ו 2008 בגרמניה (דיזל עם גיר ידני), גם שם אותו עיקרון - נסעתי עם הרכב 700 ק"מ ולא הצלחתי למצוא תנוחת נהיגה נורמלית: ההגה מסתיר את לוח השעונים.

מה שכן, על 160 קמ"ש באוטובאן קיבלתי הודעת אזהרה שחום המערכת גבוה מדי עם סימן קריאה אדום (לא הבנתי בדיוק על מה כי הייתי על מהירות גבוהה וההודעה נעלמה מהר), אז אם תהיה תקלה היא תופיע על המולטימדיה ולא על לוח השעונים אותו לא תוכל לראות...

• תוכן חדש...