Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3452 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אז עכשיו הפרמטר זה האמינות? או הסחירות העתידית?

אצלנו לא יודעים לתקן רכבים אירופאיים, ובפולין ובציכיה כן?

זו בדיוק הנקודה. סוג של סטיגמה שנוצרה כאן, או שטיפת מוח לגבי אמינות,{שכבר לא כל כך נכונה}.

ואם כל הכבוד שמייצרים שם, אבל יש בעיית אמינות,{לטענת חלק מאיתנו},לקוחות היו צריכים להעדיף תוצרת "אמינה", הלא כן?

אני לא יודע אם מכונאים יודעים לתקן רכבים אירופאים, אמריקאים או מהמזרח הרחוק. אני יכול להעיד על מספר מקרים שנכנסתי למוסך ובוצע לי עבודה מתחת לכל ביקורת (ברשותי גטס דור שני 09, לא שיא הטכנולוגיה העכשווית): החליפו טיימיינג, אבל לא החליפו לי רצועות אביזרים. הכניסו לי שמן גיר לא בתקן הדרוש. אפילו הדיבקו בסיליקון מראה שמאל (מחוץ לרכב) במוסך מורשה של יונדאי אצל הבעלים הקודמים.

לכן נוצר לי רושם מסוים על מוסכים: כמו כל דבר ישראלי, רוצים לסיים מהר, בעבודה חאפרית, העיקר לסיים ולעבור לרכב הבא.

אני גם יכול להעיד שאחותי קנתה גטס דור ראשון 06 , שהיא מתחוזקת במצב מגעיל, שהיא מטפלת ברכב רק כשצריך לפי ספר טיפולים (סתם דוגמה: החלפת תושבת מנוע כי יש רעשים, להחליף פילטר דלק כי לא הוחלף אף פעם). והרכב נוסע בלי שום בעיה, וזה מה שחשוב לה.

לעומת זאת, שמעתי על מכמה אנשים שיש להם רכב אירופאי באזור 06, שיש להם תקלות ברכב שאף אחד לא יודע מה הם.

אני לא יכול להגיד באופן ישיר "קוריאני נהדר עד שמת ורכב אירופאי זה זבל", כי אני מאמין שצריך להיות יד על הדופק במיוחד עם רכבים ישנים. אבל חוסר הטכנולוגיה יחסית מהמזרח לעומת האירופאית, וגישה נוחה למכונאי, גורמים לבעלי המקצוע לתת המלצות לקנות רכב מהמזרח ולא רכב אירופאי. כלומר, השירות טוב יותר שתקבל ממוסך הוא כאשר יהיה לך רכב מהמזרח ולא מאירופה.

• תגובות 87
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

באירופה האחוז של השילוב "ידני+דיזל" גבוהה מאוד, מה שבפירוש נותן העדפה לרכבים אירופאיים בעלי מנועים טורבו דיזל חסכוניים. אין dsg למיניהם = פחות בעיות אמינות.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
אצלינו פשוט לא יודעים לתקן את הרכבים בכלל, בלי קשר אירופאיים או לא. בפולין וצ'כיה - בוודאי שיודעים (תרבות עבודה בליגה אחרת לחלוטין).

צוויפר,

תסלח לי, אני נורא מצטער, אבל אתה מדבר שטויות ומטעה אנשים. בקשר למדינות שציינת או אירופה בכלל, אתהמדבר מניסיון, או מסרטונים שראית ביוטיוב? מה זאת אומרת בארץ לא יודעים לתקן/מוסר עבודה נמוך? ביחס לפולין?! בארץ, כמו בכל מקום אחר, יש בעלי מקצוע ויש "סנדלרים", לא צריך להכליל. אם אתה חושב שבאירופה זה אחרת, כנס למוסך מרכזי כלשהו, אתה תופתע.

לעניין השרשור, קיה לא היתה קיימת באירופה עד אמצע שנות האלפיים, אז היא עדיין לא צברה תאוצה כמו בארץ, מה גם שהאירופאים מקובעים ולוקח להם זמן. בזמן האחרון קיה מעלה די הרבה רכבים על הכביש, בזכות מחיר ואיבזור תחרותיים ואחריות של 7 שנים.

אלפא, מעלה את הדופק

alfa 164 Super V6 96', alfa 33 1.7 I.E

alfasud Sprint QV ,alfa 159 JTDm

'Lincoln Navigator 5.4 V8, Volga GAZ-24 74

פורסם

היתרון הגדול של קיה ויונדאי בארץ זה שהם מוכרים מכוניות טובות במחיר סביר. באירופה לא צריך אותם בשביל זה כי יש לא מעט רכבים במחיר טוב שם. לקוראנים היה שכל לתמחר טוב את רכבים שלהם כאן ולשבור את השוק. באירופה יש פשוט המון מבחר של רכבים טובים שמתומחרים נכון

פורסם (נערך)
צוויפר,

תסלח לי, אני נורא מצטער, אבל אתה מדבר שטויות ומטעה אנשים. בקשר למדינות שציינת או אירופה בכלל, אתהמדבר מניסיון, או מסרטונים שראית ביוטיוב

כתב גירי גירי מפינלנד.

לא מכיר מכונאים בפולין, אבל השכנים שלהם מליטא - כן. מכיר אישית מכונאים מאנגליה וארה"ב. מכיר אישית גם מכונאים מעולים בארץ.

הבעיה שאני לא מכיר מכונאים ברמה כזאת במוסכים של היבואנים, כי עד עכשיו פגשתי רק כאלה שאתה קורה להם סנדלרים. אם פתאום יש מכונאי מוכשר במוסך כזה, הוא מהר מאוד יפתח מוסך פרטי משלו. זה מעולה לאנשים שקונים רכב בן 10+, אבל לא עוזר ללקוחות שבויים שקנו רכב חדש ואולי יום אחד ירצו לנצל אחריות רצון טוב.

אני לא יודע על סמך מה הניסיון שלך עם המוסכים בארץ והאם יש לך ידע להעריך את איכות העבודה שלהם. האם נכחת פעם בשטח העבודה וראית איך הם עובדים? או אולי רק מסיפורים של יועץ שירות שיספר לך כמה הם גיבורים ושהם הצילו אותך ואיזה מזל שבאת בזמן?

עריכה אחרונה על ידי tzvipper
שגיאות כתיב

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

יצא לי לראות ולהתקל בעשרות מכוניות אספנות שהגיעו ביבוא אישי לארץ, לרוב מארה"ב, ורובן היו במצב מכאני מזעזע, לא פחות, ונדרש יישור קו יסודי על מנת להביא אותן למצב ראוי.

בישראל, כמו בכל מדינה בעולם, יש בעלי מקצוע טובים יותר וטובים פחות, כאלו שעושים מלאכתם נאמנה וכאלה שפחות.

הכללות גסות הן טעות גסה.

מידי יום מתוקנות ומטופלות בארץ אלפי מכוניות, וב 99% מהמקרים זה נעשה בשביעות רצון מלאה של בעלי המכוניות.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם (נערך)

חן, יש הבדל בין רכבים שמטופלים (החלפת שמן ופילטרים ושאר פעולות אחזקה שוטפות) לבין רכבים מתוקנים כאשר דרושה דיאגנוסטיקה, פירוק והרכבה מסובכים.

שביעות רצון לעיתים קרובות נובע מיועץ שירות מוכשר בעל יכולות של פסיכולוג וחוסר הבנה של הלקוח.

עריכה:

בגלל זה אני אומר שלרכבים אסיאתיים יש יתרון בארץ. כי לרוב הם לא יזדקקו לשום דבר מעבר לפעילות אחזקה שותפת.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

ותתפלא, מפרקים ומתקנים מיכלולים הרבה יותר מורכבים ממה שאתה עשוי לחשוב.

שוב, יש בעלי מקצוע טובים יותר וטובים פחות, אבל לעשות הכללות זה פשוט לא נכון !

לא ראיתי אף מרצדס 2011 או יגואר 2012 שהושלכה לגרוטאות בשל בעיה שלא הצליחו לפתור בה.

ועד כמה שזה ישמע לא טבעי, איתור תקלות היום קל פי 100 ממה שהיה לפני 20 ו 30 שנה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

מסכים. אני גם לא אומר שאין מקצוענים. וגם רכבי פאר זה מקרה יוצא דופן. אבל גם שם לא חסרות תקלות.

רק רשמתי שבמוסכי יבואן לא יצא לי לפגוש כאלה.

אגב, אותה תקלה שתיארתי עם צינור ואקום היא כתוצאה מרשלנות בטיפול, כאשר הורידו צינור על מברג וקרעו אותו. עם הזמן הקרע גדל והייתה דליפת לחץ.

פורסם (נערך)

הדגם הנמכר ביותר באירלנד לשנת 2016 מכל הרכבים הוא

יונדאי טוסון.

קיה ספורטאז מקום 10 והיצרן מקום 10

אז יש קוריאניות באירופה :)

עריכה אחרונה על ידי hgilad123

:turn-l:מכונאי וחשמלאי אופנועים מוסמך :turn-l:

פורסם

צביפר,

בליטא יש אנשי מקצוע בעלי ידי זהב, מוסר לעומת זאת, הוא ממש לא הצד החזק שלהם.

בארץ כל מה שקשור למנוע הוא מאד בעייתי, אך לטעון שאין מכונאים מביני עניין זה לא רציני. בקשר למוסכים המרכזיים, הם זוועה בכל מקום. מה שנוגע להבנה שלי, כן, אני יכול להעריך עבודה מקצועית ותוצאה ראויה.

אלפא, מעלה את הדופק

alfa 164 Super V6 96', alfa 33 1.7 I.E

alfasud Sprint QV ,alfa 159 JTDm

'Lincoln Navigator 5.4 V8, Volga GAZ-24 74

פורסם
דווקא יש לא מעט טויוטות והונדות באירופה,קוריאניות לא,האירופאיים לא אוהבים אותם.

איפה בדיוק ביקרת באירופה?

להלן כמה רשמים מהביקורים האחרונים שלי באירופה בשנים האחרונות:

רומניה - הרבה דאצ'יות, לא מעט רנו, קצת גרמניות.

גרמניה - הרבה מאוד גרמניות, לא מעט צרפתיות, לא מעט איטלקיות (ואת זה אני אומר אחרי שביקרתי בגרמניה לא פחות מ-3 פעמים ובאיזורים שונים). יפניות וקוריאניות נדיר מאוד לראות.

אוסטריה - דומה לגרמניה.

נורבגיה, שבדיה ודנמרק - הרוב אירופאי, לא מעט וולבו ומרצדס, בדנמרק ראיתי לא מעט יונדאי (ספציפית i30).

ההורים היו באיטליה לפני כשנתיים, הרוב שראו שם היה כמובן איטלקי ולא מעט צרפתיות.

יש עוד מדינות שביקרתי בהן בתקופות קדומות יותר כשלא התעניינתי יותר מדי בתחום הרכב. לא ארשום כי אני גם לא זוכר יותר מדי.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

לא יאומן איזה טמבלים האירופאים האלו, קונים יותר פיאטים מטויוטות ( לפי הטבלה לפחות ), רק מחזק את התחושה שתשעה קבין של שכל מתוך העשרה טוטאל נפלו אצלנו.

פורסם

מעניין למה ניסאן לא מופיעה תחת רנו גרופ.

בכל מקרה, זה רק מחזק את מה שאני רואה בביקוריי באירופה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תוכן חדש...