Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איך להתייחס לרכב כאל רכב?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3452 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב.

בטח נתקלתם באנשים שרכבם הוא יותר מכלי תחבורה.

ואני לא מתכוונת לרכבי אספנות, רכבים מיוחדים ונדירים וכו'.

אני מתייחסת לרכב רגיל, קורולה וסיוויק, פיקנטו וקליאו, מאזדה 6 וסונטה, רכבים יום יומיים שהבעלים שלהם לא מפסיקים לטפח, ולשמור, ולנקות, ולקשט וכו'.

אני אישית מכרתי רכב בגלל שלא היה מספיק איכותי, מקרקש, אך בעצם, הרכב עולה היום חדש 55K, ומה שמקבלים זה בהתאם, כמובן שמדובר בניסאן מייקרה.

אני נתקלת בלא מעט אנשים שמנקים את הרכב גם בימים גשומים כמו היום, כל רעש שלא נשמע להם מכניס אותם ללחצים ופחדים שמשהו התקלקל, יחמירו ויעשו טיפול פעמיים בשנה, והרשימה עוד ארוכה.

אז.. מה דעתכם?

להתייחס לרכב בצורה כזאת, לעיתים חולנית, או לשמור עליו, לטפל בו, ולהתייחס אליו ככלי תחבורה שמניע אותנו ממקום למקום.

פורסם

זה כמובן עניין של אופי , אבל לדעתי הכוון השני הוא הנכון.

לצערי רוב מי שאני מכיר הוא לא זה ולא זה אלא מזניח.לא בודק אוויר אא"כ העירו לו וכו'

פורסם

לפני כ-30 שנה, כאשר קניתי את הרכב הראשון שלי, היתה לי תקופה שבה התיחסתי אליו כאל יותר מרכב. לא בצורה קיצונית - אבל המנעות מאכילה ברכב, שטיפה שבועית, ווקס חודשי ושטויות מסוג זה. בהמשך נרגעתי קצת (הווקס הפך מחודשי לרבעוני), אבל מה ששינה לחלוטין את העניין היה שהתחתנתי ונולד הבן הבכור, וכל סדרי העדיפות השתנו.

כיום אפילו מכונית חדשה מקבלת שטיפה בערך פעם בחודש - כאשר אין גשם - ווקס פעם ב-3-4 חודשים (המינימום הדרוש לשמירת הצבע במצב סביר), ושאיבת פירורים לפני פסח, בעקר כי האשה חוששת משרידי החמץ.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

התשובות שתקבלי כאן הם מחברי הפורום שמן הסתם נוטים יותר לתחזק את רכבם ולכן אין כאן מדגם מייצג.

שמעתי פעם על עיתונאית ישראלית שאמרה "לא מבינה איך הימין שולט פה , מי שאני מכירה מצביע מרצ"

פורסם

אחת הסיבות לא לקנות אוטו חדש - כדי לא לאכול סרט על כל שריטה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

זו בחירה אישית של כל אחד איך לנהוג ברכב. שטויות זה בטח לא.

הרי אפשר לומר את אותו דבר על אדם שכל היום מחובר לפורום בלי לעשות משהו מעבר. (מה ההבדל)

יש כאלו שהרכב מבחינתם חייב להיות בית מרקחת, ויש כאלו שנוהגים על פח זבל נייד.

לעצם העניין, רכב נקי/מטופל חיצונית זה לא רק כיף מבחינה ויזואלית/הרגשה כללית

אלא משהו שמחזיר לך בעת מכירת הרכב. (רכב מטופל/שמור יועדף על פני רכב שנראה כמו חירייה,עובדה)

דבר נוסף, טיפול חיצוני (דיטיילינג) לרכב לא רק נותן "מראה יפה" -זה משהו מחויב המציאות

מבחינת שמירה על איכות הצבע ממפגעים באוויר. כן אפשר לעשות את זה גם שיש ילדים.

הכל מתחיל ונגמר בתרבות ואכפתיות. שאני רואה רכבים של מגזר מסוים... על הכבישים

אישית הייתי מוציא חוק שאוסר על שינוע שלהם בכבישים. (אמיתי)

פורסם

אני את שני הרכבים הקודמים הספייס סטאר והפנדה קניתי חדשים,לצד השמחה והכיף כול דקה הייתי מסתכל מהחלון שהכול בסדר לפעמים יש איזה חוסר שקט.

אני חושב שלא צריך להגזים לא כול לכלוך ישר לנקות ובהזדמנות הראשונה בין הגשים ישר לשטוף.

אני אישית היום מקפיד פחות על הניקיון מאשר פעם כשקניתי את הפנדה,אבל כן מקפיד להחנות רק מהאשר אם אפשר,עושה טיפולים בזמן,לא קורע את הרכב,ומנסה באמת לשמור.

אבל בסוד? לפעמים אני מקנא באנשים שנוסעים ברכבים עם מכות ושריטות ולא איכפת להם מהרכב,גם אני רוצה פעם אחת להחנות איפה שבא לי.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

על רכב צריך לשמור. רכב צריך לעבור הרצה של 2000 ק"מ. צריך לא "לקרוע" את הרכב, אלא לנהוג בצורה מידתית שתגרום למכונה הזו לעבוד באופן הרמוני ומאוזן. להשתמש בשמנים הטובים ביותר, לשטוף כשהוא מלוכלך, אבל אין צורך להשתגע עם שטיפה פעמיים בשבוע למשל. כמובן רק ידנית עם כפפת מיקרופייבר, לנגב עם מנטלית מיקרופייבר לאחר מכן. חומרים איכותיים בלבד. כנ"ל לגבי פנים הרכב.

ברכבים ידניים, לנהוג בזהירות עם הקלאץ'. אין צורך להשתמש ביותר מדי קלאץ', אין צורך לצאת ב"פתיחה" מעמידה וכו'. לראייה מכרתי רכב עם 64 אלף ק"מ, קלאץ' מקורי, הרכב משופר, הרכב ללא דופי וללא שום ריג'קטים בבדיקה (קומפיוטסט).

פורסם

סמירו - את אותו רכב ראשון שהזכרתי מכרתי עם 120,000 ק"מ וקלאצ' מקורי.

מסכים לגמרי שלא צריך לקרוע את הרכב, מצד שני גם לא לרחם עליו. אם צריך להוביל את כל המשפחה על מטענה - לעשות זאת (במגבלות הבטיחות והמשקל המותר) - גם אם הנהיגה קצת יותר איטית.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני כ-30 שנה, כאשר קניתי את הרכב הראשון שלי, היתה לי תקופה שבה התיחסתי אליו כאל יותר מרכב. לא בצורה קיצונית - אבל המנעות מאכילה ברכב, שטיפה שבועית, ווקס חודשי ושטויות מסוג זה. בהמשך נרגעתי קצת (הווקס הפך מחודשי לרבעוני), אבל מה ששינה לחלוטין את העניין היה שהתחתנתי ונולד הבן הבכור, וכל סדרי העדיפות השתנו.

כיום אפילו מכונית חדשה מקבלת שטיפה בערך פעם בחודש - כאשר אין גשם - ווקס פעם ב-3-4 חודשים (המינימום הדרוש לשמירת הצבע במצב סביר), ושאיבת פירורים לפני פסח, בעקר כי האשה חוששת משרידי החמץ.

אני משתדל מאוד להקפיד מבחינת תחזוקה מכאנית אבל ווקס ושטיפה ידנית - די , עבר זמנם.

עושים אאוטסורסינג ושוטפים במכונה.

אני זוכר מילדותי אנשים שהיו מקרצפים את המכונית בימי שישי אחה"צ אבל נראה לי שהמנהג נעלם

אף פעם לא היתה לי בעייה למכור מכונית בגלל כמה שריטות ונקודות צבע דהויות כי תמיד מכרתי מכוניות שמורות וזה מה שהיה חשוב לקונים.

אני בדרך כלל מחזיק מכונית לשנים רבות ומוכר בגיל גבוה ולכן זה לא היה חשוב לקונים.

לא היה לי מעולם רכב יוקרה וכנראה גם לא יהיה

פורסם

רכב ממש לא רק רכב.

הרכב הזה הוא זה שמביא אותך למקומות שאתה חייב להגיע אליהן,

הפח הזה עוזר לך להיפגש עם בחורות,

הפח הזה גורם לך לא להיות תלוי בתחבורה ציבורית מגעילה ולוחות זמנים,

הפח הזה נותן לך תחושה של עצמאות,

הפח הזה נותן לך הרבה כיף אם מדובר ברכב שהיפנים או הגרמנים והאירופאים החליטו שהוא יהיה מאוד מהיר.

הפח הזה שנראה טוב (תלוי איזה רכב) וכיף לך להסתכל עליו כל בוקר.

הפח הזה שהסיכויים שהיא תבגוד בך לא קיימים בניגוד לקשר זוגי עם אישה\גבר.

בקיצור, רכב זה לא רק רכב!

מצד שני, קשה לשמור עליו חיצונית ובאיזשהו שלב הוא כבר ייראה גרוטאה ואתה כבר תשלים עם זה שעדיף להמשיך לטפל מכאנית ופחות חיצונית.

פורסם

צריך לזכור שבסופו של דבר זה כלי תחבורה שמשנע את התחת מנקודה A ל B. יחד עם זאת יש לדאוג ולתחזק אותו הן מכנית והן קוסמטית

Sent from my LG-H960 using Tapatalk

פורסם

נזק ברכב קשה לתקן ולהחזיר את המצב לקדמותו עולה הרבה כסף. למשל, פח שנשרט או חלק פנימי שנשבר.

הרבה יותר זול לשמור על הקיים.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

• תוכן חדש...