Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מעבר מפאסאט לג'אז

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3465 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הגאז מרגישה כמו רכב עולם שלישי לעומת הפאסאט,והנסיעה בהתאם.

אני לא הייתי מחליף עם הקילומטרז שאתם עושים,אבל זה שיקול שלכם.

הגאז לא זולה יותר לאחזקה,החלקי חילוף של הונדה לא פחות יקרים משל פולקסווגן.

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

גם חסכון בדלק "קונים" בכסף, כאשר המחשבה היא לחסכון לטווח ארוך. לצד החסכון בכסף קונים לרוב שקט ברמת אמינות צפויה מרכב צעיר יותר. אכן, ישנן מכוניות מנהלים די זולות בשוק שמציעות פינוק של ממש אבל גם צריכת דלק גבוהה, אמינות עם סימן שאלה וסחירות בעייתית. אין החלטה "נכונה" בעניין אלא הכל לפי משאל לב ולפי סדרי עדיפויות.

פורסם

אני לא הייתי מחליף עם הקילומטרז שאתם עושים,אבל זה שיקול שלכם.

הגאז לא זולה יותר לאחזקה,החלקי חילוף של הונדה לא פחות יקרים משל פולקסווגן.

קצת הגזמת, "עולם שלישי"? נו באמת.

נכון, הפאסאט נוחה יותר. אין לשכוח שמלכתחילה היא מקטגוריה אחרת לחלוטין. ועם כל זה שחלקי החילוף של ההונדה לא לגמרי זולים, אתה משווה תחזוקת פולקסווגן ישנה שבקרוב תתחיל להתפורר (ותחייב נטילת משכנתא לצורך תחזוקה והחלפת מכלולים...) להונדה מהשנים האחרונות, שבאמת לא רואה מוסך?

אני מבין מאד את ההורים שלך, שבחרו דווקא הונדה ג'אז, ועוד היברידית. כאב לשלושה שמחזיק שתי מכוניות (מאזדה5 והונדה ג'אז היברידית), במציאות של ימינו, גם אני הולך עם ההיגיון ומוותר מעט על נוחות, יוקרה, או פינוק, לשם החיסכון בדלק ובעלויות תחזוקה ובעצם, לשם ההיגיון. וכל מי שמדבר על יפניות במונחים של "נוחה כמו קרש גיהוץ" מדבר באופן מאד ילדותי, ודי מוגזם.

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

פורסם

דווקא ספציפית הג'אז מכונית נוחה יחסית, אולי לא ברמה של צרפתיות, אבל בהחלט לא שוברת את הגב כמו יפניות ישנות.

הגיר הרציף גם נסבל יחסית לרוב.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
קצת הגזמת, "עולם שלישי"? נו באמת.

נכון, הפאסאט נוחה יותר. אין לשכוח שמלכתחילה היא מקטגוריה אחרת לחלוטין. ועם כל זה שחלקי החילוף של ההונדה לא לגמרי זולים, אתה משווה תחזוקת פולקסווגן ישנה שבקרוב תתחיל להתפורר (ותחייב נטילת משכנתא לצורך תחזוקה והחלפת מכלולים...) להונדה מהשנים האחרונות, שבאמת לא רואה מוסך?

אני מבין מאד את ההורים שלך, שבחרו דווקא הונדה ג'אז, ועוד היברידית. כאב לשלושה שמחזיק שתי מכוניות (מאזדה5 והונדה ג'אז היברידית), במציאות של ימינו, גם אני הולך עם ההיגיון ומוותר מעט על נוחות, יוקרה, או פינוק, לשם החיסכון בדלק ובעלויות תחזוקה ובעצם, לשם ההיגיון. וכל מי שמדבר על יפניות במונחים של "נוחה כמו קרש גיהוץ" מדבר באופן מאד ילדותי, ודי מוגזם.

להגיד שיפניות לא רואות מוסך זה מאד ילדותי,אתה מוזמן להיכנס לפורום הטכני ולהתרשם בעצמך.

מעבר לכך,הגאז שלמרות שלדעתי הוא לא רע בכלל,אכן מרגיש כמו"קרש גיהוץ" לעומת למשל פיגו 208 או פיאסטה.

פורסם
יש משהו בפולסווגן שמשדר יוקרה מיוחדת ע"פ המכוניות היפניות.

יוקרה בפולקסווגן? מיילא היית אומר פאטון. אבל מה הקשר בין פלסטיקים מצופים באלומיניום של כרום בכאילו לבין יוקרה בפסאט (אחרי שנים ושמש ישראלי לעיתים האלומיניום מתקלף מהפלסטיק וזה ניראה רע מאוד)?

:shock: פסאט B5 מכונית גדולה ומהירה?

טוב, כל אחד ונקודת הייחוס שלו. בעיני פסאט B5 היא מכונית צפופה (היה לי רכב כזה וממש לא נהניתי, יש גם כשלים ארגונומיים לא מעטים בעיצוב הסאלון, רצו לעשות כמו אצל ה"גדולים" ויצא יותר גרוע ממה שהיה קודם), עם מנוע 2.0FSI (בלי טורבו) ממש לא מהירה. מיילא זה, אבל מה הקשר בין רכב הזה לבין יוקרה? מדובר על רכב בקטגוריה D - כלומר מכונית משפחתית.

ג'אז זה מכונית סופר מיני, 2 קטגוריות מתחת לפסאט. זה ממש לא רכב עולם שלישי. אם תשווה לרכבים שהם באמת מיועדים לעולם שלישי (עוד מעט מישהו יגיד שצריך להגיד: מדינות מתפתחות), רכבים כאלה גם נמכרים בארץ, אז תיראה את ההבדלים מה זה באמת רכב שמיועד לעולם שלישי (ועוד יחסית במונחי עולם שלישי מדובר על רכב טוב ומפנק).

הכל עינין של סדרי עדיפויות ורמת פינוק. אם עלויות אחזקה זה דבר חשוב, צריך לחשוב על פשרות כלשהן.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

מבחינת כסף - כל מה שתחסוך בדלק (בג'ז) תוציא בפחת של הרכב (אפסי בפאסט).

המשתנה הלא ידוע הן עלויות טיפול ברכב בן 10.

פורסם (נערך)
מי משלם על האחזקה ? (ביטוחים, אגרה, דלק, טיפולים וכו')

אני מניח שניסית לרמוז בשאלה הזו שזה רכב של ההורים שלי ובסופו של דבר הם נהנים ממנו אבל אני מסיע את אימי לעבודה כל יום ומחזיר אותה ואבא שלי נהג משאית כך שיוצא שאני הנהג היחיד באוטו לכן אני היחיד שבאמת נהנה ממנו.

הוא לא ניסה לרמוז ואתה פספסת לגמרי את הכוונה.

השאלה לא מי נהנה מהרכב (הבנו שזה אתה), אלא מי משלם את החשבון בסוף החודש על העלויות שלו.

מקווה שעכשיו השאלה והכוונה ברורים.

עריכה אחרונה על ידי malcishua
פורסם

אני מאוד שמח לראות שיש דעות חלוקות בעניין, ככה אני פחות ארגיש מפונק עם עצמי :-)

יוקרה בפולקסווגן? מיילא היית אומר פאטון. אבל מה הקשר בין פלסטיקים מצופים באלומיניום של כרום בכאילו לבין יוקרה בפסאט (אחרי שנים ושמש ישראלי לעיתים האלומיניום מתקלף מהפלסטיק וזה ניראה רע מאוד)?

:shock: פסאט B5 מכונית גדולה ומהירה?

טוב, כל אחד ונקודת הייחוס שלו. בעיני פסאט B5 היא מכונית צפופה (היה לי רכב כזה וממש לא נהניתי, יש גם כשלים ארגונומיים לא מעטים בעיצוב הסאלון, רצו לעשות כמו אצל ה"גדולים" ויצא יותר גרוע ממה שהיה קודם), עם מנוע 2.0FSI (בלי טורבו) ממש לא מהירה. מיילא זה, אבל מה הקשר בין רכב הזה לבין יוקרה? מדובר על רכב בקטגוריה D - כלומר מכונית משפחתית.

ג'אז זה מכונית סופר מיני, 2 קטגוריות מתחת לפסאט. זה ממש לא רכב עולם שלישי. אם תשווה לרכבים שהם באמת מיועדים לעולם שלישי (עוד מעט מישהו יגיד שצריך להגיד: מדינות מתפתחות), רכבים כאלה גם נמכרים בארץ, אז תיראה את ההבדלים מה זה באמת רכב שמיועד לעולם שלישי (ועוד יחסית במונחי עולם שלישי מדובר על רכב טוב ומפנק).

הכל עינין של סדרי עדיפויות ורמת פינוק. אם עלויות אחזקה זה דבר חשוב, צריך לחשוב על פשרות כלשהן.

א. מדובר ב-B6, לא B5.

ב. מסכים מאוד על החלק של ה"יוקרה". אני יכול להגיד לך שאחרי 10 שנים הכל כבר מקולף (בייחוד באיזור ההגה). החומרים הגרמנים לא מתאימים לשמש בישראל לעצרי.

הוא לא ניסה לרמוז ואתה פספסת לגמרי את הכוונה.

השאלה לא מי נהנה מהרכב (הבנו שזה אתה), אלא מי משלם את החשבון בסוף החודש על העלויות שלו.

מקווה שעכשיו השאלה והכוונה ברורים.

אולי ההודעה שלי הטעה אותך, אבל הבנתי לגמרי את הכוונה שלו - בגלל זה רשמתי שזה רכב של ההורים שלי.

2016 BMW M235i.

פורסם

אם הבנתי נכון, ההורים שלך נושאים בכל עלויות הרכב.

במקרה כזה, דעתי היא שזה לא מקומו של בן הבית שנהנה מהרכב בלי לשלם על כך שקל להתלונן (במקרה הזה ספציפית להתבכיין) על המעבר לרכב אחר.

כשתצטרך לממן בעצמך רכב - שזה לא רק דלק אלא גם אחזקה שוטפת, טיפולים, תיקונים, טסט, ביטוח וכו׳ - תבין הרבה יותר טוב את ההורים שלך.

פורסם

^

אם הוא הנהג המרכזי ברכב, זכותו המלאה להתלונן/להתבכיין/לדבר עם ההורים שלו על צעד שהוא חושב שהוא שגוי

לא בגלל שהוא מפונק, אלא בגלל שהוא המשתמש, כלומר ההורים שלו מצפים שהוא יסיע אותם (אמא) אז יש לו גם זכות דיבור.

אגב אני גם חושב שהצעד שגוי, גם כבחור צעיר שהחליט בשם אבא שלו איזה רכב לקחת, וגם היום כבעל משפחה שמחזיק רכבים (אחד ממשפחת VAG)

את החישוב כבר עשיתי, ההוצאה העודפת תתאזן עם החסכון בעוד 3-4 שנים לפחות, אז על מה ולמה ?

פורסם

קודם כל, ההשוואה בין רכב חדש לישן לא תקפה.

נקודת המבט של ההורים: רוצים להחליף לרכב חדש יותר (יותר שקט נפשי, לא לחכות שהישן יתחיל לעשות בעיות, וכו׳). במקום להשקיע ברכב נוסף ״מפנק״ - שיעלה להם (אם לא במחיר הרכב עצמו) בהמשך צריכת דלק מופרזת, חלפים (ולכן טיפולים ותיקונים) יותר יקרים, עלות טסט וביטוח גבוהים יותר - החליטו להקל על חשבון הבנק שלהם ולקנות רכב קטן יותר, חסכוני ואמין במקום.

הבן המפונק שלהם, שלא מוציא שקל מכיסו וכנראה לא מודע לעלויות המלאות של אחזקת רכב, מתלונן שזו בחירה לא נכונה. כי יהיה לו פחות נוח ומפנק לנהוג ברכב.

נו, טוב.

פורסם
קודם כל, ההשוואה בין רכב חדש לישן לא תקפה.

נקודת המבט של ההורים: רוצים להחליף לרכב חדש יותר (יותר שקט נפשי, לא לחכות שהישן יתחיל לעשות בעיות, וכו׳). במקום להשקיע ברכב נוסף ״מפנק״ - שיעלה להם (אם לא במחיר הרכב עצמו) בהמשך צריכת דלק מופרזת, חלפים (ולכן טיפולים ותיקונים) יותר יקרים, עלות טסט וביטוח גבוהים יותר - החליטו להקל על חשבון הבנק שלהם ולקנות רכב קטן יותר, חסכוני ואמין במקום.

הבן המפונק שלהם, שלא מוציא שקל מכיסו וכנראה לא מודע לעלויות המלאות של אחזקת רכב, מתלונן שזו בחירה לא נכונה. כי יהיה לו פחות נוח ומפנק לנהוג ברכב.

נו, טוב.

אני חושב שזה קצת לא מכבד לשער דברים מבלי לדעת.

אם קראת את כל הפוסט, כנראת שמת לב שלא הזכרתי פעם אחת את מידת ההשקעה הכספית שלי על האוטו.

אז רק כדי להשתיק אותך - אני משלם על הדלק שאני נוסע עליו (לצערי אני חייל ואין לי מספיק כסף כדי לשלם על כולו). על הטיפול האחרון שלו אני שילמתי.

להבא - אל תשפוט אנשים לפני שאתה יודע את כל הסיפור.

2016 BMW M235i.

פורסם

אבל נשאלת בפירוש (אפילו פעמיים) מי משלם את ההוצאות על הרכב ולא ענית. אתה מוזמן לבדוק בהודעות הקודמות.

יפה שאתה משתתף קצת בהוצאות על הרכב (ברצינות), ואתה ממש לא צריך להתנצל על כך שאתה לא משלם יותר. ועדיין לדעתי, מכיוון שהרוב המוחלט של ההוצאות - כולל מחיר הרכב עצמו - נופל על ההורים, זכותם להחליט מה לקנות ואתה צריך להתחשב בכך שהם מוציאים פה סכומים לא קטנים ולהבין את זה. מילא אם היתה לך ביקורת קריטית על הרכב (לא בטיחותי, לא מתאים לאופי הנסיעות), אבל לא מספיק מפנק? מצטער, אבל זה לא לגיטימי בעיני.

פורסם

א. מדובר ב-B6, לא B5.

צודק, טעות שלי. הכוונה הייתה לB6 (הייתה לי כזאת בבעלותי).

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תוכן חדש...