Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3503 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

השאלה היא לפי מה הגעת למסקנה שלתת גז בניוטרל גורם לציפת שסתומים?

ציפה במנוע אטמוספרי קשורה לקפיץ ,בשבילו לא כך כך משנה אם אתה בניוטרל או לא כי הוא מושפע מהמהירות שלוחצים עליו.

עריכה אחרונה על ידי tribel
פורסם

יש סכנה גדולה יותר כאשר המנוע ללא עומס (ניוטרל). אתה לא חייב להאמין לי, תקרא בספרות. במנוע עם ק"מ כמו של פות"ש סביר להניח שהקפיצים איבדו קצת מיכולתם לעמוד בקצב הנדרש גם בניטרל וגם בעומס בסל"ד כה גבוה. אינני מתיימר להיות מהנדס מנועים אבל קראתי די הרבה בנושא. אם יש לך מה להוסיף למה שקראתי אשמח. בכל מקרה, היית ממליץ לבחור להמשיך להתנהג כך עם רכבו? מה הבעיה עם מה שרשמתי? שיפסיק לעשות את זה ושיבין קצת למה. לא סתם יש לרכבים חדשים הגנה על כמה סלד אפשר להגיע בניוטרל וכאשר הילוך משולב אפשר למשוך עד האדום אם לא מעבר.

הזול עולה ביוקר

פורסם

סכנה גדולה יותר לציפה שפירושה שריפת שסתום הכוונה?

ציפה רגעית לא תעשה שום דבר,הנזק העיקרי מציפה זה לביצועים הפגיעה בקירור של השסתום היא רגעית וזניחה בטח בסיטואציה המתוארת.

התופעה יכולה לקרות גם כשהקפיצים חדשים .

פורסם

לפי מה שקראתי זה לא זניח. כל מקרה כזה נשמר בזיכרון עייפות החומר. לאורך זמן יוביל לכשל מוקדם של שסתום באם מרווח מפגש שסתום בוכנה נמוך. ברכבים חדשים יכול לקרות אך לא אמור. ברכבים ישנים זה קורה הרבה יותר גם כאשר יש עומס ולא רק בניוטרל. גם כשל רגעי של שבריר שנייה שיוביל למפגש שסתום בוכנה יגמור על המנוע.

הזול עולה ביוקר

פורסם

בוא נבדיל בין ציפה לקפיץ שנפח את נשמתו.

ציפה קשורה לתנודתיות היא מתרחשת במהירות ספציפית ובמהירות אחרת לא קיימת,בניגוד לקפיץ שצריך החלפה ששם זה בקירוב קבוע.

מאותה סיבה הנזק התרמי יהיה הרבה יותר משמעותי במקרה של הקפיץ.

פורסם

מה שאתה רושם נכון, ולהוסיף על כך, ציפה מתרחשת בסל"ד נמוך יותר ויותר תכופות בקפיץ שאינו פועל בשיאו (שזה רוב הקפיצים לאחר כ- 100 אלף ק"מ) מול אותו קפיץ במצב חדש. קפיץ אכן צריך החלפה כאשר אינו מתפקד היטב בטווח הסל"ד התקין של המנוע בעומס או בסרק. אני חושב ששנינו אומרים אותו דבר אבל בניסוח אחר. ובכלל הכי חשוב שפות"ש יפסיק לתת גז בניוטרל עם הרכב שלו.

הזול עולה ביוקר

פורסם

הדיון מלכתחילה היה על הקשר בין גז בניוטרל לציפה.

אתה טוען שגז בניוטרל לא בריא למנוע בגלל שבין היתר זה גורם לציפת שסתומים,אני טוען מנגד שלשסתום לא משנה אם המנוע בהילוך או לא כי ציפה קשורה לסל"ד ותתרחש בהילוך כמו בסרק באותו האופן.

ציפה שקשורה לתנודיות של קפיץ (גם כאשר הקפיץ תקין לגמרי ואין דליפת שסתומים) היא רגעית אין לה שום\ההשפעה שלה זניחה על עייפות התרמית של השסתום.

פורסם

אז אנחנו לא אומרים אותו דבר אחרת. אתה אומר X אני אומר Y. ציפה תתרחש בסל"ד שונה בסרק מאשר בהילוך וזה גם תלוי כמה מהר מגיעים לסל"ד המקסימאלי וגם באיזה הילוך זה קורה. לא מחפש להיות צודק או להתווכח או להיות חכם יותר ובכלל אם זה מה שיסגור את הסיפור פה אז - אתה צודק ואני טועה.

הזול עולה ביוקר

• תוכן חדש...