Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3510 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

כשהייתי בדרכי לקטנוע שלי, ראיתי כי הפילו אותו.

הקטנוע סובל מכמה שברים, נזקים למראות וכו. הרכב הפוגע השאיר לי את מספר הטלפון שלו.

העניין הוא כזה - אני ללא ביטוח (לשמור הטפות בצד בבקשה)

הבחור הפוגע אמר לי כי הוא מעוניין לערב את הביטוח שלו כדי לכסות את הנזק.

הבנתי כי עליי להזמין שמאי ושהוא צריך להגיד לחברת הביטוח שלו כי הוא אשם.

הייתי שמח לקבל עזרה בנוגע לסדר הכרונולוגי של התהליך.

אני אמור להביא שמאי (מאיפה), הוא אמור להעריך את הנזק, אני מגיש לביטוח שלו את הערכת הנזק ואז מה ?

מתי הוא יוצר קשר עם הביטוח ? איך כל התהליך מתנהל

אציין כי ידעתי את הרכב הפוגע כי אין לי ביטוח.

אשמח לעזרה בנושא,

תודה,

שגיב.

פורסם

אם הוא אשם ב-100% ולא מתווכח, 2 דרכי פעולה:

1. פונה לביטוח שלו, מבקש רשימה של מוסכי הסדר, מזמין שמאי מהרשימה שלהם, מתקנים לך את הקטנוע ואתה לוקח אותו והולך. כמובן במצב כזה כל השרשרת נוטה לנסות ולהקטין את העלויות לטובת חברת הביטוח של הפוגע.

2. לוקח את הרכב למוסך שאתה סומך עליו, מזמין לשם שמאי שאתה רוצה, מתקן את הרכב, משלם למוסך בצ'קים דחויים ל-90 יום, לשמאי מייד ומגיש את הדו"ח לביטוח של הפוגע. הביטוח ישלם - לפעמים באיחור ויטרטר אותך מעט עם מסמך כזה ומסמך אחר. לאחר מכן או שהביטוח ישלם לך את כל הנזק, או שישלם סכום שאינו שנוי במחלוקת ועל היתרה צריך להתווכח איתם / לתבוע.

זה שאין לך ביטוח אגב לא משנה במקרה הזה של נזק לרכוש כאשר אתה לא אשם בנזק. אם היית גורם נזק לצד ג', להולך רגל או למישהו שרוכב איתך - היית בבעיה קשה ללא ביטוח.

פורסם

תודה רבה לך על התגובה.

רציתי לדעת מה חלקו של הפוגע בכל הסיפור. הוא הרי אמור להודות מתישהו ואני לא מבין מתי זה אמור לקרות.

אני שמח לשמוע שאין קשר לעובדה שאני ללא ביטוח.

בסעיף 2 יש משהו לא הגיוני במשפט - צקים דחויים ל 90 יום, שמאי....

ודבר אחרון - הייתי שמח לשמוע את דעתך באיזו אופציה לבחור מאחר וטרם נכנסתי לסיטואציה כזו. אני לא מחפש לריב עם אף אחד או לנפח חשבון כלשהו, רק חשוב לי שיסדרו את מה שצריך לסדר, ולא בעזרת אזיקונים.

שוב תודה.

פורסם

חלקו של הפוגע הוא לספר לביטוח שלו מה קרה.

לא הבנתי מה לא הגיוני בסעיף 2?

אני תמיד מעדיף את סעיף 2 כדי לקבל תיקון איכותי היכן שאני בוחר, אבל אתה צריך להיות מוכן לכך שתספוג את עלות התיקון עד שתקבל החזר מהביטוח של הפוגע, ואולי יגלחו לך סכום כלשהו בעקבות אי הסכמה - לפעמים זה יכול להגיע למשפט.

פורסם

הבנתי, פשוט לגגל "שמאי רכב" ? כל שמאי רכב יעשה את העבודה או שיש כאן דברים שאני יכול לפספס ?

תודה.

• תוכן חדש...