Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

6 מיליארד שקל על צוללות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3485 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תנשמו עמוק ותקלטו את הסכום: 6,171,188,932 שקלים.

זו עלות עסקת 3 הצוללות עם גרמניה.

1.5 מיליארד אירו = 6.17 מיליארד שקלים.

זה יותר מכל תקציב התחבורה הציבורית של ישראל לשנה.

לדעתי יש פה שחיתות ברמה שאנחנו כאנשים רגילים לא מסוגלים להבין.

Sent from my SM-N910T using Tapatalk

• תגובות 176
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא כל דבר נמדד בשיקולי עלות-תועלת, בטח כשמדובר בנכס בעל משמעות אסטרטגית של יכולת גרעינית, ומודיעינית ברמה שוטפת.

פורסם

מה הבעיה? המחיר של הצוללות או קיום העסקה?

לעניין המחיר, אתה צריך להבין שאחרי הפאדיחה שהג׳ינג׳י עשה עם המפתחות יש חובה להתקין מערכות keyless entry :D

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם
זה יותר מכל תקציב התחבורה הציבורית של ישראל לשנה.

לא הבנת כנראה, הצוללות זה לא לתחבורה, זה לנשק גרעיני.

לצוללות זה מחיר זול, אז כנראה שיחדו מישהו אצל יצרן הצוללות!

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

חרא של עסקה.

בסכום כזה אם לא מעגלים את ה932 שקל ל900 זה מראה על ספק לא רציני שמנצל את הישראלי התמים בעמלת המרה גבוהה

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

ועל סמך איזה מקור אמין ניתן לדעת בוודאות שהצוללת מתאימה לנשיאת נשק גרעיני ? האם מישהו יודע בוודאות שלישראל יש נשק גרעיני המתאים לשיגור מצוללת ?

איזה כייף לי :)

• חברי המעגל הראשון
פורסם
ועל סמך איזה מקור אמין ניתן לדעת בוודאות שהצוללת מתאימה לנשיאת נשק גרעיני ? האם מישהו יודע בוודאות שלישראל יש נשק גרעיני המתאים לשיגור מצוללת ?

זה באמת משנה?

פורסם (נערך)

הצוללות לא נועדו לשיגור נשק גרעיני. הן בעלות מערכת הנעה גרעינית. ישראל לא יכולה פשוט לקחת ציוד אירופי ולהתקין עליו מה שהיא רוצה, כל שכן לא נשק גרעיני.

ה״שמועות״ לגבי הפלטפורמה הנבחרת של ישראל לשיגור נשק גרעיני מדברות על טילים בליסטיים וטילי שיוט המשוגרים מאתר יבשתי.

צוללות הן הכלי הצבאי היקר ביותר שקיים, לפחות בצבאות של מדינות שלא ירדו לעצמן נושאות מטוסים, אז לא הייתי מתפלא מן המחיר.

אגב, ליצרן הגרמני תמיד אומרים משהו על ״ששה מליון״ כדי לנסות להוריד אותו במחיר. :lol:

זה גם הסעיף הקבוע במחאה השקטה בכל פעם שהם מוכרים צוללות למצרים, סעודיה ושות׳, שאגב חילות הים שלהן מצוידים הרבה יותר טוב מזה הישראלי.

אני זוכר שהייתי עושה תרשימים של ההוצאות הצבאיות שלהן. במשך הרבה שנים, חילות הים היו במקום הראשון ולעתים גם בהפרש ניכר, וההסבר שהייתי כותב: ״צוללות...״

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

לדעתי - צריך לפתוח פורום צוללות.

לאור הבעיות עם הרכבים הגרמנים, כדאי שיתייעצו בפורום דיטיילינג :grin: ושיפורים.

ובנימה רצינית - נראה כי מסביב לעיסקה יש קצת בעיית קופונים - ואני מקווה שלא.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
הצוללות לא נועדו לשיגור נשק גרעיני. הן בעלות מערכת הנעה גרעינית. ישראל לא יכולה פשוט לקחת ציוד אירופי ולהתקין עליו מה שהיא רוצה, כל שכן לא נשק גרעיני.

ה״שמועות״ לגבי הפלטפורמה הנבחרת של ישראל לשיגור נשק גרעיני מדברות על טילים בליסטיים וטילי שיוט המשוגרים מאתר יבשתי.

צוללות הן הכלי הצבאי היקר ביותר שקיים, לפחות בצבאות של מדינות שלא ירדו לעצמן נושאות מטוסים, אז לא הייתי מתפלא מן המחיר.

אגב, ליצרן הגרמני תמיד אומרים משהו על ״ששה מליון״ כדי לנסות להוריד אותו במחיר. :lol:

זה גם הסעיף הקבוע במחאה השקטה בכל פעם שהם מוכרים צוללות למצרים, סעודיה ושות׳, שאגב חילות הים שלהן מצוידים הרבה יותר טוב מזה הישראלי.

אני זוכר שהייתי עושה תרשימים של ההוצאות הצבאיות שלהן. במשך הרבה שנים, חילות הים היו במקום הראשון ולעתים גם בהפרש ניכר, וההסבר שהייתי כותב: ״צוללות...״

לא,אלה לא צוללות בעלות מערכת הנעה גרעינית.לפי מה שקראתי אלה פשוט עוד צוללות מסדרת דולפין כמו שכבר קיימות בחה"י.

לרוב הצוללות המודרניות יש יכולת לשגר טיל שיוט מצינורות הטורפדו ואלה לא שונות (לא בדיוק חידוש, קיים בערך משנות ה60). אתה יכול לחמש את הטיל שיוט שלך ברש"ק קונבנציונלי או גרעיני.

V5

• תוכן חדש...