Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1021 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים..היום רניתי דייהטסו סיריון 2007 קילומטרז' 87,000.

חרשתי את גוגל ולא מצאתי כמעט חומר על דייהטסו סיריון 2007. אז יש לי כמה שאלות כדי שאוכל להכיר את הרכב שלי קצת יותר.

1. הבנתי מהמידע המועט שקראתי שלדגם שנת 2007 אין רצועת טיימינג אלה שרשרת. האם לכולן יש שרשרת או שיש חלק עם רצועה? איך אני יכולה לדעת האם זאת רצועה או שרשרת מבלי לבקר במוסך?

2. האם יש לרכב "מחלות" שעלי לדעת עליהן בכללי?

3. כל כמה קילומטרז עושים טיפול?

4. טיפים לטיפולים או לכל דבר בקשר לאוטו יתקבלו בברכה.

חג שמייח לכולכם:)

כנופצונית מתלמדת :-D

פורסם

1. שרשרת תזמון.

2. אין מחלות ידועות.

3. לרכב בן 9-10 הייתי מחליף שמן ופילטר שמן כל 10 אלפים קילומטרים או שנה.

אם לא ידוע לך מתי בפעם האחרונה הרכב הזה עבר טיפול, תעשי אותו עכשיו.

4. כדאי למצוא מוסך מקצועי ואמין, שמכיר את הדגם, להמשך הטיפול, להכניס עכשיו את הרכב לבדיקה כללית. מאיפה את, שני ( לצורך הכוונה למוסך מומלץ באיזורך ) ?

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

יש רק מחלה אחת ידועה בסיריון - כפתור בלם יד שעשוי מפלסטיק ונשבר.

הדרך הכי זולה היא לקנות אותו דרך איביי מחנות חלפים ישראלית ביהוד:

http://www.ebay.com/itm/BUTTON-ARM-BRAKER-DAIHATSU-SIRION-TERIOS-YRV-HAND-BRAKE-HANDLE-LEVER-KNOB-NEW-/192003499047?hash=item2cb44ce427:g:584AAOSwdzVXihXh&vxp=mtr

לגבי שרשרת - לא מחליפים לאורך כל חיי המנוע.

לגבי טיפולים, יש לך את האשכול הזה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?581741

והזה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?594430

שיתנו לך את כל המידע.

Stay Dirty

פורסם

אין טיפול שגרתי לשרשרת תזמון, אלא אם קיימת איתה בעיה .

אני לא יודע האם ת"א זה לא רחוק לך מידי. פשוט ידידה טובה שלי טיפלה 5 שנים בסיריון שלה במוסך שאפט, והיתה מרוצה עד השמיים, גם מהיחס, מהמחירים וממקצועיות.

http://www.shaft.co.il/site.php?page=services.html

אני מטפל כבר שנים רבות במוסך בחולון, ורק מילים טובות יש לי על המוסך של תמיר יהושע ( הוא מטפל בכל סוגי הרכב ).

http://www.garage4u.co.il

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אז ככה.. קראתי וקראתי הרבה על הסיריון ובסופו של דבר הגעתי כנופיית הטיפולים השוטפים ובעזרת אסף החלפנו שמן מנוע ופילטר שמן.. אז קודם כל ים תודות על העזרה והלמידה :) היה תענוג אמיתי :) ודרך אגב.. ככה נראה פילטר שמן גמור!

20161024_162058.jpg

כנופצונית מתלמדת :-D

• 5 שנים מאוחר יותר...
פורסם

יש לי דיהטסו סיריון משנת סוף 2008 

הרכב מגיע ל200 אלף 

איזה דברים צריך לעשות 

מתי להחליף משאבת מים או שרשת טיממינג או בכלל מה היצרן ממליץ  

פורסם

היצרן לא מנחה על החלפה יזומה של שרשרת טיימינג, אבל הניסיון מלמד שהיא לא שורדת את כל חיי הרכב. השרשרת נמתחת, מתחילה לרשרש בהנעות קרות, וכשהמצב מחמיר מתחילות לקפוץ תקלות של תזמון שסתומים ואפילו תקלות גיר. 

לדעתי 200k זה זמן מעולה להחליף את שרשרת הטיימינג אם מתכננים להחזיק את הרכב לטווח רחוק. ואם כבר עושים עבודה באיזור הזה אז כדאי להחליף גם משאבת מים.

יום טוב גם לך

פורסם
לפני שעתיים, Igalz כתב:

לדעתי 200k זה זמן מעולה להחליף את שרשרת הטיימינג אם מתכננים להחזיק את הרכב לטווח רחוק.

למה להחליף אם אין כרגע סימנים של בעיה?

בתאריך 30.10.2016 בשעה 20:27, shany-ni כתב:

אז ככה.. קראתי וקראתי הרבה על הסיריון ובסופו של דבר הגעתי כנופיית הטיפולים השוטפים ובעזרת אסף החלפנו שמן מנוע ופילטר שמן.. אז קודם כל ים תודות על העזרה והלמידה :) היה תענוג אמיתי :) ודרך אגב.. ככה נראה פילטר שמן גמור!

20161024_162058.jpg

אני לא מבין גדול בפילטרים, אבל העיוות בפילטר לא מראה על בעיה בו? חלש מדי?

פורסם
לפני 38 דקות, mcaspi כתב:

למה להחליף אם אין כרגע סימנים של בעיה?

אני לא יודע אם יש או אין, אני גם לא יודע אם לפות"ש יש אוזן חדה מספיק לשמוע את רשרוש השרשרת בהנעה.

מנסיוני 200k זה פחות או יותר הזמן שבו בעיות מתחילות, ותחזוקה מונעת זו לא מילה גסה אם רוצים רכב אמין לאורך זמן.

יום טוב גם לך

פורסם
לפני 3 שעות, mcaspi כתב:

אני לא מבין גדול בפילטרים, אבל העיוות בפילטר לא מראה על בעיה בו? חלש מדי?

לא חלש מידי ואין בעיה בו, פשוט זה פילטר ארוך יותר שלא מתאים לבית המסנן ובסגירה של מכסה בית המסנן הוא התעוות. 

פורסם

תודה. למה דווקא אורך הפילטר ולא משהו אחר? לדוגמה, לכלוך רב שהקשה על מעבר השמן דרך נייר הסינון. יצרן פילטרים לא יודע לעשות בדיקה בסיסית של אורך פילטר?

• שנה מאוחר יותר...
פורסם
בתאריך 30.10.2016 בשעה 20:27, shany-ni כתב:

20161024_162058.jpg

יתכן פילטר לא מתאים, יש 2 סוגים אחד קצר ואחד יותר ארוך, אתה צריך  (04152-YZZA6)

• תוכן חדש...